Отговори
# 255
Момичета, на колко часа се осигурявате? Предстой ми да се пусна фиктивно на работа и се чудя на 4 или на 8 ч.

Дали си на пълен или на непълен работен ден има отношение към трудовия ти стаж, който важи за пенсиониране. За самото майчинство това няма значение, но е важно при осигуряването да ти се внасят осигуровки за риск майчинство (те не са включени в най-ниските възможни осигуровки!). От там нататък, можеш да се пуснеш на 4ч., ако ти е много да внасяш осигуровките върху прага за дадената професия (ако примерно прагът на професията е 500лв, а на теб ти идва много 200лв, колкото са горе-долу осигуровките, тогава можеш да се пуснеш на половин ден на 250лв заплата и съответно 100лв осигуровки).

Аз съм в голямо колебание за себе си дали да си вдигна малко майчинство като довнеса осигуровки (с този дълъг период ми хваща почти цяла година на 240лв заради първото дете и това много смъква общата сума), или да не се занимавам с глупости, а да си внеса заделените пари в една сметка и да ги ползвам без да се съобразявам с НОИ? Rolling Eyes Особено много се притеснявам от изпразнената хазна и от това, че едногодишният период на високото майчинство като нищо ще влезе на прицел на новото правителство при идването му, каквото и да е то  Thinking

kotkincho, и моят мъж със сина ми беше видял на ФМ топчетата Simple Smile пък аз-блейката -нищо. Стискам палци на малката да подейства антибиотика, щом така или иначе си го дала, да си отдъхнеш и ти.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 15:53 от Lulu25

# 256
  • София
Лулу, каква сума трябва да довнесеш?  Коква ще е разликата в майчинството след това?  Аз не съм се сещала за варианта с довнасянето newsm78
Иначе си права, отдавна му точат зъби на едногодишното високоплатено майчинство, предполагам, че може скоро да му посегнат. 

# 257
Една бегла сметка показа, че ако през оставащите месеци внасям с по 100лв отгоре, ще си вдигна майчинството с по около 80лв на месец. Общата сметка е на печалба -5 месеца по 100 са 500лв, а 12 месеца по 80 са 960 лв - има си финансов смисъл. Направи сметка при теб, при мен принципно излиза сметката, но въпреки това съм в голямо колебание.

# 258
# 259
Нека и аз да се запиша в новата темичка....Бързо пишете не мога да ви изчета ...
Връщам се да чета че много има и от предната Hug

# 260
Шамс,аз доста пия , мисля че не е от това ...Преди половин час изпих един парацетамол и сега взе малко да ме отпуска . Гадно и е , че пия хапчета , но все пак имам дете у дома и трябва и за нея да се грижа , иначе нямаше от леглото да мръдна .
Леле момичета ако знаете какъв прибран мъж имам  Mr. Green  Нашият никога на село не е стъпвал и не познава растенията изобщо ....Така ...и днес се хванал да ни разчиства двора . Преди малко отиваме с малката малко и ние навън тя да си поиграе и познайте -взел че ми изкоренил копривата и малините , които с такава любов си посях миналата година  Shocked Направо като видях  Shocked
А той милият просто искал да изчисти всички бурени ... Laughing  Да ви кажа даже незнаех как да реагирам , но накрая взех да се смея и категорично му забраних да пипа каквото и да е разстение преди да ме попита . Та сега ако искам супа от коприва ще трябва да си купувам  Crazy  А малините така ги гласях за малката , ама нищо пак ще посея .
А тъпотията която аз свърших беше да се натъпча от нерви със сладко  Blush

# 261
Току-що си получих изчислените дати за майчинство - излизам на 19.08 и съм на работа на 6.01... Терминът ми е на 28.9, тоест ако беб се появи на термин, трябва да тръгне на ясла на 100 дни. Ужас. Бъдещият батко тръгна на 7 месеца, аз пак след 3 месеца бях на работа, ама сега беб кой ще го гледа? Ще ми се поне месец още да си остане, ама кой ще ми го гледа...

# 262
Здравейте, момичета!
Много съм затрупана на работа и влизам само за малко да питам нещо, че се притеснявам. Усещам нещо като спазми на мускули в дясната част на корема си, но са някак вътрешни, а не на коремните мускули. Дали са контракции (много се притеснявам), или може и да е нещо друго, например да усещам бебето...въпреки, че се съмнявам да е второто.

# 263
  • Русе
Здравейте, момичета!
Много съм затрупана на работа и влизам само за малко да питам нещо, че се притеснявам. Усещам нещо като спазми на мускули в дясната част на корема си, но са някак вътрешни, а не на коремните мускули. Дали са контракции (много се притеснявам), или може и да е нещо друго, например да усещам бебето...въпреки, че се съмнявам да е второто.
обади се на гинеколога си и се посъветвай...веднага  Praynig NeWS12
аз съм с първа бременност и нищо не знам за това като усещания :pray
Аз  пък усещам  едно натискане в стомаха
и това течение не знам дали мога да си слагам свещички Cry
или някакъв препарат

А,аз се притеснявам за тези изследвания за фатална морфология...моя гинеколог ми каза ,че в 20 седмица ще ги правя  а сега в 17 седмица второ изследване синдрома на даун демек..другата седмица...а като гледам тук някои мами си правят фатална морфология в 12 седмица newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 18:15 от harikliq_222

# 264
  • До морето :)
Те са няколко фетални морфологии. Сега в 17г.с. май може пак да се вземе кръв и да се направи БХС. Иначе в 20 г.с. се гледат всички органи, мозък, правилното им развити и такива неща, които не се виждат в 12-13г.с.

# 265
  • Русе
Те са няколко фетални морфологии. Сега в 17г.с. май може пак да се вземе кръв и да се направи БХС. Иначе в 20 г.с. се гледат всички органи, мозък, правилното им развити и такива неща, които не се виждат в 12-13г.с.
ooooh! ...аз доколкото знам са 3 ...но моя лекар може би е преценил ,че само едно иследване  е нужна ...
Мале ,Лече-Буболече ние сме си за 2 септември...и да ти кажа  Grinningчудя се каа ще изтикаме това лято в тези жеги...ние нямаме климатик в нас  Embarassed и незнам мислим да отидем на балкан с моя ако има някоя изгодна оферта
дано да не стана много тромава и да се залежа в тези жеги и да надам много ,защото сега вече ми личи стомахчето и се застоявам  ooooh! днес излизах на разходка  и се движа не се изморявам много ...но взе че заваля и се прибрахме

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 18:35 от harikliq_222

# 266
Аз пък както писах бях се отказала да ходя на първата, но по стечение на обстоятелствата на 25ти имам час при доц. Балев - по изключение в понеделник и с помощта на моя приятелка, която работи с него, та снощи чак не успях да заспя - тъй не ми се ще да ходя, а и ще бъда вече в 14та седмица и 2 дни. Но мислех си, ако бях отказала сега уговорения час, след това на въпросния следващ път, / който до 21ва седмица ли е всъщност / , нямаше да имам възможност да я помоля да ме запише .........  Ни тъй, ни инъче .......  ooooh!

# 267
Хариклия, не се притеснявай - всеки доктор сам си преценява
ФМ са три, но много мами прескочиха най - ранната, други пък правят само нея без останалите две

Всяка болка трябва да е съчетана с консулт, но аз да кажа, че в моята книжка пише че болките от 13 седмица на татък в лява и дясна част ниско долу се срещат при всяка втора - отново се дължи на растежа на матката и още някакъв хормон, който не помня. Но да, най добър съвет ще ви даде наблюдаващият лекар

Sonderzeichen не съжалявай за Балев, доколкото съм чувала първата до 15 седмица може да се прави. Балев е мн добър специалист. Аз утре съм при него по същата причина, да видим

# 268
Току-що си получих изчислените дати за майчинство - излизам на 19.08 и съм на работа на 6.01... Терминът ми е на 28.9, тоест ако беб се появи на термин, трябва да тръгне на ясла на 100 дни. Ужас. Бъдещият батко тръгна на 7 месеца, аз пак след 3 месеца бях на работа, ама сега беб кой ще го гледа? Ще ми се поне месец още да си остане, ама кой ще ми го гледа...

Много малко време дават - добре де - а ако кърмиш? Някоя баба не може ли да опре едно рамо за месец два?

# 269
Сийловър, никаква жажда нямам. Трябвва да пия по 3 л вода, щото от никаквата жажда 4 дена нищо не пих и си докарах лоша урина.
Пийвай си, защото сега и обема на кръвта ни се увеличава и имаме нужда от повече вода чисто технически, за да работи изправно организма ни. Освен това липсата й води и до повече гадене.

sealover, и на мен сякаш покупката на детските нещица ми е далечна във времето.
Днес си купих дрешкиза мен, а най-хубавото е, че не са за бременни и после пак ще мога да си ги нося. Взех си рокля с къс ръкав, летни пантофки тип балерина, три тениски, комплект клин с жилетка във флорален десен и една бременлийска блузка с онези сладки картинки от LC Waikiki  Mr. Green Сега ще разтършувам гардеробите да видя какво още ще мога да нося.

Diadra356,
преди около седмица оредя Sick, а сега е по-леко и на моменти. Може и да не изчезне напълно до края на бремеността. Деганът е точно против гадене и не вреди на бременни. Увеличи и количеството вода. Липсата и също води до гадене. Тези изкуствени, а и естествените сокове са гъсти течности и не заместват водата, дори обезводняват. По-доре е да се ядат плодовете при бременност, отколкото да се изтискват на сок. Водата нищо не я замества, освен билков чай без мед/захар. Слагай си резанче лимон/портокал и така я пий, щом не ти е вкусна.

Ени-тка , бързо ще дойде септември. Аз като се замислих-почти на средата на бремеността съм, а въобще не усетих как мина времето. Сега като се затопли - съвсем бързо ще отлети времето  Mr. Green

Kikito86, не е много водата. На курса ни обясняваха, че имаме нужда от почти двойно количество от преди. Аз сега пия по 3л и казаха, че е добре.

maymunski, замисли ме за тоалетните на концерта.

malina07, намери си бавачка. За 3 часа няма да е скъпо.

kotkincho, с бележка от АГ няма да те свалят от самолета. мои дружки пътуваха до последно.

Amelly, доста ти се насъбра. Дано да минава бързо тази шарка и да си починеш от проблеми. Радвам се за болничния.

ioana_g, като гледам голяма бременна агитка се оформяме за концерта  hahaha Непременно трябва да се срещнем и да си направим обща снимка.

LemOn, ти при кой лекар си? Аз съм много доволна и от лекаря и от акушерката. Много са грижовни и внимателни.

Цитат
Преди малко отиваме с малката малко и ние навън тя да си поиграе и познайте -взел че ми изкоренил копривата и малините , които с такава любов си посях миналата година   Направо като видях
hahaha
И аз така като дете оплевих на баба ми морковите да изчистя от "тревата".

Лече-Буболече, още в 10 г.с. си има всички органи бебето Mr. Green На втората по-скоро гледат костите как се развиват, гръбначните прешлени...такива неща.

Kristisha, ако болката е много лека, едва доловима - това е разтягането на матката. Контракциите се усещат като втвърдяване на корема.

И аз изписах един малко поучителен ферман, та спирам за сега да не ви досадя Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт