Признаха вегетарианството за психично заболяване

  • 81 564
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 295
  • Мнения: X
Баба ми от такъв "свободен" живот нямаше време да иде за изследвания до града.
А моята баба от такъв живот НЯМАШЕ нужда от изследвания.Беше си здрава, с акъла си, почина на 90  години, от старост.Тогава бях на 33, нямам спомен да е била болна някога от нещо , нито е ходила на лекар.За разлика от градските пенсионерки, чийто живот минава основно пред лекарските кабинети с рецептурна книжка в ръце....и то не 70-80 годишни, а още от 50-те някъде са най-редовните пациенти.
Аа, излъгах, имаше изкуствено чене.....    Laughing  , значи поне на зъболекар е ходила.

# 2 296
  • Мнения: 14 651
Ох, колко ми втръснало да слушам как хлябът е вреден. За България е традиционно да се яде хляб, винаги се е ядял и хляб, и много зърнени, същото се отнася и за млякото. Не може години наред хората да се препитавали по един начин и да са доживявали дълбоки старини с хляб и кисело мляко и изведнъж идва някоя веганка да обясни колко е вредно млякото или фенка на Милко спайдъра, за да хвали тлъстата сьомга, понеже в Искъра сьомга връз сьомга се прескачат. Първо си намерете здравия разум, а после си търсете изначалната храна.

# 2 297
  • София
  • Мнения: 62 595
какво сега, бабите ли ще си мерим? Моите от такъв живот на село бяха станали едни сухи, прегърбени и изморени, ръцете им кокалести и с изкривени пръсти, при все че децата им им помагаха, и то не за да напълнят багажниците, а просто защото старите бяха свикнали цял живот на полето и после в двора и на лозето. Откак се помнеха, все "натурално-био-еко" са ядяли и освен хляб от селската фурна, друго не са купували. Дядо ми почина от болест, а баба ми я блъсна един коч и въпреки всички грижи не успя да се възстанови. Като чета тук, все едно гледам брошурка на пенсионерско вилно селище с охранени бабички с бели панталони, клекнали до лехата с доматите.

# 2 298
  • Мнения: 2 761
Ох, колко ми втръснало да слушам как хлябът е вреден. За България е традиционно да се яде хляб, винаги се е ядял и хляб, и много зърнени, същото се отнася и за млякото. Не може години наред хората да се препитавали по един начин и да са доживявали дълбоки старини с хляб и кисело мляко и изведнъж идва някоя веганка да обясни колко е вредно млякото или фенка на Милко спайдъра, за да хвали тлъстата сьомга, понеже в Искъра сьомга връз сьомга се прескачат. Първо си намерете здравия разум, а после си търсете изначалната храна.

Аз лично  се чувствам по-свързана с храната,която са употребявали  последните поколения в рода ми,а изначалната,от последните модни книжки, е за едни други хора,дето не могат да седят свободно в сегашните си кожи.

# 2 299
  • Мнения: X

А моята баба от такъв живот НЯМАШЕ нужда от изследвания.Беше си здрава, с акъла си, почина на 90  години, от старост.Тогава бях на 33, нямам спомен да е била болна някога от нещо , нито е ходила на лекар.За разлика от градските пенсионерки, чийто живот минава основно пред лекарските кабинети с рецептурна книжка в ръце....и то не 70-80 годишни, а още от 50-те някъде са най-редовните пациенти.
Аа, излъгах, имаше изкуствено чене.....    Laughing  , значи поне на зъболекар е ходила.


Моите си бяха градски пенсионерки и доживяха дълбока старост. Двете ми баби живяха по 90-94, прабабите също, едната пра-пра баба до 103, за другите нямам спомени и информация. Бабите ми докрай ходеха с фризури, грим и бижута. Майка ми е 65 годишна градска пенсионерка и изглежда по-добре от всяка 45 годишна жена от село.

# 2 300
  • София
  • Мнения: 4 877
Ясно е, че хората, които полагат физически труд остаряват, разболяват се и умират по-рано.

# 2 301
  • София
  • Мнения: 9 261
То от работа не съм чула някой да се е рахубавил.  Peace

# 2 302
  • Мнения: 2 761
Работата на полето е трудна-там те пече слънце на поразия,брули те вятър и няма не искам-изушава ти тялото отвсякъде,затова и ставаш сух,гърбав или ти тракат костите от рано и разни други прелести...
Не е изключен живота до дълбока старост,но не винаги е много радостен...

Също имам познати градски баби с фризури всяка седмица,облечени винаги като за празник-радват ce на живота и  живеят дълго,че  са и по-здрави.

# 2 303
  • Мнения: 7 171

А моята баба от такъв живот НЯМАШЕ нужда от изследвания.Беше си здрава, с акъла си, почина на 90  години, от старост.Тогава бях на 33, нямам спомен да е била болна някога от нещо , нито е ходила на лекар.За разлика от градските пенсионерки, чийто живот минава основно пред лекарските кабинети с рецептурна книжка в ръце....и то не 70-80 годишни, а още от 50-те някъде са най-редовните пациенти.
Аа, излъгах, имаше изкуствено чене.....    Laughing  , значи поне на зъболекар е ходила.


Моите си бяха градски пенсионерки и доживяха дълбока старост. Двете ми баби живяха по 90-94, прабабите също, едната пра-пра баба до 103, за другите нямам спомени и информация. Бабите ми докрай ходеха с фризури, грим и бижута. Майка ми е 65 годишна градска пенсионерка и изглежда по-добре от всяка 45 годишна жена от село.

Взе ми думите от устата.

# 2 304
  • София
  • Мнения: 44 511
какво сега, бабите ли ще си мерим? Моите от такъв живот на село бяха станали едни сухи, прегърбени и изморени, ръцете им кокалести и с изкривени пръсти, при все че децата им им помагаха, и то не за да напълнят багажниците, а просто защото старите бяха свикнали цял живот на полето и после в двора и на лозето. Откак се помнеха, все "натурално-био-еко" са ядяли и освен хляб от селската фурна, друго не са купували. Дядо ми почина от болест, а баба ми я блъсна един коч и въпреки всички грижи не успя да се възстанови. Като чета тук, все едно гледам брошурка на пенсионерско вилно селище с охранени бабички с бели панталони, клекнали до лехата с доматите.

И аз имам такива спомени за моите баби.
Отдело гледам едно предаване по Хистори, където дават 3-4 човека как живеят натурално.
Ами то си е яко гърч по цял ден!
Непрекъснато има какво да се прави - от сутрин до вечер, всички сезони!

# 2 305
  • гр. София
  • Мнения: 2 778
Белият хляб, ако не се яде по половин самун на ядене, не е вреден. Ама истинският бял хляб. От много години не съм попадала на качествен.За ръчният купешки бял хляб пък да не отварям дума. Все става на топка тесто в устата, която няма как да се раздроби с дъвкане и волю-неволю се преглъща както е. И после си стои на топка в стомаха и му е тежко на човек. Като си го правя в домашната машина изобщо не става така.
Много е важна мярката. И от най-полезнит хляб, ако ядеш по 5 филии на ядене, пак ще ти се отрази зле.

# 2 306
  • Мнения: 682
Ясно е, че хората, които полагат физически труд остаряват, разболяват се и умират по-рано.

От тези, които са слабо активни, стресирани и прекарват по 10 - 12 часа дневно в офиса? И имат "таргети" за постигане. С компютри, телефони и други облъчващи устройства. Като допълнителен "плюс" има кофти шефове и колеги. Задръствания, мръсен въздух, болни от грип в градския транспорт...

# 2 307
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Това, което поддържа здравето най-много и удължава живота, извън храненето, е именно физическата активност и близкия контакт с природата. На другия полюс е съвременния живот в градки условия.

От хляб до хляб има огромна разлика. Това пакетирано подобие на дунапрен, което се предлага в магазините, определено не е здравословно.

# 2 308
  • Мнения: 14 651
Много е важна мярката. И от най-полезнит хляб, ако ядеш по 5 филии на ядене, пак ще ти се отрази зле.

От най-полезния хляб не е възможно да изядеш 5 филии, защото добре засища.

# 2 309
  • София
  • Мнения: 4 877
Това, което поддържа здравето най-много и удължава живота, извън храненето, е именно физическата активност и близкия контакт с природата.

Да, но не с цел изхранване. Алпинизмът може и да поддържа здравето и да удължава живота, но не и кърския труд.

Общи условия

Активация на акаунт