Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 78 973
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Добро утро
Сега да споделя, вчера, малко притеснена от Янтра – реших, че ще сглобя леглото. Никакъв проблем, обаче поради счупените дибли и дупките, които издълбах, за да ги почистя – сега се оказва, че тези дупки са по-големи от нужното. Та в тази връзка – с какво мога да запълня милимундите, които ми осират работата? Силикон или лепило някакво – имате ли препоръки, но да не е от моментно –засъхващите, че все пак ми трябва технологично време да вкарам и начукам диблите.

Иначе да си призная - ужасно сладко стана бяла табла и дървено краче, много ми харесва.  Laughing
Дори май няма да го лакирам, сега е матово и боята е матова.
Обаче се замислям раклата как да я направя, за да пасне.  ThinkingТя няма крачета, та се чудя как да съчетая да има и бяло и дървено...Горната й част е от две табли - едната не се отваря и стои като рафт, а предната само се повдига. Мислех едната да боядисам, другата не, но пак не е същото...Идеи  Embarassed

търсих и това е единственото подобно, което намирам - но идеята е тази, без краката, лежи директно на пода, хоризонтална и широка е точно за да влезе между краката на леглото, ако се сложат едно до друго

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 10:13 от viliko

# 706
  • София
нищо не разбрах от обяснението ти, пусни една снимка на раклата

# 707
Да де  Embarassed затова добавих като конструкция как е в предния пост

# 708
Екстра са станали и са в тон с останалото обзавеждане Simple Smile  Peace

Мерси, мерси, то друго обзавеждане няма  Laughing - дивана и фотьойлите са на ... двайсетина години, претапицираха ми ги /ужасно, аз сигурно щях да се справя маалко по-добре/, а с малката лакирахме дървениите по тях. Има и две табуретки наше някогашно производство - мъжът ми избирал пдч-то за корпусите без мен и са някаква череша - тях също смятам да вапцам в същия лак - дано хване ... Та така ще е засега, че има други неща за правене по къщата и направо издъхваме финансово.
            Буболечо, свалям ти шапка! Чудесни са! 
     Дивана и фотьойлите - същите дадох на сестра ми, претапицираха й ги и сега въздишам ли, въздишам по тях. Много удобни ни бяха.
     Имаш ли снимки от целия процес по изработване на масичките?

# 709
Пак съм тук с моите останали ми 2 плочки гранитогрес Laughing - тук се вижда какво им се случи. Масичките отново са от чам, но тъмни /заради светлите плочки/ - две ръце лазурен лак палисандър. Не съм очарована от цвета и лъскавината, но след първата ръка нямаше връщане назад... И без това вложихме доста труд за да ги направим /особено рязането под 45 градуса и последващото напасване на срезовете ни скъсаха нервичките и за малко да се изпокараме вкъщи /. Използвахме отново готови слепени чамови плотове, а краката са от готови обработени дъски. Плочките залепихме отново със силикон. Сглобяването на плота е с дибли и монтажно лепило Hauser, което се оказа и чудесен пълнител за фугите, оставащи при сглобяването наклонените срезове - самото лепило е много светло кафяво и след изшкурването на плота направо не си личеше колко ни е неточно рязането.
За тези масички отново съжалявам, че не поръчах масло - като видях колко лак отиде /една кутия от 650 мл/ и как не ми харесва резултата - за някой и друг лев повече най-вероятно щяха да станат перфектни ...

Еее, ама аз сега видях поста ти - ПОЗДРАВЛЕНИЯ   bouquet
Едно е да преправяш стари мебели, съвсем друго да направиш нова сглобка, просто сте супер. Не знам ти ли си измисляш модела и конструкцията, ама ти се получава.
В поста ти май намерих това, което ми трябва - само пак да попитам - ще стане ли и при мен - трябва да обера няколко милимунди, за да ми паснат диблите, защото съм оширила дупките  Embarassed Бързо ли стяга, какво е като текстура?

# 710
Буболечо, много сръчеен и идеен колектив сте с мъжа ти! Много красиви масички сте изработили. Страшно се впечатлявам от мебели, конструирани и направени в домашни условия. Това наистина изисква специални умения.

Янтра, приемливо решение за прибиране на боклучките на три деца едва ли ще намериш, освен ако не разполагаш с отделно помещение, което да е зала за игра, а покрай стените да са само шкафове. Аз търсих, търсих вариант, при това само за две деца. Чудото се случи тази година: изведнъж пораснаха и с лека ръка се лишиха от всички безценни съкровища. Разкарах повечето мебели, в които се съхраняваха, намалих обема на останалите и се оказа, че малките им стаи са съвсем приемливи като квадратура. Останаха айпадите, лаптопите и айфоните, учебните пособия и по няколко от по-атрактивните играчки, ама се побират в едно чекмедже. Като гледам твоите юнаци кога са родени, едни 7-8 години само те делят от блаженството да видиш стая, в която не се търкалят милиарди лего-частици по пода, не се подхлъзваш на разпръснати малки колички и не се набождаш в тъмното на нинджа-арсенал. Усещането е, че от гърдите ти е слязло огромно пипалесто чудовище, котето хем ти е натискало вътрешностите, хем е проточвало пипалата си към ноздрите и устата ти, преграждайки пътя на всякакъв въздух. Много е яко да отглеждаш тийн!

# 711
  • Пловдив
Сега се подтиснах... 7-8г....

# 712
Сега се подтиснах... 7-8г....

Ще минат като миг ... за съжаление.

Вилико, раклата от дърво ли е изцяло?

# 713
Ами раклака си е от комплекта на леглото – то е една огромна секция, два гардероба, две бюра, обща двойна ракла и двеутажно легло. Снимката дето съм поместила назад може да погледнеш пак като материя – същото е, дърво такова лакиранко.

# 714
  • Бургас
Буболечо, страхотни са масичките, останаха ми очите!
Случайно да имаш някакви чертежи на масичките или снимки от процеса на сглобяване?
И още един тъп въпрос - с какъв размер са краката на трапезарната ти маса? Нали сега обмислям сглобяване на такава и не мога да реша какви крака да поръчам newsm78

# 715
baibibi,  Joy Joy Joy
страхотно ми вдигна настроението - ама наистина трябва да започнеш да пишеш!
И да не е само спам, да кажа, че ви чета редовно, но нямам нищо за показване, че тече ремонт в къщи.
И все пак да се похваля - забърках си сама цветовете на латекса! Не помня кой - да е жив и здрав, скоро даде идеята за сиво - бяло + черно + мааалко виолетово - аз нямах виолетово и сложих червено - получи се страхотно млечно сиво в коридора, мноооого си го харесвам, снимки обаче няма смисъл да слагам, че е доста светло и не личи цвета. Е, за хола малко прекалих с червеното е стана ... едно такова светло, розово лилаво, "много модерен цвят", както каза мъжа ми хилейки се презглава Mr. Green
Обичам ви момичета, страхотно е при вас и се радвам, че ви открих!!!
Hug

# 716
  • Пловдив
Буболечо, страхотни са масичките, останаха ми очите!
Случайно да имаш някакви чертежи на масичките или снимки от процеса на сглобяване?
И още един тъп въпрос - с какъв размер са краката на трапезарната ти маса? Нали сега обмислям сглобяване на такава и не мога да реша какви крака да поръчам newsm78

Чертежи имам, но си ги правя в Илюстратора в мащаб и не си означавам размерите, така че като се прибера довечера ще сложа размери, ще направя jpg-и и ще кача. Краката на трапезарната маса ще ги премеря - тя е купувана - масов модел, има ги в мебели ИДЕА /предполагам и другаде/. Краката на масичките са от дъски 8 см широки и ги сглобявахме така, че да станат на "Г" - 8х10 см - тясната част откъм тясната страна на масичката, по-широката част - от другата страна.
обаче какво е онова нещо, в което е сложена червената топка за скачане? Simple Smile Може ли снимка и обяснение Simple Smile Много ми харесва "нещото", в момента съм на вълна складови решения за играчки Simple Smile
Янтра, това е собственоръчно изработена "щайга" - 60 х 40 х /височината не се сещам в момента/ - конструкцията е от Г-образни дървени профили 2х2 см - от Бриколажа, а дъното и напречните елементи са от едни ... летви ли /не знам как да ги нарека/ - значи те бяха в палетите с керемиди, които купихме за покрива на къщата и разделяха отделните редове керемиди. Аз надлежно си ги събирах като правехме покрива  Laughing и си ги бях складирала на тавана. Те са много тънки /5 мм/ и еластични, закрепени са с лепило /споменатото Hauser/ и с такер и телчета за профилите. После - изшкурени и лакирани със същия палисандър, но една ръка /защото ме мързеше за повече/.
Довечера като се прибера ще чета и отговарям по-подробно  Hug

# 717
  • ГОре на черешата...
Потвърждавам всяка дума на Байбиби, ма мойте като с голяма разлика тъкмо големият се побЕре в едно чекмедже и малкият обсеби останалата къща Crossing Arms. Легото съм го скрило дълбоко и най-нахално Twisted Evil, обаче ми писна от пастели, флумастри и капачките им навсякъде. Художник ще ми става Crazy...сега по темата - след точно 2 седмици пълна експлоатация да се похваля - маслото е страхотнооооо newsm44. На втория или третия ден като видях една огромна драскотина от червен флумастер ми се сви сърцето, обаче! тръкнах само с мокър пръст сега да призная ли, че беше наплюнчен - от потрес нямах време да тичам до кухнята за вода и о, чудо - няма нищо! И Фафла размазана/нищо, че има изрична забрана за внасяне на хранителни продукти в стаята/ без проблем се почисти, а за драскотини  и дума да не става. При все, че като сглобихме мебелите с големият поне 10 пъти ги извъртяхме пустите му легла, разбирайте тътрузихме  Whistling - нищичко. А усещането да ходиш бос е просто несравнимо. Пиууууу, минутки за реклама newsm53!

След малко ще поръчвам и за кухня+трапезария и цяла седмица се кьоря в каталога и не мога да реша - безцветно, бреза или савана? Искам цвят като на лакиран чам, за да се върже с останалите помещения и мебелите.  Някой да ги е ползвал и да ми покаже?

# 718
Буболечо стратохни масички!
Шапо, както казват французите!  bouquet  bouquet  bouquet

vanina_g , няма да се плашиш за хола. И моят така много ми лилавееше отначало, ама сега всеки ахка по това "френско сиво"! Laughing Laughing Laughing

# 719
Фри   Ами те колите се боядисват в сервиз.  newsm78 Продават например в серзива едни малки такива, като фулмастери, ако имаш някоя драскотина да оправиш. Поне за нашата кола така беше. Тук трудът е скъп и никой не съм видяла да си боядисва колата, освен ако не е нещо повредено от катастрофа, ама там се плаща от застраховката. newsm78 Например, на мен една баба ми беше одраскала капака на багажника с една изпусната количка от супера и ми искаха около 1000 долара за да го оправят. (Малко изчукване и боя.) Ами то коли на старо има и по за 500 долара.

и тук трудът е скъп, а най-скъпата боя е от порядъка на 100лв за литър. За моето малко рено ще идат макс 2 литра.
Въпросът ми беше има ли боя на водна основа, която е устойчива на външни условия и евентуално предпазва от ръжда.
А иначе много ме влече да го боядисам с Протекта  Grinning но нямат син цвят...

Общи условия

Активация на акаунт