Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 888
  • 833
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз не съм слагала сол на старата миялна в последните няколко години. Embarassed И на новата не слагам. Мия с обикновенни Лидълски таблетки. Сега чета това за йонобоменника и май ще започна да слагам някаква обикновенна сол. Thinking
В новата миялна имаше някакви лентички за тестване твърдостта на водата- излезе, че не е твърда.

# 601
Здравейте, мами! Bъзможно ли е миялната ни (Бош) да няма такова за нагласяне на степента на солта и гланца. От скоро започнаха да ми се появяват и на мен бели петна по чашите и чиниите. Сол си слагам като светне индикатора. В момента е на Финиш. Тук четох, че трябвало да се регулира степента. Ами като не мога да намеря от къде се регулира...Може би наистина няма. Търсих навсякъде по капачетата, ама няма.

# 602
  • Sunshine state
Моята Мидеа няма настойка на солта,а само на гланца.  Peace

# 603
  • Пловдив
Ама хора, моята миялна не е виждала сол горе-долу никога. И не побеляват.

може би не ти е варовита водата Thinking
Не е варовита. Обаче моята логика е следната - липсата на сол не пречи миялната да мие добре. Ако водата е много варовита, а солта малко, белия налеп по чашите ще е варовик. Ако е варовик, то ще се маха от оцет, значи накисвам 2-3 чаши в евтин оцет, изплаквам и виждам като изсъхнат дали има още бял налеп. Ако е от варовик - налепа ще се е махнал. Ако не се е махнал е от корозия на стъклото и причината за това е препарата, който слагам, или количеството което слагам, или солта е прекалено много. В такъв случай ще наглася солта на ... да речем едно и ще сменя препарата.

# 604
На моята солта се регулира от комбинация от копчетата за програмите, така че си виж упътването. На гланца настройката му е под капачето,. там където се налива гланца.

# 605
  • Пловдив
Тия с комбинация от копчета са с електронен програматор, а тези от старите се наглася ръчно като се върти едно копче вътре. Обаче аз говоря само за големите, за 12 комплекта, почти не съм виждала от настолните за да имам мнение.

# 606
Мерси, момичета! Комбинация от копчета е! Simple Smile Мислех, че на всички се регулира от капачето, а и да си призная не се бях зачела в инструкциите. Simple Smile Нагласих го, измих миялната с препарат финиш и сега ще видим какви ще са резултатите.

# 607
Вратата на миялната ми се оцвети в медно  Rolling Eyes като отблясък е, не плътно. От какво може да е? Не съм сменяла скоро препаратите.
Пробвах с гъбичка да го изтрия, не мърда. Сега пуснах един цикъл с почистващ препарат, ще видя дали ще падне, ще пиша малко по-късно. Някой имал ли е такъв проблем?

# 608
Вратата на миялната ми се оцвети в медно  Rolling Eyes като отблясък е, не плътно. От какво може да е? Не съм сменяла скоро препаратите.
Пробвах с гъбичка да го изтрия, не мърда. Сега пуснах един цикъл с почистващ препарат, ще видя дали ще падне, ще пиша малко по-късно. Някой имал ли е такъв проблем?

На мен ми се случва когато мия нещо доматено - малко дом. пюре, малко лютеница, останала по чинията. На 3-4 цикъла се изчиства.

# 609
Не сме слагали съдове от нито едно от двете  Tired
Не се махна и след препарата...

# 610
Не сме слагали съдове от нито едно от двете  Tired
Не се махна и след препарата...

Само от това ми се е получавало на мен.. Дано се изчисти с времето.

# 611
Човече пробвай с препарат за хромирани повърхности Peace

# 612
Ама хора, моята миялна не е виждала сол горе-долу никога. И не побеляват.

може би не ти е варовита водата Thinking
Не е варовита. Обаче моята логика е следната - липсата на сол не пречи миялната да мие добре. Ако водата е много варовита, а солта малко, белия налеп по чашите ще е варовик. Ако е варовик, то ще се маха от оцет, значи накисвам 2-3 чаши в евтин оцет, изплаквам и виждам като изсъхнат дали има още бял налеп. Ако е от варовик - налепа ще се е махнал. Ако не се е махнал е от корозия на стъклото и причината за това е препарата, който слагам, или количеството което слагам, или солта е прекалено много. В такъв случай ще наглася солта на ... да речем едно и ще сменя препарата.

според мен, ако водата е твърда и йонообменника не работи става както с пералните, трябва да се увеличи дозата на препарата за да измие добре. Ако се увеличи дозата може да има проблем със стъклото или друг. Затова дозата при миялните е таблетки или определени грамове, а не както при пералните с таблица според водата.

имала си сигурно някой съд или прибор, който е реагирал с препарата и се е отложило на вратата. По-евтините препарати или по-старите видове като Класик и Стандарт, както и всички собствени марки нямат защита към реакция с определни метали-мед, алуминий, сребро, месинг. Спестени са за да са по-евтини.С какви препарати миеш? Досега може да не е ставало, защото прибора или съда, или част от декорация ги миеш за първи път или конкретно за тази програма. Малко сложно обясних, дано си ме разбрала Hug

# 613
Днес на ръка с оцет минах похабените чинии и чаши. Някои от тях се поизчистиха, други искат още търкане и миене с оцет. Това ме навежда на мисълта, че не е корозия на стъклото.
Изплаквате ли, бършете ли съдовете преди да ги сложете в съдомиялната и на колко дни почиствате филтъра?

# 614
Изплаквате ли, бършете ли съдовете преди да ги сложете в съдомиялната и на колко дни почиствате филтъра?
1. не
2. на две - три измивания

Общи условия

Активация на акаунт