Дайте новата премяна! Бий великденска камбана :-)

• 22 823
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Тези са точно такъв вид , с които се спи .
За капки нищо не са ни казали .

# 406
То и с моите може да се спи, а и преди като студентка си спях и аз с лещите. Но с времето осъзнах, че е по- добре за очите да не са непрекъснато с лещите и имат нужда от почивка. А и миенето на лещите и държането им в разтвор поне за 8 часа на денонощие удължава живота им.
Примерно, ако лещите са 3 месечни, ако не се свалят, или се свалят само за да се измият и пак се слагат в очите, ще издържат преко сили 2 месеца. А ако вечер се свалят и сутрин си се измиват добре,  могат да издържат 4-5 месеца.
Аз само споделям опит де... никого не задължавам да прави като мен Simple Smile

# 407
Бонго, пак не си разбрал нещо или се правиш на философ. Да, знам, е  той има ПРАВО да ги взима в определени дни, не е длъжен. Но когато дори не казва дали ще ги вземе, а увърта или не ми вдига телефона, какво имам право аз да направя? Мога ли да си взема децата и да ги заведа на пикник, понеже той не дава никакво инфо дали ще ги вземе конкретния ден, или съм длъжна да стоя с децата вкъщи и да го чакам да му кефне в 12-13-17ч да му се прииска да ги вземе.
философията се изразява в това , да можеш да си прочетеш и правата и задълженията.
неговото право си го написала , но за твоето задължение да клечиш и да го чакаш, когато на него му хрумне да дойде, не си го прочела май. да , по съд.решение ти не си длъжна да го чакаш в различни часове от посочените в графика. човещина е да го изчакаш половин-един час , особено ако идването му е свързано с пътуване. но иначе ако е написано  в събота от 10 до 18ч в неделя с преспиване  не виждам с какво си задължена в неделя преди обед да го чакаш.  newsm78  те това е философията    bouquet

# 408
Понеже това, което имам е разпореждане по привременни мерки, не е кой знае колко подробно написано. За моите права пък колко да го чакам съвсем нищо не пише  Laughing Пише само - "Бащата има право да взима децата при себе си всяка първа и трета събота и неделя за времето от 10 до 17ч, за всеки един от двата дни."
Както и да е, явно ще имаме трошене на нерви и за това!

# 409
ето , виждаш ли как ясно е написано ?  от 10 до 17 ч  съботен и неделен ден. значи е без приспиване (поне така го разбрах). значи и в събота и в неделя да си в готовност около 10 ч. да предадеш децата. както казах нормално е от човешка гледна точка да се изчака малко. според мен след 11ч нямаш никакви задължения по това съд.решение. разполагаш с времето си както намериш за добре.

# 410
  • Не от София.
Абе,Коте...що се вкарваш в излишни филми?!Как ще клечиш цял ден да го чакаш,да нервничите с децата и да си загубиш деня?..Изчакваш малко след часа-няма го,значи си правиш,каквото искаш...

# 411
Да се включа и аз по въпроса за лещите. Наистина се гледа мноооого по-добре с тях.  Peace Просто защото не гледаш през стъкло. Нямах никакво дразнене дори на първото слагане.

Аз до сега не съм си купувала такива лещи, които не се свалят.

Иначе аз сухота нямам. Абе рахат си е от всякъде. Единствено съветвам да се мият ръцете непосредствено преди всяко докосване на лещите.

Хепи, дано щерката да свикне да ги носи и поддържа, защото ще се чувства мнооого по-добре. А, и да не се къпе с тях, защото падат и заминават в канала.  Grinning

# 412
Благодаря ви за съветите !  bouquet
Лещите са ето тези :

# 413
Мене при къпане не са ми падали, но в морето все съм се притеснявала, еле ако  си отворя очите да гледам под вода, както имах този навик  Laughing
Ръцете да, задължително да се мият преди пипане на лещите, че си е опасно. И с ноктите да се внимава- лесно се късат и отиват на боклука. Ако нещо започне да я дразни някоя леща, или я изхвърляте и взимате нова (понякога се забива някаква прашинка и ужасно дразни окото, а не може да се махне от лещата) или отивате на лекар той да ви каже да я изхвърлите  Laughing
Случвало ми се е и дефектна леща да си купя, но понеже аз ги купувам така да си имам, и ги отварям след месец... вече и да се оплача в оптиката, че е била дефектна, полза няма.
според мен след 11ч нямаш никакви задължения по това съд.решение. разполагаш с времето си както намериш за добре.
Именно- според теб , ако по закон е иначе? Той и без това само търси вратички да ме прецака и изкара зла и некооперативна.

Както и да е, взе децата ... завел ги на село у приятелите на моите родители! Нагъл, та нагъл! И понеже е отишъл с децата, хората няма как да го изгонят. А и са много добри хора, пенсионери и знае, че няма да тръгнат да викат полиция , за да го изгонят, камо ли пред децата да правят такива циркове. Обадих се на жената, тя милата с въздишка ми каза, че е там. Кво да прави, ще го изтърпи. Но наглостта му граници няма.
Сигурно се жалва как иска горкия да си запази семейството, колко много ме обича, пък аз как съм го зарязала. А на мен даже телефона не ми вдига да се разберем нещо за децата. Потрисам се от лицемерието му и честно ви казвам- ако не полудея до края на делото от номерата му, медал ще трябва да ми се даде за здрава психика.

# 414
Именно- според теб , ако по закон е иначе? Той и без това само търси вратички да ме прецака и изкара зла и некооперативна.
не . по закон няма описано колко време да се чака.

# 415
ако не полудея до края на делото от номерата му, медал ще трябва да ми се даде за здрава психика.
мисия невъзможна. ни ще полудееш , ни медал ще получиш  Joy

# 416
ако не полудея до края на делото от номерата му, медал ще трябва да ми се даде за здрава психика.

Що пък? Медал може и да получа  Laughing

# 417

[/quote]
може .... ако полудееш.  hahaha  но няма да стане

# 418

може .... ако полудееш.  hahaha  но няма да стане
[/quote]

Радвам се, че си така убеден в моята психическа стабилност  Joy

# 419
  • На черешата
 Привет мацки, моя милост стигна да поседне на дивана и да ви нагледа.
Не знам кой е измислил отработването, ама съм скапана. Не искам да ми сливат празниците, ще си почивам по малко и на често.  Crossing Arms Снощи се отчетохме и в нощта на мусеите, та пообиколихме с дребните след работа. Кака ви се прибра в 23:30 размазана, сутринта едва отлепих. Но пък беше интересно. Днес за успокоение направих един лек шопинг, купих си това-онова, но не си намерих сандали за хубавите ми крачета...  Whistling
 Принцесо, работата може и да стане, дай ми ден-два да го доизмисля.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт