На море в Гърция 2013 - III

• 82 528
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Грешката е моя,но нали сте все жени тук.

# 136
Peterky няма как да е "била", защото е мъж, също като теб, и това ви личи от 100 мили срещу вятъра - включително по синтаксиса:)
Внимавайте в картинката, че много сприхави жени на едно място Mr. Green
Joy Joy Joy
Параход, днес ми вземаш думите от устата. Първо за бухтите, а сега и за тези двамцата  Laughing
И какво лошо че правя бухти на мъжа си?Или и аз съм мъж newsm78 .Налагало се е да правя разни неща само като сме на зимуване ако случайно нямаме закуска.Или е срамно да се правят"бухти"?2 пъти годишно сме на ски,3-4 пъти годишно на море в чужбина,а понякога и в БГ...Все се е случвало да няма закуска в хотела Wink

# 137
  • с/у ОколоМръсТното
Много яко станало тук  Mr. Green
Не знам, не чух, не видях...

Добре, че ПараходКа е истински професионалист. Hug

# 138
Здравейте!
Тази година за първи път ще почиваме в Гърция и като един истински чукча читател прегледах задълбочено последните 2-3 теми тук. Бяхте ми много полезни, особено ти Параход, но и всички други.
Минах любезно да благодаря, така да се каже.  Laughing

# 139
  • София
В темата наистина е станало освен полезно и весело Laughing

# 140
Параход, Mur, Moharet,
 благодаря ви, момичета, за мненията за "по динамична почивка" , с отсядане на няколко различни места за по 2-3 дни   - окуражихте ме   bouquet

И повлияна от последните дискусии "за закуската и обеда "  да споделя - лятната почивка е отражение на това как едно конкретно семейство иска да почива. Толкова. Няма правила, няма по добър и по - лош вариант. Има вариант, подходящ за конкретното семейство и неговите навици и желания.
Винаги са ме изумявали въпроси от рода " препоръчайте ми място в Гърция , подходящо за бебе на година и половина"....и не съм в състояние да отговоря. Има семейства почиващи винаги на палатка заедно с бебетата си, има семейства държащи на н-звезден хотел, заради бебетата отново, има такива, които готвят и такива, които се хранят само в заведение, има такива , които закусват и други, които не държат на закуската, а на обеда; едни са с компания, заедно с други семейства и правят барбекю, други са сами и искат да пият узо и да ядат калмари на крайбрежието....мога и още но е излишно.....Кой може да каже, кой вариант е най-добър за почивка?!? За мен примерно е много важно кафето, затова си нося машината с мен, независимо в какъв хотел отсядаме, което буди особени крити в приятелските кръгове, но аз си търся своя личен комфорт - искам да пия кафе, каквото харесвам, веднага когато се събудя и семейството още спи, да съм още по пижама, с чашата на терасата, да чета книга и да гледам морето - това е важно за мен, за моята почивка, не преча на домашните, на другите почиващи, на когото и да било.  Същото е и със закуската и с обеда и с вечерята. С фактора - на първа линия или на 800 метра (по въздух) от брега. Същото и при казуса - хотел или студио. Разни хора , разни идеали, разни варианти за почивка. Наслаждавайте се на почивката....

# 141
  • Варна
Параход, Mur, Moharet,
 благодаря ви, момичета, за мненията за "по динамична почивка" , с отсядане на няколко различни места за по 2-3 дни   - окуражихте ме   bouquet

И повлияна от последните дискусии "за закуската и обеда "  да споделя - лятната почивка е отражение на това как едно конкретно семейство иска да почива. Толкова. Няма правила, няма по добър и по - лош вариант. Има вариант, подходящ за конкретното семейство и неговите навици и желания.
 Наслаждавайте се на почивката....

ТОЧНО
Голям смях как се оплаквате от капризни мъже Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Щот не сте попадали на капризни жени,дъщери,внучки , че и котката чак женска Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 142
Параход, Mur, Moharet,

Наслаждавайте се на почивката....

ТОЧНО
Голям смях как се оплаквате от капризни мъже Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Щот не сте попадали на капризни жени,дъщери,внучки , че и котката чак женска Simple SmileSimple SmileSimple Smile

При мен и кучето е женско  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 143
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Еха... горките вие. Чак мъчно ми стана и започнах да ви съчувствам. Искрено ме развеселихте.

Баща ми (с жена, дъщеря и женско куче) като се запозна с бъдещия си зет каза:

"Добре дошъл си. Най-после с някой да си правя компания на чашка ракия, защото котарака (мъжки) не пие". Сега и внучка има, но поне тримата с котарака се поддържат.

Сори за спама, но много се смях.

# 144
  • София
Ние пък рядко имаме включена закуска, защото все избираме евтини студия и апартаменти, но още помня закуската към едно такаво студио в Неа Перамос. Апартаментите бяха в сграда на втора линия, но собственикът имаше ресторантче на плажа. Дори не знаехме, че имаме включена закуска. Извикаха ни и попитаха какво ще пием. Поръчахме си кафе и сок и зачакахме. След около 20 минути решихме, че закуската е само от напитки. Все пак цената на студиото за трима беше 35 евро.  Wink Точно станахме, за да си ходим и собственичката ни се развика нещо. Като я погледнахме, видяхме да носи огромен сач с омлет с шунка и зеленчуци. Разпределихме го между тримата. Точно го изядохме и ни донесоха още един.  Crazy  С мъка се справихме и с него и донесоха хляб, масло, течен шоколад и сладко.   Shocked  И всичко това ето тук:

На следващата година решихме пак да отидем на същото място, но този път ни казаха, че няма закуска в цената и се отказахме.  Mr. Green

Вторият ни опит със закуски беше в Геракини. Там пък всяка сутрин имаше топли кроасани, бухтички, понички и подобни, освен кашкавала и сиренето. А цената отново беше 35 евро за трима.  Wink Единственото ми обяснение е, че безвкусните закуски са в големите хотели.  Grinning

# 145
 А пък аз си мечтая да и имам един такъв мъничък хотел,в който да ви посрещна и нагостя с най-обичаното за всеки! За мен готвенето е удоволствие и релакс,така че наистина всеки е различен.  Peace

# 146
  • Варна
Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Еха... горките вие. Чак мъчно ми стана и започнах да ви съчувствам. Искрено ме развеселихте.

Баща ми (с жена, дъщеря и женско куче) като се запозна с бъдещия си зет каза:

"Добре дошъл си. Най-после с някой да си правя компания на чашка ракия, защото котарака (мъжки) не пие". Сега и внучка има, но поне тримата с котарака се поддържат.

Сори за спама, но много се смях.

Аааааааааааа зетьовете са злато.
Дъщерите мърморят , че аз трябвало по презумция да съм на тяхна страна , а не на мъжката:)Simple SmileSimple Smile
А сега сериозно:хотелите,къщите за гости,къмпинги , пансиони .......................в Гърция са много хиляди да не говорим ,че за едно и също място хилядите им клиенти имат и хиляди мнения!!!
В никакъв случай не приемайте споделеното мнение като налагане на мнение.Нали затова ви чета за да мога да си създам реална картина за мястото където отивам.Най - големите разочарования идват от прекалени очаквания!Аз лично много повече се кефя от баничките с айрян в най невзрачната пекарна на плажа в Каламици например отколко прясно изпечения замразен кроясан и сок от кутия та дори и в 5*хотел.Гръцката кухня е наистина уникална и там само се дразня като попадна на хипермаркетски сурогати!!!Истинско удоволствие за мен е и когато някой разкаже за някое кулинарно попадение дори и в най -  скромното плажно барче като сувлакито на мангал на върха на Касандра , печеното агне с пълнени патлажани при Манолито в Елевсина или кафето с кроасан на крайбрежната в Нафплио.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 147
  • София
Ех, че гастрономско е станало тук  Hug
Напълно подкрепям мнението на Тай - всеки е различен и обича да прекарва почивката си по различен начин, и няма нищо лошо в това да бъдем различни.
Аз лично бих предпочела да се събудя сутрин и да ми ухае на топло кафе и фреш, които някой е приготвил лично за мен и ще изпия на верандата с прекрасна гледка към морето, обаче винаги аз се будя първа  Laughing

# 148
  • София
А пък аз не  закусвам   Mr. Green  . За мен е  важно  само сутрин  да имам кафе  и за това си нося винаги. Никъде не тръгвам без термоканата и буркана с кафето.
Което още веднъж илюстрира, че на вкус и цвет товарищ нет  Simple Smile

Както се  казва всеки почива различно. 

Някой да сподели нещо за Мецово (Metsovov) ?  Мисля,че съм чела нещо из предишните теми, ама като не помня.  Мисля да спим там по пътя, ако тръгнем за Закинтос. Не знам дали е удачен избор, но това, което виждам в нета до тук, много ми харесва.

# 149
Аз обичам да стана сутрин и да си пия дълго кафето ,съзерцавайки морето.Ако не сме в хотел, си нося кубинката и пакет хубаво кафе.Кефа е пълен.Обичам автентична,проста храна.
Наскоро гледах Антъни Бордейн в Гърция   http://www.youtube.com/watch?v=FN9jcyRhH9Q      - много вкусно.
ПС.Още не сме решили накъде тази година, продължавам да ви чета

Общи условия

Активация на акаунт