Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 857
  • 710
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Lirena, densi е систематизирала супер шанелите, за които питаш. Довери се 100%-ово. На мен от изброените най-много ми харесва Chance Eau Tendre, направо съм влюбена в него.  Heart Eyes (Аз съм си по принцип флорална фенка и шипрово-флорална, и флорално-дървесна, и флорално-мускусна, и флорално-акватична  Mr. Green  Разбира се, понякога излизам от това свое цветно амплоа и опитвам други неща (с изключение на някои групи - например плодови не обичам принципно, алдехиди също...  Wink ), но са по-скоро изключения за мен. Нежните цветно-романтични аромати най-добре ми действат.). Препоръчвам да тестваш лично.  Peace

# 631
Нямах възможност да прочета последните страници на темата, но виждам, че обсъждате парфюмите на Шанел. Четох, че Coromandel има много почитателки тук. Аз съм мъж и нося от време на Sycomore - за мен е мъжки аромат, дори не унисекс. Simple Smile Смятате ли, че Coromandel също е в тази посока? За съжаление в следващите две седмици няма да имам възможност лично да тествам екслузивните и затова искам да събера мнения кой или кои освен Sycomore биха били подходящи за мъж.

# 632
Ами може би би стоял на мъж Коромандела, но за мен лично си е чисто дамски парфюм. За Sycomore съм съгласна, че е повече мъжки, но особено ако в Коромандела ти се разкрие шоколада, не е много удачно дори да се приравни като унисекс. Всичко е въпрос на лични усещания и лично харесване, но питаш и аз ти отговарям. Grinning

# 633
Благодаря! Имаш ли представа за останалите парфюми, дали някой от тях би стоял добре? Зная, че сам трябва да преценя, но бих се радвал да имам предварителна информация.

# 634
Да аз познавам всички ексклузиви на Шанел, без последния излязъл, но с него смятам да се запозная след броени дни. Може би трябва да обърнеш внимание на Руската кожа, въпреки че трудно бих я нарекла унисекс и на Les Exclusifs de Chanel Eau de Cologne. Особено втория може би ще ти допадне. Другите за мен са чисто дамски парфюми и просто не си представям мъж с Гарденията например или с Les Exclusifs de Chanel No 22 и т.н.

# 635
Страхотно, много благодаря, densi! Относно Eau de cologne - напомня ли напр. на нещо "старо" и класическо, напр. като Chanel pour monsieur, Eau Sauvage на Диор [харесвам и използвам и двата, но за съжаление нито продължителността, нито silage (как се казва на български, нямам представа - излъчване може би?) при мен са добри...]. Нямам предвид за принадлежността към определена парфюмна група, затова ми трудно да опиша какво имам предвид - нещо, което ухае на класика, а не на in your face а ла 1 Милиън, Le Male, etc. ... 

# 636
  • София
Някъде бях чела (сигурно от Фрагрантика), че Sycomore е 1:1 със мъжкия Encre Noir. Така че нищо чудно, че го ползват и мъже. А щом ТФ Черната Орхидея стои прекрасно на мъж (въпреки шоколада), защо не и Шанелския Коромандел.   Peace

# 637
Някъде бях чела (сигурно от Фрагрантика), че Sycomore е 1:1 със мъжкия Encre Noir. Така че нищо чудно, че го ползват и мъже. А щом ТФ Черната Орхидея стои прекрасно на мъж (въпреки шоколада), защо не и Шанелския Коромандел.   Peace
О не нищо общо нямат парфюмите, нищичко.

Eau de cologne е лек и хубав парфюм, обаче не ми напомня на нищо старо. Трябва да се пробва. Те имат много различно развитие на различните кожи и в различните сезони.

# 638
  • Пловдив
Според мен ще си стои на мъж без проблем , според мен дори е по-трудно за жена да го носи. Пачулените листа на Монтал, както и синия амбър същата работа... . Ако господинът е от София да се разходи до Фарена и ако ги има синия амбър и пачулените листа да тества. Мое мнение е това, не ангажирам никого с него  Grinning Аз имам отливка от синия амбър и коромандел, а отливката от пачулените листа я изпръсках и за мен са страшно сходни, но Коромандел си е най-доброто  и наистина има смекчаващи нотки, които го правят по-женствен  Heart Eyes

# 639
Да моя любим носи Пачулените листа и Синия Амбър и определено му стоят по-добре отколкото на мен.

# 640
  • Там, където ме обичат
, нито silage (как се казва на български, нямам представа - излъчване може би?) .......

Aз лично ползвам думата шлейф.

Привет, alchemist , хубаво е да има повече мъже сред нас.

# 641
Може ли да ви помоля за мнения и описание на Donna Karan - Gold?
Знаете ли дали някъде в София може да се тества, в Дъглас и Сефора в The Mall вчера не го намерих.

# 642
  • Germany
Страхотно, много благодаря, densi! Относно Eau de cologne - напомня ли напр. на нещо "старо" и класическо, напр. като Chanel pour monsieur, Eau Sauvage на Диор [харесвам и използвам и двата, но за съжаление нито продължителността, нито silage (как се казва на български, нямам представа - излъчване може би?) при мен са добри...]. Нямам предвид за принадлежността към определена парфюмна група, затова ми трудно да опиша какво имам предвид - нещо, което ухае на класика, а не на in your face а ла 1 Милиън, Le Male, etc. ...  

alchemist, добре дошъл Hug Любител си на една от любимите ми парфюмни групи - фужерната Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Убедена съм, че парфюмите от тази ароматна група седят в пъти по-красиво върху мъж!
Шом харесваш Eau Sauvage на Диор и Chanel pour monsieur съм убедена, че ще харесаш и Коромандел. Аз вече не го нося и съпругът ми го носи. Обожавам да го душа на него. Когато го харесвах върху мен и го носех, не го усещах, върху мъжа ми го усещам винаги. Мисля, че е един от шедьоврите на Шанел.
Горещо препоръчвам да пробваш http://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/A-Taste-of-Heaven-4317.html - невероятен представител на фужерната група, трайността и развитието са невероятни, оправдава високата си цена.
В духа на Eau Sauvage е http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection-E … e-Noire-6467.html, пробвай го, ако ти попадне. Ятаган на Карон е друг стар и класически мъжки парфюм-шедьовър, който обожавам и който е с превъзходен силаж. На малко мъже стоят добре тези парфюмни шедьоври, но пък намерят ли си кожата... Crazy Heart Eyes
Успех в търсенето и споделяй впечатлeнията си.

# 643
Може ли да ви помоля за мнения и описание на Donna Karan - Gold?
За мен Donna Karan - Gold мирише на чай от липа, която е киснала в чайника няколко дни и отдавна е трябвало да бъде изхвърлена. Confused

# 644
Нямах възможност да прочета последните страници на темата, но виждам, че обсъждате парфюмите на Шанел. Четох, че Coromandel има много почитателки тук. Смятате ли, че Coromandel също е в тази посока? За съжаление в следващите две седмици няма да имам възможност лично да тествам екслузивните и затова искам да събера мнения кой или кои освен Sycomore биха били подходящи за мъж.

Коромандел е напълно юнисекс за моя нос и за моя мъж.  Всъщност, главно той го носи и върху него се развива по-добре  Simple Smile   Създава алюзия за шоколад чрез бензоин и пачули, но не е сладък в никакъв случай или сладкарски. Шоколадът не е буквален.

Казва се "сиаж" Simple Smile  

Тъкмо си мислех тези месеци колко е приятна и либерализираща парфюмната апатия (само парфюмна, де), и последните дни не мога да престана да мисля за белите цветове на магнолия. Днес се прибрах с бутилка Magnolia Nobile след като толкова време не се и сещах за парфюмерия.

Общи условия

Активация на акаунт