Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 260
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 040
Този пост ме наведе на идея.....     Laughing

Аз ям и месо и зеленчуци. И въпреки тежкото лечение на което съм в момента......................

Вместо да преливаме от пусто в празно на всяка страница, да се "преброим".
Всеки, който иска , нека да напише какъв и какви болести има.Като не пропускате възрастта, защото е от огромно значение дали си на 20 или на 50.
Така нагледно ще се види кои са по-здрави-вегетарианците или всеядните.И кой начин на хранене носи повече ползи.
Започвам със себе си.
На 46 години, вегетарианка от 1,4 г.
Нямам заболявания.
Ползи:откакто не ям месо, се изпари 30 годишната ми мигрена, изчезна псориазиса ми, който ме мъчеше от дете, ноктите ми отново станаха гладки и лъскави, каквито трябва да бъдат, косата ми възстанови здравината и блясъка си-няколко месеца вече не използвам балсам, няма нужда, толкова енергична съм се чувствала сигурно само като дете.
Тази зима ме подминаха всички грипове, настинки, сополи и прочие, не се разболях нито веднъж.   Laughing
И изобщо, тонус, излъчване, вътрешно себеусещане, всичко е перфектно.   Grinning
И докато този начин на живот ме кара да се чувствам така, няма сила, която да го промени.

Вие сте.   Simple Smile

# 2 041
  • София
Katarin X. нали се разбрахме че има болести които не зависят от храненето.
Не виждам какво ще докажем с това.
Едва ли ще дойде някой болен веган или вегетарианец да се оплаче.
И това не е защото няма такава. Искаш да правиш нещо като проучване ама не се прави така.

Да добавя, че преди да се разболея цял живот бях супер здрава. Не боледувах от нищо. Като ученичка съм искала нарочно да се разболея за да не ходя на училище Simple Smile и не ставаше.

# 2 042
  • София
ами, и на мен нищо ми нямаше допреди десетина години, ама ей на, тресна ме баш откъдето не очаквах, и колкото и да съм разпитвала и интересувала от причините, се оказа, че просто ми се е случило и факторите не са били под мой контрол. Лошото на болестите е, че е като при проблемите със зъбите - след първия кариес се появява и втори, и на един зъб направи ли се по-сериозна интервенция, винаги в някаква степен се засяга и съседния. Краси, ако са ти отрязали нещо от тялото, няма как пак да ти порасне, нито да му се възстанови функцията по магичен начин чрез схраната, ние все още не сме като някои животни, на които им регенерират органите! По отношение на болестите подхождаш високомерно и си мислиш, че нещата са под твой контрол, но хич не е така и е въпрос на време да го разбереш! В повечето случаи е просто малшанс, проявил се дефект още като са се делили клетките на ембриона или някакво въздействие през годините, които няма как да изконтролираш.

# 2 043
Днешната хибрид ябьлка не може да се бори с черен дроб,естествено.
Обаче едно диво растение ще го смаже по всички точки.

В такъв случай трябва да се сравнят диво растение с черен дроб от дивеч.

Черния дроб не е особено добра храна дори за котки ако е в големи количества  .

Тя котката не яде ли мишки и врабчета?

# 2 044
  • София
И аз не виждам смисъла, но ок.
На 33.
Откакто се помня - основно на месо, яйца, млечни (ограничени) и зеленчуци. Последните 4 години - съвсем стриктна.
52 килограма, 19% телесни мазнини, тренирам с дъмбели, плуване, сноуборд.
Заболявания - никакви.
Зъби, коса, нокти - здрави.
Кръвни изследвания - бетон.
Ползвани болнични - 0 дни.

Ом, защо си мисля, че ти беше вегетарианка? Или те бъркам с друга Ом.

# 2 045

Да. Има ли проблем?

# 2 046
  • София
Да. Има ли проблем?

Не, разбира се. Просто се чудех.

# 2 047
В лични излияния около менюто си не смятам да влизам,заради Катрин.Здравето си го отдавам на начина ми на живот и най-вече на йогата,всичко останало е второстепенно.

# 2 048
Хах..интересна тема..)

Не знаех, че ако се храниш здравословно - значи, че си с психично заболяване?Коя западна компания го измисли това - за да пробута поредните си химии и лекарства?

Не съм изцяло вегетарианка, защото спазвам по-скоро суровоядски тип хранене..гледам да изключвам всякаква обработена храна. Месо си позволявам основно като суши или някое не-солено веяно на слънце мезе.
Всеки път, когато ям друго месо - ми става тежко и имам стомашни неразположения..Та съм на път съвсем да го откажа.
Здрава, слаба и изпълнена с енергия съм.. Peace

# 2 049
Иначе, да, едни проучвания са с високо качество, други - не. В едни резултатите могат да имат по-голяма вероятност за валидност в сравнение с други. ...

Научните проучвания си имат своите недостатъци и ограничения, определено. Някои повече от други. Но от гледна точка на доказване на ефективност на метод, терапия, лечение и т.н. (и когато се използват правомерно) са по-информативни в сравнение с "а пък на мен ми се отрази добре",  "еди къде си хората гладуват и не боледуват от нещо си, следователно... ", "в античността хората са прибягвали до лечебният глад - следователно лекува" и прочее. А най-информативни и с най-голяма доказателствена стойност са най-висококачесвтените.
С първото съм съгласна, писах точно същото.
Въпросните методи са били обект на проучвания различни, с различна методология, за което вече писах. Изводите не са основани на субективното лично възприятие на единици хора за кратък период от време.
За древността изобщо не повдигам въпрос- ще стане като безсмисленото надхващане за това какво бил ядял човек нам кога си- пълна загуба на време. Което и нищо не доказва по темата.  

quote author=Devorah link=topic=708654.msg24845439#msg24845439 date=1365172426]
Devorah, за първи път забелязвам ника ти. Даже не знам, че за твоя някаква далечна прародителка иде реч. Въпросът е за принципа на комуникацията и мотивиране на мненията.
Аз и докторат съм защитила, знам кое как се комуникира. Във форум ще си мотивирам мненията както си преценя.
[/quote]
За първото- не си сама  Simple Smile и няма никаква връзка с темата.
За второто- разбира се, че ще се мотивираш както искаш. Останалите, обаче, имат също свободата да обсъждат мненията и мотивите "както си искат", стига да не противоречи с правилата на форума, понеже се трие.  Peace
Та има ли сръдня по този повод и защо?

ОМ, така е, ако ти се занимава с обща хигиена или с баба ти- има специализиран подфорум за това.
Ако реша,че ми се занимава,ще се допитам до теб да ме насочиш към съответния форум.За сега смятам да остана да пиша тук и вече си направих съответния извод за негативното влияние на лечебното "гладуване"...Изчистването започва от съдържимото в главата ,оттам нататък е лесно да се мислиш за здрав...
Ясно се вижда, че това е само конструктивно предложение- "ако ти се занимава".  Laughing Нали писахме- никой за нищо не е длъжен. И за главата е така- нечии седят задръстени цял живот, та си правят странни изводи.
Тук ще пишеш я, разбира се, къде другаде?  Laughing

Хах..интересна тема..)

Не знаех, че ако се храниш здравословно - значи, че си с психично заболяване?Коя западна компания го измисли това - за да пробута поредните си химии и лекарства?

Не съм изцяло вегетарианка, защото спазвам по-скоро суровоядски тип хранене..гледам да изключвам всякаква обработена храна. Месо си позволявам основно като суши или някое не-солено веяно на слънце мезе.
Всеки път, когато ям друго месо - ми става тежко и имам стомашни неразположения..Та съм на път съвсем да го откажа.
Здрава, слаба и изпълнена с енергия съм.. Peace
Но тя темата си е така зададена поначало.
Очаквам следващата- пушачите да обявят, че непушачите имат зачатъци на шизофрения.

# 2 050
  • Насред хаоса

Очаквам следващата- пушачите да обявят, че непушачите имат зачатъци на шизофрения.

А, те непушачите първи свършиха тая работа в поредица теми за или против пушенето.

# 2 051
И за главата е така- нечии седят задръстени цял живот, та си правят странни изводи.

Да,седят-затова трябва да се поразмърдват,за да не се задръстват.Но ако всичко е извлечено няма какво да се "обръща".

Какво му е на пушенето(не съм пушач)? Малко пранаяма-действа добре на мозъка. Simple Smile

# 2 052
Краси,
супер е, че нямаш вече проблемите, които са те тормозили, но постът ти звучи злорадо и е обиден за хората, които са тежко болни, при това без връзка с храненето си. Но явно ти просто не можеш да разбереш, че има болести, които с храна не се повлияват почти никак, нито пък месото ги е  провокирало. Назад и аз дадох пример с мигрена, която няма никаква връзка с храненето, а се дължи на повреда в шиен прешлен, но ти изглежда не ги четеш тези неща. Да не говорим колко по-сериозни и опасни състояния пак нямат връзка с храненето и само диета изобщо не ги оправя.  
Не бих обсъждала болните около мен и диетата им, нито ще демонстрирам превъзходство със здравен статус, защото го намирам за отвратително.

# 2 053
  • София
Въобще не смятам, че здравословното състояние на един човек, се определя само от това, дали е вегетарианец или не. И не приемам, че яденето на месо в нормални количества, може да се определи, като нездравословно. Точно тази "агресивност" на вегетарианците и пълното отричане на ползите от яденето на месни продукти, са причина, някои хора да ги смятат за психично болни.
За мен има много други фактори, които определят колко ще сме здрави. Ако някой трвърди, че един човек, който не може да си позволи никакво читаво месо и кара само на боб, леща, домати, краставици и хляб е по-здрав, от нормално хранещ се такъв, нещо много се е заблудил.
 Катарин Х не я включвам в сметките. Тя е едно ниво над другите хора.  Wink

# 2 054
  • София
Краси и аз до преди да разбера (случайно) диагнозата си бях супер. Не боледувах от нищо, нямах никакви оплаквания или симптоми. Бях жизнена, енергична, тренирах почти всеки ден. Всичко беше супер. Това което казвам е че не винаги човек се чувства зле като е болен. Защото аз съм болна най вероятно от години. Това че ти сега се чувстваш добре не е задължително да е от липсата на месо. Ако си спряла глутена може пък той да е бил причината за не доброто ти състояние преди. Оказва се че глутена причинява доста проблеми. Освен това до колкото знам си била с наднормени килограми, нормално е като заслабнеш да се чувстваш по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт