Отговори
# 225
Smaile,извинявай Simple Smile А за петната не се притеснявай, после ще се махнат .Моята пък линия по корема тази тъмната е на криво  Laughing от горе до пъпа върви в една посока и после под пъпа надолу е с един пръст по-ляво отколкото горе  Sunglasses
Не е много активна темата, ама то няма и как с толкова много бебчета вече Simple Smile
Аз днес май имам някоя и друга контракция и коремът ми е доста твърд, обаче си е твърд постоянно това контракции ли са или newsm78
Не смея и да звънна на ММ и на мама да ги чуя, че като звън и те решават,че раждам Grinning

# 226
  • София
Здравейте! Честито на всички родили мами, които пишат само тук! Да са има живи и здрави бебоците, бързо да растат и много да ги радват!
Опитвам се във FB да честитя лично на всеки, въпреки, че не успявам всеки ден да влизам.

За родилите нормално - след колко време ви махат конците, забравила съм? И всички ли имат шевове? Би било чудесно и окуражаващо някой да се похвали за липса на такива, да видим има ли?

nanina_87_, и мен всеки път ме питат как съм, вълнуват се хората  Heart Eyes
smile smile, и аз се сдобих с петната, хем си ползвам крем с фактор, а слагам и ФДТ за целта. На всичкото отгоре не смея да запиша час за почистване на лице, а със сигурност част от тези петна са черни точки. Довечера или утре ще си направя едно домашно почистване, пък каквото - такова.
Права е Belle, много хубави имена имат децата  Heart Eyes
Cigarette, да ни съобщиш, че си отслабнала с 2 кг. е много лоша постъпка, засрами се моля те!

Аз си имам всички признаци за скорошно раждане - миналия понеделник падна тапата, или поне част от нея, имам си болезнени контракции, които вечер се засилват и зачестяват, а нощем ме будят. Нямам апетит (без да броим сладоледа  hahaha) и честичко ходя до тоалетна. А според докторите вече трябваше да съм родила. Аз се надявам повечко да си поседи човечето на топло - искам да направя козунаци пак, да си боядисам яйцата с каката, да се разходим в сряда навън, нали са ваканция децата...
В същото време бившия ми мъж иска да я вземе за доста голяма част от ваканцията и ми е мъчно много. А и напоследък нещо много му се ядосвам, все според него се нагаждам, все нещо става така, че програмата ми се измества и аз оставам на заден план. Не ми харесва така, пишем домашни и се мъчим, за да може с него да прекарат и почивни дни, и празненства... Cry Глези я много, тя свикна да ѝ се купува всичко, да пише домашни в последния момент. Ако възроптая ме обвиняват, много ми е болно  Cry. Оплаках се, извинете.

# 227
  • у дома
Привет момичета, да мина да ви видя и аз!
Честити бебчета на katerica, boril и silver moon - много да ги радват Simple Smile
Надявам се всички сте добре, въпреки слабата активност тук - но повечето вече са заети с бебенцата, а тези дето още чакаме - при мен един ден ок, на следващия отпаднало.. И така върви времето. Вчера имах някакви болки долу и нещо си се стреснах, взех да се чудя ще удържа ли на родилните болки... ама каквото - такова. Само гледам да не мисля много, че ще се панирам Simple Smile
Хубав слънчев ден на всички ви!

# 228
Ани, гледай да не се ядосваш, ама си права де това с детето и БМ- така като я учи после ти все ще си лошата, защото изискваш.Ама верно си си с всички признаци и чакаме всеки момент да се похвалиш.Аз не мога да преценя какво става имам ли нямам ли контракции направо вече Crazy

Ел Ем- оше малко ни остава.И аз уж си повтарям, че няма да го мисля, ама само това ми е в главата, имам ли нямам ли контракции, да не тръгва бебка.Шантава работа Crazy Crazy оше мъничко и ше ги гушкаме, само да са ни живи и здрави дечицата, това е най-важното

# 229
  • у дома
Ани, гледай да не се ядосваш, ама си права де това с детето и БМ- така като я учи после ти все ще си лошата, защото изискваш.Ама верно си си с всички признаци и чакаме всеки момент да се похвалиш.Аз не мога да преценя какво става имам ли нямам ли контракции направо вече Crazy

Ел Ем- оше малко ни остава.И аз уж си повтарям, че няма да го мисля, ама само това ми е в главата, имам ли нямам ли контракции, да не тръгва бебка.Шантава работа Crazy Crazy оше мъничко и ше ги гушкаме, само да са ни живи и здрави дечицата, това е най-важното

така е, нанинка, ще държим фронта още малко Simple Smile

# 230
Дам, аз всяка сутрин се будя с въпроса- Днес ли ще е ? Даже снощи си сънувах, че имам контракции, то си имах де и ме болеше коремът, ама викам ааа не не е дошъл май още, поне да дойде сряда Laughing Laughing LaughingЛуда работа

# 231
Аз имам едно въпросче, съжелявам,ако досаждам вече- като си правя масаж на гърдите, който намерих в интернет за стимулиране на гърдите, си ми потича по малко коластра( аз затова и го опитах да видя има ли коластра).Но от едната гърда е по-малко и по-болезнено да го кажа, предполагам , че е нормално, но все пак реших да споделя да кажете и вие

# 232
Наистина темета не е толкова активна като преди, но има още мамаи ,които чакат Simple Smile
Сега се прибирам от НОИ на Стамболийски, ходих за ПИК код,че по телефона никаква информация не дават за тези болнични, а аз от кога чакам превод нямам.  Та се питам изобщо занесен ли ми е болничния в НОИ Thinking Е отбих  се и до Мак Доналдс, напълних тумбачето. Simple Smile
Аз чета всекидневно темата , но ме примързява да пиша. Аз не знам защо си мисля, че ако ми изтекат водите сигурно ще е през нощта и сутрин като стана си казвам - " Няма да е днес " Simple Smile Пък и то спане е мн силно казано...
Вчера и онзи ден  май ми падна тапата ,но не знам дали цялата , пада частично явно  newsm78
Силни контракции или поне болезнени нямам, само ми се стяга корема от време на време и някой път като върва усещам едни пробождания от долу като с игла и спирам и се хващам за шкембето Simple Smile
Празниците наистина са проблем, защото никъде не може да се мръдне , страх ме е да се отдалечавам от нас освен ако не е мн наложително разбира се и съм така изнервена ,че само с екараме с ММ. Не знам как ме търпи Simple Smile

# 233
  • насън...
nanina, благодаря ти за инфото и успокоителните думи... Hug Hug
преди малко се връщаме от доки...бях се шашнала, че имаше и малко кръв по лепенката - снощи сложихме.... но май от нея малко се е постегнало и се е позатворило...снощи от напъването бая се показваше отвътре червото...мнг беше стряскащо, но предполагам, че с лепенката и пудричка ще се прибере и затвори/зарасне добре...
мисля, че е нормално това с гърдите...и при мен са различни по принцип...при повечето жени даже не са с еднакъв размер, така че споко... Peace  bouquet

ани111, кофти ситуация с твоя бивш...аз никак не обичам такива работи...при нас са така бабите и дядовците...вземат я за малко, разглезундрят я, купуват й всичко и после ми я връщат крива да се чудя как да се оправям...конците ми ги махнаха на 6-тия ден...и по-добре, защото бяха започнали да ми дърпат вече...явно беше започнала да "стяга"/да се прибира раната...като ги махнаха се почувствах по-добре...само нещо ми припарва като пишам та да видим... Rolling Eyes
все още имам поизтичане/лохии, но не са така обилни...с каката мисля по-дълго време кървих по-обилно...

и *Cveteto* да се похвалим  Grinning - претеглихме се при доки...с дрешките бяхме 3500...изписаха ни 3060...така че около 300 г. за 6 дни мисля е ок, нали?!  Hug Hug

# 234
Амен, ти му слагаш лепенка на пъпчето и през деня ли? На лекцията казаха да слагаме само като се къпе бебчето, защото иначе му пречи да заздравее и са възможни инфекции от запарването и това , че раната се задушва в лепенкат.Не знам дали правилно го обсних, но и на още една лекция с педиатър там споделиха, че не ги препоръчват лепенките, даже ако можем и при къпане да не ги слагаме, че ставали мн сериозни инфекции.Ама нали за къпането можело, но иначе да е без лепенка.Съжелявам, ако не го обяснявам добре, но реших да ти го напиша , да знаеш.Иначе браво на вас, добре си хапва сладурчето Hug Hug Hug

# 235
  • Бургас
Нанинка, за гърдите номерът е помпа и често бебето да е на гърдата след раждането, аз масаж преди това не съм правила.
За пъпчето - моята я къпя като акушерките под течаща вода и не ползвам лепенки. Подсушавам много добре после, малко спирт, едина спрей, който ни изписаха и това е. Опасно е ако пъпът прогизне и стане лепкав, както я къпя аз, след банята си остава твърд като клонче и няма проблем.
Все бързам и малко по диагонал ви чета, извинявам се ако пропускам нещо важно, не е нарочно.
Махнаха ми конците... дърпа се от едната страна на разреза и излиза целият конец. Заболя ме много, но мина вече... отттук нататък ми изписаха само едно кремче за заличаване на белега.

# 236
Мон, радвам се, че сте добре и се гледате с бебка.И жената на брата на ММ след секциото каза, че махането на конците боляло повече от всичко.Надявам се скоро да минава и даже белег да няма  Hug Hug Hug Hug
Като се роди бебка живот и здраве се надявам силно да се кърмим, ама ми стана добре, че имам поне коластра сега, зарадвах се Simple Smile
Ох момичета дано не се сърдите, че пиша толкова и дано не ви е досадно.Ако има нещо, извинявам се

# 237
На моята племенница и бяха сложили лепенка, за да се прибере пъпчето.Беше паднало и пак така изпъкнало...сложиха една лепенка, много тънка и на дупчици, за да може да диша кожата.Но се отлепваше и мисля, че сестра ми ходи 2-3 пъти да и сложат друга.Заздравя си и нямаше никакви проблеми после. И аз Ида я мия под мивката, а вечер във ваничката също я държа с ръка и се старая да не отива вода към пъпа.
Ани, не се ядосвай толкова на бившия.По принцип татковците ми се струва, че не се ангажират толкова с ежедневието на децата, а повече глезят, играят.Та ми се струва, че са разделени на два вида-всички бършат дупетата рядко, но едни глезят, играят много, а другите пък са незаинтересовани.
А и както не живее с него и се старае времето, което прекарват заедно да е невероятно и да е нещи, като мечтана ваканция. Вярно, че разваля дисциплината, но така си му идва отвътре. 
Нанина, защо да има проблем, че пишеш  Joy Нали е форум, това е целта.А и така темата не умира и като влезем има какво да четем.
Май влязохме що годе в ритъм, още е поспалива, но последните две нощи се буди 3 пъти нощем и забелязвам, че май ядем горе долу по едно и също време.

Почнах и аз с "ядем", "акаме", спим"  Joy  Скоро ще почна да казвам и "детенце направи това, детенце направи онова".

# 238
Белле, вече си имате режимче Simple Smile Ама наистина много е сладичка, честно и с тази буйна косичка, красавица на мама и тати, пу пу  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 239
привет,
ние сме си от вчера следобяд у дома всички. ММ се прибра точно през нощта, срещу изписването и успя да дойде  Heart Eyes . пак ще ходи дълга командировка, но след празниците.
за конците - аз съм с такива, които сами се стопяват, няма да ходя да ми ги махат. до към 20тия ден трябва да изчезнат по спомен от миналия път  newsm78
nanina, за контракциите или кога да тръгнеш, може да нямаш изявени признаци, но вътрешно чуство, че се започва ще имаш, така че и по него да се водиш, няма страшно.
и сега и малко да натиснеш гърдите ти, са чуствителни, нормално болка е.
Аni, много кофти история.
за пъпчето - като падна - миех под мивката цялото бебе и държах точно на пъпа мека кърпа да не се мокри, после правех тоалет на пъпчето със спирт и пудра.
сега докато не е паднал къпя без страх, мокря без проблеми, после чистя със спирт само.
за прибирането ако изскочи - обаждайте се, прибирахме на малката пъпчето и успяхме!
стискам палци на неродилите още!

Общи условия

Активация на акаунт