Отговори
# 555
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Добро утро, момичета!  bouquet
Бел, Мон, Hug с тия колики няма оправия. Съседката тука ползва някакви таблетки от сорта на Аквасорс като че ли - коластра ли е, водорасли ли са, не знам, но ако някой проявява интерес да питам.
Аз пък съм в голяма чуденка - да си избера дата за секциото в понеделник. ooooh!
Баткото е роден на 21 и не мога да си избера дата newsm78
Чудя се дали и бебо да не го насроча за тогава Thinking
Иначе тайничко се надявам до тогава да си тръгне сам дреб, за да не ме натоварва с такава отговорна задача да му избирам аз деня на раждане Heart Eyes
Нанинка, Рейни, Смайли, Кани и ... всички чакащи  Hug Peace

# 556
Аз мисля да купя някакви други, но не знам дали на своя глава е добре или да питам педи.Че ако почна да изреждам 100 вида капки и чайове  Rolling Eyes
Cigarette  , сега този месец ли е роден баткото? Или просто на 21 число. По принцип няма лошо да им направиш един РД  Laughing Спестяваш доста  hahaha От друга страна, да не се почувства ощетен, че му взимате специалната дата и трябва да я дели с новото човече.
На 21.7.2013г. числото на живота е 7.Много хубаво число, мистично  Laughing Много мъдрост носи.
Но ако избереш друга дата, пак можеш да ги съчетаваш с общо празнуване, но ще изглежда сякаш всеки си има специална дата.

# 557
Белле, Мон дано по-бързо им минават коликите на двете сладурки, че да можете и вие да поспите.За спанетето при вас, аз винаги съм си мислила, че ще ме е страх, да не   я натисна аз или таткото, ама ще видим ,като се роди живот и здраве.
Ние сме си 2в1, вчера вечерта имах няколко контракции по-силнички и това е , като си легнах минаха.Ще видим днес какво ще се случва, но вече съм толкова изнервена и раздразнителна, че никой не ме търпи вече.
Сигарет, баткото сега на 21.05 ли е, аз бих избрала друг ден, че да може всеки да се чувства специален, че да не ревнуват за внимание( това е моето мнение де,дано ен те обидя ) Hug
КАмбанчо, отдавна не си се разписвала, как си?
Смайли, Рейни и Кание, чакаме да кажете как сте

# 558
  • София

Добро утро  Hug

2 в 1 съм, все още контракцията е един мит, за който всички ми говорят  hahaha
Леко ме наболява "долу" все едно някой опъва нещо (не е като ПМС), дано да е признак, че беба слиза надолу  Twisted Evil

# 559
Чета, че давате Еспумизан и Саб-Симплекс за колики. Да, това е масово изписваното от педиатрите. Много мои познати обаче навремето ползваха Колийф. Сега видях, че се продава свободно и по нашите аптеки, преди само от чужбина се снабдяваше народа. Питайте педиатрите си или направо си го вземете Peace
За номер 2 смятам да ползвам Колийф, видях че от симетиконовите капки файда няма - големият ми син беше с ужасяващи колики 6 месеца, съчувствам на всички, които се борят с това чудо в момента Tired По цял ден и цяла нощ се разнасяхме на ръце, то не бяха бели шумове да му пускам, топли компреси на коремчето да правя.... ужасия. Успокояваше се само като му пусна... сешоар!
Просто коликите са нещо комплексно, не се получават само от натрупване на газове. Май никой не е успял все още да определи какво точно представляват. Хубавото при тях е, че минават!  Grinning

За къпането и кривенето исках да споделя опит. Някой се оплака, че бебето ревяло след като се извади от водата и преди да го облечете. Моят опит сочи, че бебетата реват след баня, ако им е студено. С баткото затоплях хавлията, с която го завивам след баня и спря да реве, а преди това беше кошмар. Бях като многоръкия Шива, ръцете ми не се виждаха от бързане, докато го оправях... Опитайте с топла хавлийка, може това да се окаже и при вас причината да са криви след баня Peace

Ние сме още 2в1. Имах едни очаквания, че големият ден ще е днес, но ... май съм се объркала. Засега няма никакви признаци за скорошно раждане.

Приятен уикенд от мен!

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 09:25 от Hokey Pokey

# 560
  • Бургас
Нанинче, споко, ти имаш още малко до термин, после вече пак ще я мислите  Hug Може на бебката да ѝ дойде муза да излезе скоро Wink

Сигарет, мен ако питаш е добре децата да имат различни рождени дати Wink Не я мисли толкова датата, кажи първото, което ти дойде наум и което интуицията ти подскаже. Седнеш ли много да го мислиш за всяка дата ще се намерят минуси някакви...

Въпрос към ЛЛЛ

От няколко дни дъщеря ми се гърчи, извива, дърпа глава назад, вляво, вдясно, в същото време се чува как ѝ къркори коремът, пръцка, ръмжи, скимти, реве... и всичко това и по време на ядене. Не всеки път, но често се случва. Не знам колики ли е, какъв е този ужас, но даже и не може да се наяде спокойно от него ... Пробвах да ѝ изцедя кърма и да ѝ дам в шише - пак същото, в смисъл, не опъва глава заради силна/слаба струя или нещо подобно...
На колики или на какво може да се дължи подобно поведение и мога ли нещо да направя?
И още нещо - когато не се опъва и гърчи, суче лакомо и бързо около 10-15 мин и сама пуска гърдата. Възможно ли е за десетина минути бебе на 20 дни да успее да се наяде? Чета навсякъде, че обикновено в началото сучат по 25-40 мин и затова питам.
Благодаря предварително   bouquet

# 561
  • До хладилника, който обичам
Въпрос към ЛЛЛ

От няколко дни дъщеря ми се гърчи, извива, дърпа глава назад, вляво, вдясно, в същото време се чува как ѝ къркори коремът, пръцка, ръмжи, скимти, реве... и всичко това и по време на ядене. Не всеки път, но често се случва. Не знам колики ли е, какъв е този ужас, но даже и не може да се наяде спокойно от него ... Пробвах да ѝ изцедя кърма и да ѝ дам в шише - пак същото, в смисъл, не опъва глава заради силна/слаба струя или нещо подобно...
На колики или на какво може да се дължи подобно поведение и мога ли нещо да направя?
И още нещо - когато не се опъва и гърчи, суче лакомо и бързо около 10-15 мин и сама пуска гърдата. Възможно ли е за десетина минути бебе на 20 дни да успее да се наяде? Чета навсякъде, че обикновено в началото сучат по 25-40 мин и затова питам.
Благодаря предварително   bouquet

Мон..., всяко бебе е различно Grinning вероятно и ти виждаш разлики с по-голямото дете и Сияна.
Възможно е това поведение да е от колики и стомашен дискомфорт. Някои майки предпочитат в такива моменти да хранят бебето, полегнало върху тях, с голо коремче до техния гол корем - така контактът кожа-до-кожа и топлината от майчиното тяло, заедно с тежестта от собственото, облекчават евентуалния дискомфорт; газовете също излизат по-лесно. Друг вариант е да се пробва по-често оригване по време на ядене, въпреки че много бебета не са съгласни да им прекъсват яденето, за да ги оригват, и протестират шумно Laughing

Възможно е и да успява да се наяде по-бързо някой път, а друг път да има нужда да суче бавно и продължително. Ако и след десетминутните хранения се изхожда редовно и "по график" (пишеш, че ака горе-долу на всяко ядене), то вероятно просто й се получават нещата Grinning някои по-активни бебета по-рано успяват да сучат по-бързо и ефективно; а друг път имат нужда да прекарат повече време на гърдата. Води се по Сияна, ако след бързо сукане по-рано подаде знаци за глад, може просто такъв да й е 'дневният' режим и да има нужда от по-чести по-кратки хранения.

# 562
  • Бургас
Мерси, Бу  Hug  bouquet

# 563
Hokey Pokey , може би мен си прочела за реването след баня. Аз хавлийката не я държа в банята, а в стаята и си мисля, че не е толкова студена  Rolling Eyes Нормална температура е, ще видя някак да я затопля.Но тя започва да плаче като започна да я обличам всъщност, затова си мисля, че просто се дразни от дрехите  Rolling Eyes Особено ританките като и обувам и става мазало.   
И аз знам, че коликите не се знае точно от какво са причинени и общо взето си е на късмет с методите за облекчаването им. Надявам се да не ни държат много, чак 6 месеца...аз ще полудея. 
Сега е будна, гледа си в пространството, но  е минал някъде час и половина от храненето и си мисля, че е рано пак да я слагам на гърда  Rolling Eyes Да изтрае поне още половин-1 час.

# 564
Мон, има време още така е.Ама а не знам защо реших,че ще е по-рано,може би защото доки казва, че върви седмица напред, а и заради пустата тапа, коят падна преди 10 ден Simple Smile Просто ми е притеснено , искам да я видя вече, да я прегърна и да знам,че е ива и здравичка и всичко е наред.Много съм раздранителна и нервна и ММ го отнася и вече ми е обиден, ама ми се иска повече любов да получавам от него тия дни, ама като му се карам само и се заяждам няма да стане и става един кръг и още повече се изнервям

# 565
Благодаря ви, момичета, Нанинка, не ме обиждаш бе, просто съм пред такава дилема, чеее #Crazy
Затова се надявам да си дойде от само себе си - с Никола така се случи преди 6 години - постъпих рано сутринта на 21 май с уговорката след необходимите изследвания, до края на деня да ми дадат дата-следващия или по-следващия ден. Но 2 часа по-късно просто ми изтекоха водите  Heart Eyes

# 566
  • ВАРНА
Хоп и аз пак тук,доста поизпуснах,сега вече съм на вълна избиране дата за секцио,ей,много трудно.... Rolling Eyes Терминът ми е 2.06 и се чудя каква дата да избера,че е и покрай празници....Моля давайте предложения,че вече съвсем се забърках  Rolling Eyes Засега съм запазила 18-ти,работна събота е,но започнах да се замислям дали не е раничко...На 21-ви майка ми има имен ден,обаче пък не искам да кръщавам на нея  Rolling Eyes На 27-ми баба ми има рожден ден,но е с П,а за момиче не ми допадат имената с П.... Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 10:38 от morgana07

# 567
Хоп и аз пак тук,доста поизпуснах,сега вече съм на вълна избиране дата за секцио,ей,много трудно.... Rolling Eyes Терминът ми е 2.06 и се чудя каква дата да избера,че е и покрай празници....Моля давайте предложения,че вече съвсем се забърках  Rolling Eyes Засега съм запазила 18-ти,работна събота е,но започнах да се замислям дали не е раничко...На 21-ви майка ми има имен ден,обаче пък не искам да кръщавам на нея  Rolling Eyes На 27-ми баба ми има рожден ден,но е с П,а за момиче не ми допадат имената с П.... Rolling Eyes

На мен термина ми е 6.06. За секциото ми определиха 22-ри, тъй че не мисля, че 18 е рано за тебе. Харесай си просто една дата, която на тебе ти допада. Успех

# 568
  • ВАРНА
Нашата кака е на 15.05 и тя сама си тръгна тогава,нищо,че секциото беше насрочено за 19-ти  Mr. Green И така ми олекна тогава - понеже вярвам,че всеки се ражда с късмета си,как да го определя за детето си...  ooooh!

# 569
понеже вярвам,че всеки се ражда с късмета си,как да го определя за детето си...  ooooh!
Peace

Общи условия

Активация на акаунт