Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 86 467
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Е, те не са диагностицирани от СЗО все още.

# 76
  • В Космоса

Акаш,не се връзвай на въпросната,не си ли забелязала резкия и тон и в други теми.Мъчи се да бъде оригинална ,пък то мъка,мъка..............

Hug

# 77
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Я да се посмея, че от години СЗО ми звучи като Магаданския университет.  Grinning
Ами и аз да се посмея тогава, това е една от най-авторитетните и влиятелни организации в света Grinning

# 78
Като почнат да ми говорят, че съм и веган...или си мислят, че като не ям месо е достатъчно да ми сипят три стръка маруля в някои заведения или на сваби.Явно като не ям месо, ръфам по 3 пера лук на ден.  
Абе, има светлина в тунела , да ти кажа....    Laughing
В събота ходихме в едно ново заведение, тип Италиано, имаше доста вегетариански неща в менюто.
И веге-пици, и зеленчуково калцоне, и веге-ризото, и картофки със заливка, и броколи със сирена.....А и поне половината салати бяха без стандартната шунка.   Simple Smile
Та, ще се научат.КЪде ще ходят.  

Може, но в Англия имам избор между 10 вегетариански и 20 сандвича с месо, а тук между 6 - 7 месни и 1 вегетариански (ако изобщо има). И най-често представлява филия с маргарин, кашкавал и стрък мерудия. Ми то като пътувам със самолет мога да си избера между безглутеинов обяд, вегетариански, рибно меню, кашерно и какво ли още не.

# 79
Ако някакси случайно ви е възможно, бихте ли се постарали да не прехвърляте от болната глава на здравата (това е отправено към пуркашите).  Нито мърлящината на списвачите, нито интелектуалната заленялост, причинала безмисленото копиране на тази измишлъотинка тука, са моя вина. И сто виртуални прегръдчици да си пуснете, все тая.

# 80
Алиса, агресивността според СЗО се приема за един от признаците на психично разстройство.

# 81
И аз не намирам това за СЗО, но гледах по TLC едно предаване за хранителни проблеми, ставаше дума за това, че хората ядат само определени неща, например пица, пържени картофи и т.н.
Останах с впечатление, че го имат за проблем и трябва да с лекува.
В този смисъл ми стана интересно защо само тези крайности се считат за проблем, а не други, в които също са изключени цели хранителни групи  newsm78

Не го казвам, за да се заяждам, всеки има право на избор  Peace просто не разбирам защо яденето на пица, например, (в нея има доста продукти от различни хранителни групи и безкрайно много комбинации), се счита за болест, а веганството не.

П.П. Аз също дълги години не ядях определени неща, по-точно само с 4-5 се хранех, но никога не съм очаквала на сватба или гостуване да се съобразява някой с мен. Всеки има право да яде каквото иска вкъщи, а навън, когато го почерпят, може да откаже, но да ми подадат пакет чипс, а аз да кажа, мерси, не ям, купи ми ябълка, ами... неудобно ми е  Laughing
Личен избор е менюто на гостите, абсурдно е да се направи индивидуално, то да бяха само вегани и вегетарианци, ами един не яде пилешко, друг свинско, трети салата, четвърти крем караме. Другите ще останат засегнати  Simple Smile

# 82
Като почнат да ми говорят, че съм и веган...или си мислят, че като не ям месо е достатъчно да ми сипят три стръка маруля в някои заведения или на сваби.Явно като не ям месо, ръфам по 3 пера лук на ден.  
В събота ходихме в едно ново заведение, тип Италиано, имаше доста вегетариански неща в менюто.
И веге-пици, и зеленчуково калцоне, и веге-ризото, и картофки със заливка, и броколи със сирена.....А и поне половината салати бяха без стандартната шунка.   Simple Smile

Може, но в Англия имам избор между 10 вегетариански и 20 сандвича с месо, а тук между 6 - 7 месни и 1 вегетариански (ако изобщо има). И най-често представлява филия с маргарин, кашкавал и стрък мерудия. Ми то като пътувам със самолет мога да си избера между безглутеинов обяд, вегетариански, рибно меню, кашерно и какво ли още не.

Е, при положение, че тук 90 % от хората се хранят така

А познавам хора, които ядат само месо и хляб.Суттин пушени гърди с хляб, обяд 3 вида мръвки на скара и хляб, на вечеря-пица.И това явно е по-нормално.
и вегетарианството е някакво абстрактно понятие  за тях, какво очакваш?   Laughing

# 83
  • София
Не се сърди, човече , не е точно така. Поканили са те на сватба все пак и са поръчали предварително храна. Не е като да ти предложат от собствената си пържола да си боцнеш.

# 84
Е, добре де, искате толерантност, а не спряхте да сипете иронийки към месоядните Laughing. Аз например ако ям на обяд във вегетариански ресторант, до след 3 часа най-късно ще съм пак гладна, ама зверски гладна. Та си залягам в повечето дни над месцето, и нито съм нездрава, нито с повишен холестерол, нито ан външния ми вид се е отразило Simple Smile.

# 85
  • София
Кой не е толерантен?

Какво точно се яде в веге ресторант, че не ти стига? Да не е салата?

# 86
След някоя година като "признаят" месоядството за психично разстройство няма да има нито един нормален по улиците Grinning

# 87

Е, при положение, че тук 90 % от хората се хранят така

А познавам хора, които ядат само месо и хляб.Суттин пушени гърди с хляб, обяд 3 вида мръвки на скара и хляб, на вечеря-пица.И това явно е по-нормално.
и вегетарианството е някакво абстрактно понятие  за тях, какво очакваш?   Laughing

В Англия също по-голяма част от хората ядат месо. Но и консумацията на месо 7 дни в седмицата, по 3 пъти на ден, не е препоръчителна, доколкото знам. Има много вкусни безмесни сандвичи и ястия, без значение дали си вегетарианец или не.

Преди около 60 - 70 години хората у нас са консумирали значително по-малко месо. В някои семейства са готвели месни гозби само в събота. А съм чела и статистики в световен мащаб - консумацията е нарастнала неколкократно.

Иначе аз лично бих готвила месни ястия на децата си (не по два пъти на ден), както и като имам гости. Но като отида на заведение - често освен да преживям салата и да си поръчам пържени картофи... мога една студена вода да пия.

# 88
Не се сърди, човече , не е точно така. Поканили са те на сватба все пак и са поръчали предварително храна. Не е като да ти предложат от собствената си пържола да си боцнеш.

Т.е. трябва да питам всеки един от гостите - 100-300 или повече, какво яде, за да му направя индивидуална порция?

# 89
Кой не е толерантен?

Какво точно се яде в веге ресторант, че не ти стига? Да не е салата?
Агресивният ти тон никак не ми харесва Peace. И е доказателство за точно това, срещу което риташ.

Какво се яде и защо не ми стига нямам намерение да ти разяснявам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт