Как да постъпя в този случай ?

• 12 810
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
Е, хаиде сега. То по-същата логика може да се каже, че жените от по-бедните източно европейски страни се стремят към брак със западно европейци, та да си оправят живота  Thinking

Не ми казвай, че си мислиш, че всичко е любов Grinning

# 76
А пък аз бих се замислила какви заразни болести може да ми предаде един африканец Peace

# 77
А пък аз бих се замислила какви заразни болести може да ми предаде един африканец Peace
Не само африканец,а всеки случаен непознат може да е заразен и да не знае.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 15:28 от akva7

# 78
Аз лично не бих тръгнала,а още по-малко да повлека и детето си.За мен това е един не премерен риск,дори и да няма такъв,а сама да се вкарвам във филми.При положение,че съм безработна в момента,не бих лишила детето си от парите,които бих вложила в това пътуване.

# 79
  • Bristol
Той и познат може да ти донесе някоя болест, а да не говорим че и съпруг може да я е прихванал от някъде, ако е кръшнал дори и веднъж Wink
Ясно, че във всяка връзка има и интереси замесени и че е вероятно да търси изгода, но нали се сещате, че това важи и за всеки българин/ка скючили брак със западняк Wink После се възмущаваме как гледали на нас, ами гледат на нас така както ние в момента гледаме на този нигериец. Нека не забравяме и ние от къде сме тръгнали.
Да, България още с приемането в ЕС си бяхме и си останахме най-бедната държава. Преди нас с Румъния да ни приемат мисля, че беше Португалия.

# 80
violet, имам колржка нигерйика и и споменах за теб. Нейният сьвет беше да бягаш. Според нея много често, когато нигерийци са замесени, особено по Интернет, става вьпрос за измама. Интересно ми стана от реакцията и, но реших да я споделя с теб, поне е по-достверен източник. Тя сьщо се осьмни че може да става вьпрос за брак заради гражданство.

# 81
Тя сьщо се осьмни че може да става вьпрос за брак заради гражданство.

Аз по-горе написах, че няма как един брак да му донесе българско гражданство. Simple Smile Ако не се лъжа, се получава след десет години редовно пребиваване в страната. Освен, ако не е бежанец, не знам.
Няма да е зле авторката да му спомене това, между другото. 

Иначе за измамите съм съгласна, доста се наблюдават в интернет. Peace

# 82
violet86,пак ти прочетох поста и видях,че първата ти реакция е страх,съмнение,недоверие към този нигериец. Щом страхът и желанието се борят с теб и си на кръстопът,би трябвало да послушаш вътрешния си глас,може би има за какво да се притесняваш.

Аз съм на едно да го кажем 95 % сигурна, че той не е някакъв насилник, убиец и др. Но всички знаем за страшни истории случили се с момичета в чужбина. От там идва притеснението ми.

Знаеш ли, Виолет, много малко са жените, които в твоето положение (без работа и с малко финанси) търсят не "чичко-паричко" да им оправи живота, а истинска любов... пък било то и отдалече. Но... да заведеш детето си на място, на което според теб има 5 % вероятност да бъде откраднато/ изнасилено/ продадено...???? Наистина ли????

# 83
Тук има само приятелски отношения по скайпа.Детето не е задължително да го води на срещата.Пък и без разрешение на бащата ,майката не може да изведе детето през граница.

# 84
Той каза, че ако искам да взема детето с мен няма да е проблем за него. Даже щяло да му бъде приятно. Това още повече ме кара да се съмнявам пък да не е някакъв педофил или да продава деца за органи.

Аз не разбрах дали violet е отхвърлила тази идея, което ме провокира да коментирам. За разрешението на бащата не се бях сетила, наистина. Добре, че е така!!! Но въпросът ми би бил и към нея. Защо рискува себе си? Защото риск ИМА. Никой дотук не каза "отивай смело, всичко е ок", нали? Сигурност на 95% никаква сигурност не е. Страшните случки, които всички сме чували и които я плашат, ги ИМА. Случват се и провалят животи.
Ама винаги говорел едно и също, ама бил се сетил за рожденния ден на детето. Ами това е нещо, което не изисква усилие.  При интернет познанствата може и да провериш това, което ти говори другият, но хал хабер си нямаш за това, което премълчава.
.. И даже да избегнем черните сценарии, каква вероятност има всичко това да прерастне в нещо повече? Колко от вас са се срещали с мъже, с които сте се запознали по интернет? Който го е правил, знае, че нещата са съвсем различни наживо и срещата след познанство по интернет е само малко по-добра от среща на сляпо.

# 85
Той каза, че ако искам да взема детето с мен няма да е проблем за него. Даже щяло да му бъде приятно. Това още повече ме кара да се съмнявам пък да не е някакъв педофил или да продава деца за органи.

Аз не разбрах дали violet е отхвърлила тази идея, което ме провокира да коментирам. За разрешението на бащата не се бях сетила, наистина. Добре, че е така!!! Но въпросът ми би бил и към нея. Защо рискува себе си? Защото риск ИМА. Никой дотук не каза "отивай смело, всичко е ок", нали? Сигурност на 95% никаква сигурност не е. Страшните случки, които всички сме чували и които я плашат, ги ИМА. Случват се и провалят животи.
Ама винаги говорел едно и също, ама бил се сетил за рожденния ден на детето. Ами това е нещо, което не изисква усилие.  При интернет познанствата може и да провериш това, което ти говори другият, но хал хабер си нямаш за това, което премълчава.
.. И даже да избегнем черните сценарии, каква вероятност има всичко това да прерастне в нещо повече? Колко от вас са се срещали с мъже, с които сте се запознали по интернет? Който го е правил, знае, че нещата са съвсем различни наживо и срещата след познанство по интернет е само малко по-добра от среща на сляпо.

На пълно подкрепям твърдението и мисля,че интернет запознанствата на твоя територия са по-малкото зло.Може да съм страхливка,но всичко ми звучи,като трилър с нотки на ужас Simple Smile

# 86
Тя сьщо се осьмни че може да става вьпрос за брак заради гражданство.

Аз по-горе написах, че няма как един брак да му донесе българско гражданство. Simple Smile Ако не се лъжа, се получава след десет години редовно пребиваване в страната. Освен, ако не е бежанец, не знам.
Няма да е зле авторката да му спомене това, между другото. 

Иначе за измамите съм съгласна, доста се наблюдават в интернет. Peace
                                                                                                                                                            Със статут на бежанци в момента са само кюрдите,палестинците и сирия в която има война.Брака няма да му донесе БГ гражданство ,но статут на временно законно пребиваващ в нашата държава.От тук много лесно влиза в Гърциа,слиза до Патра ,а от там напъхан в някой тир заминава за бленувания Запад.Не искам да ти разрушавам мечтите,но от години работя в Гърция в транспортна фирма и сме имали такива случеи.Преди месец задържаха наш шофьор на пристанището в Патра,нигериеца се беше наврял в кутията на ремаркето,когато нашия е отишал да си вземе билета.На 10 км наоколо се събират всякъкви от Пакистан,Нигерия и други.Причакват и тировете по бензиностанциите ,режат мушамите и се крият вътре.

# 87
                                                                                                                                                      Със статут на бежанци в момента са само кюрдите,палестинците и сирия в която има война.Брака няма да му донесе БГ гражданство ,но статут на временно законно пребиваващ в нашата държава.От тук много лесно влиза в Гърциа,слиза до Патра ,а от там напъхан в някой тир заминава за бленувания Запад.Не искам да ти разрушавам мечтите,но от години работя в Гърция в транспортна фирма и сме имали такива случеи.Преди месец задържаха наш шофьор на пристанището в Патра,нигериеца се беше наврял в кутията на ремаркето,когато нашия е отишал да си вземе билета.На 10 км наоколо се събират всякъкви от Пакистан,Нигерия и други.Причакват и тировете по бензиностанциите ,режат мушамите и се крият вътре.
Статутът на бежанец и хуманитарния статут не се дават само и единствено на тези три групи граждани. А и все още има неуредици в Либия, Мали и др.
Евентуалният статут на продължително пребиваващ в страната не му дава автоматично право да се придвижва на територията на други страни. До южната ни съседка ще му трябва шенгенска виза, за която се изискват и съответните документи. Ако се придвижва легално, разбира се.
От авторката разбираме, че той поддържа легален статус в Турция. Означава малко или много, че е искал да е законно пребиваващ. Ако е искал да отиде до някоя друга европейска страна, то може би е щял да го направи от Кипър или сега от Турция, и без да се запознава с авторката.

Това, че е нигериец или пакистанец, не го прави автоматично престъпник, нали?

Въпросът, може би не се свежда до това, как той би се придвижил до ''Запада", а до това как и дали авторката да се срещне с него.

# 88
Статутът на бежанец и хуманитарния статут не се дават само и единствено на тези три групи граждани. А и все още има неуредици в Либия, Мали и др.
Евентуалният статут на продължително пребиваващ в страната не му дава автоматично право да се придвижва на територията на други страни. До южната ни съседка ще му трябва шенгенска виза, за която се изискват и съответните документи. Ако се придвижва легално, разбира се.
От авторката разбираме, че той поддържа легален статус в Турция. Означава малко или много, че е искал да е законно пребиваващ. Ако е искал да отиде до някоя друга европейска страна, то може би е щял да го направи от Кипър или сега от Турция, и без да се запознава с авторката.

Това, че е нигериец или пакистанец, не го прави автоматично престъпник, нали?

Въпросът, може би не се свежда до това, как той би се придвижил до ''Запада", а до това как и дали авторката да се срещне с него. Ако е бил легален в Кипър,защо е заминал за Турция.Имали ли сте продължителен поглед и върху двете държави за да разберете,че сравнение не може да става.Не забравям кой е въпроса,Просто обяснявам причините заради които на милото държание и настоятелността на този господин да не се вярва 100%.Авторката поиска мнение.Аз изказвам мнение по мои лични дългогодишни наблюдения в този регион на Европа.Да се срещне или не решава сам

# 89
Имали ли сте продължителен поглед и върху двете държави за да разберете,че сравнение не може да става.Не забравям кой е въпроса,Просто обяснявам причините заради които на милото държание и настоятелността на този господин да не се вярва 100%.Авторката поиска мнение.Аз изказвам мнение по мои лични дългогодишни наблюдения в този регион на Европа.Да се срещне или не решава сам
Понеже ме цитира, затова и аз отговорих. Peace
Съгласна съм с доверието, аз също я посъветвах да внимава.
Мисля си също, че ако е бил легален в Кипър, то лесно би могъл да се придвижи до друга страна от ЕС, също и че е отишъл в Турция и си поддържа документите там, показва че може би не е от този криминален контингент, криещ се в ремаркета.

Общи условия

Активация на акаунт