Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 139 233
  • 748
  •   1
Отговори
# 495

П.п. Една агенция е "PR Avenue", а другата е Капра (http://www.burgasinfo.com/ е техен)

Всъщност не е така, и двете агенции не знам да имат клиенти за ПР. Бургасинфо е на Презента, която също не се е счупила да работи...

Пробваха се, но както казах неуспешно  Wink

# 496
Благодаря ви за смисления диалог. Peace
Отдавна не бях прочела нещо полезно в темата.

# 497
Благодаря ви за смисления диалог. Peace
Отдавна не бях прочела нещо полезно в темата.

Подкрепям мнението! И понеже се включват повече хора с опит, ще се радвам, ако някой има опит с Герила и вайръл маркетинг, да сподели. Не е точно ПР, но те са толкова размити границите.

# 498

П.п. Една агенция е "PR Avenue", а другата е Капра (http://www.burgasinfo.com/ е техен)

Всъщност не е така, и двете агенции не знам да имат клиенти за ПР. Бургасинфо е на Презента, която също не се е счупила да работи...

Пробваха се, но както казах неуспешно  Wink

KpucaHa, коментирах че са професионалисти, не кой колко клиенти има. И това мнение, е изградено на база минали работни отношения. Разбира се, не задължавам никой с него. Peace
П.П. Може да са променили името на фирмата, но собственичката е същата.

Red_Hot, съжалявам че се получило така. Не желая да защитавам/оправдавам или да правя реклама на когото и да е било, но за съжаление българите не са най-показателната група за това дали една кампания е успешна или не. Много чужди кампании правени тук са имали тотално различен/безразличен резултат. Просто трябва да се изкорени мисленето: "Дай ми пари, акъл не ми трябва."

ако някой има опит с Герила и вайръл маркетинг, да сподели. Не е точно ПР, но те са толкова размити границите.
Ох, тука стана сложно! Laughing Това си е нож с две остриета, защото нали знаеш хората колко обичат спама? Laughing Иначе организациите все по-агресивно и масово започнаха да използват световната мрежа и по-специално социалните мрежи/платформи и имейли като инструменти за тази цел. Даже като се замисля, много от тях имат "фейсбук страница", а не личен сайт - по простата причина че всяко едно послание, продукт, услуга, събитие достига до милиони потребители - буквално за секунди. За тази цел обаче, трябва да имаш много добър специалист или екип от специалисти, които знаят как да направят посланието (наистина въздействащо) и най-вече какви ключови думи и фрази да използват.

П.п. Не случайно затова казват, че гръбакът на всяка една организация са именно PR-а и маркетолога.
П.п. Ако имаш конкретен въпрос или казус за разискване, моля заповядай. Ще помогнем, както можем. Heart Eyes

# 499
Здравейте!
Влизам в темата с един въпрос към вас, относно идеята за отваряне на сватбен магазин.
Помещението което съм харесала е 150 кв. м  , наема който му искат е 700 лв.
Друго като идея което ми се върти е детски магазин, не знам кое от двете ще върви повече, какво бихте ме посъветвали за тази ми идея?

# 500

Ох, тука стана сложно! Laughing Това си е нож с две остриета, защото нали знаеш хората колко обичат спама?

Спама никой не го обича, а и него сама мога да си създам, ама не искам. За мен е важен имиджът, който градя.
Ето за такъв тип вайръл говоря: http://www.youtube.com/watch?v=uy0HNWto0UY

КрисаНа, сетих се нещо. Можеш да помислиш и предложиш някаква малка безплата услуга на твоите потенциални клиенти. Ти си знаеш какво може да е, важното е да се вижда резултата в краткосрочен план. Т.е., да ме мотивираш да ти стана клиент. Бурмичка преди време беше направила нещо такова и от качеството и на работа разбрах, че мога да й се доверя. Сигурно и при теб ще проработи.

# 501

До колкото разбрах от клипа, искаш/търсиш като резултат:
- Да намериш желаната/търсената (определената целева) публика от теб.
- Да изградиш канали за комуникация с ефективна обратна връзка.
- Твоят продукт/услуга да задоволи техните потребности, като същевременно ще удовлетвори и теб (т. нар. "корпоративен гражданин").
- Разпознаваемост/затвърждаване на имиджа.

Или се бъркам? newsm78

П.п. Погледни тази идея за viral маркетинг - http://www.youtube.com/watch?v=cgh1XCUx_Zw

# 502
white_collar, благодаря за предложението - малко е хард, но идеята е страхотна. Дори не мога да си представя колко усилия на колко хора са вложени.

В момента не търся нищо конкретно, освен идеи Simple Smile Но посоката ти на мисли е правилна спрямо стремежите ми Simple Smile))

# 503
white_collar, благодаря за предложението - малко е хард, но идеята е страхотна. Дори не мога да си представя колко усилия на колко хора са вложени.

В момента не търся нищо конкретно, освен идеи Simple Smile Но посоката ти на мисли е правилна спрямо стремежите ми Simple Smile))

Ако мога да ти бъда полезен, драсни едно ЛС. Нали затова сме хора - да си помагаме! А и съм далеч от идеята, че някой ще ми вземе хляба, като му споделя идея. Peace

# 504
Ако мога да ти бъда полезен, драсни едно ЛС. Нали затова сме хора - да си помагаме! А и съм далеч от идеята, че някой ще ми вземе хляба, като му споделя идея. Peace

Благодаря!

# 505
Запис да следя темата. Набързо прехвърлих последните страници. Заинтригуваха ме изказванията относно връзката между творчеството и гримьорството/маникюра, (която аз трудно виждам).
Надявам се и на повече инфо относно маркетинговите стратегии, особено рекламата в социалните мрежи (ако има специалисти тук).

# 506
Запис да следя темата. Набързо прехвърлих последните страници. Заинтригуваха ме изказванията относно връзката между творчеството и гримьорството/маникюра, (която аз трудно виждам).
Надявам се и на повече инфо относно маркетинговите стратегии, особено рекламата в социалните мрежи (ако има специалисти тук).

Ако бъдеш по-конкретна, може и да помогнем. Peace

# 507
Здравейте,
 Имам нужда от малко съвети, ако има някой в бранша с обувки, който има собствен магазин ще се радвам на съвет за начинаещ като мен !
Живея в София от 10 години, а попринцип съм от малко градче и искам да се върна там- както сами разбирате обаче, там няма особенно възможност да си с добро финансово положение и да имаш добра работа. Тъй като и няма особен избор (специално за обувки) искам да си отворя магазин и да се опитам да си направя собствен бизнес. Със съпруга ми сме намерили помещение идеално за целта и проучваме пазара - разбрах, че има складове в Пловдив и Пещера, но тъй като в малките градове нямат възможност да пазаруват скъпи неща ми се иска да не предлагам скъпи обувки ,а по скоро Турски, Китайски и Гръцки (който така или иначе са залели пазара ни).
Молбата ми към вас е да помогнете със всякъкви съвети и ако знаете нещо относно от къде мога да зареждам стока да споделите , ще ви бъда безкрайно благодарна !

# 508
Здравейте и от мен :Р

От много време следя този форум, защото винаги има нещо интересно за четене, но от скоро съм регистриран в сайта. И така... да караме по същество Simple Smile.

Имам нужда от съвети/идеи за започване на малък бизнес. От Пловдив съм, но и не е изключено нещо по морето да се започне / знам, че е малко странно, защото лятото мина, но затова след малко/. Това, което мисля, но не съм го решил със сигурност е някакво магазинче/лавка/павилионче за закуски, сандвичи, тостери и т.н., а другия варянт е дюнерджийница, но също така не е изключен и варянта с денонощно магазинче, макар че покрай мен, където аз живея има достатъчно магазинчета, но пък кой е казал, че трябва да е точно до дупето ти?  Grinning. Също така всичко това което споменах като идеи мисля да работи по 24ч било то на морето или тука. Сега да се върнем малко назад... преди малко споменах нещо за морето през сезон, който не е обичаен / предполагам/... Наистина не знам как върви бизнеса най-общо казано по морето през периода, когато не е лято и затова го подхвърлих като идея... ако някой има наблюдения и идеи за морето през този период , когато не е лято да казва, защото не съм много запознат. А и също искам просто информативно да попитам, ако някой има личен опит с конкретно с този бизнес или има познати и са му споделили за какви пари приблизително става на въпрос, за да се започне такъв бизнес нека сподели. Всичко ще ми е от полза, така че давайте смело. Между другото забравих да спомена... обмислям и варянта да започна в Пловдив а пролетта например да отида на морето и да се опитам да дръпна и там поне за лятото. Какво ще кажете вие? Благодаря предварително!

# 509
Здравейте и от мен :Р

Имам нужда от съвети/идеи за започване на малък бизнес. От Пловдив съм, но и не е изключено нещо по морето да се започне / знам, че е малко странно, защото лятото мина, но затова след малко/. Това, което мисля, но не съм го решил със сигурност е някакво магазинче/лавка/павилионче за закуски, сандвичи, тостери и т.н., а другия варянт е дюнерджийница, но също така не е изключен и варянта с денонощно магазинче, макар че покрай мен, където аз живея има достатъчно магазинчета, но пък кой е казал, че трябва да е точно до дупето ти?  Grinning. Също така всичко това което споменах като идеи мисля да работи по 24ч било то на морето или тука. Сега да се върнем малко назад... преди малко споменах нещо за морето през сезон, който не е обичаен / предполагам/... Наистина не знам как върви бизнеса най-общо казано по морето през периода, когато не е лято и затова го подхвърлих като идея... ако някой има наблюдения и идеи за морето през този период , когато не е лято да казва, защото не съм много запознат. А и също искам просто информативно да попитам, ако някой има личен опит с конкретно с този бизнес или има познати и са му споделили за какви пари приблизително става на въпрос, за да се започне такъв бизнес нека сподели. Всичко ще ми е от полза, така че давайте смело. Между другото забравих да спомена... обмислям и варянта да започна в Пловдив а пролетта например да отида на морето и да се опитам да дръпна и там поне за лятото. Какво ще кажете вие? Благодаря предварително!

Опитай се още малко да конкретизираш идеята си, преди да се хвърлиш с главата напред. Независимо дали мислиш за морето или за Пловдив, това с павилионите вече много хора са го направили. Дали е нужно просто да отвориш поредния павилион? Помисли за мястото, на което искаш/можеш да отвориш; към какви клиенти се насочваш - ученици, пенсионери, таксиметрови шофьори, служители... и съответно -  в близост до спирка, на оживена улица, до училище, до пазар... Опитай да направиш нещо, което да е малко по-различно от останалите, за да има конкретна причина клиентите да идват точно при теб.
Дали павилион или магазин? Тип временна постройка или по-лъскавко помешение? Като мислиш за морето, готов ли си да инвестираш достатъчно, че да остане работещо няколко месеца без достатъчно приход, та да дочакаш лятото, когато ще има достатъчно работа? Защото се съмнявам по морето да има достатъчно празна пазарна ниша и ще трябва да се конкурираш с хора, които са там отдавна (не мисля, че ще можеш просто да се наместиш между другите... дано не съм права, но опитът ми доказва всеизвестното правило, че всяко начало е адски трудно, особено в днешно време).
Приготви се за много пари, спънки и забавяния от страна на документи, доставчици, работници, конкуренция... и всичко това - съпроводено с къртовски труд първо от твоя страна, а после и от твоя страна.
Съвсем не съм изчерпателна и наблюденията ми не са конкретно върху Пловдив и морето, но се съмнявам, че съм далеч от истината. Много неща трябва да си изясниш преди да вземеш решение.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт