Отговори
# 555
  • София
Момичета прекрасани, тук съм и съм добре, но съм много зле с времето Laughing Благодаря на всички, които ме мислят и им липсвам Hug Hug Hug Hug Мама на Рош,  Сами[/b]   Hug Hug Hug
Бобърче, да си жива и здрава и много много щастлива с твоите двама мъже, които трябва много да те слушат Hug  bouquet
Много се радвам ,че Месечинка и Бюти са на линия Hug
Аз не успявах да пиша, но ви четях, последните 3 страници сега малко по-отгоре де. но наистина нямам никакво време Blush
Жени, Коралче, да се оправят бързо дечицата ви, Жени - представям си наистина колко е кофти за първи път, първото ти дете да вдигне т, а за Панадола - изобщо не мисля, че е такъв проблем, че си дала, точно за това е, още повече че не е била никак ниска Naughty дано бързо да се оправя Мирая, а Коралче, на малчо - сополките бързо да минават Hug
Муки ,честито ви зъбче Hug
Тефи, и моят белег е така, както писваш, но си е в окосмената част. Иначе се е образувал цикатрикс, по в средата, а в двата края не е изобщо издут Rolling Eyes Не ме боли и вече не ми е изтръпнало, само гадния белег, но това да ни е проблема Hug
Блонди, супер е роклето, и чийзкейкът Flutter Аз снощи направих за първи път Тирамису и стана разкошно, днес нали ставаме на 9м и исках да направя нещо сладичко Flutter Браво на Ками за думичките, нямам и аз търпение да чуя още някоя, освен мама Heart Eyes
Хриси, още не сми я почнали мила, мислим на есен и до година да е готова, когато ще може да си играе там Flutter
Иначе ние сме добре, малкия си играе по-дълго седнал, вече му е интересно и може да стои и по 30 мин, но да ме вижда, все повече разбира, много е любвеобилен, гушка ме, нещо наподабяващо на - целува ме и така, спи по 30 мин, 3 пъти през деня, сутрин става към 7 и така.
Оставям ви засега, че ме вика Whistling До после Hug Hug Hug Hug

# 556
Дали ще ви изненадам,ако каже,че на мен кърменето не ми липсва Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
То беше едно висене на гърдите ми,не можем да излезем на разходка,че на всеки час се кърмехме в продължение на поне час Shocked
Откакто минахме на АМ е различно.Хапва,знам,че около 3 часа ще е сит,мога да си нося шише и АМ и да ходя навсякъде с него Blush
Уви,не се сбъднаха мечтите ми,като започне да пие АМ,да спи по цели нощи,но то пълно щастие нема Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Никой не каза нищо за Белверде?Споменела ли е,че ще ходи някъде newsm78 newsm78 newsm78
Рош пие все по-млако АМ.И да не си мислите,че давам много твърда храна Crossing Arms Нъц,само обедно пюре,максимум 100гр и то не винаги.Ето сутринта изпи само 4 лъжици,после изпи само 2,а сега нито една #Crazy #Crazy #Crazy
Отивам да спийна кафе,докато той спи и може и да полегна Laughing Laughing Laughing

Редактирам-Белверде се е появила Hug Hug Hug Hug

# 557
Ааа, Блонди, не съм се възпротивила, просто се направих на интересна  Joy Joy
Ейййййй, луднах, Анди е в кофти настроение, правя питка, хладилника ни се развали, дойдоха майстори, фреони, газ, кво ли не, а тъкмо си пуснах климатици да ми е густо на душата, ааааааааааа  #2gunfire
Oтделно му загубих бибата и осъзнах колко е кофти и кво ще правя, ако я няма нея  Joy добре че му я намерих и сега спи  Blush

# 558
Скрит текст:
Срам Несрам и аз ще кажа, че за мен кърменето не беше приятен момент, но го направих за детето си. Съжалявам да го кажа, но той определено не успяваше да се нахрани като хората и в крайна сметка едва издържаше 2ч -2ч и половина, рядко само когато е спал е изкарвал до 3 часа. Докато излезем и трябваше да се прибираме, а ние живеем далеч от парк за разходка. Изобщо не ми беше присърце. И доста повече мрънках заради това. И въпреки всичко го изкарах до 6 месеца и половина. Сега вече когато хапва други неща, а също и АМ нещата са съвсем спокойни и за двама ни. Въпреки всичко се радвам на всички вас, които все още продължавате с кърменето.

Ауу, Бюти, сакън, без биба няма живот и за нас ! Тази дума "сакън" така ли се пише идея си нямам  hahaha

# 559
Иначе неразбираемо за мен моят разрез е един пръст над окосмената част, пък навсякъде съм чела, че точно в окосмената трябва да е.  Rolling Eyes

Аааа, то от окосмена до окосмена част разлика бол  hahaha има жени, дето вуната им започва от пъпа  Mr. Green

И аз не ти викам Мъжо, Бютката се възпротиви, ама сме си пак семейство, то е ясно   Grinning

Екстра си си слабичка  Hug, аз харесвам и искам, ама нивгиш не съм била така, а и ако стана, ще съм отврат мисля  Rolling Eyes
Дълго те цитирам, ама си заслужава целият да се постне пак  Heart Eyes
Белверде, погледнах в гугъл снимки на цикатрикс. Буффффф, егати и нещата има  Outta Joint Ама предполагам, че е нормално подобно развитие понякога, имаш ли идея дали някога ще изглежда по-добре.
Бют, аз ползвам биба само при екстремно приспиване, но имам 4, защото точно така загубихме единствената преди време и малеййййй  Shocked

# 560
Бибероните и при нас са на почит, вече сами се обслужват да си ги вземат и лапат, имаме 5(навън нося само 3 от тях). Предпочитат тип "черешка" и никакви други не се и поглеждат даже. И 5-те минават през стерилизация всеки ден, някой по 2 пъти, откакто лазят доста често си ги влачат по пода. Абсурдно е, но сега по-често им стерилизирам бутилките и бибероните, отколкото като бяха по-малки, сега остава повече време.

Белега от операцията ми е доста грозен, но няма да се снимам гола тепърва, за да се притеснявам за него. Не съм имала други проблеми с операцията, надявам се и да нямам за в бъдеще. Не ми е проблем за обезкосмяването, 1-2 пръста над района е.

Тортата(по-скоро си е 3-етажен кекс) почти се изяде( с кеф), но беше само за проба с цветовете и не е голяма. И на малките за РД мога да направя нещо от този тип с някаква украса, има време и може да ми хрумне нещо интересно.

Болните да оздравяват бързо.

Бюти, честита годишнина, още много години семейно щастие ти желая!

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 14:38 от Five magnificent

# 561
Тефи, забравих да ти кажа да се оправяш  Hug много гадно, особено лятото да си болен  Tired
Има ли още дяца дето спят при мама и при тати   Embarassed Анди отскоро си го връщаме в леглото, да видим..ама през нощта като стане за манджа и го взимаме при нас  Whistling

# 562
Дафи, при мен мястото на разреза е все още леко изтръпнало. Но никога нищо не ми е придърпвало или боляло, освен първите 2-3 дни.
Колкото до избледняването на белега, според мен си е до кожа, подобно на стриите. Мисля, че с мазане или без, ефектът ще е един и същ. Аз лично с нищо не мажа и така или иначе искам и второ дете ... та пак ще ме режат ... колкото и да не искам ...
Блонди, аз знам, че вегетарианците (тия, стандартните, ако мога така да се изразя) не ядат само месо и риба, но си позволяват млечни продукти.
Скрит текст:
Видове вегетарианци

Лакто-ово-вегетарианци. Ядат и млечни продукти и яйца. Това е най-разпространената вегетарианско хранене.

Лакто-вегетарианци. Ядат млечни продукти, но не и яйца.

Вегани. Не ядат млечни продукти, яйца или каквито и да е животински продукти.

Плодоядци. Разновидност на вегански начин на хранене, където се ядат много малко преработени или сготвени храни. Състои се главно от сурови плодове, зърнени растения и ядки. Плодоядците вярват, че само растителната храна, която може да се събере без да се убива растението може да се яде.  

Макробиотици. Хранене, основано поради духовни и философски причини. Цели да осигури баланс между храната видяна като ин (положителна) и ян (отрицателна). Храненето се развива в 10 нива, през които става все по-ограничаваща. Не всички нива са вегетариански, но всяко ниво постепенно елиминира животинските продукти. Най-високото ниво елиминира плодовете и зеленчуците и накрая се достига нивото на хранене с кафяв ориз.
Какво е това смотано време при вас, няма ли да се оправя? Тук пък настана такава жега, че пак не става за излизане преди 16-17 часа.
Тефи, интересно е туй за ранното лягане на бебетата ... ще се опитам да го накарам да заспи по-рано, макар и да се съмнявам да успея ...
Бюти, Ицо си спи при нас ... и не виждам скоро да го отделя сам в кошарата  Crazy

# 563
  • Враца
Васе, мерси за фрапето. Hug А диетката... ами никакво сладко, закуска плод(ове), обяд супа, таратор или кисело мляко и вечеря колкото и каквото душа ми иска. Не е здравословно, но не мога да не вечерям.  Crossing Arms Не си представям да се приберем, да седнем всички на масата и аз да не ям, гледайки другите как го правят, ми няма как!  Mr. Green

Женя
, не я сваляй температурата, остави организма сам да се пребори с каквото го мъчи. Чак ако стане над 38, 5 тогава мисли как да я сваляш. И Криско имаше един ден Т цял ден, но ще да е била ниска, защото не съм я мерила, помислих си, че ще я премеря, когато вече ми се стори много топъл, защото то нали до 38, 5 нищо не трябва да се прави. На другия ден я свали чак.  Peace

Бютка
, хайде честита годишнина! Бъдете много щастливи заедно и все така лъчезарни и готини!   bouquet  Hug

Да бе, къде е Белвердето? Аз ли съм изпуснала нещо, изобщо споменавала ли е, че ще отсъства?  newsm78 Ааа, появила се е. Wink

Рош, а защо не приемаш колкото калории трябва? Аз разбрах, че си изморена и няма кога да ядеш, ама пък как я нарушаваш диетата тогава? Иначе дано Рош да почне да спинка, че да не се наспиваш е много гадно.  Hug

Женя, дано е по-добре вече малката. Да пишеш какво е казал доки.  Hug

Сами, не се разстройвай де, той така е пожелал. Hug А как точно стана? Не искаше да суче ли? Че Криско е голяма врътня докато суче, все се мята и понякога само по 1-2 мин суче. Аз бих се радвала и при мойто чаве да стане някак така плавно и по негово желание. Ще чакам още месец два и после ще видя какво ще мисля ако не се отбие сам до тогава.  Wink

Бюти, метни веднага едно стихче на тая необвързана, необръсната и сърдита лелка, искам да прочета.  Hug

Бобърче
,  newsm67 бъди здрава, мила!  Hug

Бюти, аз май ти казвах като се видяхме. Криско след кърменето в 21ч (което е на спалнята) го прехвърлям в неговото легло и като се събуди (между 1 и 3 часа) го взимам при нас.  Peace

# 564
Тефи, дано бързо ти минава гадната болест!  Hug
Бобърче, честит рожден ден! Да си жива и здрава, обичана и винаги усмихната!   bouquet
Бютка, честита ви годишнина, много здраве и дъъъъълго семейно щастие!   bouquet Ами да - дребното като (ако) се събуди, направо си го вземам при нас, бутам цицата и т'ва е ...
Дафи, Сами, всички ще минем от там така или иначе - някои малко по-рано, други по-късно, но при всички случаи 10 месеца са супер!  Hug
Жени, дано е само заради зъбките и утре вече да е като нова!  Peace
Блонди, вуна ...  hahaha Joy hahaha Joy
Фери, супер - ми то и аз така май я карам - през деня един сандвич, кафе и вода, но вечер си хапвам!  Whistling
Хрис, точно така е с белезите - някои кожи са предразположени към появата им и няма отърване (например като мен: стрии, ужасен белег от операция на перитонит и отделно всяка рана ми оставя белег)!  Peace

Да се отчетем и ние с Неско от днес - 10,300 (+100 гр) и 78 (+1 см)! Сестрата ме пита дали кърмя още и моето диване вика "дяааааааа" ...  hahaha Иначе педи каза, че може да минава на преходна храна и мога да му давам и риба ...

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 14:39 от Vaseto29

# 565
Момичета благодаря ви  за топлото посрещане Simple Smile изключително мило ми стана Simple Smile  bouquet
Beauty  - честита годишнина мила Simple Smile Пожелавам ви да се обичате и уважавате още 100 пъти по толкова Simple Smile

Blondi - роклята е страхотна - според мен дори и на тази дължина ще ти отива много Simple SmileБраво на писанка за думичките - значи следващото ви ще е момиче Simple Smile
жени ,на мен лекарката ни също ни е казвала под 38.5 да не давам нищо ,но ако поддържа над 38.5 на всеки 4 часа можеш да даваш нещо за температура - все пак отидете на лекар ако можете Simple Smile Стискам палци бързо да се оправи малката красавица Simple Smile
Муки ,не знаех че ти си ми била джудженце - ама да знаеш че планувам второто ни да е момченце - засега си имаме една мацка с характер Simple Smile
Белверде ,радвам се че писа - товите постове винаги носят спокойствие и .... не знам как да го опиша... много хубавo ми става Simple Smile
Бобър4е ,ох завид завид за моренцето ....и честит рожден ден Simple Smile
би_би честит ти завършил третокласник - все така прилежен ученик да бъде и послушен батко на сладък Сашко Simple Smile
ферри - стискам плаци с диетата макар че като съм виждала снимки - нямаш  нужда Simple Smile
ИВКА_777 - да знаеш Велито ми е една от любимките - винаги е с едни хубави ленти - мойто чаве нищо не оставя да му сложа - освен някоя ластичка,която се задържа точно 2 минути.
Пейпър - завид и на тебе за късното кино Simple Smile
Васето29 Simple Smile
Лино , чета си тихо от балкона че то страх голям -  то тука хора се ядат Simple Smile Шегувам се Simple Smile Изпращам ти много прегръдки на теб и малкия герой Simple Smile
Мама на Рош - лягай до Рош и си почивай - той ще оцени не факта че е чисто ,изгладено и подредено ,а че има една спокойна и отпочинала мама Simple Smile
Beauty без биба не си е работа - аз си имам и резервна Simple Smile
Ние утре сме на консултация ,че да видим колко сме порастнали от февруари насам Simple Smile
Иначе Али си има 2 зъба долу , чеше ги с всичко което докопа  и e  едно прекрасно и съобразително бебе - ляга най- касно в 20:00 и в 7-7:30 е изправена в кошарата и ухилена до ушите Simple Smile Цоква едно мляко и после обратно се гушкаме и така поне още час сън ( това само в почивните дни - през останлото време ходи на ясла ) - през деня спи още по 1 час след всяко ядене - но докато е будна търчи с паяка из къщи или стои изправена в кошарата и вика по петуниите на прозореца Simple Smile Откъм приказки казва - айди де ( а аз питам къде бе хаймана ) и дай дай дай - виждам и бъдещетто като съдия изпълнител Simple Smile
 Май попрекалих - ама то като искам на всяко гърне мерудия Simple Smile
Поздрави мили момичета Simple Smile

# 566
Бютка,честита годишнина,от сърце ви желая дълги години да живеете в любов и разбирателство!Да си изкарате супер тая вечер!
Бобърче, newsm59 много здраве,щастие и късмет!
Тайра,ще свикнеш,то трудното е в началото,ама после като се научиш е голям кеф.Кога ти е изпита?
Женя,естествено,че ще дадеш Панадол,аз след 37.8 давам,не мога да чакам сам да се справи организма.Дано всичко е наред с Мирая,пиши след прегледа.
Любето, HugИ при нас мина времето на лентите,сега нищо не търпи на главата си,ни фиба,ни лента,ни шапка.Много е своенравна,показва си лъвския характер вече,взе и чорапи да не иска,в момента,в който я обуя ги събува,и само единия,десния,вчера обикаляхме из Морската с един чорап Laughing
За секциото-изобщо не ме боли самата операция,обаче част от корема ми още е безчувствен,явно някакви нерви са засегнати и не знам дали ще се върне чувствителността.
Моята бухтичка снощи си спа цяла нощ в кошарата,сигурно за пети път,откакто се е родила.Пак се мята и спа неспокойно,100 пъти ставах да я завивам,ама определено спахме повече.И ми беше едно неестествено като се събудих и я нямаше до мен,туй навика е голяма работа.И ми прави впечатление,че като спи през деня,спи много по-дълбоко и спокойно,отколкото нощем,не знам що така.
Да питам даващите кисело мляко-искам да дам малко за разнообразие само с бисквити и се чудя вие постепенно ли го въвеждахте и него по лъжичка-две или направо цяла порция си дадохте newsm78

# 567
Фери,диетата ми е базирана на нисък прием на калории,т.е.недостиг,за да отслабвам.Но понеже Рош не спи,мрънка,а и правим всеки ден разходка,на коята навъртам поне 2-3 км,в един момент се оказа,че тези калории са изклюително малко,и заедно с всичко останало,като резултат започна да ми става лошо,да ми се вие свят.Аз хапвам,т.е.имам си определени часове,в които ям,но като ми прилошее,се е случвало да хапна шоколад.Не присъства такова нещо в диетата ми Peace Или пък някакво тесто-пак го нема в режима ми Peace
А и нали знаете,че когато не спиш нормално,това затруднява отслабването..Поне при мен липсата на сън до това води Sad Sad Sad

# 568
Да, бе, Любето, аз баскетболен отбор ще правя  Joy Stop Стига толкоз, дърта съм вече, оставям пътя на младите  Grinning

Фери, ти пък тази диета, обратното на всичко нормално  hahaha Днес ям на корем, че от утре мизерия  Close

Ровя се за цайсите (слънчевите) и попаднах на една тема от форума, на една варненка оптичка, ако му се чете на някой, има полезно инфо, нищо, че дамата се разлютява понякога повечко на тази тема  hahaha

Скрит текст:
Първото, което трябва да запомним е, че слънчевите очила пазят очите ни, естествено създават ни още самочувствие, те са аксесоар, който дава завършен вид на един перфектен стил. НО СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА НЕ СА ДИАДЕМА и категорично не трябва да се носят върху главата, за да прибират косите ни – първото, което може да се случи е рамките да се разширят и очилата да падат, да се надраскат стъклата от вътрешната страна, да се пукнат или счупят напълно стъклата или рамките! Затова си има калъфи, очилата да бъдат съхранявани в тях, като най-добре е калъфът да е твърд. Очилата трябва да се почистват с мека микрофибърна кърпа и не на сухо, за да не се драскат стъклата. За целта по оптиките се продават специални спрейове, които поддържат стъклата на очилата чисти и с антистатичен ефект. Може и да си ги миете с хладка вода и течен сапун и да ги подсушавате с чиста микрофибърна кърпичка.  
Всички знаят, че очилата трялбва да имат  UW 400, но не всички са наясно какво точно означава това! Аз например съм чувала различни трактовки от типа: “Това означава 400 процента защита” или “очила категория 400 .... ”, ама какво точно 400 и самите автори на горното не знаят. Та това е дължина на ултрвиолетовите лъчи, които представляват късовълновата слънчева радиация и се измерват в нанометри. Тези лъчи биват А, В и С. UW-С лъчите се поглъщат от атмосферата и не достигат до земната повърхност. UW-В лъчите са с дължина от 280 до 320 нанометра и биват погълнати от роговицата на човешкото око, за да не достигнат до ретината. UW-А лъчите са с дължина от 320 до 400 нанометра /достигнахме до това загадъчно число 400/, като тези лъчи биват абсорбирани /погълнати/ от вътреочната леща на човешкото око, отново за да бъде предпазена ретината. Така, обаче ако не се носят слънчеви очила с максимална защита, вътреочната леща започва постепенно да помътнява и след време се получава катаракта /перде/, която се отстранява само и единствено оперативно – премахва се естествената леща на човешкото око и се имплантира изкуствена. Бърза, но доста неприятна процедура! Затова е важно очилата да се носят не само в слънчево време, но и в облачно, защото когато навън е мрачно зениците се разширяват и когато нямаме очила ултравиолетовите лъчи си проникват в очите безпрепятствено! Така много от вас ще кажат, ама нали ще се блъскаме по мрачните улици с тъмни очила. Именно затова не е нужно очилата да са с прекалено тъмни стъкла – не тъмното стъкло ви пази очите, а добрия филтър. За препоръчване са стъкла със затъмнение втора или трета категория, т.е. и в по-облачно време да ви е комфортно с тях. Имайте пред вид, че стъкла с четвърта категория затъмнение даже са забранени за шофиране! Добре би било, ако очилата ви имат в комбинация поляризация – това е филтър, който ще ви създаде по-голям комфорт, като ще намали в много голяма степен блестенето на лъчите и дразнението на отразената светлина. Не е нужно да пощурявате за поляризирани очила, защото едни качествени стъкла и без поляризация и добре подбрана рамка /добре да следва овала на лицето и да се доближава до веждите или да ги покрива напълно/ ще предпазват добре очите и ще създадат отличен комфорт. В някои случаи /например при оригиналния Ray Ban/ поляризацията е съчетана и с антирефлексно покритие. Това е покритие, което буквално означава, че не отразява светлината, т.е. мозъкът ви няма да има загуба на светлинаи ще виждате по-контрастно и по-чисто! Това покритие не е задължително за слънчевите очила, но ако го има – не се отказвайте от него. По-често срещано и задължително е то при диоптричните стъкла, а и с него очилата са по-естетични и се виждат очите ви, а не се получава огледален ефект от околната среда! Що се касае до ултравиолетовата защите вече и очилата, които се продават по тротоарите я имат в 70% от моделите, но това не прави очилата качествени или оригинални. Едни очила са качествени, тогава когато и рамките са изработени и от качествени метали и пластмаси! Евтините очила и имитациите са евтини именно защото са изработени от много евтини и некачествени сплави или пластмаси. Като нови те са чудесни – лъскави и бляскави! Но изключително бързо, понякога само за месец – два, започват металите да се окисляват и да ви зеленясват дръжките и кожата, да се образуват обриви и екземи, тъй като тези евтини метални сплави съдържат много никел и той се окислява и алергизира кожата! При пластмасовите пък имате усещането, че държите евтина детска пластмасова играчка от пазара за 2 лева. Дръжките им не са подсилени с метални шини от вътре и често още при първите няколко слагания на лицето рамките се чупят. А и какво ще е самочувствието ви, ако на третата седмица на новите ви очила започне да пада покритието на метала или боята на пластмасата?! Лошото е, че като нови трудно могат да бъдат различени истинските очила от ментетата – това, уви се разбира след 1 месец като започнат проблемите! А и в повечето оптики се залага на евтини очила, които задължително са китайски с много ниско качество! Но това търси масово българския народ! Всички имат мобилни телефони от по 500 до 100 лева с множество екстри и камери, но за очите си хората не са склонни да дават пари за качествена защита! Та скъпите очила са си скъпи, защото не само като защити и като стъкло са преценени, така че на очите и на мозъка да ви е добре, а и защото са изработени от леки,качествени материали – намя дави тежат, нама да ви зеленясат ушите и носа, ще имате самочувствие, че носите нещо истинско. Вие не сте хора-ментета, за да носите и очила – ментета! Самоуважението има много измерения – едното от тях е човек да цени здравето си и да си купува качествени очила!
Много често хората имат усещането, че слънчевите им очила сякаш са с диоптър, вие им се свят или не могат да преценят разстоянието до тротоара. Това най-често се случва с некачествените очила, но има и редки случаи, когато това усещане се появява и при истински очила със сертификат от производител! Това е в следствие на силната извивка /сферичност/ на стъклата или на преливащото оцветяване! Разбира се усещат го по-чувствителните хора. Има случаи, когато клиент казва, че му се вие свят с дадени очила, и то съвсем истински, оригинални. Аз като ги пробвам – всичко си е наред! Или обратното. Така че тук става въпрос за строго индивидуално усещане! И не бързайте да набедите някои очила като менте, само защото ви се вие свят с тях, може просто да са неправилно подбрани!
И когато си купувате очила от оптика ви съветвам да се уверите на място, преди да си дадете парите, че очилата са истински, а не след това да хукнете по другите оптики с въпроса: “А тези очила дали са истински?”, защото нечие некомпетентно мнение може да ви злепостави след това, ако се върнете да правите скандал в оптиката, от където сте ги купили и там хората са достатъчно компетентни и коректни и предлагат истинска стока!
Що се касае до модата – модерно е това, което ви стои добре и ви разкрасява, това, с което самочувствието ви става по-високо!    
Спокойно можете да се доверите на скъпите дизайнерски марки! Ако са оригинални очилата качеството им е безспорно добро! Какво като произвеждат и дрехи! Това са големи индустрии, които си имат дизайнерски екипи за различните продукти, като всеки продукт се произвежда от някоя компания, която е купила правата! Оптичните гиганти Safilo group, Luxotica и Allison притежават правата за производството на най-скъпите дизайнерски марки! И всичко се прави под изключително страг контрол! Очилата са придружени от сертификати на тези компании! Качествени очила се произвеждат и в други компании, но в случая говоря именно за марки като Gucci, Valentino, Dior, Max Mara, Ray Ban, Exte, GF Ferre, Ives Saint Laurent, Pierre Cardin, Oxydo, Diesel, Carrera, John Richmond и др. Например невероятно качество предлагат и фирмите Rodenstock и Silhouette – техните рамки за очила са изработени от титан – изключително леки, удобни, нечупливи при нормална употреба, не се окисляват от влагата и не алергизират кожата. Има и много, много други добри неща, естествено не толкова класни и скъпи марки, но също с не лошо качество. Винаги срещу високата цена стои и високо качество. Крайно време е хората да разберат, че оптиката /корекционните очила, лещите – диоптрични и цветни, слънчеви очила/ е скъпа сфера и няма вариант евтино и качествено. Има и по-нисък до среден клас очила, като например Полароид – очила с поляризирани стъкла, изключително комфортно се вижда през тях, но просто в производството на тези очила савложени по-евтини материали, които се амортизират и износват за по-кратко време! Това е – аз вече по-напред обясних какво се има пред вид качество на стока. То е и въпрос на престиж какво ще носиш – било очила, било дреха или бижу, или каква кола ще караш, в кой магазин ще пазаруваш или в кой ресторант ще вечеряш! По цял свят си  така. Въпрос на финансови възможности, на социално положение, на лични предпочитания, на начин на мислене, на приоритет, на авторитет и престиж! И на самоуважение! Едни носят Valentino, други Полароид, трети за 5 лева нещо от пазара! Така е! Нормално е! По-добре човек да си посъбере парички и да си купи нещо по-стойностно и качествено, а не да се задоволи с какво да е! Във Варна например истински, оригинални дизайнерски очила можете да си купите само от тре оптики - Оптикласа, Вижън кеър и Леонардо!
Прави впечатление следното – масово хората дават много пари за примерно обувки, за скъпи обувки – да са меки, удобни, качествени, да не запарват краката, да не правят пришки, да са от естествена кожа, да са известна марка, да бъдат съчетани с даден тоалет и след всички тези изисквания оставят доста пари в магазина. И след това с голям кеф и самочувствие и вътрешно задоволство от добрата покупка си ги търкат по пътищата и тротоарите! Като стане въпрос обаче за покупка на очила – независимо дали за слънчеви или диоптрични веднага мисленето се променя  - най-често казват: Абе нещо там по-евтино – те са ми само за гледане! Ами по дяволите – очилата са за гледане – за какво да са – да си бърше задника ли с тях?! Само за гледане, ама без очила не може да гледа – особено пък като става въпрос за диоптрични, т.е. оказва се, че като ни вижда добре очилата се оказват по-важни и от обувките! И пак да се върна на обувките – просто за това сравнение се сещам – всеки от нас има поне един чифт официални обувки, всекидневни, за спорт и едни джапанки за плаж. И най-често си ги сменяме всяка година или максимум за две! А, за всеки чифт обувки имаме и подходяща чанта! С очилата обаче какво става – като се купуват очила всички искат да стават за спортно облекло, за костюм и за официален тоалет и да си ги носим през следващите 10 години! Ама и ако може да са по-евтини, че ако ги счупим да не ни е яд! Затова понеже така иска и така мисли масовият потребител, затова масово в България се лъже и се продават ментета! Ами че ще му дадат очила за 50 – 60 лева, ще му кажат че са някаквми американски или от луната и човекът ще е щастлив, че е набарал далаверата! Ама така ще е! Докато хората искат това – това ще им дават и търговците! Аз се мъча да се преборя с този начин на мислене и работа, но ми е много трудно! Искам да давам на клиентите си качествени неща, да им дам добър съвет, да им дам здраве, удобство, самочувствие ... Ама ми е все по-трудно да се боря!
Не смятам, че сме некачествени хора, за да носим некачествени неща!

# 569
  • Варна
Бюти,
може да се каже, че и Бобо спи при нас - леглото му е плътно долепено до нашето, решетката е свалена, нивата на матраците са еднакви - получава се една голяяяма спалня, само дето неговата част е по-късичка.
За кърменето - разбирам ви, момичета, сигурно и при мен ще има такъв момент, както Блонди каза то си е някакъв вид емоционална зависимост. Въпреки, че и при нас нещата не винаги вървяха гладко, имаше периоди, когато кърменето ми беше направо омразно, но пак ще го преживявам тежко, когато приключи.
Днес правих опити да подам документи за смяна на ЛК - голяма бюрокрация, голямо обикаляне и пак нищо не свърших Mr. Green Утре пак.

Общи условия

Активация на акаунт