Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 210
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 210
А аз като ядях месо, бях все уморена, летаргична, апатична.
Сега е точно обратното.Писах вече многократно как се чувствам
Ако беше променила останалите неща (това, което правиш сега - движение и др.), нямаще да се чувстваш уморена, летаргична, апатична.
Да де, ама за да ги правиш въпросните неща, трябва да кипиш от енергия и да искаш да ги правиш.
Аз като се наям с месо, ми се доспиваше.Последното, за което си мислех, беше движение, разходка и подобни.

...

сама признаваш, че преди си яла доста хляб на всяко хранене:
...Аз откакто не ям месо, някак от само себе си драстично намалих и хляба.Ако преди изяждах по 3 филии на ден-сутрин, обед, вечер, сега мога да мина и с една....
та ... явно сама не знаеш кое ти е помогнало да избегнеш така нар. въглехидратна кома
ама от мен да мине, явно от месото ти пада рязко кр. захар и ставаш парцал
 #Crazy
хем нямаш грам познания какво става в тялото ти, като хапнеш хляб, хем се излагаш да твърдиш, че било от месото

...Странно, хората около мен, а и по заведения като съм ходила, комбинират месото или с ориз, или с картофи, или със замразени зеленчуци.
Все още не съм видяла някой да яде
месо с аспержи
месо със спанак
месо с рукола
месо с моркови
месо с брюкселско зеле
...
вариантите са доста повече, Краси
а ако искаш да видиш как някой яде месо с пюре от броколи, карфиол, целина, пресни салати  и подобни, да ти пращам снимки от всеки мой обяд да се убедиш?

# 211
Каси,ами сладки неща не ядеш ли?Супи?

Супи и готвено- не. Натурален шоколад ям.

Магнезий ли ти липсва? От суровата хрна ще да е.

Не, защо реши? Даже в понеделник ми пуснаха пълна ПКК + урина и показателите са повече от добри.

Дали според вас няма значение това че ям поне по килограм банани на ден?

Защото ядеш шоколад.Има голямо значение къде ги ядеш тия банани-там където растат,или тези брани зелените,дето доузряват в трюма на корабите с подходяща химия.

# 212
та ... явно сама не знаеш кое ти е помогнало...

Да добавя, че и вече не пуши Simple Smile
Което, ако съдя по себе си има огромно значение. Спрях цигарите преди 3 месеца - за 36 мин. на велоергометъра навъртам толкова километри, колкото преди за 1 час.
Но щом казва, от месото е  Simple Smile

# 213
ОМ , аз Нямам Теория.
Пиша само и единствено какво ям АЗ, как  се чувствам АЗ, как на МЕН ми е повлияло и в какви насоки спирането на консумацията на месо.
За теориите си има СЗО.    Laughing

W'A'S'P' , не смятам, че три филийки хляб НА ДЕН, са много.
То ясно, че всеки "чете" както му уйдисва на "теорията", ама все пак малко ПРАВИЛНО четене не пречи.    Laughing

# 214
Искам да споделя нещо, което ме навежда на мисълта, че има голяма доза истина в заглавието на темата най-общо. Синът ми не яде месо уж - види ли пиле, пържола или друг вид приготвено месо. Не желае да го докосне, дори като малък съм му набутвала в устата - без да види с другите залци - по едно време като усети друг вкус и ...повръщаше  ooooh! В същото време обаче яде салами. Значи не е до самото месо като вкус, а по някакъв начин напълно на психична основа - си мисли, че месото е гадно и не иска да го яде. Така и неразбрах какво става точно  Thinking

# 215
  • Варна
Споровете са излишни. И Христос е ял риба, ако е там работата, и е прощавал греховете на  блудници, което някои хора сега не правят. Wink
Ти намери сравнение. Ние сме обикновени, прости хора не сме Христос. Той е бог и може да прощава, ние не. Wink

Вилико, не го иска, защото им е трудно с дъвченето като малки.Почти всички са така докъм 8-10г.
Не искат, печено пиле, пържола и такива подобни.

# 216
Искам да споделя нещо, което ме навежда на мисълта, че има голяма доза истина в заглавието на темата най-общо. Синът ми не яде месо уж - види ли пиле, пържола или друг вид приготвено месо. Не желае да го докосне, дори като малък съм му набутвала в устата - без да види с другите залци - по едно време като усети друг вкус и ...повръщаше  ooooh! В същото време обаче яде салами. Значи не е до самото месо като вкус, а по някакъв начин напълно на психична основа - си мисли, че месото е гадно и не иска да го яде. Така и неразбрах какво става точно  Thinking
Не е на психична основа ,а на вкусова.Ям само риба,морски дарове и пилешко,защото единствено тези месни продукти са ми вкусни ,а не заради някакви убеждения.Видът и вкуса на свинското месо ме потрисат например.Яла съм принцеси със свинска кайма и не ми се е допровръщало.Наскоро опитах топче от супа топчета от домашно прасе и направо го изплюх.Знаеш ли защо?Защото в купешките колбаси и кайми вероятно няма много месо и са натъпкани с боклуци(а може и кучешко да има  Joy).Затова не ми се е повръщало от принцесите с  кайма от магазина , а тази в супата топчета беше истниска и имаше много наситен свински вкус. Laughing Детето ти вероятно яде салами ,защото нямат вкус на месо.Това исках да кажа.
Надявам се да ме разбра.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 14:39 от Klio1

# 217
Ами...ти сама казваш, че видът на свинското те потриса и си мисля, че при сина ми е точно това - наумил си е, че това и това е гадно...Той реално никога не е опитал като хората месото, за да ми каже - не ми харесва на вкус...

А иначе имам познати, чийто деца муат по две пържоли за 5 минути, та не е май дъвченето  Joy

# 218
Понеже бях същата като дете, че и после, а и няколко деца пред очите ми минаха през това, много внимавах със захранването. Като повърне, значи му е рано, отлагам с 1 месец. След 9 мес. май прояде месо, но и по-късно да е, няма проблем, на тази възраст се дава толкова малко количество, че реално не влияе по никакъв начин. Важното е да не се насилва детето и да не се запознава с "подобрени" храни - колбасите са едни от тях. Имат всякакви овкусители, ароматизатори и т.н., които изкривяват вкуса дотолкова, че нормалното месо става неприемливо.

# 219
  • гр. София
Вили, при децата често се среща да не харесват дадена храна защото така са си наумили. Като дете не можех да гледам руска салата, защото ми приличаше на повърнато. Проядох я в късна възраст. Месото също намирах за гнусно. Ядях веднъж на високосна само един деликатесен салам, от който обаче изчовърквах сланината, защото и от нея ме беше гнус.

# 220
Ох, как мразех червен хайвер, приличаше ми на рибеното масло, с което ме тъпчеха за засилване. Ама на - проядох.

# 221
  • в рока
Моят син не поглежда месо.Много рядко -салам(пък аз гледам да не му давам).

Аз мразех кюфте-яхния.И аз нямам обяснение ,но само като я видех или помиришех,ми се искаше да  Sick

# 222
През първите 7 години от живота си бях полувегетарианец. Не можех да дъвча месо. Заболяваше ме челюстта, ако и вкусът на ястие с месо да ми харесваше.

Ям шоколад=страдам от липса на магнезий? Значи страдам от поне 20 години.

# 223
Цитат на:  link=topic=708654.msg24629186#msg24629186 date=1363333430
Вилико, не го иска, защото им е трудно с дъвченето като малки.Почти всички са така докъм 8-10г.
Не искат, печено пиле, пържола и такива подобни.

Обаче повечето налитат на каймяни нещица. Точно защото лесно се дъвчат.
Блатовчед имам, смяхме се когато той си припомняше, че обяснявал като малък на дядо си, защо яде само кюфтенца- точно този му бил отговорът "Ми щото лесно се ядат бе, дядо!".

Не се сърди, човече, но статията си е пълна боза и видовете хранителни режими са смесени и в нея по недопустим начин. Лично аз затова препоръчвам хората да се уточняват, когато си говорим за хранителни режими. Щото стават смешки иначе.  Peace
Даже заглавието на статията е: "Признаха вегетарианството за психично заболяване"
Както и "До необичайното решение стигнаха експерти от Световната здравна организация (СЗО): те публикуваха нов списък на болестите, на които трябва да обръщат внимание лекарите психиатри, добавяйки към него такива склонности като вегетарианството и суровоядството.".
"Като опровержение на тази гледна точка вегетарианска общност издава много книги и програми, утвърждаващи, че отказът от месото в полза на плодовете и зеленчуците не е опасен, а напротив, води до подобряване на физическото състояние на организма."
То че си е жълтина това, жълтина си е, но можеше поне да се посочи какво всъщност има предвид авторът й. Очевидно не цитира научни трудове, щом се пишат откровени глупости.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 15:17 от Judy

# 224
Сигурно сте прави, но за мен това е основен проблем - защото това е една от причините да не се храни в градината. От друга страна не е свързано при сина ми точно с проблем с дъвченето, защото яде ядки например и доста твърди неща. Отдавам го изцяло на втълпяване от самия него, че е гадно. Тоест нагласа.

Също се сещам в ББ как една от мисиите на Пипирудата беше да яде принцеса с кайма - е, тя рева, тръшка се, страда, едва преглътна два залъка - кажете ми, че не е на психична основа!

Общи условия

Активация на акаунт