Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 591
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Costa Rica
Глупости престояло.То да не е било в изобилие,че да има време да престоява.
Виж с'я, има теории, че нашият прародител хомо н'амсикой, май еректус беше  newsm78 е бил мършояд. Сериозни теории. А за канибализма е сигурно.

Делфина фон Ю., това идиотско произведение, измислено за хранителната промишленост се слага не само в пилешките продукти. Аз намерих от къде си го взела, на български се превеждат неточно всякакви неща без да се уважи първоизточника.
Не претендирам за интелектуална собственост върху снимката или превода. Пляснах го тук, защото дори аз (дето до кренвирш няма да се доближа и срещу подкуп Wink) бях ужасена от това, с какво тъпчат хората.

# 1 201
Не знам къде ги четеш тези теории?Помисли малко дали е възможно да е било така?

# 1 202
Възможно е да е похапвал месо от животни убити от други хищници. Но това пак е било прясно месо.

# 1 203
Тази тема се изроди. Има ли смисъл да продължава дискусия, която прелива от пусто в празно?

# 1 204
Kaто гледам до какви теории сте стигнали от вчера до днес и на мен ми хрумва една - Дарвин греши, човек е още маймуна.

# 1 205
  • София
Изглеждате умни хора, пък вярвате, че само в месото има химия.
Не бъдете толкова наивни.
Щом си имате някакви вярвания, или пък не ви е вкусно, ок, но другите приказки са излишни.

adelinda, посочи ми поне един човек от темата, който да защитава храненето единствено и само с месо. Говорим за баланс м/у всички хранителни групи. Не виждам нищо неясно.

Абсолютно!

Аделинда, сори но примерите са ти леко....неадекватни. А за подаграта, мисля,че и бобови не трябва да ядат, така, че не  месото  е само проблема.......

Всяко нещо, което повишава нивото на пикочната киселина трябва да се отбягва. Не съм задълбавала, но има цял списък от зарзавати, които са противопоказни при подагра.

Човекът Е маймуна, по-скоро примат! Но се смята за докоснат от Божествената искра и венец на природата.  Laughing

# 1 206
За мен спорът месоядни vs вегетарианци е много изтъркан и отдавна вече нямам желание да защитавам изборът си. Но това, което чета тук за Дарвин и еволюцията вече ме изумява... Това от кога?!
Цитат
Еволюционната теория не само, че не е доказана, но вече е напълно отхвърлена.
Не чак толкова отдавна я изучавах в университета при проф. Пимпирев. Беше си доказана!
Следя новите открития по въпроса и не само, че не е отхвърлена, ами непрекъснато се развива, допълва и разширява. Не знам от къде черпите информация, но и не държа да знам. Само се чудя на масовата дезинформираност в този форум.

Да не се окажем колежки........ Laughing Интересна ми е лекотата с която се „отхвърлят„ теории от хора, недокоснали се до тази материя.......Но да, по лесно е да отхвърлим, отколкото да се задълбочим.... Whistling
Условието за професор,който иска да преподава еволюционната теория е,че трябва да е най малко 33 степен.

# 1 207
Някой да просвети неспециалистите в материята, които последно са изучавали биология в училище и към тогавашния момент еволюционната теория е била валидна - с какво е заменена, като е отхвърлена? С креационизма?  Mr. Green

# 1 208
За мен спорът месоядни vs вегетарианци е много изтъркан и отдавна вече нямам желание да защитавам изборът си. Но това, което чета тук за Дарвин и еволюцията вече ме изумява... Това от кога?!
Цитат
Еволюционната теория не само, че не е доказана, но вече е напълно отхвърлена.
Не чак толкова отдавна я изучавах в университета при проф. Пимпирев. Беше си доказана!
Следя новите открития по въпроса и не само, че не е отхвърлена, ами непрекъснато се развива, допълва и разширява. Не знам от къде черпите информация, но и не държа да знам. Само се чудя на масовата дезинформираност в този форум.

Да не се окажем колежки........ Laughing Интересна ми е лекотата с която се „отхвърлят„ теории от хора, недокоснали се до тази материя.......Но да, по лесно е да отхвърлим, отколкото да се задълбочим.... Whistling

Ами, да задълбочим.   Grinning
Да приемем, че теорията е вярна.Човекът, преди да стане такъв, какъвто е сега, е бил маймуна.
И тук следва въпросът?
Защо в един момент маймуните са спрели да се превръщат в човеци?
Ако вземете сега една маймуна, дадете й огън, оръдия на труда и прочие, храните я с печено месо, за да развива мозъка си, тя няма да стане човек.
Ще кажете, ама за това трябват милиони години....
Ами, те маймуните си съществуват от милиони години.Как така в един момент са започнали да се превръщат в хора, а после изведнъж са спрели?

# 1 209
Човекът НЕ произлиза от маймуните, както ги виждаш. Маймуните и човекът имат общ прародител.
Според теорията за еволюцията, при подходящи условия, се появяват ДНК мутации и част от групата се променя и образува нов вид. Който започва да се развива самостоятелно.

# 1 210
Човекът НЕ произлиза от маймуните, както ги виждаш. Маймуните и човекът имат общ прародител.
Според теорията за еволюцията, при подходящи условия, се появяват ДНК мутации и част от групата се променя и образува нов вид. Който започва да се развива самостоятелно.
От поста ти следват толкова много Как?, Защо?,Къде?,Какви? и т.н., че дори не ми се задават.    Laughing
Как е изглеждал първият прародител?
Защо така е изглеждал?
Къде е живял?
При какви условия?
Защо са били такива?
Защо са започнали да се променят?
Кой е бил този толкова значим фактор, който е довел до израждането на една част в напълно нов вид, а останалите не са мръднали и на йота?
И т.н., и т.н......... толкова много Ако-та, че теорията леекичко започва да издиша.

# 1 211
  • София - Рим и обратно
От поста ти следват толкова много Как?, Защо?,Къде?,Какви? и т.н., че дори не ми се задават.    Laughing
Как е изглеждал първият прародител?
Защо така е изглеждал?
Къде е живял?
При какви условия?
Защо са били такива?
Защо са започнали да се променят?
Кой е бил този толкова значим фактор, който е довел до израждането на една част в напълно нов вид, а останалите не са мръднали и на йота?
И т.н., и т.н......... толкова много Ако-та, че теорията леекичко започва да издиша.

Ами отговори на всички тези въпроси ще ги откриеш най-лесно в учебника по биология за 8-9 клас. Тук едва ли някой може да ти препише 3 урока по генетична изменчивост (май в толкова се побираше?)
А дали теорията е вярна или не е....засега е доказана.

# 1 212
  • София
засега има повече доказателства в подкрепа на Дарвиновата теория, отколкото опровергаващи я. Като с Менделеевата таблица е - сегашните учени попълват празните квадратчета.
Да, имало е и вероятно ще има фалшификати, но те са повече от самолюбие и слава, а не от неистово желание да се оровергае или не едно твърдение.

# 1 213
За сьжаление тази теория не може да бьде доказана и с най модерните днешни науки.
Генетиката е в началото на развитието си.Актуално няма обяснения за елементарни налични неща,какво остава за сьбития преди стотици хиляди години.
Дори да е вярна,сама по себе си ще унищожи всички религии веднага.
Земята сьщо е била плоска.

# 1 214
  • София
Защо да унищожи религиите? Декарт е бил дълбоко вярващ, но това не му е попречило да прави доста материалистични изводи, които като философия и обяснения са подкрепени от съвременната неврология и невронауки.

Общи условия

Активация на акаунт