Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 475
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 175
за хвърлянето на храна се обърнете към производителите! Ей, ама и на вас не може да ви се угоди - като ядат хората - що ядат, харчи се много земя; като не ядат - що не ядат, хвърля се много храна!  Crazy
Е аз определено не написах това.
Никоя крайност не е добра, идеята е всеки да се стреми към баланс.

Освен това за какво да се обръщам към производителя, наясно съм, че той не си определя произведеното според сутрешния уклон на сещаш се кое. Имам приятелка фармацевт, която казваше, че след петата баба за деня знае какво пише на първа страница на "Лечител" и "Трета възраст". Та ако мога да перифразирам- като видя накъде се люшкат форумците знам дали утре ще се хвърля свинско, или ще има три рафта тофу в магазина.

# 2 176
  • София
в такъв случай всички напъни и призиви за спасяване на планетата са излишни, защото ние като крайни консуматори, особено тук, сме не девета, а деветдесет и девета дупка на кавала. Както напомня Дебора, дори аз да спра да ям, то излишъкът няма да бъде дарен на Замбия, а ще се изхвърли. Играта е къде-къде по-високо от нас!

# 2 177
в такъв случай всички напъни и призиви за спасяване на планетата са излишни, защото ние като крайни консуматори, особено тук, сме не девета, а деветдесет и девета дупка на кавала. Както напомня Дебора, дори аз да спра да ям, то излишъкът няма да бъде дарен на Замбия, а ще се изхвърли. Играта е къде-къде по-високо от нас!

Ами свръх-производството, насърчаването на свръх-консумация, и прекалената експлоатация на земята в Щатите са едно на ръка. Според worldwatch на всеки човек на планетата се падат по 1.9 хектара земя (обработваема и такава, която да поема отпадъците ни). Само че в Щатите е 9.7 хектара на човек.

# 2 178
дори аз да спра да ям, то излишъкът няма да бъде дарен на Замбия, а ще се изхвърли. Играта е къде-къде по-високо от нас!

Да, но ти мислиш така, а много хора гледат един филм, прочитат 2 статии и вече са повярвали, че заради тяхната точно пържола горите в Америка изгиват. От другата страна пък са тези, дето си въобразяват, че се хранат с лов и събирачество, досущ като предците си и подават данни за вредата от посевите.
То е ясно, че нито хората ще минат изцяло на веганска диета, нито пък ще тръгнат да си ловуват пържолата на някое друго място, различно от витрината, че да се говори за отказ от някаква храна в името на екологията. Просто някакви факти се ползват, за да се прокарват идеи и това работи, хората прочитат нещо и край - обръщат си мисленето наобратно и изхвърлят месото или хляба, зависи какво са чели.

# 2 179
Не мисля, че е психично заболяване. Въпреки че това което твърдя си има изключения. Съпругът ми не яде риба и няколко вида месо, но не е защото е прищявка или има някакъв психичен проблем. Просто не му понася миризмата и вкуса.

# 2 180
Тук, анпр., една жена реши, че естествената смърт и сърдечният удар са взаимноизключващи се неща.

От сърдечен удар може да се умре и на 40 г.-съвсем естествена смърт...

Освен това големи земеделски площи служат за отглеждане точно на храна за добитък. Дори не става въпрос за тропическите гори, е за у нас- ищец е арендатор и наемател на големи площи с царевица- сорт, предназначен за животни. Гледа се цвекло, люцерна, соя, рапица, просо и т.н. за фуражи.

Добитъка расте прекрасно в места,където друго не вирee(планински и полупланински пасища), и с които страната ни разполага достатъчно,но това е въпрос на държавна политика.На кой му се ходи да размахва гегата в планината.
Рапицата и за био дизел я гледат...

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 21:31 от ОМ

# 2 181
  • В заешката дупка
Да, Джуди, всеки прави избор каква и колко информация и източници да се търси и на какво да се доверява в зависимост от знания, време, нужди и т.н. Затова и на практика е много лесно бъдем подведени или не-добре информирани  - някои в по-голяма степен от други.

П.С. Искам да уточня все пак, че не е нужно да си биохимик, примерно, за да можеш да прецениш качеството на някои подходи, методи и проучвания в областта на evidence based медицината, от статистическа гледна точка. Не е нужно да си биохимик за да знаеш, че систематичните прегледи и мета анализите, примерно, са от най-висока степен на доказателственост, не само в медицината. Други познания са нужни тук. Не е нужно и да си биохимик, за да различиш уеб страницата на известен медицински журнал, примерно, от случайна такава.

# 2 182
Да, Джуди, всеки прави избор каква и колко информация и източници да се търси и на какво да се доверява в зависимост от знания, време, нужди и т.н. Затова и на практика е много лесно бъдем подведени или не-добре информирани  - някои в по-голяма степен от други.

П.С. Искам да уточня все пак, че не е нужно да си биохимик, примерно, за да можеш да прецениш качеството на някои подходи, методи и проучвания в областта на evidence based медицината, от статистическа гледна точка. Не е нужно да си биохимик за да знаеш, че систематичните прегледи и мета анализите, примерно, са от най-висока степен на доказателственост, не само в медицината. Други познания са нужни тук. Не е нужно и да си биохимик, за да различиш уеб страницата на известен медицински журнал, примерно, от случайна такава.

Ей тука си в голяма грешка! Изобщо не са с най-висока степен на доказателственост, но не му е тук мястото.

# 2 183
  • В заешката дупка
Не, тук му е мястото. Защо систематичните прегледи да не са с висока степен на доказателственост в evidence based медицината, при положение, че тяхната задача е да правят изводи в резултата на анализ точно на най-високококачествените проучвания по даден въпрос, стига разбира се по този въпрос да има наистина високококачествени проучвания?

# 2 184
Четох за рибното масло , в него има витамин Д и А .
Витамин Д е витамина който поемаме от слънцето "Синтезира се под действие на ултравиолетовите лъчи в кожата и костите". , с витамин А са пълни морковите" достатъчен е половин морков на ден "  . Желязо :"спанак, ряпа и зеле, жeлязoтo ce ycвoявa мнoгo тpyднo бeз пpиcъcтвиeтo нa витaмин C :. пopтoĸaли, гpeйпфpyти, ĸиви и ягoди." Калции : сусам .Сусамените семена са богати на калций, желязо, фосфор, магнезий. Съдържат още витамини от групата B, особено витамин B1 и витамин B6.
В12 : http://www.recipemagician.com/polezno/b12-vitamin-mitove-legendi-istina/
Няма елемент , който да не може да се набави от растителен източник .

Даваш за източник вегански сайт-какво очакваш да напишат?
При мен от доста време не грee слънце,или е токова за кратко,че не винаги мога да съм навън по това време.Отделно,че навсякъде има разни крушки с нездравословен спектър и повечето офиси,магазини и пр. са като за отглеждане на бройлери.Следователно,когато няма естествена слънчева светлина,човек си набавя вит.Д или хормона Д,кой както го предпочита, от храната.
Вит.А от моркови-само ако морковите са сварени и с масло,еветнуално др. мазнина.
За желязото в спанака-отдавна е известна грешката...За комбинацията с вит.Ц съм съгласна-малко лимонов сок върши чудесна работа,останалите изброени цитруси имат доста недосатъци.
Сусама-чудесно,ама не на семена, и не за всички и т.н.

Изобщо не са от вегетариански сайтове  , само за В12 и то инфото го бях намерила и в не вегетариански по различен , това намерих на мързеливо търсене . Бях чела ,че имали сме били липса на В12  и се поинтересувах  . Веганка си е правила няколко пъти теста и го има в изобилие витамина. Месоядци също имат липса . При липса симптомите са страшни . Има го и в бирената мая , дори си купих да пия , но и бира пия. А и Е витамини са мастно разтворими , запържваш морковите в зехтин в който има витамин Е  и готово.  " от групата на зеленчуците най-богато съдържание има в зелето и цвеклото . Иначе в хлаб , бобови култури , грис."

Сусама на семена , на тахан , на сусамово мляко , все си е вкусен .  Sunglasses

Ми тези бройлери и животни , които ги гледат на тези крушки  цял живот слънчева светлина не виждат . Доста от тях само по пътя до кланицата , от къде си го набавят витамина , че поглъщайки ги ти да го приемаш от тях на готово?.

Цитрусите и с недостатъците им си ги обичам.  Grinning

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 01:02 от adelinda

# 2 185
Не, тук му е мястото. Защо систематичните прегледи да не са с висока степен на доказателственост в evidence based медицината, при положение, че тяхната задача е да правят изводи в резултата на анализ точно на най-високококачествените проучвания по даден въпрос, стига разбира се по този въпрос да има наистина високококачествени проучвания?

Ако са наистина базирани на висококачествени и подходящи за целта проучвания са с много висока стойност, но не винаги е така.

# 2 186
  • В заешката дупка
Ами точно за това направих уточнението, защото подозирах какво не разбра.

# 2 187
Аз предлагам вие двете да направите едно дабъл блайнд ревю, а аз ще се захвана с рисърч критик-ата Simple Smile Mr. Green Joy

# 2 188
дори аз да спра да ям, то излишъкът няма да бъде дарен на Замбия, а ще се изхвърли. Играта е къде-къде по-високо от нас!
Да, но ти мислиш така, а много хора гледат един филм, прочитат 2 статии и вече са повярвали, че заради тяхната точно пържола горите в Америка изгиват.............
А, то да беше само моята.....   Laughing   Само дето е и заради твоята пържола, и на детето ти пържолата, и на мъжа ти пържолите, и на родата ти пържолите, и на приятелите ти пържолите, и на съкварталците ти пържолите, и на съглажданите ти, и на сънародниците ти, и на съконтиненталците ти, и ......така, заради пържолите в целия свят.
Удобно е да си затвори човек очите:"Видиш ли, само на Красимира пържолата е проблем!", докато ти си мислиш, че кренвиршите идват от магазина....  Laughing  (реплика снощи от "Алф").
Ама, както писах, всеки има правото да се самозалъгва както му е изгодно.Само да не забравя, че лъже себе си и своето тяло.

# 2 189
горите се изсичат заради дървесината - едно дърво расте 30-40 години , а дървесината или се използва еднократно ( като хартия ) , или за няколко години ( мебели )

Общи условия

Активация на акаунт