Ослабване без глад, може ли?

• 26 034
  • 443
  •   1
Отговори
# 420
Искам да се обърна към всички и да благодаря на тези , които участваха в анкетата и дискутираха темата.
Т.к. ще закрием темата искам да поканя тези които са гласували в следните групи:
да, направих го - 53 (40.5%)
да, бих пробвал - 23 (17.6%)
не, опитах и не стана - 21 (16%)

При интерес да се свържат с мен на лични за продължаване на дискусията.

# 421
  • Linz
1. сянката да е по-къса от ръста - иначе няма условия за синтеза на витамина
2. да не се използва защитна козметика - фактор 5 е максималният допустим
3. да е открита максимална част от кожата, най-добре над 40% от цялото тяло
4. да се стои на слънце 15-20, дори до 30 минути всеки ден (или при всяка възможност) (без да се допуска изгаряне)
Ами дерматолозите като предупреждават да се мажем с 50-ти фактор и че е опасно стоенето на силно слънце, дори да не се допуска изгаряне? Аз не че ги спазвам тези препоръки, но ми е интересно как тези 4 точки кореспондират с тях.

От липсата на вит. Д пада имунитета, така че, човек който не боледува често, едва ли страда от чувствителен дефицит.

# 422
Дерматолозите така са обучени все пак, как иначе ще се продават всичките слънцезащитни  Wink
Като питах лекаря, но когото имам най-голямо доверие за малката - каза, че ако е навън след 11 часа няма нужда да пие вит Д.

# 423
Точно ракът на кожата е свързан с понижено ниво на вит. Д в кръвта заради недостатъчно излагане на слънце по правилния начин Peace И не само този рак, а и много други. И също и ред други заболявания, вкл. ревматоидният артрит, множествената склероза, диабет първи тип, диабет втори тип.

Проблемът е, че хората искат да се пекат дълго време, без да изгарят. Затова се мажат със съмнителни препарати (дори най-марковите са съмнителни Rolling Eyes). Така си мислят, че са защитени, но междувременно вредните лъчи могат да проникват в кожата, дори и да няма изгаряне. А ако се излагаме на слънце контролирано, без да допускаме изгаряне, можем да синтезираме вит. Д. Но това не означава да се седи на слънце с часове без защита - в никакъв случай. За синтез на витамина са необходими 15-20, евентуално 30 минути на ден. А като ходим на море, искаме да седим по 5-6 или повече часа на слънце. Ами, това само по себе си не е естествено Rolling Eyes Т.е. не е естествено хем да ни изгаря кожата, хем да стоим. Могат да стоят с часове тези, които не изгарят Wink Но понеже повечето изгаряме, търсим с какво да се мажем. А всъщност решението е просто да се излагаме толкова на слънце, колкото ни е достатъчно, без да изгорим. През останалото време - на сянка, дрехи и т.н. А не съмнителна козметика, която не се знае изобщо от какво ни предпазва. Rolling Eyes

# 424
  • София
Моето мнение е,че нямаме достатъчно култура,пържим се като прасета,храним се с боклуци  и искаме да сме здрави...ми няма как да стане.Мен непрекъснато ме питам,като се върна бяла от море
:Ма ти къде беше,не си била на море? Shocked

# 425
Моето мнение е,че нямаме достатъчно култура,пържим се като прасета,храним се с боклуци  и искаме да сме здрави...ми няма как да стане.Мен непрекъснато ме питам,като се върна бяла от море
:Ма ти къде беше,не си била на море? Shocked
Аз най-безсрамно лъжа, че не мога да почернея  Mr. Green
Иначе повече от час не ме свърта на плажа и го прекарвам под чадъра. Малкото слънце, което събирам е като вляза във водата...

# 426
  • 1st floor
Аз пък съм обратното - от слънчевите хора! Жадувам за слънце. Мога да се просна без да съм намазана с нищо, без очила, без шапка, без чадър и да си стоя размазана от жега и кеф!  Mr. Green
Гледам след два да съм на сянка , де...ама ми се ще цял ден така да се просна и да не стана...Почернявам бързо, само първия път след зимата леко почервенявам за ден-два...после само си чернея, не изгарям...и не го правя само заради тен...Обожавам слънцето!  Hug

# 427
Скрит текст:
Точно ракът на кожата е свързан с понижено ниво на вит. Д в кръвта заради недостатъчно излагане на слънце по правилния начин Peace И не само този рак, а и много други. И също и ред други заболявания, вкл. ревматоидният артрит, множествената склероза, диабет първи тип, диабет втори тип.

Проблемът е, че хората искат да се пекат дълго време, без да изгарят. Затова се мажат със съмнителни препарати (дори най-марковите са съмнителни Rolling Eyes). Така си мислят, че са защитени, но междувременно вредните лъчи могат да проникват в кожата, дори и да няма изгаряне. А ако се излагаме на слънце контролирано, без да допускаме изгаряне, можем да синтезираме вит. Д. Но това не означава да се седи на слънце с часове без защита - в никакъв случай. За синтез на витамина са необходими 15-20, евентуално 30 минути на ден. А като ходим на море, искаме да седим по 5-6 или повече часа на слънце. Ами, това само по себе си не е естествено Rolling Eyes Т.е. не е естествено хем да ни изгаря кожата, хем да стоим. Могат да стоят с часове тези, които не изгарят Wink Но понеже повечето изгаряме, търсим с какво да се мажем. А всъщност решението е просто да се излагаме толкова на слънце, колкото ни е достатъчно, без да изгорим. През останалото време - на сянка, дрехи и т.н. А не съмнителна козметика, която не се знае изобщо от какво ни предпазва. Rolling Eyes
Добре де, чисто технически - как си го представяш? Примерно лятото, ако не съм на море, то съм по басейните. Пека се малко, но пък плувам много - а във водата се изгаря най-лесно, ако не се намажа със слънцезащитен продукт, с моята светла кожа съм до там. Пък и не го виждам как някой ще се попече 15 минути на плажа, после 15 минути ще поплува и ще стане и ще си тръгне или пък ще се облече и ще стои под чадъра...

# 428
  • SA
 Ужасно много обичам сльнчеви и топли дни. Обожавам океана и плажовете, но да се пека повече от половин час , просто не ми понася. Стоя си под чадьрче, палатка, навесче...  Sunglasses . Кожата ми е доста бяла и склонна кьм образуване на лунички и хич, ама хич не й понася дьлгото излагане на сльнце. Всьщност сльнцето е бич за кожи, които се класифицират кьм 1 и 2 фототип. Покриват се с грозни пигментни петна, а след определена вьзраст започват да изглеждат просто ужасно, ако човек се е пекьл на сльнце безконтролно.  Peace
Water_Lilly , проблемьт с плуването си остава, независимо дали се мажеш сьс сльнцезащитни продукти. Аз преди 2-3 години ходех да плувам всеки ден на един открит басейн в продьлжение на 8-9 месеца и колкото и да се мажех, раменете ми си изгаряха от сльнцето. Иначе за плажа нямам никакьв проблем, стоя си на сянка и хич не ми пука.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 00:59 от kameloth

# 429
Ама не, аз сериозно питам. Какво да правим водолюбците? Аз на плаж не отивам, за да се пека, а за да плувам, печенето е между другото. Когато съм на море, да отида на плаж за 30 минути, ами аз докато разпъна кърпа и чадър, докато се намажа, докато изчакам да попие, докато се топна във водата, те 30 минути заминали, че и отгоре. А на басейн да си платя входа и да стоя 30 минути, просто няма начин.
Единственото решение, за което се сещам, просто е висок фактор първите дни, по-малък последните.

# 430
  • Sofia
Не обичам да се пека на слънце,дори и намазана,под чадър пак изгарям...Обичам морето,басейните,но от там пък други проблеми си докарвам  Wink

# 431
  • SA
Хехе, Water_Lilly, аз сьщо доста сериозно говоря. Когато се ходи за няколко часа на плаж - задьлжително 50 фактор за хора с много светла кожа. И дори и това мисля няма да ги предпази сьвсем, ама все пак е нещо.  Peace
Аз живея край океана и мога да ходя да се поизкьпя за половин-един час само и пак се мажа . За вит.Д специално се понапичам за 20-30 минути на двора по бански и това е. През другото време избягвам тотално сльнцето ( сльнцезащитна козметика, шапки, чадьри, сенки...).

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 00:57 от kameloth

# 432
Пък и не го виждам как някой ще се попече 15 минути на плажа, после 15 минути ще поплува и ще стане и ще си тръгне или пък ще се облече и ще стои под чадъра...
Аз дори 15 минути не се пека.     Laughing
На море ли съм, на директно слънце не стоя, само под чадър, по бански.И пак си сменям цвета....
А мазила не харесвам.Това си е отровна химия.Не ми се мисли как действа на кожата , а и под кожата, особено като започне да се загрява от слънцето.

# 433
С малки деца как процедирате? Например според вас, ако носят бели тениски с къси ръкави дали е ок или трябва и да са намазани отдолу въпреки дрехите?

# 434
  • Пловдив
Къде изместихте темата... Whistling Май ви се ходи на море,а  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт