майки отглеждащи сами момчета - как се справяте?

• 17 740
  • 213
  •   1
Отговори
# 90
Jack, аз по-горе май писах че веднъж поиска да го лакирам и него, и аз му казах да се разкара. Обува ми обувките с токчета и се смее, знам че си прави майтап, и знае че не е за него, и гледам да реагирам нормално, само с лек намек че е смешен неестествен и че не ми харесва така.

Mamacita, повече устойчивост, воля и твърдост - това от нас ли според теб трябва да идва, като родители? 

z.hristova,  хареса ми поста ти, съгласна съм с важните в отглеждането неща които споделяш, мисля че и моите родители са ни гледали с брат ми еднакво, но всеки от нас си е следял поотделно моделите на поведението им....

# 91
Jack, аз по-горе май писах че веднъж поиска да го лакирам и него, и аз му казах да се разкара. Обува ми обувките с токчета и се смее, знам че си прави майтап, и знае че не е за него, и гледам да реагирам нормално, само с лек намек че е смешен неестествен и че не ми харесва така.

Mamacita, повече устойчивост, воля и твърдост - това от нас ли според теб трябва да идва, като родители?  

z.hristova,  хареса ми поста ти, съгласна съм с важните в отглеждането неща които споделяш, мисля че и моите родители са ни гледали с брат ми еднакво, но всеки от нас си е следял поотделно моделите на поведението им....

Начинът не е да му кажеш да се разкара, а да му обясниш, че лаковете са за момичета . Ако продължава да настоява, може все пак да го лакираш с черен лак както правят някои музиканти . Предполагам, че като се види лакиран, вече няма да му е интересно .

# 92
  • На остров
Martani  според мен не теб основното ти притеснение е да не би понеже го отглеждащ сама това да повлияе на sсексуалната  му ориентация. Според мен това няма как да се случи само под въздействието на факта, че ти се жена, а той момче. Напротив смятам че е наше задължение да научим синовете си как да се отнасят към една жена и да могат да изразяват чувствата си.

# 93
Да, обяснявам му че това са женски работи...просто си има такива моменти, може би щеше да ги има и иначе? Непрекъснато си говорим, и му казвам и моите очаквания. Джак, да не му хареса черния лак Wink

One11, да, това за момента е основно наистина, с изразяването на чувствата. 

# 94
Да, обяснявам му че това са женски работи...просто си има такива моменти, може би щеше да ги има и иначе? Непрекъснато си говорим, и му казвам и моите очаквания. Джак, да не му хареса черния лак Wink

One11, да, това за момента е основно наистина, с изразяването на чувствата. 

А какво лошо има ако му хареса ? Ще го обичаш ли по-малко след това ?

# 95
А иначе сигурно наистина синовете ни ще се научат да разбират по-добре жените като живеят само с нас, както писа по-горе момичето което е женена за такъв мъж, съжалявам че не ми излизат всички страници сега да цитирам името.  Моят син на 5г. знае че имам цикъл, и как трябва да се държи с мен в такива моменти, и определено се справя добре. Едва ли щеше да е така иначе.  А сега като сме двамата го карам да се съобразява с мен, и да съдейства, да помага повече в такива моменти, иначе сигурно баща му би го отнесъл.

# 96
едва ли....майчината любов си я знаем каква е
аз си го обичам и като е агресивен, което е по-зле в случая.
просто самата аз обичам мъжете да са много мъжествени и мъжкари, и нормално да искам и детето ми да е такова, нали. Ако не е такова, здраве да е, винаги ще си го обичам.

# 97
едва ли....майчината любов си я знаем каква е
аз си го обичам и като е агресивен, което е по-зле в случая.
просто самата аз обичам мъжете да са много мъжествени и мъжкари, и нормално да искам и детето ми да е такова, нали. Ако не е такова, здраве да е, винаги ще си го обичам.

Зависи какво разбираш под мъжкари и мъжественост, защото на мен малко ми граничат с неандертализъм тези понятия обикновено .

# 98

z.hristova,  хареса ми поста ти, съгласна съм с важните в отглеждането неща които споделяш, мисля че и моите родители са ни гледали с брат ми еднакво, но всеки от нас си е следял поотделно моделите на поведението им....
Явно не съм казала ,че ги отглеждам сама,когато се разделих с баща им бяха на 5 г. сина на 3 г .щерката.така е вече 12 години и сина ми е мъжът в семейството на този етап,наложи му се бързо да порасне и да си поеме отговорностите.нямало е от кога да гледат модел на поведение на втория родител /бащата/

# 99
какъв е този термин, Jack?
ок, z.hristova, разбирам.

# 100
Мен примерно бъдещата сексуална ориентация на сина ми не ме притеснява. Имам приятели с различна сексуална ориентация, които са много по стойностни от много други. Аз се боя да не би емоционално моето дете да се изгради като жена. Тук имам предвид да не е толкова емоционален, раним, силно влюбчив и т.н. Т.е. да не подхожда като жена. Отделно, че аз притежавам всички гореспоменати качества и може той да ги попие като стой та гледай.

# 101
Мен примерно бъдещата сексуална ориентация на сина ми не ме притеснява. Имам приятели с различна сексуална ориентация, които са много по стойностни от много други. Аз се боя да не би емоционално моето дете да се изгради като жена. Тук имам предвид да не е толкова емоционален, раним, силно влюбчив и т.н. Т.е. да не подхожда като жена. Отделно, че аз притежавам всички гореспоменати качества и може той да ги попие като стой та гледай.
благодаря за правилното изразяване, kimmy, мисля че от началото на темата въпросът беше такъв по-скоро, ни най-малко съм искала да провим завой към сексуалната ориентация, моля за извинение ако се е получило така.

# 102
Колкото и да се мъчите да направите децата си такива или онакива , накрая животът ще ги очука и ще станат различни, така че няма смисъл от сега да се притеснявате дали ще попият това или онова . По-скоро бъдете до тях и го подкрепяйте в трудните им моменти .

# 103
Джак, прав си. Ние все пак сме длъжни да опитаме, но не с притискане разбира се. А как ще живеят, какви личности ще бъдат си е тяхна работа. Техен личен избор и ние можем да даваме насоки, съвети. Пък те ако попият, попият. Но съм твърдо против намесата и това да правят нещо или да стават някакви , защото на нас ни се иска така.

Днес се сетих за една бивша съученичка. Живееше с майка си , баба си и дядо си. Дядото почти не участваше във възпитанието и отглеждането и понеже беше с разклатено здраве човека. Бабата и майката на момичето винаги бяха едни наконтени, с прически, това, онова, както казваше една моя учителка,, Издокарани като от моден журнал,, Та би следвало тя да е някаква кокетка, със страхотно изпипани дамски маниери, но не. Тя беше и все още е първа мъжкарана. Вечно се биеше, щуротии правеше, участваше в незаконни гонки и т.н. Пиша го това като доказателство, че децата не винаги попиват това, което имат за пример вкъщи.

# 104
Да, обикновено обичат да правят на пук децата . До един определен момент сме модел за подръжание, после обаче решават ,че за нищо не ставаме и в никакъв случай не искат да са като нас, неизбежно е .

Общи условия

Активация на акаунт