ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 575
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
mystic woman, liubkam, Catty - ами аз още съм била с упойка, та неонатоложката е почнала да убеждава мъжа ми да не правим тази грешка. той просто е казал, че това е решението ни и толкова. в епикризата е записано, че сме отказали ваксините  Peace от боница до болница е различна реакцията на персонала. на нас ни бяха казали, че там където родих, няма да е проблем да ги откажем, но в зависимост от това коя неонатоложка се падне, може едната да се опитва да ни убеди да ги сложим, а другата не.
записахме бебо на педиатър, тя само ни попита какво ще правим с ваксините и казахме, че ще си помислим. не е настоявала за нищо, но не очаквам да ни ги вписва, ако я помолим. така или иначе това ще зависи от ЛЛ на детето, не от педиатъра. абе, тия вълнения сега ни предстоят  bowuu

# 61
Как да се включим,споделим?
Аз го споделям във фейса, на приятели, по разни групи или на сраници.
Важното е хората да се информират.

# 62
Как да се включим,споделим?
Аз го споделям във фейса, на приятели, по разни групи или на сраници.
Важното е хората да се информират.

Всъщност това писмо не информира особено... Нарушени са членове еди кои си, искаме еди що си, бла-бла нарушения, но информация за ваксината, за РМШ или ЧПВ не виждам... Повече прилича на жалба, отколкото на информиращо писмо...  Peace

# 63
а изпратено ли е до Омбудсмана? Има ли смисъл да се включваме още...?

# 64
а изпратено ли е до Омбудсмана? Има ли смисъл да се включваме още...?
Изпратено е до всички посочени в писмото.
Апела ми за споделяне е най-вече да се информират хората, които сляпо  вярват на докторите. Както знаем когато става въпрос за пари, човешкото здраве и живот са без значение.

# 65
Здравейте, аз съм майка и досега малката има всички ваксини, но искам да се откажа от следващите. Като попрочетох малко из интернет излиза, че който не ваксинира детето си подлежи на санкции от закона.Освен това няма да я вземат в детската ясла, градина и училище. Има ли начин да се избегната все пак ваксините? Не съм много компетентна, моля за помощ.

# 66
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=603505
ето линк с писмото - за споделяне в нета

# 67
Дъщеря ни няма никакви ваксини и до сега не е боледувала.  Кърмена е и продължава да е на кърма 95% от деня   Wink
Дано и занапред да е здрава!

# 68
  • в сърцата на децата <3
Искам да попитам родителите на НЕваксинирани деца - като подпиша отказ от ваксинации, това означава ли, че все пак от РИОКОЗ могат да ме санкционират?

# 69
Да. Няма "легален" отказ от ваксинации.

# 70
  • Пловдив
mystic woman, liubkam, Catty - ами аз още съм била с упойка, та неонатоложката е почнала да убеждава мъжа ми да не правим тази грешка. той просто е казал, че това е решението ни и толкова. в епикризата е записано, че сме отказали ваксините  Peace от боница до болница е различна реакцията на персонала. на нас ни бяха казали, че там където родих, няма да е проблем да ги откажем, но в зависимост от това коя неонатоложка се падне, може едната да се опитва да ни убеди да ги сложим, а другата не.
записахме бебо на педиатър, тя само ни попита какво ще правим с ваксините и казахме, че ще си помислим. не е настоявала за нищо, но не очаквам да ни ги вписва, ако я помолим. така или иначе това ще зависи от ЛЛ на детето, не от педиатъра. абе, тия вълнения сега ни предстоят  bowuu

А нищо ли не подписа?Не ти ли искаха писмен отказ или... Rolling Eyes

# 71

А нищо ли не подписа?Не ти ли искаха писмен отказ или... Rolling Eyes

А да, носих подписана декларация, че отказвам ваксините  Peace

# 72
Искам да попитам родителите на НЕваксинирани деца - като подпиша отказ от ваксинации, това означава ли, че все пак от РИОКОЗ могат да ме санкционират?
Не разбирам... защо трябва да подписваш нещо на хвърчащ лист? Единственият законен документ (ако греша, моля Мулти или Стелт да ми поправят) е информирано съгласие за ваксината. А такова няма. Ти защо сама им се пъхаш в ръцете? Прощавай за въпроса, ако го намираш за нападателен, но наистина ми е интересно какво би те изнудило да действаш незаконно. И после да имат черно на бяло как ти с подписа си удостоверяваш, че не искаш да следваш наредбата за ваксинациите.

# 73
  • някъде там
нещо не разбирам-значи не трябва да подписваме нищо така ли,и какво да направим ако поискат да се откажем писмено?

# 74
  • в сърцата на децата <3
Не разбирам... защо трябва да подписваш нещо на хвърчащ лист? Единственият законен документ (ако греша, моля Мулти или Стелт да ми поправят) е информирано съгласие за ваксината. А такова няма. Ти защо сама им се пъхаш в ръцете? Прощавай за въпроса, ако го намираш за нападателен, но наистина ми е интересно какво би те изнудило да действаш незаконно. И после да имат черно на бяло как ти с подписа си удостоверяваш, че не искаш да следваш наредбата за ваксинациите.
Ами прочетох, че ваксините се отказват писмено  newsm78 И аз това се чудех защо трябва да подписвам, като това е писмено доказателство за закононарушение (по смисъла на сегашния закон за ваксинациите). А това информирано съгласие какво представлява? На първата консултация миналия месец записвах детето при лична лекарка и подписах някакви документи, но до колкото видях беше само бланката за записване на пациент. Това информирано съгласие всеки път ли трябва да се подписва, за всяка ваксина? Когато на мъжа баба му беше болна и ходеше по процедури (химиотерапия) всеки път ѝ даваха да попълва такова нещо - ако бланката е същата - не съм подписвала със сигурност!
Има ли някой, който е отказал ваксините на детето си, за да ми разясни как стоят нещата по-нататък? Детски градини, училище? Ясно, че в държавна ДГ няма да влезе малката, но има ли частни, които не изискват такъв документ? А с училищата как стои въпроса? Според майка ми нямало да можем и на училище да я запишем, освен в частно, евентуално. Каквито и да са последствията от финансова гледна точка - ще ги приема, живота и здравето на детето ми са по-ценни, но искам да съм подготвена.

Общи условия

Активация на акаунт