Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 734
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Друго си е "някой, ама абсолютен някой" да я е убедил преди това, че вода кърмачето трябва да пие Simple Smile
 Вярвам, че родителите могат да преценят най-добре как да постъпват с децата си (стига да се постараят), но много се дразня, когато тръгнат да упорстват, че нямало да слушат никой, което обаче де факто ще рече, че просто не искат конкретна информация да обработят(не непременно да се съгласят с нея), а държат да работят само с с базата данни, които все пак някой им е заредил.  Сякаш съществува нищото. Жената ражда с нулева информация и започва да гради опит и познания от инстинктите си. Да не би да сме на самотен остров, та и това усещане  Thinking

# 346
  • Cyprus, Пловдив
Друго си е някой да ти е смели и поднесе наготово информацията  Wink Като например в 99% от всички случаи-компетентни педиатри дават съвет как кърмата не е достатъчна и трябва задължително дохранване с АМ  Wink ooooh! ааа и забравих-кърмене след 1годинка-абсурд  Naughty Mr. Green

# 347
Най-после нови бисерни реплики за темата и от мен:

Млада, интелигентна, симпатична баба. Обяснява как научила внучето за два дена да спи цялата нощ като му спряла нощното хранене. Питам я, на какво хранене е внучето (на 3 месеца).
- О, на адаптирано мляко, разбира се! Първите 2 месеца имаше кърма, но тя нали е толкова (2 месеца), и после спира...
След което идва култовият й въпрос към мама на годиначе (т.е. мен):
- А ти до кога кърми?
И култовият ми отговор: - До момента!
-  Shocked Shocked Shocked (с леко вдигане на ръката до устата и ментално прекръстване, мисля).
Тя искрено мисли, че кърмата спира на втория месец, и ме смята я за медицинско чудо, я за извращение на природата. Обяснявам, че кърма има, докато бебето суче. Оказва се, че внучето не е сукало, а е хранено само с изцедена кърма, "за да се види колко точно изпива". На мен ми става ясно защо кърмата така бързо е спряла. Обяснявам, че изцеденото с помпата не дава представа за наличното мляко.

Става дума и за сокчета, които също не пием. Тя е притеснена, че сме безвъзвратно закъснели. Аз обяснявам, че попадат в десятката на най-вредните бебешки напитки, и обяснявам защо.
Няма какво да каже и минава на водата. Казвам, че и до днес детето ми толкова мляко пие, че недолюбва водата. Не е учудена - има обяснение: водата трябва да се подслажда, защото обикновената "блудкава" вода е ясно, че няма да се харесва. Тя подслажда с мед. Откакто подслажда, бебето пие, и кожата му се е оправила и хидратирала. Аз пък малко надменно заявявам, че моето изключително кърмено  и "безводно" бебе винаги си е имало прекрасна и свежа кожичка. Обяснявам защо не се дава вода и как води до намяляване и спиране на кърмата преди 6-те минимални месеца на СЗО. Пак няма какво да каже. Във връзка с меда, обяснявам и за риска от ботулиново натравяне при много малки бебета... (не, че е голям риск, ама така, да си кажа всичко, което знам, като съм почнала...).

Разговорът умира, и двете се кръстим мислено...

# 348
Точно заради такива разговори повечето майки вече умишлено ме избягват  Joy
Браво karmelita_007.Жената ще има върху какво да разсъждава за в бъдеще.

# 349
karmelita_007  спряла си тока на бабата  Joy.
И аз да се разпиша с прясна прясна реплика : След секцио не се кърми поне 10 дена - да се изчистел организма от упойката. При моята и на една приятелка логична реплика, че след 10 дена без да се стимулира производството на кърма тя ще си замине - ни се отговори - еми с помпата и се хвърля  ooooh!. Така всички кърмили след секцио да знаете , че сте си натровили децата  hahaha

# 350
Мале,аз мойта я накърмих 4 часа след секциото...язък натровила съм го детето и водичка с мед не давах,съсипах и детството Laughing

# 351
Мен пък "приятелки" ме убеждаваха,че след като съм родила секцио кърмата ми била некачествена,заради оперативното родоразрешение и няма да мога да кърмя дълго.След като разбраха,че сме все още предимно на кърма,решиха,че преувеличавам и се кърмим само по 1-2 пъти на ден...

# 352
Абе, вие не знаете ли, че след секцио няма кърма?!  Mr. Green

# 353

И аз да се разпиша с прясна прясна реплика : След секцио не се кърми поне 10 дена - да се изчистел организма от упойката. При моята и на една приятелка логична реплика, че след 10 дена без да се стимулира производството на кърма тя ще си замине - ни се отговори - еми с помпата и се хвърля  ooooh!. Така всички кърмили след секцио да знаете , че сте си натровили децата hahaha

ааа, така. А аз се чудя защо моят е такава хуна и голям инат, а то - от отровната кърма след секцио-то doh

Онзи колега на ММ , за когото писах преди време, живо се интересувал, почти всеки ден  Laughing, дали продължавам с кърменето Laughing ами , че детето на годинка вече, а пък тя  Shocked кърми.

Друго - стана въпрос пред едни познати, че кърмя, те много се зарадваха, поздравиха ме, но ме издразни, че казаха " щом още имаш...." Какво става, идва момент и спира кърмата, а пък аз "още" съм имала... Rolling Eyes много ясно, че щом кърмиш - ще имаш...

# 354
Друго - стана въпрос пред едни познати, че кърмя, те много се зарадваха, поздравиха ме, но ме издразни, че казаха " щом още имаш...." Какво става, идва момент и спира кърмата, а пък аз "още" съм имала... Rolling Eyes много ясно, че щом кърмиш - ще имаш...

Аз не мога да разбера,защо на хората им е толкова трудно да проумеят този механизъм-ако кърмиш-имаш.Все се опитват да ме убедят,че не било то така и имало жени дето въобще нямали,а аз да съм се радвала,че имам  newsm78

# 355

Аз не мога да разбера,защо на хората им е толкова трудно да проумеят този механизъм-ако кърмиш-имаш.Все се опитват да ме убедят,че не било то така и имало жени дето въобще нямали,а аз да съм се радвала,че имам  newsm78

анджак! Peace
може би си представят гърдите като някакви кофи с мляко Laughing , което с времето се изчерпва Laughing при едни е повече, при други по-малко, затова някои кърмят до късно, а др. - не Laughing

# 356
Да вметна, че получих и една похвала за кърменето на голямо дете: кърмя в подножието на известен монумент в чужбина, и минаваща млада американска майка (черна, с млад бял съпруг и малко детенце - описвам подробно за повече колорит) мимоходом оценява ситуацията (ситуацията е, че кърмя голямо дете където ми падне) и ме поздравява искрено и насърчително с Good job!

# 357
  • София
karmelita_007, не се ли чувстваш поне малко отговорна за здравето на тази старица? Ако ѝ докараш някой инфаркт с тия "иновации", после няма ли да ти е съвестно  Whistling

# 358
karmelita_007, не се ли чувстваш поне малко отговорна за здравето на тази старица? Ако ѝ докараш някой инфаркт с тия "иновации", после няма ли да ти е съвестно  Whistling

Млада е жената, бе! Нищо й няма - само добро съм й направила - сега ще има да разказва на приятелки и роднини до сто и едно за "една луда, дето познава"... Wink

Нали не й разказах за захранването, водено от бебето? Достатъчно съм я пощадила!

# 359
Аз малко в страни от темата - една ромка от нашия блок веднъж ме вижда да кърмя на стълбите (то и аз като някой клошар, ама зад блока няма пейки, а пред блока много напичаше  Laughing). Нахранихме се и прибирам аз инвентара и тя наближи и като ме почна: "Няма да се срамуваш, ей. Вади да си нахраниш детето. Това по-хубаво от кърмата няма". Обясних й, че просто сме приключили и тя ми каза да си храня детето с кърма колкото се може по-дълго. Останах приятно изненадана от нея  Mr. Green
Иначе около нас доста бебета или някоя баба има внучета и постоянно се обясняват кой как нямал кърма, била с незнам си какъв цвят, детето гладно седяло и т.н. Както и разни коментари от сорта: "Няма да седя цял ден с него да се занимавам и да го кърмя". За какво ли си майчинство тогава?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт