Баща бие детето на площадка

• 46 132
  • 228
  •   1
Отговори
# 150
Аз в никакъв случай не оправдавам насилието над деца, но в това число и насилието на деца над деца. А голямото дете е проявило насилие/случайно или не/ което е застрашило сериозно здравето на 2 годишното. И мн вероятно не е за първи път щом бащата е избухнал.

# 151
Поне Полина не е сама в лудостта си hahaha

По-леко с определенията, това минава за лична обида.  Naughty

# 152
  • София
Добре де, Е.Л., дори и да е така, когато на насилие отговорим с насилие какво послание получава едно 7 годишно дете? Че това е един "нормален" начин на взаимоотношение между хората и така се решават всички проблеми! Много по-ефективно е да се обясни с малко по-твърд тон на каката и добре, шамар през дупето, ръката, крака, ок, но шутове, влачене за косата  Shocked Пък и авторката спомена че каката е предупреждавала братчето си да се пази от люлката. А къде е бил бащата през това време? На сладки приказки на пейката! Еми утре може и моето дете да го удари люлката докато аз сладко си приказвам с някоя майка  Naughty Ама после шамарите ще си ги бия на себе си за да ми дойде акъла в главата и да внимавам повече.  Naughty

# 153
Аз в никакъв случай не оправдавам насилието над деца, но в това число и насилието на деца над деца. А голямото дете е проявило насилие/случайно или не/ което е застрашило сериозно здравето на 2 годишното. И мн вероятно не е за първи път щом бащата е избухнал.
А не е ли по-правилно "бащата", вместо да клюкари отстрани, като гледа накъде отиват нещата да отиде и да направи забележка на голямото? Както и на малкото обаче. Това ,че е по-малко не означава автоматично ,че е по-малко виновно,нали?
А той най-спокойно си е шлюпил семки,образно казано,докато малкото не се е разревало.
И като иска да демонстрира на по-голямото как боли от удар,да вземе да го удари с люлката направо. Не за друго-да добие детето по-точна представа. Thinking

# 154
Само който е удрян от люлка може да прецени колко е опасно и колко боли, да не говором че може да се стигне до мозъчно сътресение. Изобщо не бих оправдала каката-тя е достатъчно голяма за да знае че малките трябва да се пазят. Вярно е че е отговорност на бащата да си наглежда и 2те деца, но това че е проявил небрежност не го прави автоматично насилник и лош баща. Фактът че ги е завел на площадката говори точно обратното. Но е много лесно за случайно наблюдатели да обвиняват, дето се вика -иди обяснявай после че нямаш сестра.
Въобще, подобни случки могат да се тълкуват по различни начини в зависимост от обстоятелствата, предисторията, гледната точка. Живота не е черно и бяло само.

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 18:49 от E.L.

# 155
Аз не съм му дете, че да ме възпитава, това е друго нещо.
Не си му дете, но то на лудия като му падне пердето, не подбира много, знайш. Покрай сухото, понякога и мокрото гори, и не се знае кой ще намаже.
Знаеш, че не е така, едно е да възпитаваш детето си и никой нищо да не може да ти каже, друго е да нападнеш страничен човек ...

Що?!
С к'во пък си по- специална ти от едно дете?!
Що пък да не ти напука шамарите насред площадката и да те нарита в г*за?!
Писнало му е от 14 часовата работа за жълти стотинки и му е черно пред очите, ти к'ва си, че да се съобразява с теб?!

П.С. Чакай да се върна да ти дочета простотиите и ще се върна да се доизкажа по темата!

# 156
  • София
Въобще, подобни случки могат да се тълкуват по различни начини в зависимост от обстоятелствата, предисторията, гледната точка. Живота не е черно и бяло само.

Така е, но боят който е отнесла каката да не би да е полезен за нея? Ако не тялото такава травма на психиката може да получи, че с години да не се оправи. Sad
а и едно 2 годишно дете разбира прекрасно думичката НЕ. Все пак не е съвсем малко бебе, току що проходило, нали?

# 157
Абсолютно не мисля, че едно дете трябва да е товарено с отговорност да гледа по-малкото дете.
Разбирам да помага вкъщи, ако са заедно в училище да гледа дали някой не го тормози...Но когато двете са на площадката се предоолага, че и двете ще играят.Не едното да играе, а другото да се оглежда само къде е малкото.Момичето се е качило на люлката, люлее си се, грешка  и инат е от страна на малкото, че се е въртяло там, въпреки че каката му е направила забележка.Отделно е грешка на бащата, че не си гледа децата.

# 158
Мога доста да поспоря по въпроса с думичката "не" Laughing  
Но децата чак към 4-5годишни придобиват навици да се пазят, оглеждат т тн. На 2 год още не разбира значението на "опасност"
Че бащата е реагирал малко по-остро от нужното съм съгласна. Но също така за мен каката е била мб виновна застрашавайки живота на братчето си и е заслужила наказание. Така че да се изкарва бащата като някакъв престъпник иа му се взеамат децата, развод и тн -малко прекалихте. Да не говорим че и авторката може леко да е доокрасила сцената.

# 159
...С риск пак някой да ме охули тук, ще кажа че дори съм се чудила над факта, че в природата няма деца на други животни които да си позволяват да реват като човешките деца, и то с години. Ами няма, защото ако си позволят да го правят все ще се намери някой хищник да ги схруска набързо и съответно няма да има следващо ревливо поколение. Само при нас хората нещата са изродени...

При някои от вас - особено изродени!  Tired

# 160
Ужас и трагедия! Къде се е чуло и видяло дете да гледа дете! Та нали за това е дете ?!?! На " каката" в главата и е как да се люлее , а не как да дундурка още по- малко дете ! Хора престанете да оправдавате същества тормозещи децата, жените, околните и когото и да било .... Децата ги гледат майките и бащите им,а не те самите себе си!

# 161
Поне Полина не е сама в лудостта си hahaha

Joy

Добре, че има и смях тук- там, че иначе тая тема може да доведе човек и до тежки психически проблеми!  ooooh!

Ужас и трагедия! Къде се е чуло и видяло дете да гледа дете! Та нали за това е дете ?!?! На " каката" в главата и е как да се люлее , а не как да дундурка още по- малко дете ! Хора престанете да оправдавате същества тормозещи децата, жените, околните и когото и да било .... Децата ги гледат майките и бащите им,а не те самите себе си!

Именно!
Детето има една- единствена "работа" - да изживее детството си в пълния смисъл, да бъде щастливо, да играе с дечицата и да носи щастие на родителите и близките си!
Това му е работата!
А всичката останала "работа", свързана с отглеждането на следващо/следващи деца, си е изцяло и само и единствено отговорност на майката и бащата!!!
Няма лошо каката/баткото понякога да се включва и да помага за малкото, да го люшка или да поиграе с него, но не и да го гледа, докато баща му си чеше то**ите на другия край на градинката!  Close

# 162
Точно това имах предвид горе.
Едно дете трябва да играе, да се учи и да бъде обгрижвано.
Всичко друго е евентуална, незадължителна помощ.
Тук си е многовековна трядиция естествено, веднага, след като се роди второ/трето дете, първото вече да е "пораснало" и да се товари с де що има, да отстъпва, да дава, да се изисква от него.

# 163
Къде пише че едното дете е гледало другото?!  Аз прочетох че голямото се е люляло, малкото е щъкало наоколо.

# 164
Къде пише че едното дете е гледало другото?!  Аз прочетох че голямото се е люляло, малкото е щъкало наоколо.

Ето къде пише:

Ясно е, че дъщеричката не си е свършила работата да гледа братчето, но не това е оновното в случая.

Общи условия

Активация на акаунт