С колко пари живеете на месец

• 38 651
  • 519
  •   1
Отговори
# 360
  • BG
У нас почти нищо не се хвърля от храната, защото се яде като за световно, но ако остане, съм си намерила начин - събирам за кучето на вилата. Така не ме гризе съвестта и се радвам, че една жива душа ще го дояде. Обикновено остава хляб или малко от някоя манджа, защото аз готвя в големи количества.

За АГ-тата - да, и на мен преди 2 години ми дадоха списък с конци и разните му там. В провинцията сме. Не ми излезе кой знае колко. Не съм плащала за раждане, не съм избирала екип. Купихме кошарка сгъваема за 110лв, матраче за още 25, количка за 250, столчетата за хранене и за кола ни ги подариха, активна гимнастика и стерилизатор за шишета взех от приятелка и после върнах. Шишета за по 1,50 на Камера, залъгалка на Калпол за 2лв (за баткото се хвърлях с Чико, разбий са!). Не че не можех да си ги позволя онези другите, ама реших, че е все тая. Някак съм се извисила над доста неща с годините. И освен, че съм се извисила, и баткото ми се извиси и си извиси и разходите, дето наистина са несъпоставими с тези на бебешорите  Crazy. Ей сега ни чака бал и кандидат-студентски кампании и всичко излиза в хилядарки.... ooooh!

# 361
  • Пловдив
Здравната каса е първото място в което бих отишла да се обясним как така ми искат консумативи за да раждам.......

# 362
Здравната каса е първото място в което бих отишла да се обясним как така ми искат консумативи за да раждам.......
Ще отидеш, но ако не си на зор? Коя ще е тази мама пред термин, която като и връчат още един списък и хуква да се жалва? Тя мамата в такива моменти за съвсем други неща мисли и не иска да си разваля отношенията с докторите, казва си "Я ето още едно списъче, какво толкова ..."
Ако си в столицата, да имаш избор на болници, може и да пробваш, но ако нямаш избор на друга болница, за какво си говорим?

# 363
  • Другата България
И освен, че съм се извисила, и баткото ми се извиси и си извиси и разходите, дето наистина са несъпоставими с тези на бебешорите  Crazy. Ей сега ни чака бал и кандидат-студентски кампании и всичко излиза в хилядарки.... ooooh!
smile3532 smile3508 Чакай само да го приемат да учи /пожелавам ти го от сърце/ и догодина по това време ще те питам пак smile3511 ама какво да навлизам в подробности, който не го е изпитал, той няма да разбере, майките с бебешоците си мислят, че техните разходи са най-най-..., а ако знаят какво ги чака....
Но да са живи и здрави всички деца, това е най-важно newsm10

Полина, извини ме, че се намесвам, но и за раждането, както и за това къде какво искат си има отделен подфорум. Peace

# 364
Полина, извини ме, че се намесвам, но и за раждането, както и за това къде какво искат си има отделен подфорум. Peace
Спирам, просто като вземат да ми обясняват как всичко било безплатно и как съм си измисляла, и ме хващат нервите.

# 365
Спирам, просто като вземат да ми обясняват как всичко било безплатно и как съм си измисляла, и ме хващат нервите.

Могли да ти вземат пари, взели ти....

Родих преди месец, отново в държавната болница в града. В провинцията съм.
Отидох за спешно секцио, подготвиха ме за 40мин, като хвърчаха 5-6човека само за мен докато ме качат в операционната. Там се е наложило викането и на втори екип и т.н.
Не съм платила и една стотинка...
Така че стига се обяснявахте как и колко пари ви искат....
Дават тези, които могат и имат желание...

# 366
  • BG
И освен, че съм се извисила, и баткото ми се извиси и си извиси и разходите, дето наистина са несъпоставими с тези на бебешорите  Crazy. Ей сега ни чака бал и кандидат-студентски кампании и всичко излиза в хилядарки.... ooooh!

smile3532 smile3508 Чакай само да го приемат да учи /пожелавам ти го от сърце/ и догодина по това време ще те питам пак

Дай Боже да ме питаш!  Praynig Peace  Момчето няма да търпи лишения ( не ограничения)  и ще си намери начини да си помага, това вече е пробвано успешно!

Дават тези, които могат и имат желание...

Мен за конците не са ме питали дали искам да си ги купя. А и при спешни състояния е друго.

# 367
  • Пловдив
Ще отидеш, но ако не си на зор? Коя ще е тази мама пред термин, която като и връчат още един списък и хуква да се жалва? Тя мамата в такива моменти за съвсем други неща мисли и не иска да си разваля отношенията с докторите, казва си "Я ето още едно списъче, какво толкова ..."
Ако си в столицата, да имаш избор на болници, може и да пробваш, но ако нямаш избор на друга болница, за какво си говорим?
След като родя и ми е минал зорът ще ида Simple Smile

# 368
  • София
 Това че големите деца излизат повече от бебоците никой не го оспорва, то и темата не беше свързана с това  Wink

# 369
Бенисима, и аз съм от "извисените", но това върви с ЕГН-то и ако
някои неща можеш да отсвириш други ,като правене на зъб - няма как.
/За направата на зъб  сумата е 425 лв. ,която ще платим за голямия син./

# 370
  • BG
Това че големите деца излизат повече от бебоците никой не го оспорва, то и темата не беше свързана с това  Wink

О, то тя темата не беше почти за нищо от това, което се изписа, де... Laughing

Белла, нали затова по-напредналите с ЕГН-то гледат да поспестяват откъдето може, защото са опитни с неотсвируемите ситуации!  Peace

# 371
За храна и домакинство около-300
за детето около-150
ток,вода,телефони,кабелна и интернет-150
нафта-200
цигари-300
общо:1100
Остават за ресторанти,събирания,подаръци,почивки и спестяване.

# 372
  Чуденката ми е ние ли не може да си правим сметка или просто взимаме малко пари  newsm78

Аз мисля, че и не може да си правите сметката, и не са ви особено много парите.

# 373
Бенисима, и аз съм от "извисените", но това върви с ЕГН-то и ако
някои неща можеш да отсвириш други ,като правене на зъб - няма как.
/За направата на зъб  сумата е 425 лв. ,която ще платим за голямия син./

Ох, с тези зъби бая пари отиват. Добре, че поне си намерих зъболекар евтино и качествено да работи. Права си за това няма отлагане. Аз все отлагам, отлагам  докато не ме почнат сериозните болки  и като отида не по един зъб, ами по 3-4 правя.

То не е моя работа, ама за поставяне на нов зъб или само за лечение ви искат тази сума ?

# 374
Нов зъб . За същата сума преди 4г. ММ направи 3 ,/при същия зъболекар/
колкото и да струва не може да зее дупка в устата,
а и на другите ще окаже влияние.
Така,че " с колко живеете на месец" - според - зависи.
Освен храната и здравеопазването е бинки.

Общи условия

Активация на акаунт