НВ-ВМХ - част 57

• 47 765
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
За ИР - възможно ли е да се получи от прекалено въглехидратно хранене в детска/юношеска възраст?
Според мен не е възможно. Освен ако не говорим наистина за някакви супер огромни количества.
Аз като малка не вкусвах шоколад, бонбон или подобно. Аз и сега не ги обичам, както и тестените неща.
а аз мисля,че сега с тези "боклуци",които ядат децата ни ,при тях е най-лесно това да се случи.алергиите за мен са точно резултат от храненето ,с което сме свикнали-готвенко,картофки,оризче,хлябче-да не остане гладно детето и като добавим после и една вафличка,кроасанче или .....т.н. ето ти я алергията.Не казвам,че съм права разбира се,това са моите изводи

# 571
^Angel^, на детето няма по никакъв начин да му навреди да яде по-малко тестено и сладко, картофи и ориз, но за сметка на това повече месо, яйца, млечни, зеленчуци + плодове Peace Има отзиви във форуми и сайтове, че след изключване на глутена, алергичните пристъпи и астмата намаляват или изчезват. Ако обаче алергията е към млечни, тогава трябва да се изключат те. Т.е. ако има отключващ фактор в храната, ще стане ясно скоро, предполагам, и ще го изключите него. Но много често зърнените храни са в основата.

И също не е лошо да изследвате и вит. Д (изследването е за 25(OH)D). Ниските нива на витамина в кръвта също предразполагат към всякакви заболявания, а с коригирането на недостига се повишават съпротивителните сили Peace

mis_val, щом имаш проблеми с много храни, се придържай към тези, които можеш да консумираш, т.е. правилно постъпваш Peace По начало, ако смяташ, че имаш проблеми с кръвната захар или инсулина, е хубаво да се направят изследвания. Но по отношение на храненето важи правилото за консумиране на нисковъглехидратни храни, т.е. източник на въглехидрати да бъдат най-вече зеленчуците и в по-малка степен млечните храни. Ястията да се базират на източник на белтъчини (месо, риба, яйца, сирене), зеленчуци и мазнини (масло, зехтин, мас). Количествата най-общо казано са: порция месо/риба/яйца колкото дланта ти с пръстите и същото количество зеленчуци. Ако няма месо, риба или яйца, а предпочиташ да ядеш сирене или кашкавал, не знам колко трябва да е количеството Embarassed Пробвай различни варианти.

Надявам се скоро да можеш да включиш повече храни и състоянието ти да се подобри! Hug

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 09:42 от Cioccolata

# 572
Аууу, момичета, не мога да си намеря темата  Crazy
Явно пак ще пиша на принципа 'нямам какво да пиша, ама някой трябва да го направи'  Mr. Green

Какво да ви споделя .. може би че покрай разговорите за дечицата ви ми се прииска да съм си вкъщи за повече от броени дни и да подхвана брат ми здраво с някакво прилично хранене, че той ще е едно много потърпевшо дете след време от времето, в което порасна и нещата, които е свикнал да яде. Невъзпитано е според мен да размахвам пръст на майка ми как да го храни, а и тя като не е съгласна с тея принципи на хранене, няма да го бутне насам. Но пък ако можех него да зарибя директно, да стане като мен - аз вечно съм в опозиция от семейното хранене и отдавна не ме следят какви ги върша  Laughing Та такива работи си мечтая тука ...

# 573
Еленце, ако е достатъчно голям и осъзнат и ако сте близки двамата, може да започнеш подмолна дейност Laughing Пиши му, обяснявай, зарибявай го Twisted Evil

На мен днес ми стана много тъжно от родната действителност, макар че тя е еднаква навсякъде, предполагам... Ходих в Първа градска болница да видя баба ми (приеха я за няколко дена с високо кръвно, утре я изписват, не е нещо страшно, слава богу). В стаята й има още 2 жени - едната също баба, другата малко по-млада, може би на възрастта на майка ми. Та дочух днес разговор между двете (мястото на действие е Ендокринологията, където основно приемали диабетици): "Ама и това е сладко. Защо го ядеш? Нали ще ти скочи захарта. Виж ме мен, аз съм си купила солени бисквитки." ooooh! Не че ги знам тези жени от какво са болни, ама и солените бисквитки със сигурност качват захарта, а и двете бяха с доста наднормено тегло Rolling Eyes Та така.

# 574
  • София
Момичета, да ви питам, може ли да хапна пържени фъстъци? Знам, че не са ядки фъстъците, а пък тези освен това са и пържени ...
Направо лигите ми капят тука, дъщеря ми ги донесе ...
Вписват ли се в режима?

# 575
  • SA
^Angel^, предполагам детенцето ти е малко за тестове. Но сега в Бьлгария е сезоньт на цьвтеж на доста растения и не е изключено да е алергично кьм полени, особено ако алергията се проявява основно с хрема и кашлица..
При остри алергии традиционно се препорьчват храни като картофи, ориз, овесени ядки и подобни, от плодовете се ограничават цитруси, ягоди и се редуцират белтьчините , особено от животински произход. Но и много важно за овладяване на алергията да се отстрани контакта с алергена, който я отключва. Аз сьщо мисля, че няма да навреди детето ти ако си хапва картофи, ориз и плодове. Сьщо не бих много ограничавала месото и млечните продукти.
Скрит текст:
Момичета, благодаря на всички за подкрепата! Нашият приятел почина и от седмица сьм в Претория, има ужасно много неща за уреждане. 
Искаше ми се сьщо да споделя, че на исване в самолета попаднах на едно списание, в което имаше интервю с  Тим Ноукс , в което разказва за нашия режим. Впечатлена сьм колко интелигентен и широко отворен е той за всякакви новости. Когато обучавал студентите си, обичал да подчертава, че от това, което им казва, 50% е вярно и 50% невярно. Само че  в момента не може да им каже коя част от информацията е невярната. Искрено сьжалявам, че в Бьлгария все още липсва подобен човек, който да пропагандира този начин на хранене! 
Elence, на мен ми трябваха години да убедя моя брат да вьзприеме режима. Решаваща роля имаха поредица от телевизионни участия на Милко Георгиев. Може да ги препорьчаш на брат ти да ги изгледа. Нищо чудно  и на него да му повлияят.
Вивиан, пьржените фьстьци определено не са сред най-полезните храни, но не виждам причина да не може да хапнеш 20-30 грама от тях. Ако не е всеки ден, сьс сигурност няма да ти навредят.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 18:40 от kameloth

# 576
  • София
kameloth, благодаря! Няма в никакъв случай да злоупотребявам.

# 577
Вивиан,тичай да си вземеш сурови тиквени семки и си представяй,че са пържени фъстъчки Laughing Hug
П.П. аз така към биричката май ще залитам ,като се постопли.

# 578
Момичета, моля за вашето мнение по един въпрос, който днес ме зачовърка. Знам, че плодовете не са препоръчителни в този режим,  но мисля че в малки количества може да се включват.  Вчера си купих ананас - пресен . И като му потърсих хранителните стойности , за да си проследя менюто за деня се оказа, че той е доста високо въглехидратен. А съм останала с впечатление, че ананаса е много подходящ при диети, защото така ми е втълпявано от разни медии. Ами, аз с парчето ананас, което изядох поех половината от полагаемите ми се В за деня.Та въпроса ми е дали да си изям утре и останалия ананас с наслада или с угризение (защото няма да го хвърля - все пак пари съм дала за него  Simple Smile. Иначе аз се стремя да спазвам режим - къде успешно, къде не, но по-скоро по-облекчения вариант на Марк Сиъсън с
 повече разрешени храни. Мисля поне в началото да карам така докато посвикна, а после евентуално да мина на по-ограничаващ режим. Това според вас дали е добър вариант?
И да ви споделя за още един сайт където може да записвате вашите измервания, приета храна , да си изчислявате рецепти  и да си поставяте цели и да следите за тяхното изпълнение. Извинете ме, но излиза като спам - сайта е калориенбаланс.ком естествено на латиница  Embarassed

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 20:59 от dani1712

# 579
dani1712 аз тъкмо го сметнах към моето си меню за днес във фитдея само за да видя какво му е съотношението към едно ежедневно хранене. Ами не е много. Сложих си 100гр ананас и въглените ми излизат 7% или 20гр. Днес моето меню беше краве масло 30гр+авокадо 50гр+сирене 20гр, свински буд за обяд 150гр + домат 150гр+зехтин и вечеря пилешка пръжола със домат и зехтин. И към всичко това като вкараш ананаса и е ок.

Това го сметнах и ти написах днешното ми меню специално за теб за да се ориентираш, но зависи какво си яла през деня. Ако си наблегнала на млечни, ядки или не си яла много, съотношението на въглените спрямо останалата храна ще е определено по-високо. Всичко зависи от останалата ти храна за деня.

# 580
Ами моето меню за деня беше :
закуска - кафе с кокосово мляко + 170 гр ананас( 1/3 от целия)
 обяд - 1 авокадо+ 2 варени яйца + 20 гр краве масло
сл. закуска - 150 гр ягоди+ 100 гр заквасена сметана ( какво ви е мнението за "Мегле" ?. Тя най-ми прилича на истинска, че отделя и сурватка като киселото мляко, ане като Бор-Чвор като направена с желатин )
вечеря - 2 сварени патешки шийки  + салата от зеле и моркови със зехтин
Как ви се вижда менюто ми? Отворена съм за всякакви критики . Знам, че е доста на фона на вашите похапвания, но засега не мога да намаля количествата. Проюблемът ми е , че не ям от глад, аот лакомия. Да се надяваме, че ще дойде момент, когато ще се преборя и с нея.

# 581
dani сметнах ти го пак във фитдея, като за тези шийки не знам колко да ти сложа, но ги заместих със 100гр пилешко. Зелевата ти я сложих 200гр+50 моркови. Менюто ти за днес ми излезе 1219кал, 68% М, 15% П и 17%В. Аз забравих колко кг беше, но храната ти е малко като че ли. А въглените и те са май-множко за отслабване 57гр. Нека и другите момичета да изкажат мнение.

# 582
  • София
Ами моето меню за деня беше :
закуска - кафе с кокосово мляко + 170 гр ананас( 1/3 от целия)
 обяд - 1 авокадо+ 2 варени яйца + 20 гр краве масло
сл. закуска - 150 гр ягоди+ 100 гр заквасена сметана ( какво ви е мнението за "Мегле" ?. Тя най-ми прилича на истинска, че отделя и сурватка като киселото мляко, ане като Бор-Чвор като направена с желатин )
вечеря - 2 сварени патешки шийки  + салата от зеле и моркови със зехтин
Как ви се вижда менюто ми? Отворена съм за всякакви критики . Знам, че е доста на фона на вашите похапвания, но засега не мога да намаля количествата. Проюблемът ми е , че не ям от глад, аот лакомия. Да се надяваме, че ще дойде момент, когато ще се преборя и с нея.

Хиххи, и аз съм така, но вече (втора седмица завършвам на режима), започнах да се ограничавам умишлено и мисля, че започнах да имам резултат. Не съм се мерила, но определено коремчето ми се е поприбрало  Confused
Но ми е тооолкова трудно да ям само когато съм гладна, а не когато слагам на семейството ...
Защото реално аз с тоя режим не огладнявам така често, за да ям обяд и вечеря ... (не закусвам )

Вивиан,тичай да си вземеш сурови тиквени семки и си представяй,че са пържени фъстъчки Laughing Hug
П.П. аз така към биричката май ще залитам ,като се постопли.

Hug
Въздържах се  Laughing ... то се къпах, то се разсейвах, то гладих ... само и само да не ги хапна и успях  Crazy
... ама борба си беше  hahaha

# 583
Ако може да ми разясните тия проценти се гледат спрямо общото количество поета храна или спрямо енергийната стойност ? Защото май повечето калкулатори смятат спрямо калорийната стойност, а вече разбрах, че това не е правилно.  Май по-правилно е да се гледат количествените данни в грамове. Не че смятам да изчислявам толкова често, но поне в началото докато посвикна от кое -колко, че окото ми е доста лакомо и все гледа да е в повече.
Ама нали уж Марк дава до 100гр В за отслабване, ама май при мен ще трябва да са под 50, че нямам голяма физическа активност.
А най-големият ми ужас е че работата ми е свързана с храна и изкушенията покрай мен са много и в големи количества  ooooh!

# 584
Да, процентите се гледат спрямо общото количество храна, не самосиндикално всяка по отделно. Сметките са за ориентир в началото. Като ти се изяснят нещата няма нужда от сметки. На кого колко въглени му действат е трудно да се каже. Така че намери си горе долу най-подходящия прием на храна с експериментиране за теб. При мен е 5% въглени ако искам да отслабвам. Ако е за здравния аспект карам на 15-20%. Но 100гр ми се виждат огромно количество, още повече пък за заседнал начин на живот. Това е по мое мнение. Всичко е според целите, както си говорихме по-напред някъде.

Общи условия

Активация на акаунт