За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 112
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Elly, желая ти успех в отучването. Да не те плаша, но моят син все още заспива само на ръце, а е 12кг. Не заспива при друг освен при мен. Баби имаме, но майка ми идва само събота и неделя, а другата баба го вижда рядко само под мое наблюдение. Баща му пътува постоянно, но и да е в къщи той при него не заспива. На вън често се носим и бутам количката ( тя пък е 15 кг). От около седмица започна да заспива в количката за по половин час. Иначе първите три месеца, като се роди само спеше и ядеше, плачеше само от коликите, които го държаха до края на 4 месец. А моето дете е и поспаливо, повече от 2 часа буден не може да изкара. Но поне като го приспя спи, през но ща спи при мен, за да не се буди. Има железен режим от както се е родил.
Според мен погледни от хубавата страна, че имаш гушливо бебе и се радвали на тези моменти, като порасне ще си изграждаш авторитет пред нея, много е малка още. А и като порасне ще искаш да я гушкаш, но тя няма да дава. Никога не съм оставяла сина си да плаче. И всички казват, че спокойно бебе, макар за мен да е мръкнало в повечето случай Simple Smile

# 706
  • Пловдив
**Elly** пробвай вечер да я приспиваш в количката и ако трябва там да спи.И ти имаш нужда от почивка.Спи ли детето лягай и ти.Независимо сутрин ли е следобед ли е.Аз започнах така да правя.Иначе наваксване с домакинската работа никога няма.Или пък пробвай заспиване заедно на спалнята.

# 707
Elly, желая ти успех в отучването. Да не те плаша, но моят син все още заспива само на ръце, а е 12кг. Не заспива при друг освен при мен. Баби имаме, но майка ми идва само събота и неделя, а другата баба го вижда рядко само под мое наблюдение. Баща му пътува постоянно, но и да е в къщи той при него не заспива. На вън често се носим и бутам количката ( тя пък е 15 кг). От около седмица започна да заспива в количката за по половин час. Иначе първите три месеца, като се роди само спеше и ядеше, плачеше само от коликите, които го държаха до края на 4 месец. А моето дете е и поспаливо, повече от 2 часа буден не може да изкара. Но поне като го приспя спи, през но ща спи при мен, за да не се буди. Има железен режим от както се е родил.
Според мен погледни от хубавата страна, че имаш гушливо бебе и се радвали на тези моменти, като порасне ще си изграждаш авторитет пред нея, много е малка още. А и като порасне ще искаш да я гушкаш, но тя няма да дава. Никога не съм оставяла сина си да плаче. И всички казват, че спокойно бебе, макар за мен да е мръкнало в повечето случай Simple Smile
Съгласна съм с теб.И аз никога не съм оставяла сина ми да реве.До 5-6 месец беше само в ръцете ми.Детето ти има нужда от теб затова реве.Гледах го съвсем сама.Така че който е имал помощници и е не имал ревливо бебе изобщо не разбира за какво става въпрос.Защото все ми казваха "Е нали е бебе ще реве."Аз им виках "Аз нямам проблем че реве кажете ми кога ще спре."Дай й да играе с вестници ,списания, шумящи пликчета ,пластмасови купи...Слагай я в стола за хранене до теб да прави нещо докато готвиш...Лягай до нея и пей.При мен това замени друсането.И чакай ,мисля че скоро ще отшуми.

# 708
Благодаря, момичета, за съветите, ще пробвам всичко, което казвате. Дано отмине скоро  Hug

# 709
  • В море от любов
Ели, успех и от мен с наборката.  Hug

# 710
Колко пъти в седмицата може да се готви със заквасена сметана на дете на 3г.

# 711
Колко пъти в седмицата може да се готви със заквасена сметана на дете на 3г.

Всеки ден. В разумни количества разбира се . Wink

# 712
Мами,искам да питам  бебока като иска да ака се напъва с часове нормално ли е това,нито има запек нормално си е акото но се напъва и се нервира всеки път... Thinking

# 713
Нормално е!

# 714
Да се напъва бебе да ака с часове не ми се струва нормално. Пробиотик, масажи на коремчето бих пробвала.

# 715
"Червата на новороденото са сравнително дълги, но със слабо развита мускулатура и недоразвити жлези. Слабо развити са и коремните мускули, затова изхождането на бебетата е трудна работа. Те пъшкат, гърчат се макар да нямат запек, защото коремната преса на възрастните, която улеснява този акт при тях липсва."

http://www.moetodete.bg/hranene-8596/osobenosti-na-bebeshkata-hr … elna-sistema.html

# 716
Да, определено и аз бих препоръчала в този случай пробиотик.  Peace

# 717
  • В море от любов
Давала съм Linex baby, за мен е добър. Peace

# 718
"Червата на новороденото са сравнително дълги, но със слабо развита мускулатура и недоразвити жлези. Слабо развити са и коремните мускули, затова изхождането на бебетата е трудна работа. Те пъшкат, гърчат се макар да нямат запек, защото коремната преса на възрастните, която улеснява този акт при тях липсва."

http://www.moetodete.bg/hranene-8596/osobenosti-na-bebeshkata-hr … elna-sistema.html

Така или иначе не мисля, че
...бебока като иска да ака се напъва с часове...
е нормално и приемливо.

# 719
Devill Queen пита дали е нормално това и аз и отговарям, че е нормално за бебетата. А от там на татък как ще процедира си решава тя, както прави всяка майка за детето си. Не влизам в спорове нити се опитвам да налагам мнение.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт