За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 124
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
амии и аз почиствам там,та нали се натрупва смегма..а за големината на лабиите аз знам че имат малка разлика newsm78

# 661
  • България/Германия
От няколко дни синът ми се мръщи на лъжичката, изяжда около 100 гр пюре или каша и не иска повече. Правилно ли е да му предложа още 100 мл мляко, за да се засити? Обикновено от тези 100 мл изпива към 50-60, рядко 70.

Питам, защото си имаме баба на гости, която всеки път ми се мръщи, че му давам мляко след пюрето, претоварвала съм му стомахчето  Rolling Eyes

# 662
  • София
От няколко дни синът ми се мръщи на лъжичката, изяжда около 100 гр пюре или каша и не иска повече. Правилно ли е да му предложа още 100 мл мляко, за да се засити? Обикновено от тези 100 мл изпива към 50-60, рядко 70.

Питам, защото си имаме баба на гости, която всеки път ми се мръщи, че му давам мляко след пюрето, претоварвала съм му стомахчето  Rolling Eyes

Ако иска - разбира се, дай му.

На моето дете му хванах цаката  Wink - ако се оригне сам (в столчето) след кашата или пюрето, значи няма да пие мляко. Не се ли оригне - ще пие.

# 663
  • България/Германия

Питам, защото си имаме баба на гости, която всеки път ми се мръщи, че му давам мляко след пюрето, претоварвала съм му стомахчето  Rolling Eyes

Ако иска - разбира се, дай му.

На моето дете му хванах цаката  Wink - ако се оригне сам (в столчето) след кашата или пюрето, значи няма да пие мляко. Не се ли оригне - ще пие.

Mr. Green

Аз слагам шишето с мляко на масичката за хранене, ако започне да протяга ръчички към него, значи ще пие  Wink

# 664
Свекито ми подари ' Хранене на бебето' на проф. Лиляна Трифонова. Там пише, че е по-добре течностите да се дават преди яденето... на мен ми беше чудно защо, понеже ми се струва, че така ще се засити и няма да има апетит, но авторката обяснява обратното.

Моето бебе почти никога не го насилвам, защото винаги го слагам с нас на масата в неговия стол и той лапа като ни гледа  Simple Smile

# 665
  • България/Германия
Пак имам въпросче: каката ни от сутринта е с хрема, без температура, предполагам, че е настинала. На бебо още нищо му няма, но утре му предстои ваксина  Tired Дали е по-добре да я отложим? Сигурна съм, че педиатърката ще ни агитира да я слагаме, защото тя по принцип казва, че ваксина не се поставя само ако детето има температура, а при хрема, настинка и т. н. няма проблем да се сложи...

# 666
ами мисля,че и при настинка не се слага...

# 667
  • София
Не се слага разбира се, настинката си е вирус, слага се ваксина когато детето и всички в къщи са напълно здрави.

# 668
След 6 дена отсъствие и почивка да се включа и аз в края. Не слагай ваксината защото може да е болничко симптомите като кашлица хрема и т.н идват малко по късно.

# 669
  • София
При нас личната ни е отлагала ваксините и при най-малкото съмнение,случвало се е и с 1 година да отлагаме ваксинация.

# 670
  • Бургас
Ваксина се слага само на напълно здраво дете.

# 671
  • България/Германия
Благодаря на всички за отговорите   bouquet
Както предполагах, педи искаше да слагаме ваксината, но се разбрахме да я отложим.

Още нещо да питам: днес тотално отказва да яде с лъжицата, само като я види, започва да стиска уста и да я бута с ръчичка Sad Плаче и ръмжи Confused А уж вървеше добре захранването. Дали да го оставя няколко дни само на мляко?  newsm78

# 672
  • Шумен
Щом не е съвсем наред не мъчи детенцето, като се оправи тогава Simple Smile
Ние сме с Т и кашлица вкъщи. Докато чакахме пред кабинета 2 бебета доведоха със същите симптоми, та вируса върлува наред  Tired

# 673
Благодаря на всички за отговорите   bouquet
Както предполагах, педи искаше да слагаме ваксината, но се разбрахме да я отложим.

Още нещо да питам: днес тотално отказва да яде с лъжицата, само като я види, започва да стиска уста и да я бута с ръчичка Sad Плаче и ръмжи Confused А уж вървеше добре захранването. Дали да го оставя няколко дни само на мляко?  newsm78
Може да му е топло...

# 674
  • София
elfie - всичко ли отказва... ако да, не я насилвай, може зъбче, може да се разболява(дори още да няма видими за теб симптоми)...може всякакъв дискомфорт да има... може да предлагаш, ако не искай давай си млякото, само не насилвай с лъжицата. Хубаво, че сте отложили ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт