Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 850
  • 710
  •   1
Отговори
# 645
Аз пак с въпрос за Хипнотичната отрова... Laughing Четох във Фрагрантика, че е реформулирана няколко пъти през последните години и всяка нова версия е по-слаба и разводнена от предишната.. Имате ли подобни наблюдения и коя от тези трите е за предпочитане?

Скрит текст:

# 646
Тъкмо си мислех тези месеци колко е приятна и либерализираща парфюмната апатия (само парфюмна, де), и последните дни не мога да престана да мисля за белите цветове на магнолия. Днес се прибрах с бутилка Magnolia Nobile след като толкова време не се и сещах за парфюмерия.
От сърце честитя пролетното парфюмно събуждане  Hug Прелестен аромат, за който си мечтая отдавна  Heart Eyes

# 647
  • София
Досега не съм си вземала от парфюмите на Орифлейм/Ейвън, но това ми се изпречи пред погледа във фрагрантика днес - Oriflame Muse http://www.fragrantica.com/perfume/Oriflame/Muse-11590.html
Бива ли го за пролет-лято, да не е ozonic/воднист от зелените нотки, каква е виолетката в него?

Апропо, може ли в централата на Орифлейм на бул. Г. М. Димитров да се отиде и тества от парфюмите им или само чрез консултант?  Simple Smile

# 648
  • София
Досега не съм си вземала от парфюмите на Орифлейм/Ейвън, но това ми се изпречи пред погледа във фрагрантика днес - Oriflame Muse http://www.fragrantica.com/perfume/Oriflame/Muse-11590.html
Бива ли го за пролет-лято, да не е ozonic/воднист от зелените нотки, каква е виолетката в него?

Апропо, може ли в централата на Орифлейм на бул. Г. М. Димитров да се отиде и тества от парфюмите им или само чрез консултант?  Simple Smile

Оо, сравняват го с Violetta Penhaligon`s.  Wink Защо да не може. Мисля, че имаше отделна тема за Орифлейм, най-добре питай там.  Peace

Аз бързам да се изфукам с новите си придобивки.  Mr. Green От днес си имам Narciso Rodriguez L'Eau For Her (Благодаря, мила   bouquet )!!  Crazy Готова съм за пролетта. А утре чакам нова бутилчица Amethyst Lalique. Ето, и лятото имам какво да пръскам!  Flutter Sunglasses Между другото изненадващо е траен на моята кожа. Да споделя, че май се сещам някой се оплаква от нетрайността му тук!   Peace

Получих и мостричка от Valentina Valentino EDP и разбира се, побързах и него да тествам на ръката си. И като сложим факта, че излязох напръскана с Теоремата, такава комбинация се получи!  Joy Joy

# 649
Не е озоник Муза-та, няма ги и зелените нотки, за мен е чисто флорален, свежо откъснат букет от градински цветя, а виолетката не е доминираща. Подходящ повече за пролет, за лятото ми идва в повече.

# 650
  • София
Да, ще попитам и в орифлеймската тема  Simple Smile

Нимфеа, а сещаш ли се за някой техен аромат, който си заслужава - да е пролетно-летен, свеж, но не воднист и не изцяло цветен?   bouquet

# 651
  • на североизток от Рая
 И аз ще се похваля с ново парфюмно запознанство. Благодарение на Scintillia днес тествах Black Orchid Voile de Fleur. Бях пестелива, защото доста трудно се прави тест, когато течността е в спринцовка, часът е 6 и 30 и бързаш за работа.  Joy Потупвах тук-там, но все пак ми беше достатъчно, за да разбера за какво иде реч. Е,  Crazy, искам го, но повече си искам Черната орхидея. Без Voile de Fleur отзад. В този днешния откривам нещо, което ме притеснява. Не съм търсила във Фрагрантика какво казват, но май си има някакво бяло цвете, дето не е от моите. Иначе ароматът беш с мен през целия ден. Още го усещам върху китките си. Траен е, убедих се в това.

Ама за по-сигурно, си пръснах в пазвата и нещо от Ейвън, което много харесвам - Jet Femme. Много хубав аромат. Искаше да се сбори с Орхидеята, ама не надделя. Laughing

Scintillia , почна се, мила!  Hug Heart Eyes

# 652
  • София
  май си има някакво бяло цвете, дето не е от моите.
Laughing
Скрит текст:
тубероза се казва  Mr. Green

# 653
  • на североизток от Рая
Laughing
Скрит текст:

Има ли го туй чудо в Орхидеята?  Crazy

# 654
Благодаря, Обич!  За мене е слънчева пролетна утрин в бутилка този парфюм.  

Пробвах бързо и Agent Provocateur Petale Noir вчера. Не е ноар, разбира се. Пръснах на ръка и началото не ми хареса никак--объркано цветно, някак остро), но нямаше как да го измия, и докато се прибера, драй-даунът се оказа по-приятен и комплексно кремов. Но не е за мене  Peace

Scintillia, честит нов НР!

# 655
  • София
Laughing
Скрит текст:

Има ли го туй чудо в Орхидеята?  Crazy
В Орхидеята има една бяла китка, но тя е по-скоро гардения и не е толкова натрапчива, само част от фона е, докато туберозата преобладава при Цветния воал. Всъщност като цяло гарденията и туберозата доста си приличат в определен момент от развитието си като парфюмна нотка или зависи от концентрацията и съчетанието с останалите компоненти. Орхидеята и Цветния воал дооооста се различават като за едт и едп на едно и също заглавие.

# 656
  • на североизток от Рая
 Атти, благодаря. Много изчерпателен отговор.
 Аз харесвам Черна орхидея. Пробвала съм я от пробичка/малка отливчица и мисля, че ако имаше нещо непоносимо за носа ми, щях да го усетя. Ама, тц, няма. Ще я мисля, но оставям за по-далечното бъдеще.
 Сега ще трябва да си наложа парфюмен покой.

# 657
Да, ще попитам и в орифлеймската тема  Simple Smile

Нимфеа, а сещаш ли се за някой техен аромат, който си заслужава - да е пролетно-летен, свеж, но не воднист и не изцяло цветен?   bouquet
Изкарах цялото лято на 2011 с този

и макар да пише, че има акватични нотки, те никак не са толкова разводнени като в Cool Water  на Davidoff, има много симпатичен микс от круша и лимон  Heart Eyes Все още си го харесвам, мога да ти дам отливки, имам и от двата, но....малко не знам как се прави, ако искаш на лични ще се обясним  Grinning

# 658
  • на терасата
Днес тествах успоредно Valentino Valentina и Valentina Acqua Florale. Определено вторият е много мой. Толкова женствен и изискан, парфюм със стил, лек и присъствен едновременно. Но вече имам друга парфюмна пролетно-летна любов и няма да купувам друго.

Не зная как си ползвате парфюмите, но при мен бавно вървят. Аз пръскам само сутрин и понякога подновявам по обяд. Направо ме е яд, че няма по 15-20 мл. бутилчици Crossing Arms , а моите повечето са по 30 мл!

# 659
  • София
Цитат
Направо ме е яд, че няма по 15-20 мл. бутилчици
И мен. Щях да купувам много повече.

Честити покупки! Между другото магнолията до двореца в София е цъфнала чак сега.

Общи условия

Активация на акаунт