Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 643
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Аз бях оперирана  от д-р Александров - Варна. Даде ми диск с цялата операция, като не съм плащала за него.
  По въпроса как да сме сигурни, ами не мога да бъда на 100% сигурна, но вярвам на лекаря си. Поговори с лекаря, който ще те оперира и си поискай диск.

# 181
На мен във Вита ми дадоха диск без да плащам нищо. Не е цялата операция, поне при мен не беше, но голяма част (без края). В началото ти снимат името написано върху някакъв картон или нещо подобно, за да се знае че е твоя.

# 182
  • София
Аз обаче момичета, в София мед диск не получих. Нямало запис, не били направили, пълна им била флашката....
това обяснение получих, и то след като два пъти преди операцията изрично попитах дали ще я запишат и помолих за диск.

Само се надявам наистина да е било така, а не да има запис и да не ми го дават по някаква причина.

# 183
Питах ви, защото когато отидох да си взема диска един д-р ми каза "ей сега ще ти го направим, кажи си само името и датата на операцията", помота се малко напред-назад и после "не знам дали са ти казали ама записът се заплаща" и аз му казах, че не са ме предупредили, но ще си го платя щом трябва. После ми изтърси 30лв. и си ги платих, издадоха ми някаква касова бележка и чаках 30 мин. да ми го направят. А на мен наистина никой не ми каза - преди лапарото говорих с моя лекар затова, а после и с една жена, която ми попълва едни документи и казаха, че няма проблем да отида след изписването да си го взема. Не ми е за 30-те лв, ама на диска има 4 клипчета - 2 от тях по 6-7мин и 2 много по-малки по 10-15сек, а иначе операцията ми е продължила 1:30h  Thinking Направо побеснях като го видях вкъщи  #2gunfire

# 184
  • на южното море, предпоследната палма у лево
Когато си насрочвах датата за операцията попитах дали дават диск със запис и Попов отговори ,че това става единствено и само по тяхна преценка . Да ви кажа честно,не съм и настоявала после за това . Не знам защо са тези различни отговори спрямо пациентите , аз вероятно щях да дам още 30лв. , друг е въпросът какво щях да получа насреща . Странно ми е , но и аз вече на малко неща се учудвам като цяло .

# 185
  • София
just_smile, не знам защо един диск, който струва стотинки се заплаща 30 лв., може би е политика на здравното заведение, а може и да е с цел повече хора да се откажат да взимат запис.

Maimuneshte, специално за Попов съм чела много добри отзиви от момичета, които той е оперирал, НО - когато аз отидох при него за консултация с папката си от документи, той реши да ми шляпне диагноза "ЛУФ синдром" от първи поглед с ехографа, защото това което се виждаше изглеждаше като киста.
Е, не беше киста, а хидросалпинкс, както се оказа по-късно, отгоре на това заяви, че имам и ендометриоза, което изобщо пък не беше така. Да, имаше съмнения за киста и оше една ендометриозна такава, но той направо си го отсече, а като ми заяви че имам и ЛУФ, направо побеснях - не е това начина да накараш някого да легне още утре на операционната маса!

Това ме накара да се оперирам при хирург, който няма никакъв досег с ИнВитро, за да си спестя евентуалното такова, ако няма наистина крайна нужда от него (ако разбирате намека)

# 186
Леле, това звучи ужасно.

# 187
  • София
Здравейте момичета. Ето накратко историята ми: Ноември месец бях на преглед за установяване на бременност. Тогава ми откриха киста на десния яйчник, която щяхме да лекуваме ако се наложи по-късно. Месец след това правихме кюретаж поради миссед. След първата редовна менструация бях на контролен преглед. Доктора обърна внимание на въпросната киста и заключението му беше запушена дясна тръба. Тъй като явно нямам проблем със забременяването каза, че не е необходимо да се предприемат мерки. Аз обаче отидох на преглед в друга клиника за второ мнение. Новият лекар каза, че много прилича на хидросалпингс, но е почти сигурен, че всъщност е параовариална киста размери около 5см. Препоръча ми лапароскопия. Не знам на кого да вярвам при две различни мнения. Реших да търся трето мнение преди да взема решение за операция, тъй като ми се вижда доста крайна мярка. Не знам обаче къде да отида. Обръщам се предимно към момичетата от София. Може ли да ми препоръчате добър специалист, за предпочитане в държавна болница, но не задължително.
След прочетените мнения във форума се насочих към д-р Попов, разбира се, но не знам дали той приема за прегледи или извършва само операции. Притеснявам се да не насрочим операция, без да има нужда от нея. Ще се радвам на всички съвети    bouquet

# 188
  • София
mimoni_s, приема и преглежда, но в болница Вита.......
ако все пак си решила, че искаш той да има решаващата дума за диагностиката ти.

# 189
  • София
Не съм решила засега. Идеята ми за държавна болница идва от там, че досега само на частно ходя. Държа да подчертая, че това което пиша са лични наблюдения, дано греша. Вярно е, че вниманието което ти отделят в една клиника е значително. Но там всичко се заплаща и ме е страх да не ми насрочат операция без да има нужда от нея, само за да вземат парите. На последния преглед, когато ми препоръчаха лапароскопия направо ми изготвиха списък с изследвания и ми обявиха цена от 1200лв.  Shocked

# 190
  • София
Тази цена къде и за какво ти я дадоха? Аз платих около 1000 за избор на хирург, по здравна каса.

Не бих те съветвала да се оперираш без избор на хирург / екип. Това си е руска рулетка - може да попадне и на много добър оператор (ако се случи на смяна), но може и да попаднеш на някой, който буквално ще се учи върху теб.

Иначе относно диагностика в държавна болница - Майчин дом. Най-добри отзиви съм чувала за там.

# 191
  • София
Хм, ами става въпрос за клиника Малинов. Не съм сигурна какво точно включва. До колкото разбрах включва предварителните изследвания и самата операция. А за избор на екип не съм сигурна. По-скоро доктора, който ме прегледа вероятно щеше да извърши и операцията. Просто като чух лапароскопия и изтръпнах и не можах много да разпитам.
Иначе относно диагностика в държавна болница - Майчин дом. Най-добри отзиви съм чувала за там.
Да, точно от това се нуждая. Ще потърся добър специалист там. Много благодаря!!!

# 192
  • София
Имай предвид, че лапарото е много щадяща процедура, нищо общо с отворена коремна хирургия Simple Smile

Възстановяването също е много по-бързо и леко. А си заслужава в случаи, в които не е ясно с какво си имаме работа - ето при мен примерно две от три диагнози се отхвърлиха при лапарото, а на ехограф си бяха като извадени от учебник.

Пожелавам ти успех и да попаднеш на добри специалисти  Peace

# 193
  • София
Ами на мен в Майчин дом искаха да ми направят коремна операция, не се навиха на лапаро. А в Шейново решихме проблема с лапаро.

# 194
Здравейте момичета,
На мен ми правиха лапароскопия в Майчин дом. Аз си платих цялата манипулация, включително кой доктор да оперира. Цялата работа беше около 1900лв, а доктора беше Начев.
Аз съм от провинцията и като се разбра че ще се прави лапаро, аз събрах доста мнения при кого да отида и всички бяха единодушни Д-р Начев.
 Докато бях в реанимация след лапарото всъщност видях и чух че и другите доктори там много си разбират от работата и освен това са мили и се въртят около теб, питайки постоянно как си.
 За условията в отделението няма да коментирам, но ако си се решила за лапароскопия отивай в Майчин дом. Успех и дано всичко да е Ок.

Общи условия

Активация на акаунт