Политически идеологии ! Къде е разковничето !?

• 21 426
  • 663
  •   1
Отговори
# 180
Значи комунизъм освен във Северна Корея и в Куба не знам другаде да има в 21 век , така че моля да правим разлика със социализма

Ама ти хабер си нямаш ни нито от социализъм, нито от комунизъм! Комунизъм НИКЪДЕ И НИКОГА не е имало!

Имаше го само в книгите и в училищните уроци. Трябваше да сме го построили до 2000г. Даже през 60-те са говорили за 1980г. Голям майтап........

# 181
Айде напишете нещо по-смислено, вместо да се репчите. Идеята на темата беше да се представят политически идеи. Почти само Катрала е представила такива. Никой не ви кара да обсъждате Венецуела, ако няма какво ново да  представите не спамете.

Ето ти политически идеи:

Масови протести, широки обществени дискусии за всичките тези безобразия, които ни удавиха. Тя стана много сложна, те я направиха такава, за да не можем да реагираме. Какво от това, че има избори и се сменят партии? Какво хубаво виждаме като резултат? Напротив, всяко управление ни носи нови неприятности. Разхищения, кражби, безхаберие и унижения за населението. Повече подробности написах в другата тема. Ето ги:

Така ни удавиха в разнообразни и многобройни проблеми, че вече протестирането стана извънредно сложно. За какво ни е вицепрезидент? За какво са ни 70броя министри и техните заместници? Ами различните агенции и дирекции с куп чиновници и шефове в тях? За какво са ни 240търтея в НС? Защо там има толкова много автомобили, както и в министерствата и агенциите? Датският парламент имал само 3автомобила, а норвежкият крал сам карал колата си! Защо е мандатността, щом някои са вътре вече 5-ти мандат? Защо НС трябва да разполага с две сгради? Защо непрекъснато обикалят света с нашите пари и то даже при криза? Защо да не можем да ги отзоваваме за лошо свършена работа или прекалено много отсъствия от работа? Защо не им търсим сметка за престъпните закони, които сътвориха по поръчка на МАФИЯТА? Защо заетите депутатски места да не зависят от % гласували избиратели? Отказът от гласуване е оценката, която населението дава. Защо през 1990г. гласуваха над 90%?
А колко съветници има в НС, МС и в президентството.....
Как може един закон приет с 80гласа  "за" да бъде легитимен? А референдум с 20% участвали?

# 182
  • London
Айде напишете нещо по-смислено, вместо да се репчите. Идеята на темата беше да се представят политически идеи. Почти само Катрала е представила такива. Никой не ви кара да обсъждате Венецуела, ако няма какво ново да  представите не спамете.
Да Ибсена такива са привържениците на ГЕРБ какво да се прави Simple Smile))) идеи никакви , но оплювки много. Naughty

# 183
Айде напишете нещо по-смислено, вместо да се репчите. Идеята на темата беше да се представят политически идеи. Почти само Катрала е представила такива. Никой не ви кара да обсъждате Венецуела, ако няма какво ново да  представите не спамете.
Да Ибсена такива са привържениците на ГЕРБ какво да се прави Simple Smile))) идеи никакви , но оплювки много. Naughty

А ти как точно разбра кои от нас са привърженици на Герб? Кики ли ти го каза? Или си хвърляла боб?

Аз пък до ден-днешен  не зная какво означава абревиатурата на Герб. И не ми е необходимо.....

# 184
идеи никакви , но оплювки много. Naughty

Ами то фантазни идеи много -то и аз мога да предложа да открием нефт и диаманти утре и всички да заживеем щастливо завинаги. Ама доколко това е осъществимо, е съвсем друг въпрос.

# 185
  • London
Чавизма не е петрол Wink))) , подобна политика се води и в др страни от Южна Америка , които съвсем не са с такива залежи.

Ми да поговорим колко са добре те тогава? Да не сравняваме ябълки с круши.

Има две нещо на пръв поглед, които ми пречат да възприема чавизма като устойчива идеология:

- Венецуела се издържа от петрол, това е очевидно. Няма никакви доказателства, че чавизмът насърчава икономика, която произвежда блага. Ок, преразпределя ги справедливо според много хора - но ако нямаш какво да преразпределяш, колко справедливо го правиш почва да губи значение.
- Предстои да се види има ли чавизъм без Чавес. Защото идеология, която може да бъде налагана и прилагана само от един човек, също е твърде мимолетна и не си заслужава да се говори толкова за нея като модел за подражание.

Ето и една статия в Дневник по въпроса: Възможен ли е чавизъм без Чавес?
 Всички са Чавес , идеите не умират и Чавес е по-жив от всякога във своите последователи. Погледни политиката на Ево Моралес , Кореа , Мухика , Киршнер , Лула , Дилма .....и там има прекрасна политика , а не говорим за страни с петрол или за Венецуела. При желание мога да предоставя филми , статии и тн. В предни страници писах и дадох пример за тези страни и как са се стабилизирали след едно покъртително фиаско е икономиката си. Не забравяйте огромните дългове на Аржентина , които Кристина изплати и приключи със заемите от МВФ. Ами Кореа и той така с помощ на всички съседни страни , Ево Моралес е момче от индианско селище , където дори не се е говорил испански , училището му било на час път пеша , спал е на земята и е бил овчарче , а сега е президент легализирал коката и вдигащ държавата си кара и дори в предна статия се оказа , че мин заплата там е по-висока от тази у нас. Винаги има нещо , което е печелившо в една държава или поне което е нейния коз. И винаги с една политика целяща наистина просперитет на народа може да се постигне напредък. При тези хора има желание в България никога не е имало.... желанието се опира до лични авоари , кръжащи около партията фирми и прочие. Защо мислите сега всички партии изповядват та дори и левите десни идеи и либертанстват ???? Ами за да се облагодетелстват именно техните фирми от поръчки , подизпълнителства и тн. Погледнете какво се случи с тока ???? Извинете , но в нито една държава от посочените и нито един от тези управници би заложил подобен капан на опърпания си народ. Значи в България ме дразни , че не се работи изобщо за най-бедните , а всяка печалба идва от техния джоб. Но какво ли ви обяснявам като повечето тук пуснахте бюлетина за агент Буда преди време за да ви каже сега , че пенсионерите изяли резерва. Гласувайте , продължавайте в същия дух ще я пребъде България. И нека наистина започнете да давате идеи тук...целта не е само аз да пиша и оправдавам позициите си. Да не говорим , че го правя пред хора целящи само да се заяждат не че наистина ви вълнува или отчитате какво ви пиша. Отпред дадох статия как сме сред най-бедните държави. Та за тия неща се замислете , за децата ни..... не ме хапете мен , аз не съм ви крала и нямам банкови сметки на Сейшелите.

# 186
  • London
  Simple Smile Е, да де, ама много е  важно кой пише 1 статия, симпатизант ли е или обратното. Тази статия е ама мноу пристрастна. Wink  Странно ми е критичното изречение за ''употреба на държавните ресурси за решаване на локални проблеми.'' Че за какво друго да се употребяват държавните ресурси? За концесии срещу тайна комисионна ли? Не е ли тва българският модел на политика?Разбирам, че идеята на Чавес за '' подкрепа в низините на обществото'' нема да срещне одобрение в този форум на потомствени аристократки и едри бизнесдами, де!  Wink А в нашата политика нема идеи- ни десни, ни леви. Нема да дочета статията аз, тя е пропагандна, не е за политика, нито за икономика.
И Кореа е аристократ , но не му пречи да е президент и за най-бедните и окаяните. Ева Перон не е запомнена заради любовта си към олигарсите , а заради любовта към най-бедните. Такива хора се помнят , другото е плява либертанска. Някой гледа ли клипа с балона или само качвам тук неща , а никой не ги гледа. Joy

# 187
  • София
Айде напишете нещо по-смислено, вместо да се репчите. Идеята на темата беше да се представят политически идеи. Почти само Катрала е представила такива. Никой не ви кара да обсъждате Венецуела, ако няма какво ново да  представите не спамете.

Тука не се търсят идеи, залага се на пропаганда,  а не  на аргументи.  Линкват се  се разни клипчета, на които може и да се върже някой дето не е чувал за Лени Рифенщал.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 13:43 от Refrenolog

# 188

Тука не се търсят идеи, залага се на пропаганда,  а не  на аргументи.

Точно.

А ние трябва да се възхищаваме от президент, който е легализирал коката!!!

# 189
  • London

Ето ти политически идеи:

Масови протести, широки обществени дискусии за всичките тези безобразия, които ни удавиха. Тя стана много сложна, те я направиха такава, за да не можем да реагираме. Какво от това, че има избори и се сменят партии? Какво хубаво виждаме като резултат? Напротив, всяко управление ни носи нови неприятности. Разхищения, кражби, безхаберие и унижения за населението. Повече подробности написах в другата тема. Ето ги:

Така ни удавиха в разнообразни и многобройни проблеми, че вече протестирането стана извънредно сложно. За какво ни е вицепрезидент? За какво са ни 70броя министри и техните заместници? Ами различните агенции и дирекции с куп чиновници и шефове в тях? За какво са ни 240търтея в НС? Защо там има толкова много автомобили, както и в министерствата и агенциите? Датският парламент имал само 3автомобила, а норвежкият крал сам карал колата си! Защо е мандатността, щом някои са вътре вече 5-ти мандат? Защо НС трябва да разполага с две сгради? Защо непрекъснато обикалят света с нашите пари и то даже при криза? Защо да не можем да ги отзоваваме за лошо свършена работа или прекалено много отсъствия от работа? Защо не им търсим сметка за престъпните закони, които сътвориха по поръчка на МАФИЯТА? Защо заетите депутатски места да не зависят от % гласували избиратели? Отказът от гласуване е оценката, която населението дава. Защо през 1990г. гласуваха над 90%?
А колко съветници има в НС, МС и в президентството.....
Как може един закон приет с 80гласа  "за" да бъде легитимен? А референдум с 20% участвали?

Съгласна съм с тези неща повече от 2 мандата не бива да има в НС , депутатите наистина са доста за малката ни топяща се нация. И държавния апарат е много раздут именно подръжниците на комедиантите ГЕРБ и полицията ???? То сме си полицейска държава. Да не говорим жандамите какви са шкембари и те уж са спец части  с тия кореми не може да настигне стара баба. И пак само с връзки на всякъде по пирамидата. А  президента ако не сме президентска или поне полу-президентска република със повече правомощия на фигурата президент не виждам защо да я имаме ??? Само да още едно звено издържано от държавни пари за да каже 2-3 речи на година и по стара традиция да не реализира никакво вето понеже е пионка. Аз съм за президентска република.Отзоваването трябва да става и от народа с подписка разбира се при наличие на основателни доказателства да не почнем да се отзоваваме по симпатия хахха. 1990 се е гласувало много поради измамените овце вярващи на Иван Костова Simple Smile))) после хората са схванали , че всички са от едно тесто и им писва да дават гласа си за поредния обирджия. За мен гласуването трябва да е задължително и със ценз завършено основно образование ( възм да се чете и пише на български). Стига са идвали автобуси с турци.... които дори не знаят езика ни , а решават съдбините ни. Процентна граница 5 % за влизане в НС , край на лобитата. И разбира се за мен мажоритарна избирателна система е по-удачна , лично мнение. Но не каза нищо за социалната ни политика ???? За тока какво предлагаш ??? Само със съкращение на част от апарата ли мислиш да оправиш държавата ????

# 190
  • London

Тука не се търсят идеи, залага се на пропаганда,  а не  на аргументи.  Линкват се  се разни клипчета, на които може и да се върже някой дето не е чувал за Лени Рифенщал.
Никой не те е вързал Simple Smile))) да гледаш или посещаваш темата. Отвори си тема ''Предимствата на неолиберализма '' и напиши нещо смислено повече от 2 реда нападки. Лек ден ;0

# 191
Видях коя е Ризенщал. Аз смятам либертарианството за голямо зло. Копвам статия на Чомски, която прочетох преди месец в друга тема. Wink А това, че левият строй в бг не се е получил, не е доказателство, че десните идеи са автоматично по добри.http://snaiper-bg.net/2012/12/noam-chomski-kakvo-e-globalizatsiy … -pecheli-ot-neya/

# 192
  • London

Тука не се търсят идеи, залага се на пропаганда,  а не  на аргументи.

Точно.

А ние трябва да се възхищаваме от президент, който е легализирал коката!!!
Можеш да си мечтаеш за такъв президент , но как като ти се възхищаваш на Първанов или Плевнелиев. Да ви имам президентите хахаха !

# 193
...Ево Моралес е момче от индианско селище , където дори не се е говорил испански , училището му било на час път пеша , спал е на земята и е бил овчарче , а сега е президент легализирал коката и вдигащ държавата си кара и дори в предна статия се оказа , че мин заплата там е по-висока от тази у нас....

Бедността сама по себе си не е добродетел. За Боливия намирам средна заплата от 2789 USD годишно (350 лв месечно). Ти къде гледаш данни за заплащането?

Това за коката - предлагаш и ние да легализираме отглеждането на канабис ли - че нещо не разбирам защо това с коката е добро?

Пак да питам - ти що седиш в Лондон?

# 194
  • London
Видях коя е Ризенщал. Аз смятам либертарианството за голямо зло. Копвам статия на Чомски, която прочетох преди месец в друга тема. Wink А това, че левият строй в бг не се е получил, не е доказателство, че десните идеи са автоматично по добри.http://snaiper-bg.net/2012/12/noam-chomski-kakvo-e-globalizatsiy … -pecheli-ot-neya/
Да либералите що не си спретнат една тема и да дават идеи. Да видят тогава аз как със аргументи критикувам не като тях с 2 изречения. А ако го питаш защо е неолиберал и той не знае. Просто смехория. Ще погледна сега статията мерси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт