Отговори
# 450
Ааа, Самимами, за килограм, за килограм. Аз в Севлиево за 4.50 си купих, но в Трявна бях зле, с температура, болезнена гърда и явно не съм мислела трезво, защото не взех  Sad

# 451
Здравейте!

Блонди, дано този път да няма проблеми с роклята.

MaryJane, представям си наредените кутии за обувки навсякъде  hahaha

За черешките - аз съм като Мукито - постоянно ги чопля да няма някой червей. На вилата имаме няколко дървета и хапвам колкото да не е без хич, но ако трябва да си купя  Naughty

А пък аз мисля, че вече нямам кърма  Sad . През деня забелязах, че Дейката нещо не беше възхитена от сукането. Докато си сучеше за приспиване биваше, но после като се събуди да яде и ....само се разсъни, изкриви се \хич не ми мина през ума, че може да е гладна, защото не е изсукала нищо\. Преди малко я сложих да суче преди лягане - ами мота се около час и на двете, но вместо да заспи стана крива. Дадох и 120мл. АМ - изпи го на един дъх, успокои се и като я сложих на гърда заспа докато я лапна. И предните дни сякаш не беше доволна от обичайния си режим на хранене, но   през ума ми минаха какви ли не други неща, ама не и, че може да няма вече нищо за папане. Утре ще открия къде съм сложила помпата \щото съм много прибрана и не помня\ и ще пробвам дали ще излезе нещо. Като си помисля, че и месец кърмене не си давах, десет месеца са си направо рекорд  Simple Smile

# 452
Tayra, да ти кажа - ние взехме на малчо триколка още на 05.05. Е, няма такъв кеф. Дават ги от 10 месеца, но той е напълно стабилен, преди се държеше отстрани, сега вече почна да държи кормилото и обожава като излезнем с нея.  Така че всяко дете си е индивидуално. Е, разбира се че не може да спи там. Аз я ползвам , когато знам, че няма да заспи и се разхождаме по улицата пред нас. Ходим до едни кучета, защото и тях обожава и пее ли пее докато "кара".....а и не ми е хич от поспаливите. Понякога го слагам в триколката и отиваме в градината и успявам да посвърша нещо, той зяпа с интерес от нея.Количката и на него не му е любима, но съм доволна, че  поне можем да я ползване, а не е като първите 3 месеца. Не съжалявам изобщо за покупката на "колелото", дори само тази година да го ползваме.

# 453
Лино аз такова пюре тук не съм виждала.Знам обаче,че е една от най-силните билки.Баща ми му приписва чудни свойства Sunglasses,предполагам бих дала.
Бейбито снощи ме докара до лудост,спа няколко часа следобяд и като стана време за лягане като се ококри,аз го бутам да легне той сяда и така сто пъти,хили се на брат си,писка.Заспа с триста зора и след това като взе да се буди през 5минути,аз тъкмо заспивам и той иска да сучи,заспива на гърдата и като извадя зърното и пак ревва.Такова чудо от 6 месеца не е имало.
Вчера му пасирах ябълка с авокадо,оказа се доста приятна комбинация.
Баткото и аз постоянно берем ягоди и ядем и той иска,протяга ръчички,много ми е мъчно,но няма как.Аз самата се обривам от по-голямо количество.
Триколка сигурно няма да купувам,не са им големи сенниците,а и вече не мога да вляза в къщи от колелета и колички.
Череши и аз много обичам,но и трите ни череши нямат Confused

# 454
Здравейте,

Хриси, по 24-ти ли ще се прибирате ? Може да се видим, но нека не правим големи планове. Може и да сме извън града, но още не знам със сигурност. Ще се чуем тогава и ще се разберем тук.

Тайра, супер за количката. Поне няма да ви се мотае насам натам. За триколка според мен е рано.

Рош, ти си била много активна днес, чак и за упражнения ти е стигнало времето.  Peace

Лино, аз бъз не съм давала. Съжалявам не мога да помогна. Честито яке !

Файв, браво на твоите момчета, много активни, стават и се движат вече след теб. Нашият малчо още само пълзи и не се изправя. Вие сте доста по-напред.  Peace

Муки, ох направо ме утрепа, кво ще им чоплиш на черешки, хапвай си спокойно, пък и да има някое мезенце, като ги чоплиш ще го видиш и ще се отвратиш. Така, че лапай ги направо без да гледаш.  hahaha

Иглу да допълня към твоята ценова статистика, вчера видях череши в Бургас на 6 лв, но не видях дали на кг или за .... грама. Ама допускам, че както е писала Сами може и да са ... гр.

Блонди, като дойде новата рокля пусни една снимка да те видим. Дано стане топи път  Praynig

Сами и на мен една позната, дето много ми помага за малчо ще заминава в Англия. Разбрах го преди няколко дни и ми е ужасно криво и кофти, че вече няма да е тук. Много мразя да изпращам приятели.  Cry

Мери Джейн, те пък мъжете какво ли разбират. Според тях сигурно и чанти не ни трябват, че можем да си ходим с найлонови торбички.  Joy Joy Joy

При нас нищо ново, днес трудно заспиваше малчо и сутринта и следобеда. Абе с рев заспа човечето  Confused

# 455
добър вечер Simple Smile

Привет Месечинке и Бютифул Simple Smile Знам, че няма да издържите дълго време без да пишете или четете, затова ви поздравявам специално   bouquet

днес си подадохме документите за паспорт на малчо - така се хили докато го снимаха, че и на трите снимки е ухилена ряпа и такъв ще си е и на паспорта Simple Smile подадохме и документи за европейски здравни книжки, въобще добре оползотворихме работната събота Simple Smile аз изкарах и един акт за раждане за чужбина и го оставих за превод и легализация Simple Smile та... ще ходим в чужбината за няколко месеца, но тъй като още не е сигурно на 100%, когато стане ясно - ще споделя къде Simple Smile

сега се замислих че от Великден не съм учила, за сметка на това хич не ми и пука Simple Smile обикалям градинките и кафетата като за последно и ми е такъв невероятен кеф Simple Smile това майчинството в хубаво време е невероятно удоволствие и особено ако бебето спи или гледа кротко Simple Smile

ходихме и до Пирдоп да видим едната прабаба, разходихме се и иаз градчето, оглеждах се за лудница и прекрасната димана, но само с оглеждане си останах, тя толкова отдавна не е писала Simple Smile

а от тази вечер малчо си плаче за мен - как стана изведнъж незнам. Днес го сложих да спи - полузатворени очички, тежат за сън, понечих да изляза от стаята - веднага се ококори, стана прав в кошарата и се разрева - и така сигурно едно 6-7 пъти го направихме това упражнение Simple Smile
иначе покрай захранването стигнах до следния извод - бебчо обича млечни каши най-много, на второ място каши с плод, сирене и масло и най-накрая зеленчукови пюрета. И на месото не е особено голям фен Simple Smile

пристигна ми диетата и упражненията, диетата много ми харесва напръв поглед, упражненията сигурно ще ми харесат, засега ми се струват изморителни, но от понеделник започвам Simple Smile уф ама много съм несериозна с това слабеене, дано поне сега най-накрая се хвана както си му е реда, защото иначе всичко ми е вкусно Sad и то не по една две хапки ами ехееее Simple Smile

за триколките и аз се чудя - искам първо да проходи и тогава - и да има деца които се изморяват доста бързо на тази триколка и клюмат да спят - познавам едно такова, така че и количка и триколка и аз ще съм товарното магаре Simple Smile)) може и ние да вземем по-нататък и само при кратки разходки. Засега си мислим за люлка в двора на нашите - ще е много гот за малчо Simple Smile

ох и аз умирам за сън - лека и мека на всички Simple Smile

# 456
Зафира мен това ме спира да дам, понеже баща ми и майка ми за какви ли не болежки го пият тоя бъз, та си викам, че е силен. От друга страна пък едва ли Хип ще пусне пюре с лечебни свойства Crazy
Искам да ви кажа, че тази вечер ми е много мъчно Sad Мъчно ми е за милото ми детенце, все с тия кабели, все с рани, а си ми е такава душица, днес луди игри играхме с него, накрая в 8 едвам се държеше, но го сложих чак в 9 да спи. Вече ми приказва, когато иска да му обясня нещо или се чуди на нещо и ме гледа и ми вика а, а, а и така докато не му обясня всичко Simple Smile

# 457
Лино,  Hug Hug Hug
Дано по-скоро нещата се оправят и всички черни мисли да останат в миналото.

# 458
  • София
Аз обмислях за след месец два да взема триколка.Има такива за 10м.+ ама май се отказахме на този етап.Детето от септември тръгва на ясла и за 2-3 месеца няма смисъл да даваме толкова пари.
Сами Емма спи само 1 път на ден следобеден сън.Много рядко спи втори път привечер за 30 мин.  Mr. Green
Блонди съгласна съм с теб за млечните продукти  Hug Щом се налага ще си пие млякото,но както ти каза мляко има и в каши,дуети и тн.Аз на тях наблягам,а мляко си пие сега по 2-3 пъти като глезотия,понеже се оказа,че не се нахранва  Tired Давам мляко и след половин час приревава от глас и опуква 190гр пюре  Whistling Давам го сутрин като се събуди и вечер като заспива и ако се събуди нощно време.

# 459
Тайра, може и по - дълго да се използва триколката, има дни в които няма да е на ясла, или ще ти е по - удобна триколката за някакво по - близко разстояние. Също така повечето такива колела може да се използват до 3 - годишна възраст, стават и за подготовка за истинско колело.

Череши и аз като Муки предпочитам без мезе, а почти не съм попадала на такива без много ровене и чоплене, не е моя плод това. Но пък ягоди мога с килограми да изям, не си позволявам големи количества поради основния ми принцип на хранене - всичко, с което се прекалява, не е полезно.

Моите синове вече млякото не го смятат за хранене, а за добавка. Сутрин към 5-6 като изпият по около 200мл(колкото изпият между 180 и 240мл), към 7-8 часа вече са умиращи от глад и лапат каша за норматив.

На все още учещите майки стискам палци най-вече, с първото дете аз бях от полузавършилите университета. Бременна ходих по изпити, после и с малко дете ходих на лекции, детето при детегледачка през това време, голямо шоу беше. Сега ми е много по-леко като си взех дипломата, независимо че имам още 2 деца за отглеждане.

Опс, сетих се че мъжа ми утре е на работа и трябваше да му правя таратор.
Лека нощ от мен.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 23:45 от Five magnificent

# 460
 Твърдо и аз съм за триколките, Петьо стои много стабилно, държи се, съвсем скоро ще го обзаведем с триколка, вече спи по-малко, преди обед ще го извеждам с нея, ако иска да седи естествено, но почти не познавам дете, което не иска да стои, а имам доста дружки с малко по-големи деца и триколките са им любими. Вече не спи вънка, прибираме се на обед за обеден сън, който вече и по дълъг, така че с това проблем няма да имаме, а и вече става горещо за целодневни разходки, както преди. Само ако можете да ми препоръчате майките, ползващи с по-големи деца триколки ще съм ви много благодарна.

# 461
Приврет миврет Simple Smile
Как сте,дами Simple Smile
Тайра,за триколките  newsm78 newsm78 newsm78 Може пък да й вземете след време,нали през почивните дни ще излизате на разходки Mr. GreenА и може от градината да отиваш да я взимаш с триколката,стига да й харесва Simple Smile
Череши обичам,ям в промошлени количества Laughing Но тази година съм наблегнала на ягодите,че миналите две все бременна бях и ги избягвах Laughing
За протокола-5лв/кг череши в кварталното магазинче Peace
ВТД,може да е само период на намаляне на кърмата  newsm78 Фери беше споделила,че има такива периоди Thinking
Коралче,успех с режима!Аз правя упражненията на Румяна Илиева,но не съм от най-редовните,че залагам на бързото ходене и не ми остават сили и за упражнения.Но от понеделник и аз ще правя редовно от нейните програми упражнения Hug
Лино Hug Hug Hug
Ивка,преди няколко месеца,като се сгънах на две,отидох на лекар.Човекът ме понамести,назначи лечение с медикаменти и каза много да се пазя.Само да се грижа за детето,това да ми бъде натоварването.Ама пусто куха Минка,още на 3-тия ден си излъсках къщата и други такива героизми  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Определено не спазвам предписанието на лекаря Whistling
Васето,много съм послушна Simple Smile Не чистих  hahaha hahaha hahaha hahaha

Да забия един въпрос-с каква каша да започна въвеждане на глутен?Не че не е писано трилион пъти,ама на  WhistlingМислих да дам коричка хляб  newsm78 newsm78 newsm78 Но така претърпях провал с краставицата и се съмнявам да отрази и хляба newsm78 newsm78
Рош вчера следобед не спа и още в 21:00 часа клюмна.Добре,ама в 00:40 стана да яде,после до 02:00 нямаше заспиване,игра,пълни памперс....И след като заспа малко след 02:00 часа,се събуди в 06:10 да яде  Crossing Arms И познайте...докато ММ уж го гледаше,падна от спалнята..Приземи се на гръб и глава,поне така го видяхме на пода ooooh! ooooh! ooooh!Сега гледам нищо му няма,но ще го наблюдавам през деня Tired Tired Tired
Трябва да ставам,че от 10 минути само ми дърпа клавиатурата Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 07:40 от Мама на Рош

# 462
Мама на Рош, пробвай с коричката, краставицата е твърда и предполагам затова не са се разбрали с Рош. Иначе май овес препоръчваха момичетата.

Ох, я ме светнете какви са тия триколки сега  Rolling Eyes летните колички ли? Или някакви различни?
Къщата е с краката нагоре, има багаж за разопаковане, дано ми дойде музата, че иначе ще го прескачам не знам колко дни  Embarassed

Лино,  Hug Hug Hug

Месечинка,  Hug
Бюти,  Hug

# 463
добро утро

днес съм на обяд с приятелки  Sunglasses които нямат деца и няма да си говорим само за бебета  Sunglasses нищо че Криси ще е с мен, уговорихме се да се видим по време на неговия поспалив период и после времето му за хранене, така че се надявам да е добър и послушен.
Вече кроя схеми кога да правя упражненията - краен вариант е малчо в кошарата, а аз на упражненията - хем ще си играе, хем ще ме вижда, хем ще правя упражненията сутрин, без да ми се налага да ставам в 5 - един час преди неговото първоначално будене Simple Smile

как обличате децата си в това променливо и ветровито време - аз с боди с къс ръкав и панталон с дълъг крачол и му слагам и анорак, ако на мен ми е хладно. но все се чудя дали не му е топло или студено. а за през огромните жеги - мисля да го обличам само по боди с къс ръкав и нищо повече.

Мама на Рош - ще ти кажа как ми се отразяват на мен упражненията и диетата и дали си струват парите Simple Smile пишеше някъде че упражненията спомагат и за по-добра стойка и за намаляване на болките в гърба и кръста - та ще я видим тази работа така ли е или не е така Simple Smile

Лино и ти си човек, пожелавам ти скоро всичко да е зад гърба ви!  bouquet

Бютифул и Месечинка как сте днес?  bouquet

приятна неделя, дами Simple Smile

# 464
Коралче, аз уж четох, ама откъде си поръчала хранителен план и упражнения  Rolling Eyes
А, да и какъв е този акт за раждане за чужбина? Ние ще пътуваме с маймунката сами и си мислех, че само с акта за раждане мога да докаже, че е мое дете Simple Smile нямаме общо име. Ама той е само на български...

Общи условия

Активация на акаунт