Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 574
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 825
Мислех, че е очевидно. Confused Сигурно сте чели за децата индиго, кристал, за веганите, за аутистите, които също се увеличват...Не за родители, които хранят децата си вегански, точно обратното, децата си стават вегани, или поне вегатарианци още от малки, без никой да ги кара, даже ги упрекват за това.

# 826
  • гр. София
То статии бол, въпросът е има ли реални данни.

# 827
...И какво е това веганче, дето бозае до 4г? Никакво веганче не е! То си хапва млекце! Mr. Green

сакън не го казвай, че достатъчно луди има и тук
още в началото на темата пуснах линкове, единият от които за умряло бебенце, хранено именно със соево мляко за да бъдело веганче от рождението си
е, умряло е детенцето

# 828
Simple SmileВсе по-вече деца стават вегетарианци и вегани. Много деца се отвращават от месото, приемете го.

Ако са се отказали по своя воля,така както доста големи им приемам избора.Другото обаче го намирам за насилие.
А как би определила родители, които карат децата си насила да ядат месо?
Децата по своя воля отказват, гадно им е , повръщат от него, обаче мама знае най-добре.    Laughing

# 829
А как би определила родители, които карат децата си насила да ядат месо?

По същия начин ги определям.Удовлетворена ли си?

Мислех, че е очевидно. Confused Сигурно сте чели за децата индиго, кристал, за веганите, за аутистите, които също се увеличват...Не за родители, които хранят децата си вегански, точно обратното, децата си стават вегани, или поне вегатарианци още от малки, без никой да ги кара, даже ги упрекват за това.

Кристали,индига не стават заради храната,а поради прекомерно количество информация отвсякъде.
Ако едно дете се откаже самО като малко,да приемам го.Условието е-да е имало в дома му храна от всички групи и така то е можело да прецени,че нещо не му харесва.Ако майка му е залитнала по крайности и му промива мозъчето отрано кое да избира,случаят е друг.

# 830
Статията, която коментирате не е просто за деца-вегани, а за деца-суровоядци. Аз и семейството ми сме омниворни, тоест, храним се и с плодове, зеленчуци и бобови, както и с месо (предпочитаме пиле и риба, но се случва и друго да хапнем). За мен вегетарианска диета, която е добре обмислена и разнообразна не е проблем, дори и за подрастващи, стига родителите им да са мислещи вегетарианци.

Тези дискусии веге срещу всеядни може да са донякъде абсурдни, но пък ни карат да се замислим. Поне мен.

Катарин пише много глупости, които нямат никаква логика, обаче някои неща от кухнята и ми харесват. Нищо че няма идея от анатомия и физиология на гастро-интестиналния тракт.  Laughing

# 831
Катарин ............. няма идея от анатомия и физиология на гастро-интестиналния тракт.  Laughing
Би ли споделила къде точно съм проявила претенция, че разбирам от гаст.........я тракт?   Laughing
Дори не мога да го произнеса наведнъж...    Mr. Green

Което ме подсеща:не купувам и нищо, чието съдържание не мога да прочета бързо и мелодично.    Grinning Почне ли да ми се завързва езика, значи не става за ядене.   Laughing

# 832
Много деца отказват да ядат месо от малки, от 10 годишна възраст някъде. Мисля, че никога не е имало такова нещо. Ако детето е по-голямо, никакъв родител не може да го накара да яде месо, проблема е, че  ако е мъничко, родителят настоява, ''за негово добро'', както той го разбира...Тези деца  срещат голямо неразбиране. Месото има много ниска вибрация, не им действа добре, то е храна Тамас, която Аюрведа определя като енергия на застой и гниене...Дълга тема, която не е подходяща за заглавие '' определиха вегетарианците за психично болни''. Wink

# 833
Не познавам такива деца-познавам такива,на които вкуса им се мени,но това, че временно изоставят някоя храна, не означава,че са я отказали изобщо.
Относно тамас,той не е само в храната...В същата тази Аюрведа има описани качествата на доста меса,както и посочен най-добрият им начин за консумация.Също в нея се казва,че човек не трябва да се насилва да яде храна,която не харесва,както и да се отказва от разни храни и навици само осъзнато.
Децата по принцип са с високи вибрации,така че детството не е възраст за лишения.
Темата наистина е обширна.

# 834
Катарин ............. няма идея от анатомия и физиология на гастро-интестиналния тракт.  Laughing
Би ли споделила къде точно съм проявила претенция, че разбирам от гаст.........я тракт?   Laughing

Което ме подсеща:не купувам и нищо, чието съдържание не мога да прочета бързо и мелодично.    Grinning Почне ли да ми се завързва езика, значи не става за ядене.   Laughing

Когато обясняваше за киселинността на месото и ефекта му върху киселинността на стомаха някъде в началото.  Wink

# 835
Много деца отказват да ядат месо от малки, от 10 годишна възраст някъде. Мисля, че никога не е имало такова нещо. Ако детето е по-голямо, никакъв родител не може да го накара да яде месо, проблема е, че  ако е мъничко, родителят настоява, ''за негово добро'', както той го разбира...Тези деца  срещат голямо неразбиране. Месото има много ниска вибрация, не им действа добре, то е храна Тамас, която Аюрведа определя като енергия на застой и гниене...Дълга тема, която не е подходяща за заглавие '' определиха вегетарианците за психично болни''. Wink

Направо си е на място.  Laughing

# 836
Разговора с хора, за които човек е само материя, ми е малко тегав, а самите те -скучни,сори.  Wink Нищо лично, sophiemmaspencer

# 837
Не е само материя,но и не е лишен от материя.Аз гледам на храната енергийно затова не ме интересуват витамини,минерали,калории и пр.както и не мога да  се съглася,че всички хора имат еднакви нужди при различна възраст,двигателен режим,натовареност,здравословно състояние.Също така гледам на храната като на средство за подпомагане  не само на тялото,но и на ума.Поради което млечните не мога да ги изхвърля,независимо от модните тенденции и новите "научни" открития,които след 10 години пак ще се сменят.

# 838

Когато обясняваше за киселинността на месото и ефекта му върху киселинността на стомаха някъде в началото.  Wink

Ами, моля.

Цитат
Причините за поява на язвена болест на този етап на са установени с точност.

Счита се, че язвите възникват в резултат на неравновесието между агресивните и защитните фактори, действащи върху лигавицата. Към агресивните фактори спадат солната киселина отделяна от стомаха и жлъчните киселини, които могат да попаднат в стомаха чрез обратно връщане през дванадесетопрътника.

Цитат
Причини

Счита се, че язва се развива в резултат на неравновесие между агресивните и защитните фактори, действащи върху стомаха. Към агресивните фактори спадат стомашната солна киселина, но също и жлъчните киселини.Първопричината да настъпи този дисбаланс трябва да се търси в състоянието на нервната система, начина на живот и хранене, стреса. Така основно значение за възникването на язва имат психичните дразнители като силните психични изживявания, нервното напрежение, грижите, тревогите, притесненията, преумората; хранителните дразнители като лютото, соленото, киселото; други дразнители като тютюна и алкохола. Смята се, че язвата се появява така: от всички тези дразнители по рефлекторен път се предизвиква спазъм на кръвоносните съдове на определено място по лигавицата на стомаха; на това място отпада защитата, която упражнява кръвта и става самосмилане на лигавицата от собствения стомашен сок.
http://www.dar-center.com/article/?article=242

Цитат
Язвеният дефект е резултат от действието на киселите храносмилателни сокове, които се секретират от стомашните клетки. Важен момент е и увреждането по редица причини на защитните свойства на лигавичната бариера.

http://www.puls.bg/illnes/issue_84/part_1.html

Още да търся ли?   Laughing
Нищо, което пиша тук, не е мое.
Всичко вече е измислено от по-учени глави.    Grinning

# 839

Ами, моля.

Цитат
Причините за поява на язвена болест на този етап на са установени с точност.

Счита се, че язвите възникват в резултат на неравновесието между агресивните и защитните фактори, действащи върху лигавицата. Към агресивните фактори спадат солната киселина отделяна от стомаха и жлъчните киселини, които могат да попаднат в стомаха чрез обратно връщане през дванадесетопрътника.

Цитат
Причини

Счита се, че язва се развива в резултат на неравновесие между агресивните и защитните фактори, действащи върху стомаха. Към агресивните фактори спадат стомашната солна киселина, но също и жлъчните киселини.Първопричината да настъпи този дисбаланс трябва да се търси в състоянието на нервната система, начина на живот и хранене, стреса. Така основно значение за възникването на язва имат психичните дразнители като силните психични изживявания, нервното напрежение, грижите, тревогите, притесненията, преумората; хранителните дразнители като лютото, соленото, киселото; други дразнители като тютюна и алкохола. Смята се, че язвата се появява така: от всички тези дразнители по рефлекторен път се предизвиква спазъм на кръвоносните съдове на определено място по лигавицата на стомаха; на това място отпада защитата, която упражнява кръвта и става самосмилане на лигавицата от собствения стомашен сок.
http://www.dar-center.com/article/?article=242

Цитат
Язвеният дефект е резултат от действието на киселите храносмилателни сокове, които се секретират от стомашните клетки. Важен момент е и увреждането по редица причини на защитните свойства на лигавичната бариера.

http://www.puls.bg/illnes/issue_84/part_1.html

Още да търся ли?   Laughing
Нищо, което пиша тук, не е мое.
Всичко вече е измислено от по-учени глави.    Grinning

Не търси заради мен, няма смисъл. Аз имам учебници по онова, дето не можеш да произнесеш. Всичко, което си намерила е на ниво "баба Пена", за мен е обидно елементарно.  bowuu все едно аз да ти обяснявам как да правиш торти.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт