Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 350
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
В агенцията по заетостта има публикуван проект, който осигурява финансиране за започване на малък бизнес, ако някой отговаря на критериите им - може да прочете повече тук: http://www.az.government.bg/OPHR/default.asp

Това, което аз виждам е продължението на програмата с 20-те хиляди. Ти друго ли четеш?
да де, това е!

# 211
Я да ви питам Simple Smile Някой тук да е наемал човек по програма "насърчаване на заетостта на трайно безработни лица до 29г възраст" или нещо такова. Доколкото разбирам, взимам човек и го обучавам да работи, а първите 6 мсеца държавата му плаща мин. заплата и осигуровки. Ама дали е точно така  newsm78

Вероятно имаш предвид стажантската програма за безработни младежи до 29 години?
Назначаваш ги на стаж 6 месеца и по принцип държавата трябва да ти възстанови всички разходи - заплати и осигуровки. Да, ама не. На моите стажът им изтече, назначих ги на работа, а държавата ми е изплатила само сумата за първия месец. Нямат административен капацитет Агенция по заетостта и бюрата по труда да се справят с тази програма. Ако имаш едни 10 000лв., които да не ти трябват в момента, пробвай. При мен се получи точно така.

# 212
  • Ню Йорк
Точно сега нямам излишни пари и точно затова ми се искаше да се възползвам от тази програма. Аз нямам против да назнача и човек на който аз да си му плащам и заплата и осигуровки, но все още не намирам такъв който да си изкара заплатата. За съжаление се оказва доста сложно.

# 213
Може ли някой да ме насочи къде в нета има примери за финансовата част на бизнес плана. Търся нещо по-практическо, като таблици, а не обяснения какво би трябвало да съдържа.

# 214
Ако БП е само за твой ориентир може да използваш таблица оттук и само да я модифицираш - http://office.microsoft.com/en-us/templates/results.aspx?qu=Budg … be12-53fc7147454d

# 215
  bouquet
Намерих ги и на български, ще ми свършат работа.

# 216
  bouquet
Намерих ги и на български, ще ми свършат работа.

Moля те пусни линк!

# 217
# 218
  • Бургас
Аз имам идея да направя нещо като копирно студио ......обаче може ли някой да ми каже как да изчисля приблизително колко се изкарва от един копир  месечно  newsm78

# 219
Аз имам идея да направя нещо като копирно студио ......обаче може ли някой да ми каже как да изчисля приблизително колко се изкарва от един копир  месечно  newsm78
Дай още инфо. Избрала ли си помещение (близо до училище, офиси, община, спирка....)? Има ли наблизо конкуренция? Какво значи "нещо като"? Какви машини смяташ да купиш?
Преди да питаш колко ще изкарваш, помисли на кого и къде ще продаваш - коя възрастова група или коя социална група или ... дай малко по-конкретно, защото ми звучиш като "айде да отидем на кино"... щото и баща ми има идея да изнася череши от Кюстендил във Виена, ама няма идея как става тая работа.  Laughing Peace

# 220
  • ВАРНА
Има си тема в Клюкарника за "висящото кафе". От икономическа гледна точка инициативата е добра. Безплатна реклама + завишаване на оборота + никаква отчетност, как да не се включиш?!  Tired

Преди да правите каквото и да е висящо си проучете нещата в ХЕИ добре!Имам магазин втора употреба и започнах да раздавам на хората хляб и дрехи на цели семейства.Магазина е в малък град и единствената ми конкурентка(аз с 150 кв. Мъпет маг и тя  с 5 кв. барака)е подала жалба в РИОКОЗ ,че продавам хляб.Обясних положението и ми се размина този път.Трябвало да има шубер,преграда,разрешение от ХЕИ.Продължавам с безплатни дрехи.
Имам идея да сложа масичка със столче за дечицата,че като дойдат се хващат за полите на майка си и само плачат да тръгват по-бързо.Мисля си  да сложа книжки за оцветяване ,фулмастери.Някаква идея да им е интересно на децата имате ли?Дано Каспър да чете.

# 221
  • Пловдив
*Ekaterina* - това с детската масичка е много добро. А за кубчета за конструиране - големите - не си ли мислила. Преди време си спомням, че имаше такива в Макдонълдс - е нямаше дете дето да не се нареди на тази масичка, макар, че повечето деца си имат кубчета в къщи...Може и събота и неделя да им правиш и нещо като работилничка - принтирани листи, ножички, лепила - да си направят нещо, и да си го отнесат в къщи. Сещам се и за герданчета от оцветени с боя за яйца макарони....В тази тема има още идеи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553110.0

# 222
Ekaterina, в един магазини за ВУ бяха спожили малко диванче в единия край на залата и количка-клатушка (от тези с монетите) в другия край. Влизала съм няколко пъти, и винаги е имало доста майки с деца, които разглеждаха по-спокойно от преди. Peace

# 223
  • ВАРНА
Благодаря!!!Сядам да търся кубчета и клатушка.Странното е ,че нямам право и една бонбонка да сложа там.Едни моливи и това е ,но важно е ж Simple Smileеланието
Обмислям и идеята за работилничка в събота. В малкия ни град такова нещи не е правено.

# 224
Обмислям и идеята за работилничка в събота. В малкия ни град такова нещи не е правено.

Всяко предложение по-различно от маса, кубчета, бели листове и пастели, ми се струва прекалено. Нали основната ти дейност е магазин за дрехи все пак? Облекчи клиентите, но не се превръщай в работилничка сред щендери.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт