Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 235
  • 734
  •   1
Отговори
# 435

Една полезна статия-поне за мен,относно стерилизацията.
Това за къпането е много интересно. Знам, че имаме мами, които не къпят точно по тази причина, но аз си го къпя всеки ден. Той толкова се кефи във водата, че не ми се иска да го лиша от това удоволствие. Относно стерилизацията вече казах, според педи 1 път на ден, тъй като сме на АМ, заради евентуални гъбички в устата, но не знам до кога и ще питам.

# 436
преди перях на ръка всичко. от месец насам в пералнята, гладя боденцата, и всичко което изглежда измачкано, някак си не ми е гот ако бебето е с намачкани дрехи Simple Smile Тензухчето, с което се подсушаваме също гладя, за да стане мекичко Simple Smile

# 437
А, относно прането?
Гладите ли?

Навремето гладих на каката всичко до годинката...
Ама, нямаше тогава такива антибактериални прахове, добавки и омекотители...
Сега на практика с тези неща няма и нужда...
Аз ползвам "Тотс Ботс"+ добавката на Бамбино Мио
...
(Нали сме с атопичен дерматит, та при нас дезинфекцията за кожата трябва да е на ниво...) Tired

Статията я четох преди няколко дни,
 даже от работа беше ми я пратил по мейла, не кой да е, ами моят съпруг... Да ми ръси сол с нея Mr. Green...

В началото гладех всичко, но поне от месец вече нищо не гладя. Пробвах да видя дали ще има проблеми и след като видях, че няма окончателно спрях. Омекотител не слагам, пера с Тео бебе течен.

# 438
Здравейте момичета!

Отдавна не съм писала, но за съжаление не по хубав повод - баща ми почина. Бих казала, че това да загубиш родител е най-тежкото нещо, отредено на човек на преживее... Той беше доста болен и си повтарям, че за него е по-добре, тъй като вече беше мъчение, но все пак .... ей такава дупка зее в мен SadSadSad

Опитвам се да гледам напред и най-вече  в малката шушулка, защото тя ме гледа право в очите и ако съм весела се усмихва, ако не съм ... сещате се   newsm45  Освен това все още сме изключително на кърма и тези неща позитивни и негативни се предават през кърмата съм чела, така че нямам много избор.

Първо да кажа отново на floret123 - детенце ще се оправи, не се притеснявай - това са проблеми обаче, които точно в тая възраст се оправят и то с много масажи и тем подобни грижи - консултирайте се поне с още един специалист, защото е много важно да не изпуснете момента за оправянето, защото той е сега - докато костите са меки и т.н. Братовчедка ми роди седмаче и не можеш ад си представиш какви масажи трябваше да му правят, все едно го месиш като тесто това дете - но ето сега, живо и здраво тича наоколо... Успех и стискам палци да изумите лекаря на следващото ходене Simple Smile

Първо да се отчета - вече сме 62см и цели 6150гр!!!  newsm44 Минахме двете ваксини през втория месец - дадох й превантивно панадолче привечер, че се разкриви и толкоз... Много плака милото...

За увеличаване на кърмата - обещаната рецепта: гръцка рецепта свинско с целина
Скрит текст:
купувате целина без главите и така по-крехка - прилича на магданоз. На пазара го продават на връзки като магданоза - за една манджа трябват 10 връзки. Измивате го и го нарязвате с ножица на по-едно във вода и го кипвате - да поври, докато не започне да прилича на попарена трева (каквото и си е всъщност..). След това режете една глава лук и слагане свинското на хапки в една друга тенджера със зехтин (или олио) да се запържи. като омекне - слагате 2-3 стръка копър, една връзка зелен лук + 1чч вино (да не е кисело виното) - оставяте да се задушава с месото още малко- после добавяте целината при запържените работи, покривате с вода и го оставяте да си ври зокато месото не започне да се къса добре. Накрая изстисквате един лимон и го изсипвате вътре
Скрих я, да заема място - който иска ще си я прочете - рязко ми качва на мен кърмата тая целина, дано и на вас да помага....

Относно захранването - всеки си знае - аз преди дебата да започне, си мислех да започна от 4ти-6ти месец нататък, но засега сме само на кърма - вода спрях да предлагам още преди месец и половина - пиеше я само ако е много гладна като залъгване и то само докато се усети че не е мляко... Скороо пак ще пробвам на жегите, странно ми е да не пие вода, въпреки че тя кърмата е 80% вода май... Има ли някой все още само на кърма - пиете ли вода???

buf, много благодаря за полезния пост за кремчетата   bouquet - купихме вече.. В нашата аптека има промоция - кремчето URIAGE 100ml+ някакво течно кремче за къпане за 35лв (50мл е 30лв?!?!? - направо се почудих да не е друг крем това, но не - същия е, който buf беше постнала - разглеждах го за срок на годност и всичко.. наред му е). Още не сме го ползвали но... ще го ползваме.

Активност - И ние много ритаме, усмихваме се, имитираме, онзи ден се разсмя с глас като я гушках... гукаме много сладко, държим си главата, правим мостче от легнало положение, така се изпружваме... но лекарката каза редовно да я слагам по корем и на крачета... странна работа, преди 3 години, педиатърката на моята племенница каза до 9м никакво държане седнала или на крака... А сега и ортопеда и педиатърката казаха още от 2рия месец - упражнения яко, кенгуру и каквото ни душа сака (само дето тя не ще на кенгуру)... как се променят разбиранията... И с всичко е така - със захранване, да не говорим за мед, прясно мляко, шоколад, бира, боза - всичко това се е считало, че помага за кърменето, сега съвсем наобратно...

Относно хигиената - вчера докато се лееше пот от мен като гладих посред нощ, уж да е по-хладно, си мислех, че това е пълна глупост - ами нали дрехите излизат от сушилня, а там се сушат на 1000 градуса... А и започнахме да време ръцете в устата, така че мисля, че стерилното ни време отмина. Затов от днес нататък ще гладя за красота, ще стелиризирам бибероните от време на време и шишетата от време на време, е все пак ще поддържаме хигиена, но не съм от мамите които всеки ден минават с парцала ... и наистина ще гледам да не я предпазвам прекалено, защото съм съгласна - имунната система трябва да се учи...

Но за банята не съм съгласна  Naughty и то по съвсем друга причина - и ние преди я оставяхме некъпана по 1 ден, ако заспи докато се натуткаме да я къпем, но сега в тия жеги, некъпането значи веднага подсичане на някоя от сладките ни гънчици Simple Smile Затова задължително баня - късно-рано няма значение!

И накрая - БЪНИ, честито зъбче!  tooth Все така здрави да растете! И на мен ми се струва,, че коконата си яде ръцете все едно я сърби а не все едон е гладна, а всички ми викат - ами, абсурд, рано ви е за зъби! Абе, познаваме си децата вече, така че трябва да си слушаме майчинските инстинкти, а не многото абсолютно противоположни съвети, които получаваме за всичко!   Peace

# 439
Момичета, вижте каква рецепта си намерих из нета за лактогонни ... бонбони! Simple SmileSimple SmileSimple Smilehttp://desilifestyle.net/2012/09/%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2% … 0%BE%D0%BD%D0%B8/

Но те са яко с тахан - какво против сега има и срещу тахана  Crossing Arms

А освен бонбоните - да споделя, че се сдобих с стелка за упражнения и гирички и мисля да започвам някакво движение, че диета няма как с това кърмене... Свалила съм си зумба, тренировки с хип хоп, дори старата Синди Крауфорд съм свалила, и съм намерила разни серии за корем из нета... Ако има желаещи, ще споделя материалите, които съм изровила... Къде от отчаяние от килата, къде от желание да се разсейвам по някакъв начин - почвам!  Ще трябва, че с това весело спокойно дете, което от 1ви месец спи по 8 часа нощем, станах 100 кила!  badscale

Между другото от 2 дни имаме колики пак! СИгурно е нещо, което съм яла, но не мога да разбера какво...  newsm78 На всички ли им отминаха коликите?

# 440
Моите съболезнования Leda! Каквото и да кажем, само ти си знаеш какво ти е. Мен ме ужасява мисълта, е един ден рано или късно се случва...но това е живота. Вярвам, че с грижите за бебче и приятната компания на детски усмивки и гукания, ще ти помогне да го преодолееш!  love001

# 441
Момичета, вижте каква рецепта си намерих из нета за лактогонни ... бонбони! Simple SmileSimple SmileSimple Smilehttp://desilifestyle.net/2012/09/%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2% … 0%BE%D0%BD%D0%B8/

Но те са яко с тахан - какво против сега има и срещу тахана  Crossing Arms

А освен бонбоните - да споделя, че се сдобих с стелка за упражнения и гирички и мисля да започвам някакво движение, че диета няма как с това кърмене... Свалила съм си зумба, тренировки с хип хоп, дори старата Синди Крауфорд съм свалила, и съм намерила разни серии за корем из нета... Ако има желаещи, ще споделя материалите, които съм изровила... Къде от отчаяние от килата, къде от желание да се разсейвам по някакъв начин - почвам!  Ще трябва, че с това весело спокойно дете, което от 1ви месец спи по 8 часа нощем, станах 100 кила!  badscale

Между другото от 2 дни имаме колики пак! СИгурно е нещо, което съм яла, но не мога да разбера какво...  newsm78 На всички ли им отминаха коликите?

Моите съболезнования!  не знам какво да кажа в такъв момент, но се надявам да се съвземеш бързо!
И нашите колики се завърнаха точно в края на 2-я месец и бях много изненадана, дано скоро пак изчезнат Sad Давай малко упражнения да почвам и аз, че лятото дойде Simple Smile

# 442

Относно захранването - всеки си знае - аз преди дебата да започне, си мислех да започна от 4ти-6ти месец нататък, но засега сме само на кърма - вода спрях да предлагам още преди месец и половина - пиеше я само ако е много гладна като залъгване и то само докато се усети че не е мляко... Скороо пак ще пробвам на жегите, странно ми е да не пие вода, въпреки че тя кърмата е 80% вода май... Има ли някой все още само на кърма - пиете ли вода???

Ние сме само на кърма, даже и вода не му давам, въпреки че вече се замислям да му дам особено в жегите. Може би след 2 седмици като стане на 4 месеца ще пробвам Simple Smile Досега не е пил вода, само 2 пъти като беше на 10 дена чайче за коликите, но глътна само няколко глътки и това е.
Наддаваме добре (сега е 6,360 и 65 см) и затова не бързам с водата, само дето бабите не спират да мрънкат как съм мъчила детето, а той какъвто е активен и само се смее, не знам как решиха, че е го мъча Simple Smile
В жегите обаче, ще го пробвам пък той ще си покаже.
Захранването мисля да е 5-6 месец. Напоседък чета за захранване водено от бебето и мисля така да започнем, но за сега са само планове това Simple Smile, а реално какво ще стане не знам Simple Smile

# 443
Благодаря Summer7ime! Благодаря torti! Наистина е ужасно, но се опитвам да гледам по-философски на нещата - това е животът ... децата да са здрави! Че и ние покрай тях, за да може по-дълго да сме до тях!

Та по тоя повод, ето някои полезни неща за повечко движение и здраве:

Зумба - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=243977&hit=1
Стъпки на зумба уроци - https://www.youtube.com/watch?v=_bH5_sf-ig8&list=PL19346E5AAC0F1B67
Хип Хоп аеробика - http://DMCA-removal-from-Google/browse.php?search=Beachbody+-+Hi … =0&incldead=1
Вечната Синди с българско озвучаване - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=356477&hit=1
Корем 10 минутна тренировка - http://www.youtube.com/watch?v=1919eTCoESo

Иначе в нашия форум има ужасно много теми под надслов "тренировки в домашни условия, където има много полезни линкове и където може да се сподели какво си постигнал с други като тебе, които се мъчат... - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718537.msg25122210#msg25122210

Успех! Аз се надъхвам, но още не съм започнала...

# 444
  • София !
не си, не си , много си ти е правилна логиката ...или ставаме две crazy-та  #Crazy

smile3533

Хигиена :
Шишета/биберони - Както казах стерилизирам в седмицата веднъж , през останалото време мия с препарат за бебешки съдове  Wink .
Дрехи - Понякога ги пера на ръка ( като са по малко ) , като събера повече пускам пералня  wash . Иначе все още ги гладя  1ironing , поне за сега мисля да не спирам .
Баня - Всеки ден , защото тя си е свикнала с нея , без баня не заспиваме  Laughing , като сложиме ваксина - голяма мъка е !!! Имитираме баня - то сме цирк ГЛОБУС  Whistling  Mr. Green
[/b][/i]

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 10:41 от bunny : )

# 445
Една позната преди 2-3 години оправи сина си със преварена обезсолена свинска мас... носиха и кремчета от Германия, тук какво ли не пробва и ефекта беше временен. С маста се оправи...незнам дали просто си премина като период и реакция на кожата или наистина помогна, но факт е, че след това вече нямаше проблеми.
Съвпадение по-скоро.И ние се подсичаме,поне при нас не върши работа.

# 446
  • София !
Една позната преди 2-3 години оправи сина си със преварена обезсолена свинска мас... носиха и кремчета от Германия, тук какво ли не пробва и ефекта беше временен. С маста се оправи...незнам дали просто си премина като период и реакция на кожата или наистина помогна, но факт е, че след това вече нямаше проблеми.
Съвпадение по-скоро.И ние се подсичаме,поне при нас не върши работа.

И на нас маста не помогна  Wink .

# 447
Цитат
И нашите колики се завърнаха точно в края на 2-я месец и бях много изненадана, дано скоро пак изчезнат

Troti, да разбирам , че още имате колики, така ли? То гледам че вие сте по-големи от нас с около седмица само, но се надявах коликите сега да са нещо инцидетнто от ядене примерно за 2-3'дни... вие сте на АМ нали? А ние сме само на кърма.... при вас поне е ясно, че не е от  храната... newsm78

# 448
Хеййй здравейте момичета  Hug
Леле от колко време не съм влизала тук  ooooh!

Мен ме е хванала треската на първокласниците - луда станах с това тичане за записване в първи клас. То в София било голямо чудо  ooooh!

Няма с какво да се похваля - при нас всичко е наред. Малката е кротка - е, мрънка от време на време, но то не може съвсем да не реве  Grinning
Тук от една седмица беше започнала да ака по 5 - 6 пъти на ден, което според мен е много, тъй като до тогава го правеше веднъж на ден. Не е много рядко, но не е и гъсто. Та едното хранене й го направих с лечебна Хумана - сега ще видим дали ще й пооправи акането.

За захранването
- от известно време съм се заровила из нета да чета за захранване. Одеве четох и книгата на д-р Спок. Гледам, че на доста места препоръчват бебетата, които са на АМ да се захранят със зеленчуково пюре, след навършване на 4 м. Мисля да изчакам да стане поне на 4,5 м. - 5 м. и тогава да започна, като разбира се задължително ще се консултирам с педиатърката преди да започна.

За коликите - имам чувството, че още има. До вчера беше още на капки, защото бях пробвала да й ги спра, когато стана на 3 м., но два дни по-късно се видях в чудо, та пак ги започнах. Сега съм решила пак да пробвам да ги спра, защото се чудя дали това често акане не е от тях. Все пак й давам АМ на Хип, който е с комбиотик и не би трябвало вече да ги има, ама знам ли вече и аз  Rolling Eyes

Хигиена - стерилизирам шишетата всеки ден. Мия ги с препарат за бебешки съдове на Бочко

За прането - Зимата перях дрехите й в пералнята, отделно от нашите, но сега започнах да ги пера на ръка, защото не мога да събера за цяла пералня. Гладя всичко все още, но понякога се случва да облека нещо направо от сушилнята. Не ме притеснява да го правя, защото дрехите ги суша в стаята на сушилнята, а не на балкона и не се притеснявам от някакви замърсявания

За къпането - къпя я през ден, мажа я с бебешко олио на Бюбхен, което ще сменя с някакъв лосион за тяло за през лятото, веднага щом свърши

Leda - моите съболезнования миличка. Наистина е много тежко, когато изгубиш близък човек - особено родител. Искрено се надявам да намериш сили да преодолееш мъката и да продължиш напред, защото това е кръговрата на живота  Hug

Момичета, вие как сте с килограмите? Посвалихте ли ги вече, започнахте ли някакви диетки, упражнения и т.н.? Някоя от вас успя ли да си влезне в старите дрехи вече?

# 449
А само да добавя - да не се забавиме с пускането на първата тема за бъдещите февруарки 2014 г.?

Нас така мило ни посрещнаха февруарки 2012 г., - трябва и ние да го направим подобаващо  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт