Отговори
# 405
Аз като една видна драка, не мога да трая повече и идвам да сея справедливост  hahaha

Супер глупаво недоразумение се е получило от едното нищо  ooooh! ВикТан и Месечинката искаха да дадат съвет на Бюти, сигурна съм от загриженост и от сърце. Бютката след няколко обяснения пък се е засегнала, че пак трябва да се обяснява и вече иде това:

Сега да се сърдиш, че някой за твое добро те съветва да не си правиш експерименти с очите... ми извинявай. Няма да се обаждам повеече, твои са си, ако искаш с пепел ги посипи, все ми е тая! Tired

болднатото, което предполагам е засегнало Бюти. Разбирам, че Месечинката го е казала в пристъп на яд, защото е съветвала Бюти за нейно добро, но пък това с пепелта и посипването идва малко излишно и грубо. Така мисля аз. Не сме малки, може би, ако Месечинката обясни на Бюти, на нея ще й мине и ще се върне  Hug 

Бютка, значеш, че и на мен се случи така да се засегна два-три пъти, разбирам те добре, но ще мине ден-два и ще ти залипсваме ужасно  Mr. Green, така че взимай си темата обратно и те искаме скоро пак тук  Heart Eyes

# 406
  • До морето
Тефи, аз си правих корекция на диоптъра. Имах по 2 диоптъра на всяко око + астигматизъм на едното. Цената преди 7 години беше 600 евро на око, но това включваше и всички прегледи преди и след процедурата + капките, които се слагат близо 6 месеца. Сега от етърва ми, която скоро ходи на преглед знам, че е 1000 евро на око! Препоръчвам го на всеки, който може да си го позволи - и аз съм на мнение, че това най- добре похарчените ми пари! Ужасно е да не виждаш (аз бях късогледа), хем не бях с кой знае какъв диоптър, не ми се мисли тези дето имат по- голям как се чувстват!

Цялото нещо беше около 40 минути с подготовката, иначе самата процедура беше по 7 секунди на око1 След това слагаш едни цайси и си тръгваш  Laughing Първите 24 часа стоиш с едни капачета на очите и после е желателно около месец да спиш с тях, не за друго ами да не би в просъница нещо да си търкаш очите. Слагат се и 4-5 вида различни капки в продължение на няколко месеца. Резултатите се виждат след около месец, а последно като ходих на преглед ми казаха, че имам 120% зрение  hahaha

# 407
Одеве докато готвих си мислех, че точно сега когато ставаме все по-малко и вместо темата да се помни само с хубаво, защото ще дойде момент в който няма да се пише всеки ден и ще се изпокараме Tired

# 408
Мама на Рош, Ина днес е добре. Не и тече носа, яде си нормално, само на кашата след обяд малко се лигави, но пък всичко друго си изяде. Не е плакала днес, откакто сме се прибрали си бърбори. И обривите почти минаха. Благодаря, че попита  Hug

И аз много исках и все още искам да си направя лазерна корекция, аз съм с -2 диоптър на двете очи. Години наред се мъчих да нося лещи, но каквито и да си взема не ми понасят особено  Confused Започва да ми люти на очите, да ми щипе, усещам една сухота в очите, капах изкуствени сълзи, какво ли не, не става и това е. Накрая се отказах и откакто забременях си нося очилата. Някой ден, ако забогатея ще си направя корекция  Mr. Green

Ако знаете каква буря имаше тук. Ние бяхме на центъра и на една приятелка мъжа и дойде да ни вземе, и точно тогава като се почна един ураганен вятър, един проливен дъжд, беше си направо страшно.

Току що дохраних Ина с Лактана и диването си пие   Laughing Искаше ми се да минем с някое по-евтино, нооо Ина не мисли така  Mr. Green Е, поне ми олекна, че все пак ще пие АМ, сериозно се бях притеснила, че ще кара без мляко.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 20:55 от Dafi`

# 409
Сами, благодаря за разяснението относно корекцията, аз получих сходно и от моя офтамолог. Проблем при мен обаче е, чесъм прогресивен миопат, т.е вдигам диопт. постоянно, а за да ми направят процедурата се иска последната една година да нямам повишаване. Иначе от лазарната за ретината не усетих нищо, а то е подобно, така че това не ме притеснява. Обаче цените, които вие споменавате са различават от тези, които знам аз. Когато говорихме с док. преди време смятахме, че около 6000 лв. ще излезне.  Rolling Eyes Но това е заради усложненията при мен сигурно. Затова и отлагам  Tired Та завид, че си разкарала очилата.
Блонди, благодаря и на теб за споделеното за ТМ.
Мислех да пиша ЛС на Бют, да и кажа, че лично на мен ми липсва. И това, че не я познавам лично (само на сутиеновата среща я засякох) имам усещането, че хората от нейния вид трябва да се пишат в Червената книга. И ми се иска пак да е тук, шантава и готина. Това е.

# 410
Само аз ли не видях обувките, които е показала Блонди  newsm78 . Връщах се, гледах, но пак нищо не видях.

Дафи, и аз щях да те питам за бурята, че по новините казаха, че било страшно, пък и кадрите, които показаха бяха ужас.

Бютка,  Hug
Искренно се надявам да не съм допринесла за това твое решение. Не съм имала за цел нито да те критикувам, нито да те поучавам. Просто споделих информация за нещо, на което човек обикновено не обръща внимание с единствената цел да съм полезна, дори не и само на теб, а на някой, който прочете това и не се е замислял по въпроса.
Предполагам и Месечинката не е имала за цел да те обиди.
Аз лично много се изненадах от решението ти. Година и половина вече сте заедно в този форум и сте минали през не малко предизвикателства /аз пиша отскоро/ и честно, не мисля, че подобна дреболия трябва да развали топлата атмосфера, която цари тук  Hug

Нещо не ми се пише....... Cry

# 411
Здравейте,

Днес само ви чета, но не ми се пишеше.

Темичката ни си е била винаги позитивна и приятна. Всеки си има собствено мнение и има право да го изрази. Не се сърдете, че някой ще ви противоречи или ще изрази едва ли не негативно отношение към вашата преценка. Така е всички тук сме различни хора, с различни професии, от различни семейства, градове, държави и т.н, така че всичко това е наистина нормално да повлияе на преценките и разбиранията ни за живота. Аз си имам едно правило, което често се опитвам да следвам и да си го повтарям, когато не разбирам нечия постъпка, думи : Всеки е прав за себе си и за това, което прави или казва, си има причина.

За парите, ми какво да кажа, тук пък винаги си казвам : Днес ги имаш, утре ги нямаш. Никой не знае какви изненади му готви живота и затова, ако се види в пари, не трябва да забравя от къде е тръгнал и да робува на материалното. Естествено няма нищо лошо в това да си позволява по-хубави и скъпи неща, стига да не позволява да се изкривяват разбиранията му за хората.

Мама на Рош, и аз много се дразня на хора, дето само обясняват колко много ще помагат, ама като дойде време и все нямат време. И аз още в началото си реших, че на никой не искам да разчитам. Не искам след време да ми обясняват как са ми помагали. Просто съм си такъв човек, свикнала съм отдавна сама да се оправям и не обичам някой да ми дава тон в живота. И аз като теб се правя на супер мама, ама не винаги ми се получава и най-вече страда къщата, че все за нея не остава време. Ама кво да правя, най-важно е детето да е щастливо и нахранено, всичко други и всички останали са ми на заден план и това е.  Party

Ей Муки, Васето, ся кво очилата ли ще си показваме. Мойте ги няма в интернет и трябва да ги снимам, ама много ме мързи, пък и детето вече спи и не ми се шушука по чантите да ги търся. Само да ви кажа, че мойте приличат на тези на Васето, но са кафеви.  Heart Eyes

Лино и аз ги харесвам Бебевита и ги купувам редовно наред с Хип, Бейбилав, Гербер. И аз искам такова пътуване като твоето, ако ходиш вземи ме плийс  Praynig

Екзо, действай бързо и приключвай ученето. Ти какво учиш ? Може пък тук някой да може да помогне с материали ? Дано Анди се оправя скоро !  Hug

Калисто, ами като заспи толкова рано, после спи ли си цялата вечер? Малчо си ляга към 22ч и спи до сутринта 07ч и този му режим ме устройва идеално и аз така мога да се наспя.

За родните звезди - Венета и Божинови - не мога да ги дишам тези хора !

Пейпърче, и аз съм на мнение, че по-простоватите хорица са си по-добродушни и като цяло по-добронамерени. Надувки с пари не уважавам.

Сами, такива хора видяли се в пари, трудно после си сядат на Д*то  Rolling Eyes

Тефи, ти си питала Сами за лазерната корекция, но и аз като страничен наблюдател да кажа мнение. На ММ му правиха преди година и половина такава операция във Варна - клиника Света Петка / май беше /. Тя е май и първата в България, където започнаха да се правят такива операции. Всичко мина много бързо, но първата седмица след операцията определено доста го дразнеха очите и стоеше вкъщи на тъмно. После всичко отмина и определено има ефект, но за съжаление при него нямаше как да се постигне максимален резултат. При всеки е различно то е ясно. Цената беше по 800 евро на око. И той имаше и диоптър и астигматизъм, но  той не си носел изобщо очилата повече от 10 години. И също до колкото знам е добре да се прави операцията, след като си си родила децата. Така съм чувала, Сами може да каже тук по-точно.

Малчо има 2 пъпчици на д*пето и 1-2 на лицето. Сякаш нещо го е ухапало, ама какво и от къде се е взело  newsm78 идея си нямам. Вече му взех един спрей против насекоми на Бочко, ама не сме го ползвали още, май е време. Вие ползвате ли вече и кога ги пръскате като излизате на разходки през деня ли ?

Малчо днес следобед и вечерта беше ужасен - такъв рев му дръпна. Днес за първи път разбирам какво е да го мъчат зъбките. Освен това горкото одеве се удари, чак му текна кръв от устата. Така и разбрах какво стана. Седеше до крака ми на килима и докато си взема една тениска от гардероба, обръщам се той по лице на килима и плаче. Милия, доста се разплака. Добре, че кръвта бързо спря, малко студена водичка по лицето и устата и след има-няма 2-3 минути пак си хилеше като ряпа. Ей тез малките са толкова милички, как бързо забравят всичко.

Аз пък в понеделник имам голям РД / юбилей / и днес си поръчах 2 торти - една малко за вкъщи и 1 голяма ще занеса на работа да почерпя колегите.

Бюти да се яви в изповедалнята!  Mr. Green Всички я чакат обратно  Hug

# 412
Малко със закъснение да напиша за лазерните операции на очите, но не много конструктивно, а по-скоро като майтап. На малкия ми брат му правиха преди няколко години такива на двете очи - беше с много висок диоптър още от малък. Струваха около 800евро на око. И след операциите вика: "Малееееее, таз мойта чак сега я видях, че има целулит"  Joy Joy Joy

# 413
  • Добрич
Сами, на 5-ца минахме преди седмица, като бати си. Четворката много стегната стана.
Опичайте си акъла - като си дойда да сте изписали поне две теми.
Адиос Simple Smile

# 414
И не само Бюти, ами и Месечинка да се яви в изповедалнята, казах!  Mr. Green
Точно, както казва Блонди, за нищо се счепкахте! Месечинка е много темпераментна и бързо пали, на Бютката пък и писна да се обяснява и стана едно мазало, дет се вика! Айде, утре като стана искам по един пост и от двете!  Hug
Шехи, аз го бях показвала, ама си поръчах този цвят, че нямаха XL от цвета, който исках!
Марли, бравос - бебе и бати с еднакви памперси!  hahaha

# 415
Здравейте мами не съм писала в темата от 100 години Embarassed (но ви следя редовно в фейсбук и се включвам от време на време)
С такъв ентусиазъм взех да чета последните странички (та да вляза поне малко в час с темите тук)
А гледам станали кавги..тцтц недейте така момичета не се хващайте за "лайняна клечка" дето се вика Laughing Бюти  Hug  bouquet
Темите който обсъждате са ми много близки и на мен в момента.
За рибата не съм давала още ,но днес купих първото бурканче и мисля утре да дам малко и да го захраня и с нея,кисело мляко съм решила да не давам до годинката,но с която майка да се заговоря ми казва ,че от 5-6 месечни техните деца ядяли к.мляко newsm78 Не знам,много съм мнителна за всичко свързано с малкия и все ме е страх.
За детската кухня (държавната,тук не съм чула да имаме частна) още се колебая доста дали да го запиша.Понеже и аз съм от тези дето си купуват очила до 25 лв. макс.  Laughing ни идва вече доста нанагорно с тези пюрета (аз взимам предимно на хип и от време на време на байбилов,това са по поне 2 бурканчета на ден) ,та ме притеснява по скоро това как ще понесе организма му тази кухня.ММ иска да го запишем ама аз все сменям темата Laughing .
Вие колко хранения сте заместили вече?Нашата докторка каза ,че трябва да съм заместила вече 3 хранения ,но ние още сме на две.Понеже се чудя с какво да е третото хранене newsm78 малкия не иска да яде попари,кус-кус и тем подобни.
И друго щях да ви питам,мамите който давате сирене,какво сирене купувате?Аз съм давала 2-3 пъти много малко от домашно сирене,но понеже трудно се сдобивам с такова ми е интересно вие какво давате.  chef
малко инфо как вървим и ние:Денислав е 70 см. и тежи 9,300 кг
Май сме дребнички newsm78 newsm78 newsm78

# 416
Привееет! Почвам да ви чета от 7-ма страничка, та няма да се спи тази вечер...  Rolling Eyes
Едва ли ще мога на всички да обърна внимание, та само на най-впечатляващите ме нещица, сории  Crazy

Шехина, опулих се като прочетох как описваш мъжа ти, сигурна ли си че не говориш за моя?  smile3555 smile3555 Mr. Green Абсолютно те разбирам значи, питай ме какво ми беше като разбра че съм бременна и рече "Не можем да си позволим второ,...и ми изтъкна същите две причини...   Whistling ooooh! Ооо, рачешка му работа значи.  Rolling Eyes
Тайра, ако не може на тая възраст да са само на мляко, моята Крисуна да е умряла досега...  Peace
Муки, мноого са ти сладки дечицата!  Heart Eyes
Ех, Пейпърче, точно преди 2 дни 3 чувала с Егоисти предимно изхвърлих....  Hug  Heart Eyes И даже доста книги...стари и леко мухлясалки, взех си само тайния дневник, ама се чудя сега да го прочета и изгоря или направо да го изгоря...?  Crazy
Муки, жаби, обеци, свеки, учене...абе половината ти постове само кимам и викам "Ъхъъъ" Laughing  Hug
Бютинко, разбирам те...и аз бих се обидила, но защо ни наказваш всички като ни лишаваш от себе си... Hug Heart Eyes Блонди, драко...  Hug добре че се включи да обясниш по-деликатно, че аз бях подпалила... Hug

# 417
Месечинке, моля те, не е нужно да спираш да пишеш и ти  Hug ако с нещо съм те засегнала извинявай, аз си знам грешките - не само във форума съм така и в живота бързо паля, но когато се обидя ставам направо  ooooh!   bouquet а вие стига сте ме разплаквали с тия постове   Crossing Arms
Но си ви обичам де  Blush

# 418
Добро утро Simple Smile

Бюти, сори ако и аз съм те засегнала с нещо, затова си и затрих половината пост, какво значение има кой с какви очила е, важното е да вижда Simple Smile И ние си те обичаме, идвай си обратно!

Малчо вчера си омете дуета с извара като стой та гледай, и аз го опитах - еми не ми хареса Sad

Прекъснах Дюкан - много съм несериозна знам. Вечерта на концерта на Бон Джоуви ми стана толкова лошо, че не знаех къде се намирам, имах чувството че ще припадна и изядох една меденка, после и едно друго шоколадово. Но не съм се отказала да слабея. Свързах се с Румяна Илиева и скоро си чакам личния режим и тренировки - ще тренирам, когато дребчо заспи, сутрин ще ми е мисията невъзможна Simple Smile Имам една позната от училище, която ми е и приятелка във фейсбук, еми изглежда умопомрачително вече - след два месеца с Руми Simple Smile искам и аз! Е тя си изглеждаше добре и преди да започне този режим, но да кажем че имаше едни 5-7 килца за сваляне. Сега не само ги е свалила ами се е и стегнала - абе въобще браво. Видях я на концерта на живо - евала! Simple Smile ама айде стига съм правила реклама, ако и при мен има ефект - ще споделя. Засега ми харесва това че ме попита какви храни обичам и какво не ям и няма да има в режима ми месо! Simple Smile (Направи веднъж Дюкан и стани за цял живот вегетарианец!).

Мама на Рош - да и аз забелязах, че близначките са ни общи приятелки Simple Smile Те са ми колежки от уни-то, а едната също има бебче, ама предполагам че ти това го знаеш Simple Smile а вие да не сте били съученички? Как ти е кръста? Моят започна да се обажда пак и почнах да се притеснявам.

Елсън а сега сигурно е влюбен до уши в Киселинка нали? Simple Smile) Как върви вашето преместване?

айде отивам да вадим международен паспорт на панталей пътешественика Simple Smile

# 419
Бюти, Месечинке, хайде стига де. Връщайте се и двете. Не можем да бъдем разбрани от всички и няма нужда да се връзваме, когато някой не е на нашето мнение  Hug

Фейси, ние само обедното хранене заместихме наскоро. Към годинката мисля да заместя закуската. Но да не се заричам де, убедих се, че всичко си зависи от Ина. Имах намерение до годинката въобще да нямаме заместено, но Ина друго реши  Crazy Твоя малчо не иска ли да яде зърнена каша с масло и сирене?
Сирене давам на Маджаров.

Оххх, колко чистене ме чака ако знаете  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт