С колко пари живеете на месец

• 38 655
  • 519
  •   1
Отговори
# 135
Аз не желая да се заяждам. Peace

В Пенатен се кълнем с ММ,но ще съм честна,че и Здраве върши същата работа.Само като количество не знам как се отнасят.

# 136
  • София
 Това че съм написала че парите не ни стигат не е хвалба ама изобщо. В единия случай взимаме малко /значи има накъде да се напрягане/, в другия сме идиоти не може да си направим елементарна сметка нищо похвално няма и в двата случая.
 Никъде не съм споменала играчки и за да поясня на бебето освен за храна и косумативи /памперси, кремчета, кърпички/ други пари не са давани. Всички едри неща - креват, количка, проходилка, дрехи и всичко за бебе за което се сетите има от батко си играчки включително. На моменти даже ми е кофти, но откакто се е родило е получило 3 нови бодита и 1 играчка това е. На мъника друго не съм купувала. Ааа да и биберони и 2 шишета.

# 137
  • При семейството си
Аз сериозно се интересувам от начини на лечение, поддържане на хронично състояние, поддържане на здравословно, неболестно състояние, които струват 0 лева.

# 138
това определено не е здравословния начин на живот.
Ами не е, но за съжаление не всеки може да си позволи да се храни здравословно
Така е.Но ако се замисли човек в дългосрочен план, е в пъти по-евтино да се храни здравословно, отколкото след време да лекува последиците от лошото хранене.

# 139
Всеки месец бюджета ни е различен, но подчинен на принципа
1/10 за спестяване
2/10 за покриване на кредит
7/10 за живеене

# 140
  • софия
Има памперси по 20 лв пакета, че и по-евтини.
Грубо 5 памперса на ден, за една седмица са 35 бр, значи един пакет за около две седмици, ето ти памперсите на месец са за 40 лв.
Остват 260 лв за 30 дена, което е около 8 лв. на ден.
Ако се купят картофи, боб, леща, пилешки бутчета (не всеки ден) и се готви, както за родителите така и за детето...
Зор е, ама като нямаш избор, се получава.
Аз шампоан си купувам от 3 лв.
На дъщеря ми купувам бочко от 2 лв.
Е това са глупости, още не съм запозната с памперсите, но оглеждам че и това ме чака скоро, но от 20лв пакета не съм виждала. И ние готвим всеки ден, ама да ти ям само боб и леща,е няма как да стане, нали искаме и салата, и кайма, а с 8 лева няма как да стане.  И моя шампоан е от 3,50 не е от 20, но като те слушам ами ако този месец някой се разболее, поне 50лв са му лекарствата, какво правите. В идеалния случай не боледувате, не ходите на зъболекар, ами извинете, но само за препарати вчера съм дала 10,50 това значи ли, че според твоята логика, следващите 2 дена храната трябва да я сведа до 6лв за два дена за тримата, ами джобните за работа и училище??? Явно е, че без странична помощ не става с 300лв И аз като unadaptable работя допълнително де що има, иначе да сме загинали с ипотеката и потребителския кредит.

Стиганх до този пост и макар непрочела следващите ми се прииска да се намеся.

Това дето съм го отбелязала (особенно червеното)..... ми как да съм по деликатна, то може много неща да се искат, ама като няма няма.

Никога няма да забравя един пост на една потребителка тук, от преди има няма 6-7 години може би, който ме закова на място с казаното (цитирам по памет така както аз съм го запомнила) :

" и гледам последната лъжичка в чинията и се моля да не иска да я изяде"....

представяш ли си ?

Защото аз си го представих. Просто бях в същата ситуация. Имаше период, в който, когато сама съм си гледала детето, дето готвех единствено каша. Това знаеш ли какво е? Запържено брашно в олио, с червен пипер, добавяш вода и става супер супер вкусно! Понякога слагах и сирене!

Нищо ново не казвам за темата. Сега, последните години, си признавам, че ме хваща срам като дойде края на месеца и видиш ли,не ни стигат. Защото на фона на повечето тук са много по-високи!

тъй че и да искаш и да не искаш, като нямаш, нямаш!  Rolling Eyes Аз никога не съм имала помощ от никъде! Един лев не ми е даван! Живеех със заплатата от почасова преподаване на английски език в детски градини - 70-80 лв. Взимах майчинство 85 лв. Наема на стаята в студенстки град беше 85 +20 лв. Да смятам или можеш и сама!?

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 00:44 от Амели

# 141
  • Добрич
Така е-като нямаш, нямаш. Обаче за едни нямането е едно, за други -друго. За теб в онзи момент е било нямане до броенето на хапки/лъжички каша, а за други  нямането е липсата на пари за цигари или скъп крем. Ей тука е разликата. Не знаеш колко може да нямаш, докато не го загубиш...

За мен пък сега нямането е, че не мога да ходя на концерти, театър и други душеразтоварващи неща. Обаче като няма, няма! А и още помня когато бях по майчинство как нямахме пари дори и за паста за зъби и си  миех зъбите със сода за хляб, за да има за мъжо, който е сред хора на работа. Но Човек,както казват, знае две и двеста. Докато не опиташ и двете, не знаеш какво е. Въпросът е да се научиш да се справяш ...сам   Thinking

# 142
  • София
Нашия доход в момента е около 1200 лв.В момента аз съм без работа.Имам ипотека-720 лв
Да са живи и здрави бабите.Помагат ни много.
Когато дъщеря ми беше малка и купувах козметика на Мустела.Шампоана беше около 20 лв,но съм го ползвала по 8-9 месеца.Излизал ми е много по евтин отколкото др шампоани.Купувала съм и по евтини,но те свършват по бързо.
Ам не е пила никога.Кърмих я .
Пюретата ми излизаха на ден около 5-6 лв.Зеленчуковото го правех.Купувах и само плодови и каши.
Както са казали по на горе дупе знае 2 и 200.До скоро си позволявахме повече неща.Сега малко сме се свили,но пак ще дойдат добри времена  Peace

# 143
  • софия
Така е-като нямаш, нямаш. Обаче за едни нямането е едно, за други -друго. За теб в онзи момент е било нямане до броенето на хапки/лъжички каша, а за други  нямането е липсата на пари за цигари или скъп крем. Ей тука е разликата. Не знаеш колко може да нямаш, докато не го загубиш...

За мен пък сега нямането е, че не мога да ходя на концерти, театър и други душеразтоварващи неща. Обаче като няма, няма! А и още помня когато бях по майчинство как нямахме пари дори и за паста за зъби и си  миех зъбите със сода за хляб, за да има за мъжо, който е сред хора на работа. Но Човек,както казват, знае две и двеста. Докато не опиташ и двете, не знаеш какво е. Въпросът е да се научиш да се справяш ...сам   Thinking
Абсолютно съм съгласна с теб!
Но не крия че изказването на Mysterious ме издразни! Не можеш да кажеш на някой, който сам си знае как преживява, че "това са глупости"...... обидно е, болно е! Грубо е! и на човек му става мъчно!
И е добре когато човек се оплаква, да си знае мярката, иначе става циничен!

# 144
  • София
1/10 за спестяване
7/10 за живеене

Или ви е много малък кредитът, или доходите ви са много големи, или живеете в подарено жилище! не зная иначе как докарваате само 20% кредит.

# 145
Аз сериозно се интересувам от начини на лечение, поддържане на хронично състояние, поддържане на здравословно, неболестно състояние, които струват 0 лева.

Има достатъчно изписано за природната, народната и т.н. медицина.
Въпрос на мислене, а моето конкретно е, че не одобрявам категорично приема на лекарства (без нужда, разбира се - при определени обстоятелства не бих отказала лечение, но изкуствени витамини, антибиотици, имуностимуланти, разни аспирини, парацетамоли и др. вкъщи не влизат). Peace
За повече подробности, мога да ти пиша на лични.

Иначе по темата, живяли сме и с 200 лв. и с 20000 лв. И все съм си мислила, че не стигат. Crazy

# 146
Всичко е относително,всеки се простира според чергата си.Ще дам един пример-доходът на наши семейни приятели е 2 пъти по висок от нашия.Имаме подобни разходи за ток/наем/телефони/данъци.Обаче-те почти не готвят,поръчват много често готова храна от заведения.Отделно пазаруват в един от най-скъпите хр.магазини.Купуват скъпи дрехи(например дънки на 4г. дете от 90 евро,почти всеки ден играчки).И т.н.,няма да изброявам.Но постоянно се оплакват че нямат пари и че закъсняват с плащането на наема и други сметки.На нас нашия доход не мога да кажа че не ни стига,и по-добри времена са били,но в момента е така.

# 147

ащото аз си го представих. Просто бях в същата ситуация. Имаше период, в който, когато сама съм си гледала детето, дето готвех единствено каша. Това знаеш ли какво е? Запържено брашно в олио, с червен пипер, добавяш вода и става супер супер вкусно! Понякога слагах и сирене!

Нищо ново не казвам за темата. Сега, последните години, си признавам, че ме хваща срам като дойде края на месеца и видиш ли,не ни стигат. Защото на фона на повечето тук са много по-високи!

тъй че и да искаш и да не искаш, като нямаш, нямаш!  Rolling Eyes Аз никога не съм имала помощ от никъде! Един лев не ми е даван! Живеех със заплатата от почасова преподаване на английски език в детски градини - 70-80 лв. Взимах майчинство 85 лв. Наема на стаята в студенстки град беше 85 +20 лв. Да смятам или можеш и сама!?
Сигурно има и такива случаи, но явно аз съм по-амбициозна, или по-късметлийка, съжалявам. На мен също никой не ми е дал 1 лев, живях сама, с издръжка от БНД 40лв и под наем, във възможно най-мизерната квартира, която може човек да си представи, със  заплата която ме е срам да кажа колко малко беше, но 1/2 от нея ми беше наема. Просто вдигнах глава един ден, взех се в ръце и си казах, детето ще прекарва по-малко време с майка си, но аз няма да мизерствам, намерих си втора работа, в интерес на истината имаше една година в която имаше и трета - уроци в една частна гимназия. Но третата ми дойде в повече, така че до човек, до късмет бих казала.

# 148
1/10 за спестяване
7/10 за живеене

Или ви е много малък кредитът, или доходите ви са много големи, или живеете в подарено жилище! не зная иначе как докарваате само 20% кредит.

Жилището си ни е направо подарено, купихме го с кредит преди предната инфлация за 20 хил лева, пък го изплатихме с половината едноседмична заплата на мъжа ми , която тогава беше 50 хиляди лева.
Но кредита ни е за друго и месечната ни вноска по него е 800лв, та се събираме точно в 2/10

# 149
Извода е, дохода ви е висок. Дай боже всекиму.

Общи условия

Активация на акаунт