Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 880
  • 833
  •   1
Отговори
# 615

Изплаквате ли, бършете ли съдовете преди да ги сложете в съдомиялната и на колко дни почиствате филтъра?

1. Аз в повечето случаи да. Зависи от това какво е имало в съдовете.Не мога да си представя да сложа нещо с остатъци от храна в миялната.
2. По горната причина филтъра го почиствам на 2-3 месеца веднаж.И то за идеята,защото обикновено е чист.

# 616
  • Пловдив
Днес на ръка с оцет минах похабените чинии и чаши. Някои от тях се поизчистиха, други искат още търкане и миене с оцет. Това ме навежда на мисълта, че не е корозия на стъклото.
Изплаквате ли, бършете ли съдовете преди да ги сложете в съдомиялната и на колко дни почиствате филтъра?
Нищо не плакна, щото при 2 миялни на ден си е занимавка, филтъра мия редовно - през ден. Един филтър срещу много плакнене. Ако това по чашите е варовик увеличи солта.

# 617
имала си сигурно някой съд или прибор, който е реагирал с препарата и се е отложило на вратата. По-евтините препарати или по-старите видове като Класик и Стандарт, както и всички собствени марки нямат защита към реакция с определни метали-мед, алуминий, сребро, месинг. Спестени са за да са по-евтини.С какви препарати миеш? Досега може да не е ставало, защото прибора или съда, или част от декорация ги миеш за първи път или конкретно за тази програма. Малко сложно обясних, дано си ме разбрала Hug

Явно е от препарата - с K-Classic мия, но пък го ползвам от доста време, а това стана изведнъж, а и нямам съдове от изброените материали  newsm78

# 618
  • София
Никога не плакна предварително, как ли пък не, само махам ако има нещо голямо в чинията- кокал, такива работи. Филтъра- през едно пускане някъде се мие.

# 619
Въпрос на виждане. Нищо не ми коства след ядене да забърша със салфетка или със специална четка/произведена и предназначена точно за това/ съдовете.Изплакване в редки случаи. Аз не възприемам миялната и като кошче за боклук. В резултат на което не се занимавам с филтъра час по час.А и аз пускам машината на 2 дни обикновено/защото сме вече двама/ и предпочитам да не ми стоят хранителни отпадъци ден-два.
Дано не се надигне спор-правилно или не. Всеки сам си преценява.

# 620
  • София
ооо, въобще не става дума за спор, естественно, че това си е въпрос на навик и мнение.  Просто на мен така ми е по-удобно. Peace Но пък кошче за боклук...и аз не възприемам така миялната. Peace Simple Smile

# 621
И аз плакна на течаща вода остатъците от храна винаги преди да сложа в миалнята, дори и троха гледам да не остане, все ме е страх да не се задръсти нещо.
Аз си го представям, че по време на миенето водата многократно минава през помпата и филтрите и остатъците от храна може да запушат дюзите или каквото и да е там нещо което пръска.

# 622
  • София
не плакна-забърсвам със салфетките от храненето
и рядко чистя филтъра

# 623
Със салфетка обирам грубото. То ако ще плакна, направо ще си я измия.

# 624
W, Какви са тези четки, създадени специално за това? За първи път чувам, че има такива

# 625
W, Какви са тези четки, създадени специално за това? За първи път чувам, че има такива

Не съм била много коректна.Не съм сигурна дали са предназначени точно за това,но преди да имам съдомиялна гостувах на роднина в чужбина и видях да ползват такава преди да сложат съдовете в машината. Дори си купих. Тези,които показвам са нещо подобно. Идеално изчистват чинията от отпадъци-дори без вода.
http://www.anastasovski-bg.com/coronet/kitchen/dishBrushe.html

# 626
  • Sunshine state
Или обирам със салфетка,или изплаквам за секунда,колкото да паднат грубите отпадъци.Не пускам съдомиялна с хранителни отпадъци по чиниите.Ако има засъхнало или загоряло,накисвам докато се съберат за една съдомиялна и тогава пускам. Peace

# 627
Здравейте!Има ли някой инструкции за употреба на български език на съдомиялна индезит DSG 263?

# 628
Здравейте,дами!
Днес мисля за първи път да пускам съдомиялната  Crazy  Flutter

Само,че не съм си взела все още сол и гланц.Утре ще взема лидълските.Но въпреки това искам да я пусна днес,защото ръцете ме сърбят Twisted Evil

Набавих си Феъри платинум за 39 ст. бройката.Скъпички са малко,но карай.Намерих ги в Триумф/верига магазини в Пловдив/.Имам и два финиша  powerball подарък със съдомиялната.

Та въпросът ми е трябва ли да пусна някаква предварителна програма за почистване преди да заредя със съдове  newsm78 Мисля,че трябваше,но само с вода ли,или и някакъв препарат  Thinking
Знам,че е коментирано,но сега не мога да го открия.Ще съм ви благодарна,ако се смилите над мен и ми отговорите Praynig

Скрит текст:
И по закона ма Мърфи...от два дена събирам чинии и нищо не съм събрала,а друг път камари до небесата....  Joy

# 629

Та въпросът ми е трябва ли да пусна някаква предварителна програма за почистване преди да заредя със съдове  newsm78 Мисля,че трябваше,но само с вода ли,или и някакъв препарат  Thinking
Знам,че е коментирано,но сега не мога да го открия.Ще съм ви благодарна,ако се смилите над мен и ми отговорите Praynig

Най-добре е с препарат за почистване на съдомиялна да ти е първият цикъл. Аз нямах обаче, и пусках само с препарат за съдове и без чинии.

Общи условия

Активация на акаунт