Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 385
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 500
Лъки, ако искаш добро месо, пали джипа и ела у съседите
в City Gross месото е прясно, местно и необработено с химикали

При нас всяка храна е под всякаква критика. Гледам да пазарувам зеленчуци и яйца от фермите на близо, но с месото положението е ужасно.

# 1 501
Но разбери и другите.
Нещо да съм казала за другите?!?
Ако започна да се обяснявам по коментара ти, пак ще излезе, че вадя тонове и вагони глупави аргументи против яденето на месо. Не ми се влиза в безсмислени спорове.
Аз отивам да се натъпча с въглехидрати и да се разболея от диабет Mr. Green

Хапни си добре и се успокой.Добър апетит! Simple Smile

# 1 502
Лъки, ако искаш добро месо, пали джипа и ела у съседите
в City Gross месото е прясно, местно и необработено с химикали

При нас всяка храна е под всякаква критика. Гледам да пазарувам зеленчуци и яйца от фермите на близо, но с месото положението е ужасно.

знам
ето ти магазините, всеки град е линк:
http://www.citygross.se/Om-City-Gross/Vara-butiker/

само че тяхното месо се готви макс един ден след купуването
не може да стои повече, не е обгазено и третирано

Кои са лекарите в темата?

Кристиян и софимариспенсър (или подобно име) - поне твърдят тук из темите, че са такива

ето малко инфо за онези лекари, които наистина се грижат за здравето и живота на пациентите си,
а не за сметките на фарм. мафия:
http://www.dietdoctor.com/category/health-problems/diabetes

(всички постове в този блог са по темата)

# 1 503
  • Linz
Но разбери и другите.
Нещо да съм казала за другите?!?
Ако започна да се обяснявам по коментара ти, пак ще излезе, че вадя тонове и вагони глупави аргументи против яденето на месо. Не ми се влиза в безсмислени спорове.
Аз отивам да се натъпча с въглехидрати и да се разболея от диабет Mr. Green

Хапни си добре и се успокой.Добър апетит! Simple Smile
Благодаря.
Напълно съм спокойна. Само леко ме издразни нападателния тон върху вегетарианките преди няколко страници. Взех отношение само по този въпрос, в защита на вегетарианството не съм писала. 
Въобще не се връзвам на тема "вегетарианство", това го надживях много отдавна.

# 1 504
Няма да има дива природа, защото ще я опоскаме. Интересно с рибата какво ще се случи - морето ще стане толкова пренаселено, че ще почнат да изскачат на сушата.
Вярно...ако не сме ние хората,тя природата не знае как да се саморегулира.

# 1 505
  Е какво има да се саморегулира, тия животни нали специално за това се отглеждат. Хората от хиляди години развъждат животни с цел да ги ядат, като почнат да отглеждат направо пилешки бутчета или пържоли , тогава моралните дилеми ще отпаднат. Имаше едни такива научнофантастични разкази навремето, нищо чудно науката и дотам да стигне.

# 1 506
Вегетарианството в днешния вид си е чиста мода,при положение че хората се отказват след гледане на филми-примерно Земляни-т.е. някой манипулира върху ума им.Ако нямаха комп щяха да си продължават да махат безметежно мръвките....................
Едва ли очакваш някой да реагира на нещо, което не знае.
Но ако вече знаеш, вече си видял, за мен е варварство да продължа да подкрепям подобна жестокост и издевателство.
А филмите са манипулация, ако ти е удобно да ги приемаш за такива.
За мен са абсолютно реални.Доста от кадрите са направени със скрита камера, защото не ти позволяват да снимаш свободно вътре.Защо ли?   Laughing

# 1 507
 Много ясно защо - защото убийството на животно е ужасяваща гледка, каквато винаги е била.

А преди да станеш вегетарианка не знаеше ли, че животните се убиват заради месото им?

# 1 508
Много ясно защо - защото убийството на животно е ужасяваща гледка, каквато винаги е била.

А преди да станеш вегетарианка не знаеше ли, че животните се убиват заради месото им?

Не знам до колко е вярна информацията тук, но изглежда, че животните /органи, кръв, хормони/ се използват за производството на един куп неща, от експлозиви до козметика.

http://www.peta.org/living/vegetarian-living/animal-ingredients-list.aspx

# 1 509
Сигурно е вярна, защо да не е. За козметика със сигурност се използват. За лекарства също.

# 1 510

Едно е да знаеш нещо, което е доста изкривено като информация, друго е да го видиш с очите си.....да видиш как блъскат пилетата в земята, а те с потрошени кости продължават да агонизират, да видиш как телетата висят на задните си крака и се мятат насам-натам в ужас, докато кръвта им изтече....да видиш как ги пробождат с метални пръчки по задните бутове.....а животните мучат, реват и се мятат ужасени и се блъскат едно в друго, докато ги карат към помещението за убиване....

Баба ми и дядо ми, докато бяха живи, всяка година гледаха прасе.Викаха един определен човек от селото, коляч май му се вика, да го заколи.Винаги съм била там, не съм гледала, но звук не съм чула.
После човекът умря.На следващата година извикаха друг....да казвам ли как квичеше горкото прасе?

После го питах защо беше цялата дандания.....оказа се, че опитният знае как да пререже гърлото така, че животното да умре почти веднага, т.е. да загуби съзнание , за да не изпитва болка.

Дядо ми повече не го повика, намери друг, май от съседно село.

# 1 511
Дядо ми повече не го повика, намери друг, май от съседно село.

Само са сменили убиеца, аз пък помислих, че са станали вегетарианци.

# 1 512
   Тоест, ако знаеш, че животното е убито безмълвно, нямаш проблем да го ядеш? Странно е малко.
   А знаеш ли как се получава гъшия дроб? Не само в промишлени условия, ами и от бабите?

Живота е изключително жесток, дами. Ако човек знае всичко за всичко няма да мигне нощем.

# 1 513
Само леко ме издразни нападателния тон върху вегетарианките преди няколко страници. Взех отношение само по този въпрос, в защита на вегетарианството не съм писала.  

Значи приемаш въпроса лично.И аз не ям месо,но не мога да изкривя нещата,само защото моят избор е такъв.

Катрин,чудя се само как не ти е било жал за животните докато си била малка,а ти стана жал преди 2 години...

Няма да има дива природа, защото ще я опоскаме. Интересно с рибата какво ще се случи - морето ще стане толкова пренаселено, че ще почнат да изскачат на сушата.

Ще се саморегулира,но с цената на много жертви,даже повече отколкото в момента.

# 1 514
Катрин,
Аз сьм виждал и по лоши отношения от тези,които описваш спрямо животни, кьм хора.
От там не би трябвало да ни у4удва,4е и кьм животните е такова отношението.

Само леко ме издразни нападателния тон върху вегетарианките преди няколко страници. Взех отношение само по този въпрос, в защита на вегетарианството не съм писала.  

Значи приемаш въпроса лично.И аз не ям месо,но не мога да изкривя нещата,само защото моят избор е такъв.

Катрин,чудя се само как не ти е било жал за животните докато си била малка,а ти стана жал преди 2 години...

Ще се саморегулира,но с цената на много жертви,даже повече отколкото в момента.
Аха,жертви зна4и...Природата не знае какво е жертва.Тя регулира.Сльнцето жертва ли е на облаците?
Знам,4е не ни харесва идеята,4е природата ще се лиши от много от нас доста бьрзо.
И колкото и да сме разумни и над Вселената  Joy ще се радвам да посрещна нейното решение.

Общи условия

Активация на акаунт