Отговори
# 465
Иглуб,
за акта за раждане - когато отидеш в общината и поискаш дубликат те питат - за българия или за чужбина (аз направих и от двата). Този за чужбина е като този за българия, но отзад има допълнителен печат и заверка. След което трябва да го дадеш на преводаческа агенция за превод и легализация - в моя случай легализацията ще означава да му поставят апостил- сигурно и при теб ще е така, но казваш на агенцията за коя държава ти трябва. Така имаш официален документ - акта, преведен на чужд език и заверен, ако ти се наложи да го ползваш в чужбина - само им го даваш и няма нужда от други действия.
За режима и упражненията - www.fitnesinstruktor.com мисля че това е сайта на мацката, а моята позната я има в отзиви - Дани. 

# 466
Иглуб, акт за раждане са ни искали само веднъж на българската граница на излизане от страната. Но за там не е нужно да е преведен. Ние също сме с различни имена, но само веднъж са го искали. Естествено нямахме в нас, защото решихме, че паспортите са достатъчни, но в крайна сметка сканираха паспортите и ни пуснаха. Но е възможно и да те върнат. Може акта да им трябва, ако ще вадят някакви документи в чужбина  newsm78

# 467
На Ина и стана навик от 1 до 3 да иска да си играем  ooooh! Май са зъби. Не е гладна, реве, после бърбори, пълзи, катери се, пак реве  ooooh!

Мама на Рош, аз въведох глутена с пълнозърнест овес на Тьопфер.
Вик, дано така да ти се струва за кърмата или да е някакъв кратък период. Ина снощи за първи път пи АМ преди да заспи. В 18 сука и в 20 все още нямаше и капка. Изпоти се детето да се мъчи, реве, че не тръгва Sad Тази сутрин сукна де, но моята определено си отива.

За триколките, и аз искам да взема на Ина, но ми се струва рано още, ние сме почти по цял ден навън и тя на всяка разходка спи в количката.

Питах в темата за захранването, но да питам и вас. Мога ли да давам на Ина да пие Лактана, а в пюретата да слагам по малко Хумана?

# 468
Мерси, момичета, аз се притеснявам навръщане как ще е. Защото актът е само на български, а таткото не е с нас. Освен да дам да го преведат, ама после и нотариална заверка ще трябва.

# 469
  • Бургас
Добро утро newsm46
След като доволно напълни памперса, събуди ме още в 7 часа, Виктор сладко си поспива Twisted Evil.
Аз веднъж събудя ли се, отиде. Та така неделно.
Зафира, ябълката сурова ли я даде с авокадото?
Лино, много силно те прегръщам. Ще мине, ще видиш.
Роши, аз въведох с овес на Хип.
Иглуб, миналата година като ходихме до Гърция си спомням, че направихме копие на акта за раждане, удостоверено от нотариус. Обаче не помня дали изобщо ни трябваше newsm78. С мъжа също сме без брак.
Моята кака днес лети за Холандия. Ще я няма 10-ина дни. Много ще ми липсва детенце. А съм сигурна, че и на Вико. Който е станал много мобилен и свободно се движи из целия апартамент. Освен стабилност, се сдоби и с бързина Joy
Триколка имам от каката, ама е розова hahaha. Важното, е че е здрава

# 470
иглуб, ако таткото не е с вас трябва да подпише декларация пред нотариус че е съгласен детето да напуска страната - http://www.mfa.government.bg/pages/91/index.html - виж тук. После пак трябва превод и легализация  Wink
аз не защо може да ми трябва акта му за раждане, но тръгнем ли веднъж и ако ни го поискат - а аз го нямам, ще стане голяма разправия докато го получа, така че го правя за всеки случай.

# 471
Калка,много ми е приятно да те видя тук  Hug
Дафи,а ти защо искаш да даваш различни АМ newsm78
Момичета,благодаря за отговорите  Hug След няколко дни Рош ще бъде захранен с коричка хляб и после овес Laughing Laughing Laughing
Рош заспа в количката,преместих го в кошарата и след точно 5 минути кокореше очи ooooh!
Та отново е в количката и отново спи,а аз го гледам уж,да не падне и от там,че 2 падания за 1 ден ще му дойдат много Praynig

# 472
Коралче, на нас досега не са ни искали акт за раждане, но човек никога не знае Simple Smile аз не знам къде бях чела, че тази декларация само нашите тук я искали, аз затова не мислех да се превежда. Ще взема да потърся малко по-надеждна информация вместо да се уфлянквам. Иначе тия нотариуси много нагли, ей. Не стига, че вземат луди пари за нищо, ами и онзи ден влизаме при един да направим декларацията и той ни вика, че не печатал, да сме идели някъде да ни я напечатат и тогава да сме се върнели при него. Питам аз какво да пише вътре, той не знаел, ама ей там отсреща печатали, те знаели. Как се изнервих не е истина, не, че върнах при него.
Коралче, позачетох линка, ама навсякъде пише само за нотариално заверена декларация, за преводи и легализация не намерих. Пък и то какво да й легализираш  Rolling Eyes иначе оставяш копие на границата.

# 473
Иглуб, акта ти трябва само за напускане на страната. Веднъж излезеш ли, вече само паспорт ти искат, ако те спрат някъде. И нотариално заверена декларация пак само на български, ако е само единият родител и пак само за българската граница /даже, ако нямаш копие ще ти задържат оригинала на декларацията/.

# 474
ВикТанДея, ясно, мерси. Ааа, ще си направя няколко копия, как пък да не им оставя оригинала  Joy

# 475
иглуб - не знам и аз със сигурност   Confused просто разсъждавам на глас, ако тази декларация я искат примерно от полицията в англия, защото детето е само сединия си родител - аз не мога да им дам декларацията на българаски език, трябва да им я дам преведена. Ако обаче другите държави нямат проблем как пътува детето - значи е преводът е излишен и се ползва само от нашите власти. Знам ли и аз... трябва да кажат майките които са пътували сами без децата си.
а за наглия нотариус - какво да ти кажа, те нотариусите по принцип са велики и богопомазани, ако ти трябва свестен нотариус има един много готин близо до орлов мост - ще ти дам координати ако искаш.
вие за колко време ще пътувате? Аз се чудя дали да превеждаме и здравния картон на малчо, където са описани сложените ваксини, ние ще сме извън БГ минимум 3 месеца, ако заминем въобще Simple Smile

# 476
А ние сме за малко, 10тина дни, иначе доколкото знам, там ти е достатъчен паспорта, защо е с единия родител май не ги интересува. Ами виж в картона ваксините не са ли на латински, ако да няма нужда да превеждате, според мен. За европейска здравна карта и ние подадохме, сега се чудя дали в софия щяхме да можем като ни е само временен адрес, ама късно Simple Smile на едното място казаха 15 работни дни, на другото 15 календарни  Crazy добре, че си знаят процедурите  Joy
стискам палци за Англия, как искам да поживея малко там и да си отходя на театри в лондон, ама така, че да не искам да вляза в театър поне за година напред. Но не знам колко ще трябва да ходя, че да се стигне до там  Joy

# 477
Мама на Рош, първо бях купила Хумана, но не я иска, а няма на кой да я дам и трябва да я хвърля. За това питам Simple Smile

# 478
Дафи, слагай я спокойно тази хумана, щом я яде така.

# 479
Добро утро  Tired
Моя син ме остави да поспя една нощ и реши че ми стига- снощи беше поредна кошмарна нощ и съответно днес съм като ударен самолет,нервно ми е,не мога да си събера главата,всичко ме дразни....разкош просто  Close
Калина е непоносима и по нея само врякам и крякам  Tired Прекрасен ден за ритуално самоубийство !!!
Как се съвземате вие след такива тежки моменти ? Кафето не върши работа- само разкритие получавам от него  Crazy КОла не пия....  Rolling Eyes Освен да гаврътна един монстър и да прекопая двора ако пауъра дойде прекалено много  Crazy

Краставица Явор яде вече- пресничка домашна,адски вкусна.Дадох му една в ръката и аз загризах друга,но човека реши,че иска и моята и накрая  беше с по една краставица във всяка ръка.

Общи условия

Активация на акаунт