Отговори
# 600

Тук не съм съгласна. Все пак да не забравяме, че накрая ни чака раждане и хич не е хубаво да се ражда с нисък хемоглобин.

Подкрепям.
И мен първия път от шестия месец ми даваха да пия желязо, въпреки че нивата бяха нормални, именно за да съм подготвена за евентуални ситуации при раждането. При мен индикациите за проблем бяха "голямо бебе", при което не рядко се получава руптура на матката, придружена с обилен кръвоизлив. И действително, не ме подмина, след раждането бях с хемоглобин 86, а ако не бях пила преди това желязото..не знам. Отне ми 6 месеца след това + медикаменти да го възстановя.

Да не напиша някоя глупост, но мисля,че има и риск от анемия при бебето,ако майката не е добре подсилена.

# 601
Добър ден и от мен  newsm03  !!!

Много сте писали вчера и днес , че не мога да ви изчета 1 час хаха  Crazy !
   От два дена го раздавам на пролетно почистване и нямам време да чета но днес наваксах , понеже почти поприключих , останаха ми дребни довършителни работи и разбира се прозорците , които смятам да оставя за Април че сега се очертават дъждове а и ще имам нужда от помощ за тях  Rolling Eyes .
   За пола на бебето и предложението за вписване на 1ва страничка съм ЗА , но аз няма да мога да се отчета преди края на март а дотогава ще сме изписали тази че и следващата тема хахах но гледам че ми няма инфо за годините които са 25 и че ми е първа бременност , засега от мен толкова а искрено се надявам и аз скоро да се включа с пол ....  baby_neutral  Ако се базирам на предчувствие ще е момиченце защото още преди теста сънувах розови гащи   Joy  , и след това продължиха тези мои сънища  newsm78 !
   Кафенце си пия по 1 на ден защото ми помага за 00 и съм доволна а и нямам нито сърцебиене , нито др странични ефекти от него.Цигари не съм пушила никога през живота си Simple Smile  Присъединявам се към групата на НЕ месоядните в момента ... кошмарно е , хапвам трудно дори пилешко но му хванах цаката на пил.супа , така се  понася Simple Smile)
   Хайде успех на всички мами които са на преглед днес.... аз до 25 незнам как ще изкарам Simple Smile))  Heart Eyes

# 602
Lulu благодаря за списъка  Peace ще го гледам и ще хапвам повече такива храни..

# 603
Взимам си стетоскоп още довечера! Бебчето не съм го иждала от две седмици и вече много искам да разбера как е Simple Smile))
Мариана, добре дошла и лека бременност   bouquet
И при мен хемоглобина е на долната граница. Но на мен ми беше на долна граница още преди да забременея. Имам сушена коприва и май ще почна да си запарвам и да пия като чай.
Иначе лекарката ми е предписала магнезий и витамини Прегнакеър, та ги пия и тях.

# 604
По време на бремеността е нормално хемоглобина да падне с 20 единици. Имайте го предвид, за да не ви погнат от самото начало с хаповете, без да има нужда. Моят по последни изследвания е с 2 единици надолу.
Тук не съм съгласна. Все пак да не забравяме, че накрая ни чака раждане и хич не е хубаво да се ражда с нисък хемоглобин.
Колко ти беше хемоглобина при раждането?

Споделям мнението на две акушерки, гастроентеролог и моя АГ. Но всеки сам си преценява. Аз лично при хемоглобин 117 при нормална ст-ст 120 не бих пила желязо. Друг е въпросът, че повечето лекари искат да се презастраховат. И аз съм чела както Amelly пише, че към 7-я месец се преценява, дали майката има нужда от допълнителен прием на желязо, точно заради раждането. Не смятам, че е правилно още от 3 месец да те тъпчат с желязо, което дори е токсично за бебето в по-големи дози, само заради 3-4 единици паднал хемоглобин.

Pukanka_, от копривата по-трудно се усвоява. Бая тонаж ще трябва да погълнеш  hahaha Пробвай с червено месо(телешко,агнешко), сурови ядки(особено тиквените и слънчогледовите семки), сливи, бобовите растения(най-вече леща). Те съдържат повече желязо. Но, за да се усвои желязото не комбинирай тези храни със сирене, масло, мляко.

П.С.Сега виждам, че Lulu25 и тя го е обяснила същото.
Peace

# 605
Здравейте момичета,
да се похваля и аз. Вчера бях на преглед. За сега лекарката каза, че вероятно е момиче  , но на 27-ми съм на ФМ и тогава ще разберем надявам се със сигурност. Иначе всичко е наред, растем и много шаваме. Плацентата ми още е ниско,  но да се надяваме, че ще се вдигне.
Anni0422  чакаме новини от прегледа днес.

# 606
Здравейте момичета,
да се похваля и аз. Вчера бях на преглед. За сега лекарката каза, че вероятно е момиче  , но на 27-ми съм на ФМ и тогава ще разберем надявам се със сигурност. Иначе всичко е наред, растем и много шаваме. Плацентата ми още е ниско,  но да се надяваме, че ще се вдигне.

Поздравления за девойката.   bouquet

А по повод на спека, и аз съм си спек от както се помня. Сега и аз не вярвах, но от 2 седмици насам хапвам 2-3 кивита сутрин на гладно и не съм пропускала ден. А какво ли не бях пробвала.

Марианка, добре дошла : Peace

# 607
Здравейте!
Нинка накара ме да се усмихна  Grinning. Ето разписвам се.
За епидуралната при първото раждане бях против. Изпитвах ужас при мисълта, че ще ми сложат голяма игла в гърба. Тогава от много четене стигнах до свои собствени изводи и те бяха, че искам първо напълно естествено раждане и второ без никакви упойки. И така първите няколко часа стисках зъби по време на контракциите, когато все още бяха търпими, тогава и акушерките на няколко пъти ме питаха искаш ли упойка, а аз не та не, но после като ме включиха на окситоцин не знам от него ли или от самата фаза на раждането просто ми се струваше, че между контракциите няма никакви почивки. Това много ме умори и реших на секундата, че искам упойка.  Самото убождане в гръбнака не предизвика никаква болка. Малко след като ми поставиха епидуралната едва не заспах, пак си имах контракции, но не ги усещах като болка ами като напълно безболезнено стяхане на корема. Няма такъв кеф само си дремех и си почивах и си чаках пълното разкритие. Сега на второто раждане задължително ще си искам упойка от самото начало и хич няма да се правя на герой. Ама аз по принцип съм си такава, че никак не търпя на болка.
За пола искам и аз вече да знам пък. Тук за няколко дни толкова много новини и толкова сини гащи. Много се радвам за вас  Hug
Мариана добре дошла.
Пък аз напоследък как съм се отпуснала  Embarassed. Кафето го увеличих от едно на две на ден и вода почнах да пия много малко за разлика от преди и сладко почнах много да ям за сметка на друга полезна храна. Абе трябва вече да се взема в ръце, че така не става. И уж съм качила не повече от два килограма, а се чувствам подута и дебела от всякъде не само от към коремчето.
Амели хвърлих едно око във ФБ и видях страхотни твои неща там. Възхищавам ти се  smile3501
ioana_g честити розови гащи хайде идва ред и на малките дами.

# 608
Мариана добре дошла ,здраво бебче на термин  ylinfant ! Ако е точно, ще е на моя имен ден Laughing

# 609
Върнах се   Mr. Green никой не ме изяде Joy
Движа се нормално, док каза. Че е много добре че слабея Whistling, бебето е диво даже ми маха с ръка Joy пита ме дали искам да си правя изследвания за даун newsm78 нз дали с под текст или просто информативно да ги правя. И ми каза да пия огестан. Ми тва е май и да е казала друго аз гледах бебето и не се сещам  baby_neutral

Добре дошла, Мариана  bouquet

П.п. Сега ехографа ми показа 5 септември, а преди 7 мисля че е нормално newsm78

# 610
Pampers   hahaha  права си - ще взема да редувам и с други храни , за да не се превърна в  зелено човече  Joy
Ще редувам храните, които ми казахте и ще избягвам комбинация с  млечните, че много наблягам на тях  Naughty
Аз също видях, че при реф. мин. 120- моят не е чак толкова нисък, за това ми каза, че чак когато отида  следващия месец ще ми даде.

# 611
 smile3501 Браво Ани ,дружелюбно бебче имаш Wink
На мен от началото 3 пъти ми смениха термина,но крайната дума не е тяхна hahaha

# 612
И моят термин го смениха няколко пъти но няколко дни нямат особено голямо значение Simple Smile
За упойките нямам мнение и опит , никога не се е налагало да ми слагат за каквото и да е .... и незнам предварително не искам да се настройвам за каквото и да е . Да е наред всичко ще пробвам напълно естествено да е раждането но , дали ще е така само онзи горе знае Simple Smile Има време , сега се радвам на човечето в мен а като тръгне да излиза ще го мисля

# 613
Док каза, че ехографа лъже в тоя интервал с около 5 дни, аз гледах сега изследване за даун 45 лв в рамус лабораториите.

# 614
И аз вчера бях на преглед и всичко е наред и съм много много щастлива! Определиха ми дата за БХС 12 април. В началото на бременността имах едно кръвотечение и оттогава съм на Дуфастон, Папаверин а до вчера и на инжекции Прегнил. С повече лежане сега всичко се нормализира.  Simple Smile.  Но сега се притеснявам дали тези всички лекарства могат да окажат някакво влияние върху резултатите от БХС.

Общи условия

Активация на акаунт