Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 780
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 255
Разбира се, че е хищник  Simple Smile
А видът на храната е такъв, какъвто се представи на децата в ранна възраст. Пещерното човече много добре е знаело, че месцето има козинка и хич не би го отказало Peace

За мен разликата между това да ядеш кучешко и да ядеш човешко е по-тънка от косъм.

Може. За мен кучето е животно, човекът-човек.

Всъщност пещерните хора не са познавали и зърнени култури като житото. Доколкото съм чела - в менюто им са присъствали основно месо, корени, ядки, яйца, плодове и зеленчуци. Затова пък на тях им е трябвала повече енергия и при липса на продукти, богати на въглехидрати, организмът използва мазнини за енергия.

# 256
Човекът не е хищник, а всеядно...животно  Simple Smile Хищник е котката, тя би загинала без месо.

# 257
Живо не , ама виж ако е на кюфтета....
Е, нали човекът бил хищник?   Laughing
А хищниците-лъвове, тигри и т.н., не си правят месото на кюфтета, че да се наядат, нали?
А щом човекът се приравнява с хищниците, би трябвало да може направо да заръфа живото животно.

Ако им го сготвиш с подходящите подправки, няма да откажат. А пък англичаните ядат месото почти говорещо.

# 258
А хищниците-лъвове, тигри и т.н., не си правят месото на кюфтета, че да се наядат, нали?
А щом човекът се приравнява с хищниците, би трябвало да може направо да заръфа живото животно.

Ако им го сготвиш с подходящите подправки, няма да откажат. А пък англичаните ядат месото почти говорещо.

Разбирам, че е приятно да се правиш на неразбираща....    Laughing  , и удобно най-вече.
Само дето и ти, и аз знаем за що иде реч, нали?    Grinning
Доволна съм, че все пак сме на едно мнение .   newsm10

# 259
  • Насред хаоса

Нали не мислиш, че милион години след откриването на огъня и с него - на готвенето на месото, някой ще навлече животинската кожа и ще хукне из горите с копие в ръка?
Инак откачалки, колкото искаш - наскоро имаше случаи на хора, нахапали кучета.

# 260

Яли са го и така. Просто с времето са открили, че има начин да се подобрят вкусовите им качества Simple Smile

Човекът не е хищник, а всеядно...животно  Simple Smile Хищник е котката, тя би загинала без месо.

По тази логика и мечката не е хищник, защото освен месо, хапва и плодове, и корени, и трева, и каквото си намери  Laughing

Всъщност пещерните хора не са познавали и зърнени култури като житото. Доколкото съм чела - в менюто им са присъствали основно месо, корени, ядки, яйца, плодове и зеленчуци. Затова пък на тях им е трябвала повече енергия и при липса на продукти, богати на въглехидрати, организмът използва мазнини за енергия.

И са намерили инстинктивно начин да ги намерят, за да постигнат баланса, за който говоря  Simple Smile

# 261
За добро или за лошо, с еволюцията сме отнесли и няколко неприятни черти - организмът ни е станал непригоден за консумация на сурово месо. Въпреки това има хора, които си "ръфат" сурово месце, като готвят единствено гарнитурата. Аз лично предпочитам да си е добре препеченко, пърженко или готвенко. И подкрепям вегетаринаците! Така остава повече месо за мен  Wink

# 262
Сьдейки по физиологията на човешкия вид-би трябвало да не е месояден.
Но както някой писа по горе.....явно не е важно какво ще достави месото,а дали има вкус.
Значи трябва да изльжа вкусовите си рецептори по някакьв начин,за да изям нещо,което всьщност не ми е дадено от природата да го ям.
Много хора ядат отровни риби,растения..преработвайки ги.
На мен ми е по лесно да се допитам до пьрвата бариера и тя никога не ме е льгала.

# 263
Цитат
author=Не се сърди, човече

И са намерили инстинктивно начин да ги намерят, за да постигнат баланса, за който говоря  Simple Smile

Да, балансираното меню включва и сложни въглехидрати. Simple Smile

# 264
  • София
Аз мисля, че ако си поставен в ситуация, ще ръфаш не, ами хоро ще играеш.
Пък и степента на знания и цивилизованост не оправдава риска да хапнеш сурово заразено месо. Че аз дори и алангле не бих опитала по тази причина.

# 265
Аз мога да оцелея и без месо. Ако има достатъчно по количество и вид риба и морски дарове даже няма да се сетя за месо. Но да се храня с растения няма как да стане.  Laughing

# 266
Christian, това, че зъбите ни са се смалили и нямаме по 5см остри нокти, с които да ловим плячката си, означава единствено, че сме еволюирали и сме намерили по-добри начини да ловуваме. А не, че не сме предвидени като месоядни  Wink

# 267
...
Много хора ядат отровни риби,растения..преработвайки ги...

Вие още малко ще накарате лъвовете да гълтат зебрите цели, щото разфасовката и тя нарушава натуралността на храната им  Joy

# 268
Christian, това, че зъбите ни са се смалили и нямаме по 5см остри нокти, с които да ловим плячката си, означава единствено, че сме еволюирали и сме намерили по-добри начини да ловуваме. А не, че не сме предвидени като месоядни  Wink
Говоря за храносмилателния тракт,който коренно се различава от този на хищниците например.
Евол'цията не ни е променила чак толкова.
Ако примерьт ти е Дарвинистки,аз не се придьржам кьм него Peace
По принцип всеки намира аргумент,за да защити навиците си.
Друг е вьпросьт:дали наистина сме месоядни или искаме да сме такива.
Наркоманите и те оправдават адикцията си с безброй логични аргументи.

# 269
...
Много хора ядат отровни риби,растения..преработвайки ги...

Вие още малко ще накарате лъвовете да гълтат зебрите цели, щото разфасовката и тя нарушава натуралността на храната им  Joy
Нещо сьвсем друго имах в предвид.
Ако нямам "знанието" какво е отровно и кое не,ще се осланям само на пьрвата си бариера.
Така правят животните.
Разумьт ни пречи да намерим истинската си храна.Така мисля аз. Peace

Общи условия

Активация на акаунт