НВ-ВМХ - част 58

• 32 996
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Момичета,благодаря ви Hug Кам,УАсп,взех предвид съветите ви. Hug Бульони ,почивка,силна храна.

Чаз Боно не бе ли жена преди... CrazyТакъв спомен имам Simple Smile

# 736
Чаз Боно наистина е бил жена - дъщерята на Шер и Сони Боно Wink И аз не бях в течение, но явно си е направил(а) операция за смяна на пола.

Скрит текст:
По-късно днес ще гледам да направя нова тема. Ако решите да направите, дори ще ви бъда благодарна Embarassed Ако не - когато аз успея Laughing Но ми се щеше да се включи и днешната статия на Инес Субашка, а и написаното от Камелот за типовете организми спрямо инсулиновата чувствителност (това е по-назад в темата - че 25% се раждат с ИР или я развиват на ранен етап, 50% са тези, които с времето и под влияние на некачествената и неподходяща храна стигат до ИР и останалите 25%, които могат да ядат всичко, ако правилно си ги спомням нещата).

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 11:02 от Cioccolata

# 737
  • София
Момичета, имам един въпрос -
Гледам, че в темата за НВХ са пили диетична кола, по ново му - ZERO.
Аз никак не обичам безалкохолни, както и никой в къщи, не се и купуват, но ми стана любопитно, как точно липсата на всички видове калории, въгл., и т.н (всичко е 0 в тая кола) се отразява на една нисковъглехидратна диета?
Имам спомен, че по някакъв начин, въпреки че не се вдига КЗ, тези подсладители вдигат инсулина, но не съм сигурна какво беше ... Даже още повече вредят на диабетици и хора с наднормено тегло тези фалшиви захари, по-добре бяла захар, отколкото подсладители разни.

Та ако знаете, как се отразява подобна напитка при НВХ?

# 738
Точно днес излезе статия, че сукралозата - подсладител, използван явно в Кока Кола Лайт - повишава инсулина Peace Калориите нямат нищо общо в случая. В Зеро не знам какъв е подсладителят, но според мен това са боклуци и не трябва да се пият редовно. От време на време, примерно на рожден ден - ОК. Но не и за ежедневна употреба.

# 739
  • София
Абсолютни боклуци, напълно съм съгласна  Peace
Ако ще и със захар да са, не с подсладители, пак не тр. да се пият.
Просто ми беше интересно как се отразява това на резултата за отслабвате при НВХ, изобщо какво става в организма, приемайки подобно "нещо".

# 740
Ами, предполагам, че пак ще бъде индивидуално. Но ключът е честотата на консумация - ако е веднъж в месеца, няма да попречи. Ако е всеки ден, вероятно ще попречи Peace

# 741
  • SA
Вив, ако ведньж седмично пиеш по една бутилка кока-кола, независимо дали е с аспартам, сукралоза , захарин, или цикламат - това няма да ти повлияе по никакьв начин на отслабването. Ако се пият редовно обаче тези напитки например има данни, че спират кетозата ( ако човек е в такава) и повишават инсулина, макар и не в много висока степен. Като се добави и факта, че всяко от тези химични сьединения има вредни ефекти вьрху организма ( аспартамът напр. може да увреди зрението, нервната система, захариньт причинява рак на пикочния мехур при опитни животни и т.н.), е ясно че по-добре да не ги пием.
Шоки, аз мога да направя новата тема. Пьк после може да се корегира, ако някой иска да добави още нещо.

# 742
  • София
Камелот, точно това ме интересуваше - какво точно става в организма, благодаря   bouquet
А това, че спират кетозата е много интересно.
Аз не бих пила такова чудо, но понеже чета в темите назад (НВХ) и гледам, че пият, дори доста пият, и се озадачих.

Благодаря ви отново момичета, по-добри сте от Гугъл, честно  Wink

# 743
Аз за съжаление сравнително често пия разни подсладени напитки, но не мога да намеря алтернатива.  Confused
Пуша, и не мога да пуша без да пия нещо (без вода) - кафе, сок, алкохол и т.к не става по цял ден да се наливам с кафета, в някакъв момент си взимам или разтворими витамини, или нещо друго без калории.

Вчера да ви се похваля детето как ми напълни душата - направих му печени ребра на фурна, с такава наслада ги яде, обяви ги за най-вкусното нещо на света и се разбрахме вече вместо KFC да му приготвям това  Laughing
Не си мислете, че само junk яде, аз никога не му купувам, но редовно успява да изнуди баща си или някоя баба/дядо и досега любимото беше крилца.
Вече - ребра  Mr. Green

# 744
  • София
Ребърцата са си класика  Heart Eyes Браво на детето!
Ние в къщи, понеже сме големи месоядни всички, редовно си правим ребра. Само малката дъщеря се мръщи, но тя е роден вегетарианец, нищо месно не обича, да се чудиш на кой е дете   Laughing

# 745
Ioanna ,

сещам се да ти подскажа специалното лекарство с джинджифил и мед....но някак трябва да се адаптира и да се приема по малко заради меда....
Сещам се вариант за адаптиране към нашия режим , примерно онова лимонено-маслено кремче Lemon Crud от темата с рецептите като му се добави обилно джинджифила и малко мед и да се приема по лъжичка....
С тази рецепта поддържам майка ми цяла зима .... И аз съм пробвала , антивирусно и антигрипно....но ще променя за следващия сезон...
Момичета, чета ви редовно, при мен режима си върви без трудности и съвсем стриктно....

Поздрави
и успех на всички!
М

# 746
Маги,  bouquetна предните пневмонии ядох джинджифил с мед. Сега си взех корени от джин. и си правя чай,че казват,че е супер полезен така също.

Аз също съм си стриктна,откъм режим.Дори си имам завиден апетит Laughing
Относно подсладените напитки-само вреди знам,че носят,ако се консумират редовно.То това не е и тайна,де. Като малка бях пристрастена към кока-кола,после някъде четох нещо си,та я замених с вода. Радвам се ,че и дъщерята предпочита да пие вода,сравнително рядко-сок. Макар,че то си е до предлагане. Simple Smile

Nadia79,тоест,не обичаш вода ли ? Защо не слагаш резен лимон вътре? Придобива вкус.
А какво мислите за содата  newsm78? Пише,че не съдържа абсолютно нищо.

# 747
Малко fun - вчера това ми изникна във FB и щях да падна от смях!!!  Joy
Такива безумия все още съществуват.

Ioanna82,
обичам вода и пия мин. 2.5л на ден, но като пуша ми се пие нещо с вкус... абе странна работа  Tired
Да, най-добре ще е да не пуша въобще, ама засега не планирам отказване  Wink

От содата лично на мен ми се издува корема, направо не ги разбирам тия немските култури как масово пият газирана вместо нормална, иначе да би трябвало съвсем нищо да не съдържа...  newsm78

# 748
Камелот, ще съм ти много благодарна да я направиш!  bouquet

# 749
  • SA
Готова е новата тема. Обаче линка кьм статията на Инес Субашка излиза като спам.  Embarassed
Казвайте, ако имате предложения за корекции!  Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=721816.0#new

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 12:49 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт