Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 677
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Наскоро стана въпрос на площадката, че нямам нищо против да си кърмя детето навън и че вече се е случвало два-три пъти да го правя и една майка /никак не ми е близка просто по физиономия се знаем/ реши да се намеси в разговора и отсече, че било много нехигиенично да си кърмиш детето навън, без да си измиеш гърдата. Не смятам, че е така но се почуствах като мърла   Crossing Arms.

Знам колко е неприятно,въпреки че не е вярно.На мен са ми казвали,че щом кърмя на поискване и мъжа ми го толерирал,значи мога и да не си изчистя или измия вкъщи и никой нямало да има нищо против  newsm78.Пък другите мъже не били така толерантни като моя и искали да им е чисто и подредено,а не по цял ден да дондуркам детето.Много ме хваща яд на такива изказвания,особено заявени авторитетно от типа:"виж аз как се грижа за семейството си,а пък ти не можеш"

Кармелита при такива особи няма много смисъл да им се обяснява,нали такава заяви, че СЗО са секта  Joy

# 406
СЗО е организация, която, както всички организации, които започват със "Световна...", е подчинена на икономически интереси. Само че, в случая, по изключение са честни за кърменето, да се чуди човек. Е, секта не са Simple Smile

# 407
  • София
Аз пък отвръщам на удара с нещо от сорта, че нуждите на детето ми са над личния комфорт за блестяща чистота. Или че мъжа ми е достатъчно отговорен, за да е наясно, че нуждите на бебето ни  често изискват жертвата дома ни да не е подреден ( нищо че всъщност дома е разхвърлян по съвсем други от нуждите на детето причини  Laughing )

А свекървата веднъж :"Уж много се грижиш да не яде това-онова детето, кърмиш го, пък за къщната чистота не си така стриктна". Аз пък не мога да разбера защо не схващат, че да вкарваш отрови в организма на детето няма нищо общо с "риска" от живот сред разхвърляни играчки и непочистени мебели.
 Друга странност на свеки е също, че точно обратната логика има, когато целта е пак да убеди в своите си доводи - както трябвало детето да не се ограничава много от към боклуци, за да изгради имунитет, така трябва да е и с храната. В един момент изгражда имунитет  Sunglasses . Представяте ли си да имаме имунитет срещу кренвирши  Whistling . Или ядеш на корем храни с глутамат, но той вече спира да ти действа зле, просто си имунизиран. Или ако бебето е яло брашняна каша от малко, то ще има имунитет и няма да се разболее от болести ,свързани с непоносимост към глутена. Чудя се обаче защо алергиите към кравето мляко се увеличават, като би следвало имунизацията да е почти гарантирана  Thinking

# 408
Наскоро стана въпрос на площадката, че нямам нищо против да си кърмя детето навън и че вече се е случвало два-три пъти да го правя и една майка /никак не ми е близка просто по физиономия се знаем/ реши да се намеси в разговора и отсече, че било много нехигиенично да си кърмиш детето навън, без да си измиеш гърдата. Не смятам, че е така но се почуствах като мърла   Crossing Arms.

Е ти защо не и каза, че за целта има мокри кърпички на Чико за кърмачки Simple Smile))

# 409
Мда, представям си какъв фурор ще предизвикам, ако освен че си "вея циците" на публично място, взема и да ги забърсвам преди това.

# 410
  • София
Така като кажат
"вея циците" на публично място
    сякаш наистина съм избрала възможно най-оживеното централно място и крещя с пълно гърло Еееей, хораааа, елате да ме видите как сега ще кърмяяяя! И крещя и си развявам циците...  Laughing

# 411
Всяко място освен тоалетната и някоя завряна в храстите пейка в края на парка е "възможно най-оживеното централно място".  Laughing

# 412
  • Плевен
Цитат
Навъдили са се напоследък много откачени, фанатизирани доячки, които ако могат и до абитуренския ще кърмат. Щото видиш ли в третия свят кърмят до 4-5 годишна възраст. Те затова там са "изключително здрави" децата.
Лелеееее,как не ме е срам-откачена,фанатизирана доячка съм аз...
Цитат
Мами, много се радвам на темата

Най сетне да си поговорим хубаво и за Ам:

Никакви негативи няма, наистина като 4е ли настъпи всеобЩа истерия с кърменето и скъпоценното май4ино мляко.
А АМ е една прекрсна формула, с която де4ицата си растат добре и смея да твърдя, 4е майките са им по спкойни и отпо4инали, в резлутат и по ефективни. да не говорим, 4е на бебоците им се създава хубав режим от малки и са много спокойни и ведри, Щом са отпо4инали. НеЩо, което е трудно с така наре4еното "кърмене на поискване", хапване ненпрекъснато...

Кърмих 2 месеса, "със зор" и мъка, а детенце едва растеШе с тази "златна" кърма. Продължих с Ам, за добро и на двете ни. Стига предрасъдъци

Съвременните АМ, са до такава степен, проверени, изпитани, контролирани, обогатени с витамини и какво ли не, та просто вси4ко е ок.

Другото са глупости ( разни там големи глави, затлъстяване и всякакви Щуротии)
Леле такива умозаключения......

# 413
  • Плевен
Да взема да си купувам и аз от тези проверени,изпитани,контролирани,обогатени с витамини и кво ли не.Пък аз го мъча с тая "златна кърма".....

# 414
Само като видя някой пост с "4" вместо "ч" и ми бърка в здравето.То е вярно,че и на мен сериозно ми куца граматиката,но поне се старая  Grinning

# 415
  • Варна
Ооо това за къщата и домашната работа колко съм го чувала... ooooh!

Обаче аз пък имах и имам железен отговор Mr. Green
Моят мъж не е от тези с "очакванията" да им е чисто, защото вместо да очаква той действа, а когато съм била заета винаги се е включвал без покана, че даже и готви.
И винаги съм го изтъквала, ако ми се заядат така.Не съм искала да им го навирам в очите, ама като ми поставят така въпроса съответно си казвам.
И къщата ми е чиста, и бебето си беше нахранено, а мама и татко доволни  Wink

Моят мъж даже сам си е казвал на такива особи "Ами аз ѝ помагам!", а после им се смее на ококорените погледи  Laughing Laughing

# 416
моргана, и аз се чувствах като мърла в родилното, всички ме обвиняваха, как може да не си мия гърдите преди кърмене, а бях чела, че не трябва и бях убедена, че аз съм права.  Crossing Arms
skrech, и моята свеки казва същите неща  Mr. Green Уж все гледам какво яде, а пък цял ден е на земята и не ми пречи, че ръцете са и постоянно в устата и изяжда всички мръсотии. А пък иначе много я пазя  Crazy И за храните така - трябвало да свиква да яде всичко, защото като тръгне на ясла всичко ще яде. Ами аз от 3-тия месец да бях почнала пържоли да давам, нали така или иначе ще ги прояде някога  Mr. Green
Тани#Crazy от къде ги намери тези постове  hahaha

Свеки онзи ден ми вика "ей ти каза, че ще я кърмиш до 1г. и наистина така ще направиш. Е, то не остана, тя след няма и 2 месеца вече ще е на годинка и ще спираш". Аз и казвам, че няма да спирам, а тя "е как така, нали каза до годинката"  hahaha Отговорих, че сега ще гоним година и половина  hahaha 
Една вечер майка ми беше на гости и аз приготвям АМ, тъй като вечер дохранвам, и тя "Е, то виж колко лесно става, защо не искаш да я отбиваш"  ooooh!

# 417
Много са ми странни с това, че с АМ е по - лесно  Rolling Eyes

# 418
Много са ми странни с това, че с АМ е по - лесно  Rolling Eyes

Аз си мисля,че просто им се струва,че чрез кърменето ще са залепени за бебето.Няма да могат да го оставят на бабите и да отидат на вечеря или кино,постоянно ще им се върти из ръцете някакво си бебе и т.н.Може би затова им е "по-лесно".Тази моя наскоро родила приятелка откровено си ми каза,че затова не искала да кърми,защото щяла да бъде като мен-постоянно прикрепена за детето,кърмеща на обществени места Grinning

# 419
Да бе,много е лесно няма що!Сега пътувам с един сак шишета,кани,термоси и АМ,а до преди няколко дни ,храната винаги беше с нас,стерилна ,топла и Златна!!!Толков ми е тежко,че се наложи да я отбия,че само като чета темите за кърмене и ми се доплаква.Няма по лесно,полезно и прекрсно нещо от това да гушнеш детенцето си до гърдата си,а погледа с,който те гледа е безценен...
Сори за оффа,ама ми е болка и ,като чуя капацитети да дрънкат глупости ,ме избива на агресия #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт