В момента чета...17

• 38 350
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • на североизток от Рая
... С кое ще препоръчате да започна?

"За мишките и хората"

newsm10 и после задължително "На изток от рая".

# 631
  • Den Haag
Само да ви хвърля по едно око, да не изпусна нещо интересно  Crazy. Нещо не ми върви четенето този месец, уж интересна книга чета, а върви много бавно и покрай други задължения и ангажименти нямам много време, а ми се чете  Sad. Вечер лягам и заспивам с книгата на 3-4 страница  Tired.
Ще се гръмна искам сили и време да четааааа  #2gunfire #Cussing out
 Flutter

# 632
  • София
За " Проходът" до сега съм чела само положителни коментари. Кали, направо си е страхотно, че си се сдобила с тази книга...В ел. вариант я няма ( а колко много се търси и се пита за нея в съседната тема). На мен ми е обещана за прочит и сега чакам на опашка  Wink Така ,че не и се колебай  Hug

Няма, няма да се колебая. След Кинг-овата я започвам, защото не обичам да задържам дадени ми от други хора книги. А като гледам каква тухличка е, с моя темп на четене, отекоха два месеца поне  Embarassed .

... С кое ще препоръчате да започна?
"За мишките и хората"

+1  Peace
На мен "За мишките и хората" ми хареса в пъти повече от "На изток от рая".

# 633
Хубава е "За мишките и хората", но най -хубава си е "На изток от рая"
Почетох "Загадката Л. Живкова" и сега се чудя между "Улица Консервна" и "Благодатният Четвъртък"
П.С.
Сега видях, че на предната страница е коментирана "Улица Консервна". Явно сме на една вълна Wink

# 634

Щастлива съм до полуда, че най-накрая я намерих! Turn-l

# 635
Прочетох "Забравените от небето"-беше като едно  пътуване към корените ни!  Heart Eyes Сега започвам "Сонечка/ Бедни роднини" на Улицка.
Благодаря на Елинка,че ми  ги изпрати!  Hug

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 09:06 от nezito

# 636
  • София
"Улица консервна" - хареса ми, леко се чете, хубава книга. Лошото при мен е, че я прочетох след "На изток от рая" и просто се загуби някак.
Затова препоръчвам - ако не сте чели нищо от автора, оставете "На изток от рая" след прочит на няколко други книги на Стайнбек, за да им се насладите пълно.

# 637
Аз след "На изток от Рая" прочетох - "Зимата на нашето недоволство" и "Пътешествия с Чарли" и разни есета и писма и ми подействаха малко отрезвително спрямо Стайнбек, защото очаквах от него все нивото на първата книга. Смятам обаче някой ден да прочета и други негови романи, макар че вече няма да очаквам чудеса  Wink

# 638
Започвам Норвежка гора на Мураками Laughing

# 639
Започвам Норвежка гора на Мураками Laughing
"Норвежка гора" ми харесва най-много от книгите му. От Кафка на плажа бях малко разочарована - върви добре до половината, а после сякаш се е чудил какво да пише. Но това е мое мнение... Thinking

# 640
   Забавлявах се много с "Автобиография" на Бранислав Нушич. Днес започнах "Ловецът на хвърчила" - Халед Хосейни.

# 641
Днес започнах "Ловецът на хвърчила" - Халед Хосейни.

Зареди се с носни кърпички Simple Smile

Аз започвам "Хиляди сияйни слънца", но утре. Днес дочетох "Чуй ме" и още ме държи.

# 642
  • Germany
Току що завърших "Оризовата майка". Отдавна книга не е оставяла такова чувство на отчаяние и безнадеждност в мен Sad. Как авторката не остави искрица надежда на читателя?! Усещам такава тежест върху гърдите си, че едва дишам. След такива книги не ми се посяга към нищо непознато. Утре със сигурност ще се утеша с познатия и любим Параграф 22.

# 643
Аз снощи след полунощ завърших "Ева Луна" и се включих ударно с "Проходът". Не исках да я оставям, но трябва и да се спи  Hug  Grinning

# 644
Току що завърших "Оризовата майка". Отдавна книга не е оставяла такова чувство на отчаяние и безнадеждност в мен Sad. Как авторката не остави искрица надежда на читателя?! Усещам такава тежест върху гърдите си, че едва дишам. След такива книги не ми се посяга към нищо непознато. Утре със сигурност ще се утеша с познатия и любим Параграф 22.

Действително книгата е вълнуваща и запомняща се... Отдавна не ми се беше случвало да прочета книга, която да помня и след това. Чета и незначителното забравям (функция на мозъка ми, който явно отчита зърното от плявата и не се натоварва излишно). Важи и за филми, случки, хора....

Но у мен накрая остана друго усещане (kovatcheva   bouquet).... След всички погубени съдби и животи.... Ниша намери себе си, намери корените си и се чувстваше щастлива и на мястото си.

П.С. Има ли отделна тема само за електронни книги? Чудя се какво да си заредя на четеца. На хартия имам доста чакащи, но искам и на четеца нещо интересно и завладяващо за времето в метрото.

Общи условия

Активация на акаунт