ЮНИ на вратата чука, скоро с бебчета ще бъдем всички тука!

• 24 866
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
DrDD, аз имам точно същата болка, високо горе в дясно- и само се мъча да се наглася да не ме притиска. Говорих с моя лекар и той каза, че най-вероятно бебето ме притиска в жлъчката и от това е болката- да внимавам с похапването- често и на малки порции и да не прекалявам с яйцата по Великден (хм...интересно как ще стане точно...) и така.  Но е много гадно....

# 616
fashionmama, моите съболезнования  Hug
Ivvangeline, Честит юбилей, много хубави емоции и здраво бебче ти желая! Изобщо не сте закъсняли с бебето. И аз си мислех, че до 30 трябва да съм родила, а юни ще направя 32. СЕга си мисля, че до 40 трябва да имаме 3 деца  Joy Но нали знаете кога Господ се смее най-много - когато хората си правят планове  hahaha
neli_d, много стиснати палчета и от мен!!! Много скоро ти предстои най-прекрасната среща  baby_neutral

Сега да се отчета от прегледа вчера - нашия бебок за три седмици е пораснал с един килограм - вече е 2750 грама. Продължава да върви две седмици по-голям и впредвид това , а и че таткото се е родил 5200, доктора клони към секцио. Ще го насрочим за около 10 дни преди термин (около 26-27ми май), но ако тръгне по-раничко и не е станал много голям ще опитаме естествено раждане.
Имаме зелена светлина за пътуването за празниците, което още не сме решили къде ще е на 100%  newsm44

# 617

Да се пооплача и аз малко- хемоглобина ми е паднал на 85 въпреки хаповете и направо не знам какво да правя вече.На всичкото отгоре Имам някакви бактерии в урината и пуснахме стерилна за изследване  но тя ще е готова след празниците.
Поне вече е хубаво навън и сега с каката ще сме на разходки по празниците.
Хубав ден на всички Grinning
За бактериите в урината да те поуспокоя малко - и аз имах в обикновената урина масово бактерии, но стерилната излезе чиста. Много често се получава зацапване при даване на пробата затова се проверява винаги със стерилна урина. Имаш ли оплаквания като парене и болка при малка нужда?

# 618
neli_d поцжелавам ти безпроблемнно раждане,здраво бебче и възможно най-скоро да сте си у дома. Hug

fashionmama когато сутрин отворя очи и докато ММ още спи(става въпрос между 5 и 7 h) мисля за разни неща.И преди 2-3 дни си помислих същото като теб.Кога мина това време.Като,че ли онзи ден си видях двете чертички .  Heart Eyes

# 619
  • Видин
neli_d Успех, мила с теб сме всички, стискам ти палчета всичко да мине бързо и безпроблемно и да се гушкате с бебче  Hug

# 620
Шмокси, нямам никакви оплаквания и се надявам точно на това което си  писала.С предишната бременност иамх същата случка.Благодаря Grinning

# 621
keykey хубаво е да няма пръстени, всяка болница иска различни неща. Преди като раждах ми се скараха, че не съм ги свалила, бях планирано секцио, но и аз не можех да си сваля годежния пръстен и им казах, че това е положението ...

Тоновете са много добри на София, много съм доволна, днес ходих и до офиса да си оставя болничния, приложение 7 и документа от банката за сметката. Ще видим дали не съм пропуснала някой документ като отиде всичко при счетоводството.

Много съм доволна.

# 622
Мамчета  newsm78 да ви питам.
И аз имах проблема с подуването на краката, ама вчера и днес е нещо ужасно все едно са пълни с вода ... приличат на балони. Почвам да се плаша...   Confused

# 623
val 86 най-добре се чуй с доктора ти. Не е шега работа отичането, може да е т жегите., но може и да има други проблеми.

# 624
  • София
val 86 и моите са огромни - приличам на голямата стъпка - може да е от жегите, може и да е липса на белтък отичането /вчера ходих при докиту и това ми каза/ сложи ги малко в хладка водичка и ги вдигни на високо после. ще те облекчи малко или много, но е добре да се чуеш и с твойто доки, че при него си се следиш и той ти знае положението  Hug

# 625
mgamisheva - какво е това приложение 7?  newsm78 За сметката за болничния ли беше?

# 626
Да, приложение 7 е декларация от теб за твоята банкова сметка. Според мен напълно излишно при положение, че задължително ти искат от банката документ, коя е твоята сметка. А ако не искаш в тази сметка и банка да ти плащат болничните няма да дадеш нея ... нооо това е съвсем друг въпрос.

ето линка към сайта на НОИ, от който може да си го дръпнеш.

# 627
Fashionmama, приеми моите съболезнования за загубата на баща ти.  Hug Тежко е, още повече като си далеч от БГ. Приеми го така- той е освободил място за новия живот, растящ в теб, един умира, друг се ражда.
ivvangeline, Честит Рожден Ден! Някога си бяхме обещали с моята приятелка, че ще родим като станем на 30.  Simple Smile Тя роди на 35, а аз сега съм на 37. Всичко с времето си.
neli_d, стискам ти палци и чакаме хубави новини.
розинка, ние вървим почти в крачка. Моят термин е за 13.06 и днес на прегледа докторът каза, че бебка е 2200- като по учебник.
За мамите с подути крака- тази сутрин, готова за ЖК- облечена и гримирана, установих, че нямам обувки, с които да се чувствам комфортно. До вчера бях с маратонки, но тази сутрин изкарах два чифта сандали и ... идваше ми да вия от мъка. Не мога да си закопчея каишките, след много усилия успях и излязох, но скоро вече чувствах как ми се врязват до кост. Явно спасението ще са чехлите. Лекарят ме пита имам ли някакви оплаквания и аз отговорих с въпрос- Подутите крака броят ли се за оплакване? Според нея, това е нормално в последните месеци, още повече, че изведнъж се затопли и това също е фактор. Посъветва ме да избягвам соленото, да ям много грейпфрут ( някъде по-рано в темите имаше противоречиви мнения за грейфрута) и да пия фрешове.
На ЖК днес всичко е прекрасно, "като по учебник" сме, няма причини да мисля за секцио. Лекарката усети контракция в момента, в който ми пипна корема, но каза, че е нормално.  Това усещане го имам , от едно известно време, но на ЖК преди месец, доки каза, че корема ми е мек и най-вероятно детето рита по -силно, а днес се оказа, че са контракции.
От вчера съм в 45 дневния болничен и изведнъж ми стана страшно колко малко време имам. Явно това не са само мои притеснения, виждам, че и вас ви мъчат същите мисли. Сигурна съм, че ще се справим.
Хубава и спокойна вечер ви желая. Весели празници!

# 628
  • София
Keykey,съветвам те да идеш на лекар да го махнат-те първо ще пробват и други методи,или виж в интернет идеи, ако влезеш по спешност нищо чудно и да го отрежат,но остави това,опасно е за теб-имаше една мама в шейново-за час се поду и пръста и посиня,щяха да я карат в пирогов да режат пръстена,но намериха някакъв лекар (беше един през нощта),който и го сряза на място и спасиха пръста.та не ьнаеш дотогава колко ще се подуеш.аз тогава махнах моите,че не ми се рискуваше...
Нели, чакаме новини:)

# 629
mgamisheva - мерси. Аз скоро подавах такава при нашите HR-и, за смяна на банковата сметка, на която ми превеждат болничните, та сега няма да подавам пак.

Охх, заспивам на бюрото вече.....Още 20 минути.

Общи условия

Активация на акаунт