Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 751
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Добре де, може и да няма 30лв. Laughing Но е факт, че касата не поема ехография.

# 631
Е, то много ясно, че навсякъде цените са различни за ехография. Някъде може и по 50 кинта да взимат, че и повече.
Блу спомена долу-горе.
 Hug

Я да ви питам: Тая щуротия с боядисването на косата и влиянието и върху хормоните да сте я чували?
На два пъти се спомена нещо в темата за Базеда, че пречело, или влияело. Laughing
Да питам просто, ако някой е чувал нещо такова.

# 632
Я да ви питам: Тая щуротия с боядисването на косата и влиянието и върху хормоните да сте я чували?
На два пъти се спомена нещо в темата за Базеда, че пречело, или влияело. Laughing
Аз не съм чувала. Боядисвам се всеки месец, даже напоследък и кичури взех да си правя. Знаеш как са ми хормоните, та дали влияе нямам идея.

# 633
Аз не съм чувала. Боядисвам се всеки месец, даже напоследък и кичури взех да си правя. Знаеш как са ми хормоните, та дали влияе нямам идея.
В Базеда питаха, после се разрових. Тук - там се споменава, къде, кой, какво чул и т.н.
Затова питам. Laughing

# 634
колко време може да имаш високи анти Тро преди да развиеш хашимото?Имали някой с подобен случай?

# 635
колко време може да имаш високи анти Тро преди да развиеш хашимото?Имали някой с подобен случай?
Едва ли някой може да каже, понеже може и да не го развиеш и антителата да спаднат и влязат в норми.  Simple Smile

# 636
много добър отговор,а имали такъв случай?

# 637
Има, да.
Споменавало се е в някои теми, но те момичетата не пишат. Някои сигурно вече и не четат. Simple Smile
Има случаи, в които болни постигат ремисия и им спират лекарствата. Има случаи и на хора, при които антителата са влезли в норма, а има и случаи с високи антитела, където каквото и да пиеш, все тая и антителата не мърдат.
Казват, че веднъж като се повишат и няма връщане назад, но много хора имат обратни на очакванията резултатите. Laughing

# 638
дано да стане чудо и при мен и при вас

# 639
  • София
Здравейте!Хоп и аз в темата.Преди година и половина при профилактични се оказах с тсх-8,нямах никакви признаци.Ехограф-б.о,тат и мат в норма.Д-р Цветанова ми назначи Еутирокс-50.ТСХ-то падна до 2 декември месец.Преди 3 дена пуснах контрола ТСХ-6.500. Rolling EyesНе знам какво стана,ще ходя на 28.05. на преглед.Чудех се дали е възможно да е скочило,понеже пиех Фемикур/на билкова основа е,но регулира хормоните/? newsm78Точно тогава се почувствах отпаднала,сънлива и много изморена,за това и го спрях/фемикура/.

# 640
Здравейте!Хоп и аз в темата.Преди година и половина при профилактични се оказах с тсх-8,нямах никакви признаци.Ехограф-б.о,тат и мат в норма.Д-р Цветанова ми назначи Еутирокс-50.ТСХ-то падна до 2 декември месец.Преди 3 дена пуснах контрола ТСХ-6.500. Rolling EyesНе знам какво стана,ще ходя на 28.05. на преглед.Чудех се дали е възможно да е скочило,понеже пиех Фемикур/на билкова основа е,но регулира хормоните/? newsm78Точно тогава се почувствах отпаднала,сънлива и много изморена,за това и го спрях/фемикура/.

А защо почна да пиеш Фемикур?
По-скоро ТСХ се е вдигнало, това вдигане се е отразило на половите хормони и МЦ, почнала си да пиеш Фемикур без да провериш ТСХ... От написаното разбирам, че зимните месеци не си пила еутирокс, съвсем нормално е ТСХ да се повиши в студеното време и макар вече да е топло от месец, да не може още от само себе си да се нормализира.

# 641
  • София
Явно не съм се изразила правилно.Пия Еутирокса от година и половина,въобще не съм го спирала.Фемикур ми изписаха март,защото получих кафеникаво зацапване 2-3 дена преди цикъла.Пих го 1 месец и го спрях.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 13:03 от bonibon 44

# 642
Аз не съм те разбрала правилно. Grinning  Сега на второ четене никъде не виждам да пише, че си спряла еутирокса. Съмнява ме месец прием на фемикур да ти вдигне толкова ТСХ. Все пак ако се пие нещо, което макар и не хормонален препарат, се очаква да окаже влияние точно върху някакво хормонално равновесие и при положение, че хормоните на ЩЗ регулират всички останали хормони в тялото, може пък да се пуска едно контролно ТСХ предварително.

В една друга тема се споменава масло от вечерна иглика при хипофункция на жлезата. Някой с личен опит или повече информация?

# 643
  • София
Здравейте за сега и аз съм при Вас. Казвам за сега защото TSH ми е над 100, ходих при ендокринолог и чрез напипване на жлезата по врата и на база резултата от изследването ми каза, че имам хипотероидизъм. Родих преди 5 месеца второто си дете, имах 12 излишни килограма натрупани през бременността и преди 2 месеца изведнъж качих още 6 килограма а от 2 седмици ми се подуха клепачите и пръстите на ръцете. Изписаха ми 25 микрограма Еутирокс за първите 15 дни и след това 50 микрограма. Викат ме на контролен преглед след 3 месеца. Други симптоми са сънливост, непукизъм от рода на нямам нищо наготвено и какво от това, дебела съм и какво от това и т.н.  Всички ме успокояват, че не нищо страшно щом се лекува, но на мен не ми пука изобщо, даже не съм впечатлена. Много дълго стана. Не съм чела изобщо нищо, но чух че се правят някакви антитела и се гледа на ехограф. Лекуващия ме лекар каза , че ще направим тези неща следващия път т.е. след 3 месеца.  При вас как беше? Искам да попитам колко време според вас ще мине докато ми спаднат оттоците по лицето и ръцете, което вероятно е най- малкия ми проблем.

Отивам на първа страница да прочета това онова.
Аз минах по същия път със същите резултати - ТСХ - над 100 (референтни ст-сти - 0.27 - 4.2); МАТ - над 600 (референтни ст-сти - 0 - 34). Постепенно увеличиха Еутирокса и сега съм на 75мг. Оттоците спадат след около месец може би. Провери и за друго автоимунно заболяване - има съпътстващи - при мен станаха три. ooooh!

# 644
july1993, я кажи как става тая проверка за други автоимунни. То по симптоми само няма как да гадае човек, а и да се насочи, ами някакви общи антитела май имаше, дали има автоимунен процес? Би ли споделила?

Блу, от около година се каня да взема Прим Ойл - с масло от вечерна иглика и още не съм го направила, защото се страхувам да не ми разбърка хормоните. По-надолу ще споделя защо.
Не съм забелязала да се препоръчва при хипофункция на щитовидната, иначе за много болести и състояния. Аз исках да го взема заради високите нива на кръвната захар и доброкачествени образувания в гърдите. Има и много други благоприятни ефекти.
Иначе се пие от 2 до 4 капсули дневно и ако се приема по 2 капсули стига за 1 месец опаковката, като се препоръчва поне 3 месеца да се пие. Вече за лечение сигурно ще е по-добре да се пие максималната доза. И аз не знам - размишлявам си пишейки.
Много ми се иска да го пробвам, най-вече заради образуванията в гърдите, но се притеснявам, както писах по-горе.
Иначе има на различни фирми, но долу-горе цените са едни и същи за 60 капсули. Дневните дози също.

А относно Фемикур, бях пила преди време, сега не помня името на билковите хапчета, ама бяха на д-р Тошков, които се приемаха при проблем с щитовидната.
Направо си оправих хормоните. Чак започна да ми идва 2 пъти в месеца менструацията още с първата опаковка и след това се откри проблем с щитовидната. Не казвам, че е от тях, но си имам едно наум.
То не се знае и маслото от вечерна иглика как би ми повлияло.

Общи условия

Активация на акаунт