Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 86 562
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 105
А когато месото се пасира в манждата, само и само да хапне мръвка детето, което иначе отказва месо- това не е ли принуда  Simple Smile

Ако детето не го иска, тогава е принуда  Simple Smile ако му е вкусно, защо да е?

# 106
Нямам претенции за храна като ходя по сватби и гостита, все пак това е почерпка и не е целта на мероприятието. Но пък по заведения (отишла съм, за да се наям, плащам си) няма голям избор от безмесни ястия.

Не губиш нищо, и без това всичко е наблъскано с "подобрители"  Mr. Green

Това важи и за доста продукти по магазините. Преди няколко дни си купих сметана с 12 Е-та, която поохлади ентусиазма ми да си подобрявам плодовата салата с нея Simple Smile. Отделно, че обедното меню на ресторантите често се готви веднъж в седмицата и определени ястия се попретоплят на самия ден. Просто ми се иска в България да има по-голямо разнообразие и за хора, които не ядат месо. В чужбина има. Знам, че на някои хора им прилошава, ако не ядат месо, имам такива приятели. Други много обичат месо. Хората са различни.

# 107
  • София
  Всеки има право да се храни както намери за добре, но никой няма право да пречи на другите да ядат каквото искат.Най ми е жал за децата,които нямат избор ,а им се налагат чужди възгледи.

На децата винаги им се налагат "чужди възгледи" - тези на родителите им. Дали тези възгледи са в посока да се ядат кюфтета или да не се ядат, все са чужди.
Да им се дава от всичко и да ги оставят да си решат кое искат и кое не.Не говоря за храни,към които имат алергии и непоносимост.

# 108
Всеки да си яде каквото си иска.
Не мога да изразя твърдо мнение  дали се греши, като се лишава детето от малко от някакъв вид храна.
Обаче, ясно си спомням думите на бащата/мир на душата му/ на моя приятелка, която стриктно следеше да не се докосват децата  и до месо. " Отглеждаш си канибали", казваше човекът.
Десет-дванадесет години по-късно канибал няма, но големият и син е страстен хищник.
Хапва си месо детето, като го е правил скрито от майка си години преди това......

# 109
  Всеки има право да се храни както намери за добре, но никой няма право да пречи на другите да ядат каквото искат.Най ми е жал за децата,които нямат избор ,а им се налагат чужди възгледи.

На децата винаги им се налагат "чужди възгледи" - тези на родителите им. Дали тези възгледи са в посока да се ядат кюфтета или да не се ядат, все са чужди.
Да им се дава от всичко и да ги оставят да си решат кое искат и кое не.Не говоря за храни,към които имат алергии и непоносимост.

Няма как на децата да се дава от всичко - обикновено родителите филтрират храната според собствените си разбирания кое е здравословно и полезно, пак те създават и навици за хранене.
Ако дам на детето си всичко и я оставя тя да избере какво иска и какво не - може и да изкара месец само на бисквити. Но аз не мисля, че това е добра идея и затова подобен избор не й е предоставен. Следователно й налагам възгледите си.

# 110
Хм, много интересно  Crazy
В крайна сметка потвърди ли се информацията   newsm78
Аз като една месоядна  Mr. Green заради класическата хомеопатия кажи речи на всеки месец и нещо трябва да карам 20 дни без месо, ужасно ми е трудно, ама се свиква..като с всяко нещо  Rolling Eyes
Ще следя темата с интерес  Thinking

# 111
  • Linz
Имам две дъщери на близка възраст- малката е вегетарианка от 5-годишна, кака й- не. Голямата се опита да спре месото, но не можа. Малката пък се насилваше известно време, но и на нея не й се получи. Молила съм я да хапне. По еднакъв начин съм ги гледала й двете, но потребностите им са различни... Ако едно дете иска или не иска да яде месо, трудно може да се пречупи отвън.

# 112
http://www.youtube.com/watch?v=4O1M8P21kmE

Малко за настроение.    Laughing
Понеже се разкапах от зумба, мъжа ми реши, че с право искат да нарекат вегетарианците психясали...      Joy Joy Joy
То не беше веге храна, йога , 2-3 часови разходки....по негови думи от няколко месеца направо се е сдобил с нова жена.    Laughing

Wine Glass   Наздраве на месоядните!!!     Grinning

# 113
  • София

Dandelion, не говоря за по-големите дечица, а когато ги захранват.Внука например яде моите любими постни неща, но боб и леща така и не  заобича.Обича неща,които другите деца мразят, като грис халва и мляко с ориз. На баща си се е метнал за месото, още на 5 месеца грабна кюфте и трепереше докато не го изяде. И месото си обича, месар си е.Майка му риба не яде, той обича.Никой в нас люто не яде, той обича.Просто сме го оставили да яде каквото иска, но не говоря за бисквити,чипсове ,солети, а готвено.

# 114
Не мое да бъде тва, СЗО да определи вегетарианците лудички! Shocked

# 115
  още на 5 месеца грабна кюфте и трепереше докато не го изяде. И месото си обича, месар си е.Майка му риба не яде, той обича.Никой в нас люто не яде, той обича.Просто сме го оставили да яде каквото иска, но не говоря за бисквити,чипсове ,солети, а готвено.

Дъщеря ми на същата възраст залюби сухите мезета. Малко преди това баща й я беше завел в Гюрлата и я нахранил с шкембе чорба.  Blush Месарка си е. Тази вечер докато вървяхме към магазина каза: "Че хубаво мирише пролетта. И на пържолки мирише."

# 116
  • В Космоса
Едно изследване по въпроса: http://www.ijbnpa.org/content/pdf/1479-5868-9-67.pdf

# 117

Такива изследвания мога да покажа и аз за ниско въглехидратните диети. Въпросът е дали в научните среди има консенсус по даден въпрос. Или определени статии предлагат нов прочит, който изисква/предполага провеждането на нови изследвания, дискусии и пр., за да се достигне до консенсус по въпроса. Което като цяло е трудна работа, но има "преобладаващо мнение".

Половината използвани източници в тази статия са от 1997 г. до 2005 г. Сега сме 2013 г.

# 118

Такива изследвания мога да покажа и аз за ниско въглехидратните диети. Въпросът е дали в научните среди има консенсус по даден въпрос. Или определени статии предлагат нов прочит, който изисква/предполага провеждането на нови изследвания, дискусии и пр., за да се достигне до консенсус по въпроса. Което като цяло е трудна работа, но има "преобладаващо мнение".

Половината използвани източници в тази статия са от 1997 г. до 2005 г. Сега сме 2013 г.

Статията е от 2012. Тоест, съвсем прясна. Не съм я чела, не коментирам съдържанието и, а твоя коментар.

# 119
Не прочетох темата, понеже напразно обсъждаме някаква несъществуваща новина.
Глупост някаква, пързалка, която радва месолюбителите у нас.
Проверих сайта на СЗО, google-нах новината, нищо.
Да я харчим тази енергия за по-смислени теми, а?

П.С. Прочетох и се редактирам, за да стисна ръката на Алиса (нещо, което по принцип имам желание да правя след всеки неин пост) и на Devorah.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 06:23 от Кинче Кривошапкова

Общи условия

Активация на акаунт