Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 335
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, искам да попитам знаете ли дали за да се произвеждат и продават хлебни и сладкарски изделия, този който ще ги прави трябва да има диплом за завършено такова образование от подходящо учебно заведение било то техникум или център за професионално обучение или при спазването на всички необходими изисквания от хеи и прочие лицето може да работи и без да е завършило такава специалност? Благодаря предварително на отзовалите се имам си една мечта, ама като не съм учила каквото трябва сега съм в питанка как да стане както трябва работата Simple Smile
Няма такова нещо Simple Smile
Но определено ще ти е необходим човек с квалификация, ако искаш нещата да са както трябва.. Само с мечти не се получва винаги - има си доста тънкости  Peace

# 241
  • Плевен
Благодаря duhi_puhi   bouquet то една птичка пролет не прави разбира се, но пък е хубаво да знаеш колко ти е стабилен гърба, ако ти се наложи да останеш сам и си решил да се захващаш с бизнес Simple Smile помогна ми с отговора много!

# 242
Момичета ,някой може ли да ме насочи откъде мога да зареждам камъни и минерали?

# 243
супер тема, браво! идеи има, сега остава и пари за реализация да се намерят  newsm10

# 244
Моля за мнения за моята идея.
Искам да си отворим фермерски магазин в който да продаваме собствена стока.Част от продукцията да я преработваме в собствен мини цех,например,не продадените ягоди да ги направим на сладко.Много ли е налудничево това? Идеята е магазина да бъде до фермата която има лице на международен път но е далече от големите градове.Най близкия град е на 45 км.

# 245
Моля за мнения за моята идея.
Искам да си отворим фермерски магазин в който да продаваме собствена стока.Част от продукцията да я преработваме в собствен мини цех,например,не продадените ягоди да ги направим на сладко.Много ли е налудничево това? Идеята е магазина да бъде до фермата която има лице на международен път но е далече от големите градове.Най близкия град е на 45 км.
И защо да спират при твоя магазин/ферма, каква ще е уловката? А кой точно очакваш да спира, чужденците или българите (защото ще има език, отношение, коректност, ниво)? Тоалетна, място за сядане и раздвижване? Място за спиране, ама цивилизовано, а не на аварийната лента?... Има хляб в идеята, ама още месене ще трябва, докато стане питката. И за какво ще береш ягодите предварително, като в супермаркет? Я си ползвай предимството, че са "още на корена"... някой може за пръв път през живота си да види "жива" ягода.  newsm10 И си помисли за дивите ягоди, те се срещат рядко в магазините, и ще много интересен и запомнящ се продукт, особено с аромата си...
Всъщност защо не отглеждаш ягодите в големи тави? Хем няма да се дупиш и коленичиш около лехите в двора, а ще вдигаш тавата на удобна маса, за плевене и разрохкване. От друга страна,  ще може да ги внасяш в магазина с тавата, а посетителите сами да си избират и берът стоката... и няма да имаш непродадени ягоди, защото ще си стоят на растението. Няма майтап, виж как са гледали ягоди в Англия на времето, когато са били с малки ферми. Ще е преживяване, а не поредното пазаруване.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 11:16 от гост22

# 246
Клиентите ще бъдат и българи и чужденци,онези които искат да бъдат сигурни,че ядат "вкусен селски домат".Мислила съм да проуча как стои въпроса със сертифицирането като еко продукция.За сега само съм чувала,че е много скъпо.
Ягодите бяха просто пример.Мисълта ми е,че винаги остава не продадена стока или такава с по ниско качество която може да се обработи и продаде като краен продукт.
Място за спиране няма и няма как да го създадем. Идеята е:създаваме овощна градина с по 50 дървета от няколко вида дървета.Преустройваме една от сградите в хладилник.
Целия процес е много бавен и скъп.Всеки знае,че дърветата влизат в пълно плододаване след 3 -4 години.Зеленчуците изискват разсади,за това също трябва малка оранжерия,поливна земя в близост.Инвестират се собствени средства.При този модел не може да се кандидатства по програми защото липсват необходимия брой икономически единици от един вид.
В Европа има много фермерски магазини.Хората продават част от продукцията си по този начин.Доколко това е работещо в България,не знам.Не съм чула някой да е правил такъв експеримент.

# 247
Целият замисъл се пропука, когато написа, че няма къде да се спре.
Иначе идеята много ми допада!
Мислех, че фермата като такава вече работи.
Как ще опазиш продукцията, това е голям проблем.

# 248
  • Пловдив
Доколко това е работещо в България,не знам.Не съм чула някой да е правил такъв експеримент.
О! Има! Само, че всичко е в сивата икономика.
И, трябва много време да създадеш име. Да се убедят в качеството, което предлагаш.
... първо са хората около теб (вас) - съседи, колеги, роднини, приятели, после техните съседи, роднини, колеги, приятели и пр.....

# 249
Целият замисъл се пропука, когато написа, че няма къде да се спре.
Иначе идеята много ми допада!
Мислех, че фермата като такава вече работи.
Как ще опазиш продукцията, това е голям проблем.

Идеен проект е.
Имаме само мястото и първите 50 дървета.Реставрирахме една сграда която може да стане хладилник. На мен много ми се иска да продължим по начина по който го описах,с други видове дървета и докато започнем да берем да купим само земята за зеленчука.Другия вариант е да продължим със същия вид и по познатия начин,проекти,борси ...
Съпруга ми също смята,че поради липсата на паркинг няма смисъл от магазин.При това разходите по магазина оскъпяват крайния продукт.
В момента всичко което имаме  се пази със СОТ.Когато има реална продукция ще бъдем физически там.

# 250
...
 Идеята е:създаваме овощна градина с по 50 дървета от няколко вида дървета.Преустройваме една от сградите в хладилник.
Целия процес е много бавен и скъп.Всеки знае,че дърветата влизат в пълно плододаване след 3 -4 години.Зеленчуците изискват разсади,за това също трябва малка оранжерия,поливна земя в близост.Инвестират се собствени средства.
...
Mr. Green Да ти налея още малко масло в тиганчето, а ти сама си се пържи:
В Италия имали около 200 сорта домати. Аз не съм влизал в български двор, в който да има повече от 5 вида домати. Защо вместо/докато чакаш на дърветата да вържат, не се заемеш с една "доматена ферма", в която всеки да види и опита на живо 20-тина сорта домати? Като ги нашариш по цвят, размер, външен вид и вкус, със сигурност ще предизвикаш интерес. От друга страна е едногодишно занимание и инвестицията се отплаща (или потъваш) веднага. А и не е толкова скъпо като това с дърветата. А, и онова с опазването на реколтата си е основен проблем.

# 251
Опазването й, включително от болести и вредители.
Фиданките не са толкова скъпи.
Мечтаеща, има тема за зарзаватчийството. Заповядай и там.
И у нас вече има много видове домати.

# 252
  • Варна
...
 Идеята е:създаваме овощна градина с по 50 дървета от няколко вида дървета.Преустройваме една от сградите в хладилник.
Целия процес е много бавен и скъп.Всеки знае,че дърветата влизат в пълно плододаване след 3 -4 години.Зеленчуците изискват разсади,за това също трябва малка оранжерия,поливна земя в близост.Инвестират се собствени средства.
...
Mr. Green Да ти налея още малко масло в тиганчето, а ти сама си се пържи:
В Италия имали около 200 сорта домати. Аз не съм влизал в български двор, в който да има повече от 5 вида домати. Защо вместо/докато чакаш на дърветата да вържат, не се заемеш с една "доматена ферма", в която всеки да види и опита на живо 20-тина сорта домати? Като ги нашариш по цвят, размер, външен вид и вкус, със сигурност ще предизвикаш интерес. От друга страна е едногодишно занимание и инвестицията се отплаща (или потъваш) веднага. А и не е толкова скъпо като това с дърветата. А, и онова с опазването на реколтата си е основен проблем.

Подкрепям те в съвета ти за доматите. Това си е бързооборотна стока. Wink А овошките, има да чакат да печелят от тях, пък квито и да били те.
Обърнали ли сте внимание колко отвратителни домати се продават напоследък? Аз поне обикалям три пазара докато намеря хубав,вкусен домат. Специализирах се вече да ги познавам, като дори ме вземат за луда, като започна да ги мириша преди да купя. Ама така си е , колкото и да е странно, вкусния домат мирише на домат отвън и няма никакви жълти нюанси и точици по него.

# 253
Аз идеята за 200 сорта домати покрай магистралата нещо не я схванах. Не бих спряла да пазарувам-при нас всеки петък е пазарен ден и пазарището ни се пълни със селска продукция-коя от коя по хубава...Не всеки , който хвърчи по магистралата, не е виждал *жива ягода* или *жив домат* Wink.

# 254
Аз идеята за 200 сорта домати покрай магистралата нещо не я схванах. Не бих спряла да пазарувам-при нас всеки петък е пазарен ден и пазарището ни се пълни със селска продукция-коя от коя по хубава...Не всеки , който хвърчи по магистралата, не е виждал *жива ягода* или *жив домат* Wink.
Идеята е: интересно, достъпно и запомнящо се. То и в нашият, квартален магазин има лук и халва, ама що така все за пътя през Ябланица се сещам. Или като стане дума за интересно мляко, все за Пода и биволското мляко разправям...  Не е въпроса за обикновено пазаруване на петъчният пазар, а за печелившо уплътняване на времето, докато стоят там, и  си пазят плодовете от двукраките вредители.

Общи условия

Активация на акаунт