майки отглеждащи сами момчета - как се справяте?

• 17 690
  • 213
  •   1
Отговори
# 15
... Баща му да не би да се опитва да те навие да му го дадеш като поотрасне, че нещо натам ми бият нещата? Ако е така - голям тарикат се е извъдил  Laughing.

MelindaD , товето момченце е малко още и е нормално да изпитваш такива страхове, защото досега сте били все заедно. Всички майки се чувстват така при първата раздяла, независимо дали са сами или не. Ще мине  Hug.

Аха, има нещо такова, Lib, но ми се иска да събера повече мнения, ако има майки с по-големи деца да споделят щеше да е добре - примерно тинейджъри или вече 20+

а за страховете на Мелинда - да, със или без баща тези страхове ги има.

# 16
И още нещо
Запознават ме с една разведена майка (от друг град - бяхме на гости там за кратко)
И започва да се оплаква жената, че детето не слуша, но то било ясно защото и баща му бил същия. Детето не искало да се храни, но то било ясно, баща му също бил капризен на ядене. Било детето труден характер, и това било ясно, баща му бил същия.
И цялото това нещо се развива пред ушите на детето. Съответно не виждам аз как това дете ще я слуша. Разбира се това е само мое мнение де. Но само аз ли мисля че тази жена е изкривена...

# 17
stiana, права си, никога нищо лошо за бащата пред детето. Никога нищо лошо и за самото дете пред детето не се говори. Който не го знае да му мисли... Слушала съм критики че децата на самотни майки са разглезени и недисциплинирани, виждала съм и разгледани и недисциплинирани деца и на двойка родители, в началото се опасявах от това, сега виждам как ме слуша все повече и повече, колкото и трудно да е. Децата искат рутина и ясни правила.

Мисля че говорим по-скоро до черти на характера на детето като:
1. боязливост и страх
2. несамостоятелност
3. нерешителност
4. прекалена предпазливост
5. липса на смелост
6. педантност в някои отношения, повече от необходимото
7. дребнавост, липса на щедрост
8. прекалена нужда от внимание, и мъжко внимание

# 18
ааа
шеста точка да отпадне - не съм съгласна
аз съм педантична, но моя брат е повече от педантичен, ужасно.
Бившият ми шеф беше същият (в договор от 10 страници ме връща за една запетая), което забелязвам че и аз правя с моите подчинени.

# 19
Възхищавам ви се мили момичета  колко сте оправни.И на мен ми предстои да се сблъскам с този проблем.Макар да е рано / Камен е едва на два месеца/ не спира да ме измъчва мисълта дали няма да му липсва мъжко внимание.Подкрепям тезата ви ,че осакатен е баща му ,който също го направи съзнателно и не го е виждал изобщо.На първо място искам детето ми да е добър човек.Другото някак ще го наредим.

# 20
Аз също отглеждам момченце сама. Живея с баба си. Майка ми живее на друго място, дори и за час на ден идва да ни види. Баща ми е починал, брат нямам. Детето ми се вижда с баща си примерно 3-4 пъти в месеца. Той е малък за сега и не мога да кажа нещо за характера му.  Палав е и понякога си мисля, че му трябва нещо като един вид мъжки респект.Аз се опитвам да бъда максимално строга, но нещо не ми се получава. Все си мисля, че ако вкъщи имаше и мъжка фигура щеше да е по друго. Без да съм го насърчавала синът ми има голям интерес към всичко що е на гуми, пистолети, топки. Аз го окуражавам в тези му интереси. Изтръпвам обаче като си помисля, че ще дойде един момент в които детето ще ме попита защо си няма татко. Няма да знам какво да му отговоря. А още повече ако ми зададе такъв тип въпрос пред уважаемото ми семейство. Ще има да натякват и пилят още 100 години. Много ми се иска синът ми да има мъжка фигура с която да прекарва повече време, защото с баща си той стои по 2-3 часа и винаги в мое присъствие/ тук не намеквам, че искам да намеря баща за детето си/. Относно вече по големите момчета израснали основно с майките си имам два примера. Единият ми е кръщелник, а другият ми се пада някакъв там 2-ри или 3-ти братовчед. Двамата са по на 21. Кръщелникът винаги е живял с майка си и баба си. Баща му също е участвал и все още участва в живота му. Сега момчето е студент. Запален по фитнес. Няма голям успех сред момичетата, но познавам и момчета от пълни семейства, които са пак така. Братовчедът е живял с майка си, баба си и дядо си. Мисля, че почти не е виждал баща си. Сега е също студент. Има си сериозна приятелка. Хобито му е музиката. Свири си в някаква квартална банда. За мен и двамата са едни нормални момчета без проблемни характери.

# 21
Моят баща също е починал. Когато мисля по въпроса дали момченцето ми ще страда по някакъв начин от липса на мъжко внимание , винаги имам за пример едно съседско момче.Вече е мъж на 30 години.Отрасна сам с майка си.Доста властна жена.И въпреки това момчето е много възпитан, интелигентен и забавен младеж. Има хубава професия, преобрази дома на дядо си сам и е много по- добър от деца с двама родители например.В същото време моя приятелка играе футбол с детето си, докато таткото си" почива от него".Така че и аз не съм съгласна че децата израснали само с майка си са по -глезени.Напротив.Мисля си че точно тези деца стават по- добри хора.

# 22
  • София
Така че и аз не съм съгласна че децата израснали само с майка си са по -глезени.Напротив.Мисля си че точно тези деца стават по- добри хора.

Тъй де, и аз това писах по-горе, ама си мислех - дали пък не съм пристрастна, та да мисля така, знам ли.
kimmy, като те чета - на един и същи хал сме  Grinning И децата ни са на една възраст.

# 23
Ехх, еххх, примери всякакви както се казва
Аз имам следния пример - осиновено момче (мой набор), бащата умира, майката с добра работа за годините тогава, заможна и започва да предоставя всичко на детето, което от малък знае че всичко е за него, следват наркотици, кражби, присъди, затвор. Сега е на свобода но не за дълго според мен.
А иначе - ако сложим тези черти от характера
"1. боязливост и страх
2. несамостоятелност
3. нерешителност
4. прекалена предпазливост
5. липса на смелост
6. педантност в някои отношения, повече от необходимото
7. дребнавост, липса на щедрост
8. прекалена нужда от внимание, и мъжко внимание",
коя майка иска дъщеря й да ги притежава
Значи сама жена с дъщеря се страхува дъщеря й да не остане сама
Сама жена със син се страхува синът й след време да не зареже детето си

Я кажете вие какво отговаряте на вътрешносемейните въпроси от сорта - защо нямам баща, защо на Петърчо баща му го бие, и такива подобни
Или примерно - знаеш ли че Иванчо го взе баща му от детска градина - трябва ли да отговарям нещо или да се правя че не съм чула

# 24
  • Юпитер- Сатурн
Ще дам пример с мой познат сега на двадесет и кусур години. Отгледан изцяло от майка си и баба си. "Баща му" дори не е пожелал да го види. Та докато беше ученик мама и баба се въртяха като пумпали около него. Хубаво, но замина да учи в чужбина заедно с приятел, с който израснаха заедно. Като приятелят му израстна в стабилно семейство. Сега моят познат се превърна в самостоятелен, целеустремен и уверен мъж, а приятелят му се провали.

За пореден път установих, че не важно кой е край детето, а как се възпитава и какъв пример му се дава.

# 25
Знам, че не е по темата, но ще споделя с вас, това което ме измъчва. Моето момче също е с " баща" непожелал да го види. Как превъзмогнахте това, ако и при вас е така. Грижите и радостта от детето не пропъждат тези мисли.С всеки изминал ден тази болка става като че ли по- силна.Понякога си мисля че ще свикна с нея. Понякога си казвам че може и да пожелае да го види.Та какво мислите за такъв " баща"?

# 26
тя темата малко се изкриви, но няма нищо.

отговори трябва да има, и те трябва да са искрени, и едновременно да не карат детето да има комплекси - отново - нищо лошо за бащата НИКОГА! Това знам че създава голям комплекс на момчетата особено.

sama, трудно може да се отговори на въпроса ти без да се знае предисторията на отношенията ви, дали сте искали детето, или е станало случайно, и във всеки случай ,каквато и да е тя, ти не трябва да се самоизмъчваш с тези въпроси, те няма да ти помогнат.... да, не одобрявам такова поведение, в никакъв случай, това говори че бащата няма чувство за отговорност, и не заслужава страданието което ти изпитваш заради неговата безотговорност.

В интерес на истината, stiana, в една книга четох че момче без баща няма да си изостави детето - а ще прави всичко възможно да не го изостави, със всякакви средства.

Провалът на един човек е едно, и да, разбирам от случаите които казвате - Азарея и stiana kimmy и sama - че човекът ще отрасне добре според ценостите които са му предавани, и фактора - липсващ баща - е по-маловажен.  Със или без него може да се провали, и обратно. А това дали е по-нерешителен или не достатъчно мъжествен, е по-маловажно, така ви разбирам. Тоест - темата стигна края си.

а, да, не на последно място смятате че такива момчета доpи стават по-отговоpни и добpи - но по тази теза не мисля че имаме достатъчно пpимеpи   

# 27
 Не прочетох всички мнения, но само за протокола:
Мъжът ми е израстнал без баща. Баща му е починал и той няма много спомени от баща си.
 Израствайки около жени, обаче той чудесно успява да усети женската психика. Умее да предусеща криви женски настроения и да ги предотврати. Понякога така финно ме изработва за да постигне своето си, че чак на мен ми става кеф да му отстъпя Wink
 Вярно е, че на момчетата им е нужен мъжки пример. Може би това може да свършат близки, роднини.
По-добре само с майка, отколкото с лош бащин пример.

# 28
Знам, че не е по темата, но ще споделя с вас, това което ме измъчва. Моето момче също е с " баща" непожелал да го види. Как превъзмогнахте това, ако и при вас е така. Грижите и радостта от детето не пропъждат тези мисли.С всеки изминал ден тази болка става като че ли по- силна.Понякога си мисля че ще свикна с нея. Понякога си казвам че може и да пожелае да го види.Та какво мислите за такъв " баща"?

Аз също много се дерзая от нещо подобно. При нас БНД-то го вижда детето, но някак си е баща когато му е кеф. На мен ми е зле от факта, че има деца на които също родители не живеят заедно, но бащите участват по активно в живота на децатата. Аз даже мисля постепенно да разредя и с времето да прекратя контактите на сина ми с баща му. Не знам дали това е правилно ?Но предпочитам детето като се осъзнае и започне да разбира да израсне с факта, че няма баща, а не да познава някаква мижитурка, която се прави на татко когато му скимне и според обстоятелствата. Твърдо съм го решила това. Не знам дали това е повлияно от факта, че на последък БНД-то ме дразни по всички възможни параграфи.

Оп, аз се отплеснах. Та относно болката мен лично още си ме държи. Надявам се скоро да посвикна и да я притъпя. Не знам. Времето ще покаже.

# 29
  • Ispania
Моето дете е на 9 годинки. Да кажем ,4е около 7 години сме си били ние двамата заедно сами4ки. И сега гледайки назад, мога да кажа напьлно сигурна в думите си, 4е едно дете(мом4е) няма нужда от мьж до себе си, а от родител(мьж или жена).
За какво то4но му трябва мьжки пример newsm78? Аз сьм го нау4ила да си врьзва обувките, да дьржи приборите, да се храни вьзпитано, да си оправя стаята, леглото, да рециклира.... да стане на секундата, когато кажа нещо... За какво то4но му трябва мьжки пример? От 3 годишен ходи на футбол и от две години насам на карате. Ако това са "мьжки " спортове, зна4и и нещо мьжко в него сьм вьзпитала.
Между другите деца в у4илището, е сьщото диване като тях ooooh!, напьлнил ми е кьщата с всякакви видове не4леноразделни животни(детски герои в момента на мода), както останалите.
Ако да си дребнав озна4ава да си вьзпитаваш детето, зна4и аз сьм пьрва в тази графа Mr. Green. Не мога да понасям деца ,които се трьшкат по улиците, които вдигат скандали за глупости. Е не мога... може да са деца, но все си мисля, 4е щом аз ако изсьскам(като змия Mr. Green) сьс зьби, ще спре с лигавенето, защо другите да не могат.
И не си мислете, 4е вси4ко е лесно и розово, докато нау4и дадено нещо, понякога може бели косми да ми излезнат. Сега оба4е си имам (както казват вси4ки, аз не мисля така де Simple Smile), дете за пример. Мога да си го водя с мен абсолУтно на всякьде. Лятото си направихме среща с някои от моми4етата от тук и те го видяха. Дай му само пьржени картофи и няма да разбереш , 4е имаш дете до теб Mr. Green Heart Eyes

За мен винаги е било грешка да се смята, 4е едно дете трябва да взима пример от определен пол. Пример може да дава от когото и да е било.

Общи условия

Активация на акаунт