Отговори
# 570
Бобърче, честит рожден ден!  bouquet
Сами, и на 2г. да отбиеш все ще ти е мъчно.
Бюти, беба си спи в кошарата, към 6ч. сутринта я кърмя и оставам при мен да си доспим.
Бобърче, като заспи към 20.30, яде 3-4 пъти и спи до 7-8ч.

# 571
Аз от 2 месеца го слагам в леглото му. Забелязах, че не спи спокойно като е до мен и само си разваляме съня.
Това за лягането рано при нас не важи. Всяка вечер без изключение ляга в 9 плюс минус 20 минути и си спеше до 8, но от както взе да избива горен зъб, не мога да го позная. Такъв е нервак.
Мамите които дават хомeопатчни (Кашпи, Сами, Диди и други) по-принцип, мога ли да давам само при нужда? В аптеката са казали през час по 5 гранулки, 1 седмица. Аз първите дни спазвах, но сега само през ноща давам един път и през деня при силно раздразнение. Вредя ли така?
Любето ти на работа ли ходиш? Как свикна малката с яслата, разкажи ако може повече Blush
Мама на Рош аз когато съм уморена (от както родих съм все) имам зверски апетит Close

# 572
Блонди, после ще го чета, ама прочетох първите 3 реда - аз точно като диадема си ползвам очилата  Joy а помеждудругото имам очила за 150 лв за компютър, които не ползвам
Месечинке, вие подадохте ли документи за ясла  newsm78 и искам да те питам теб, а може и друг да отговори, понеже съм пишман цветарка и днеска си взех едно мушкато, ама от тия дето пълзят надолу  Mr. Green кво да го правя сега, да го поливам ли, да го пресаждам ли...кога да го поливам, лелеее, дано не го уморя  Blush

# 573
  • София
Лино, Хамомила ли даваш? Аз взех на своя глава 15-та потенция и давам два пъти по едно на ден  Crossing Arms Не знам дали е правилно, но май това помага, за разлика от Дентокинда ooooh!
Любето, добре дошла, одеве забравих да те приветствам отново Hug И аз те помня и много благодаря за милите думи Hug
Тефи, и аз погледнах да видя, какво си видяла и какво излиза на тази дума и "бррррррр", голям ужас Whistling Цикатрикса се образува при струпването на съединителната тъкан и не се оправя за съжаление, освен с някакъв лазер Tired Иначе моя не е чак толкова голям и изпъкнал, но не е и обикновен разрез (като бяла чертичка), а е леко розов, около 2мм е изпъкнал, а дължината 7-8см. Доктора ми каза, че е супер, имало къде-къде по-големи и по-зле, а нямам идея дали на всички става така. Мислех да го можа с нещо, но той каза, че нямало смисъл, само едно чудо помагало, струвало около 400лв и се поръчвало само от чужбина #Crazy
Сами, аз одеве нали по-повърхностно четох и не видях Confused Много съжалявам, че така се е получило, и на мен щеше да ми е криво - нормално, но ти не се обвинявай, щом не е зависело от теб, а и може да си пропие пак, нали имаш още кърма. И все пак и дори да се отбие - 10 мес, не са никак малко, повечето жени сами ги отбиват, дори и по-малки Hug

# 574
Лино , все още не ходя на работа ,но си търся активно. А там където Али ходи е при една жена която има право да гледа деца в къщи - макс по 4 деца . За ясла -нормална с 20-30 деца не се класирахме,защото е трябвало да се запишем в списъка още докато съм била бременна .
А за свикването- аз си отревах света . И сега ми е мъчно като я водя ,но ни се налага. Първите един два дни е била неспокойна - не е искала да яде по много ,но сега сякаш посвикна - обаче всеки път като я взимам и почва да плаче - все едно ми се кара ,че съм я оставила там .
Аз и нося само памперси и резервни дрешки - другото си е от детегледачката - готви се на момента,както и в яслите и така.

За мамите, чиито бебенца не спят спокойно -пробвали ли сте да ги повиете - при нас това работи като метод откакто е новородена - имам си едно одеалце ,с което и прибирам ръчичките (не много стегнато ) и така ... а сега другото което използваме за приспиване е че и оставям едно малко одеалце до ръчичките и тя се завива през глава и заспива- усетя ли я ,че спи махам одеалцето .
Но откакто се е родила да е спала на нашето легло с нас максимум 10 пъти - в нейната кошара,над главата съм и оставила възглавницата ми за кърмене - така всеки път като тръгва да се разсънва има в какво да си зарови муцката.

# 575
  • Стара Загора
Благодаря ви безкрайно   bouquet Hug Heart Eyes
Док каза че е вирусна инфекция,която може да се дължи на понижен имунитет следствие от никнещи зъбки .Имало там нещо на гърлото като мехурчета,преглежда я близо 40 мин.от горе до долу  Crazy ще пие някакви капки с екстракт от ехинацея и панадол.Днес при поредния пик на Т пробвах какво ли не и на 38,9 пак панадол.Сега я смъкнахме до 37,7 и спинка в мен.И носленцето и светна  Confused ще пробвам компрес със извара и чай от сминдух дано помогнат  Praynig
А за кърменето ние с Мирая сме жив пример за пристрастяване и от двете страни  Mr. Green
Аз не съм съгласна че децата който заспиват към 8,9 спят непробудно - даже не мога да преброя по колко пъти става на вечер,ама здраве да е  Heart Eyes
Та и аз така ще процедирам до 38,5 няма да и давам нищо ноооо започне ли да се покачва ме е страх
За спането я слагам в кошарата,а по някое време я взимам при нас,даже понякога заспиваме и двете докато суче в мен и така до сутринта аз спя седнала  Mr. Green

# 576
Любето вярвам ти, че ти е трудно, но щом се налага. А и с по-малко деца е по-добрия вариянт все пак от колкото ясла на този етап, поне според мен.
Белверде давам Осанит. Сега прочетох в един форум, че е комбиниран препарат с лайка. При нас определено действа, но ме притеснява, че пише да се дава седмица само. Сега видях лайката е Д6. Ето това съдържа:

Calcium carbonicum Hahnemann (homöopathisch) C8
    Calcium phosphoricum (homöopathisch) D12
    Chamomilla D6
    Ferrum phosphoricum (HAB) C8
    Magnesium phosphoricum (homöopathisch) C6

# 577
  • Варна
Бюти,
пресаждай в средна по големина саксия - педя или малко по-малко в диаметър и поливай нормално - ако ви е много слънчева терасата това значи всеки ден. Не са капризни, споко Hug За яслата - ще подавам другата седмица, първо трябва да сменя ЛК.

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 19:52 от Месечинка виторога

# 578
Бюти, маймунката спи при нас. Изобщо даже не си правя труда да го местя като заспи вече, така или иначе пак се озовава в нашето легло  Joy аз си лягам с него и така.
Добре, че някоя мама спомена, че дава вода с лъжичка, май Месечинка беше. Пробвах днес като птиченце отваряше уста и протягаше врат на първите лъжички, после вече се разлигави, ама пак е нещо Simple Smile Като се опитам да му дам с чаша само бърка в нея и мокри всичко  ooooh!

Блонди, аз тоз ферман хич нямам търпение да го чета  Crazy, но освен очите, ако са големи очилата пазят и кожата около очите, която не стига, че е най-нежна, ами и кремовете с фактор за тази зона се броят на пръстите на една ръка, а под очите директно така или иначе не се маже, та съвсем.

# 579
но ме притеснява, че пише да се дава седмица само.

В швейцарската листовка не пише нищо такова  Grinning

Иглуб, то ти си знаеш за очилата, на мен ми беше полезен, по-надълго и подробно просто повтаря твоите съвети  Hug

# 580
  • Обетованата земя
Жени, да се оправяте бързичко! Компресът с извара е много ефикасен, но внимавай, че аз вече два пъти изгорих кожата на Иво с него, а стоя само 6 часа. Иначе го дават че действа от 2 до 8 часа. И наистина не се притеснявай от Т до 38,5, добре е за организма.
 За хомеопатията, аз вече не давам нищо. Записах баткото на класически хомеопат и ще давам само каквото каже. Зъбите ги изкарвахме с малко мрънкане със или без Камомилата. Simple Smile

# 581
  • Бургас
Бобърче,честит рожден ден! Бъди много здрава и щастлива

# 582
Мойто спи при мен  Mr. Green Другите спят кой къде намери  Sunglasses

Любето...  Embarassed Embarassed Embarassed Смахнала съм се съвсем- другата мама имаше сходен ник и ...отиде коня!  Embarassed Embarassed Embarassed   Hug

# 583
Толкова съм изнервена днес, че няма накъде повече  smile3511 Ина ме подлуди. Никога не е правила така и то навън. Не иска да седи в количката, става и иска права да се вози, като е с коланите реве, мъчи се с тях да се обръща, ужас просто. Не се спря. Мисля, че и беше и много топло, защото и се спеше, а спа само 20-30мин., а тя спи поне по 2 часа. Днес е изпила около 100-120мл. вода  #Crazy Утре е наказана и няма да излизаме  Mr. Green

Аз Камомила вече не давам, разните му гранулки, гелчета, капки за колики, имам чувството, че са просто за успокоение на родителите. Да знаеш, че даваш нещо. Когато е много нервна мажа с Калгел, естествено ако има ефект той е за 5мин., за това реших да не и давам нищо.

Ина заспива в леглото си. Дори в сгъваемата кошара, която ползваме за игра през деня вече не иска да спи. Като и се доспи почва да мрънка докато не я занеса в леглото и, трябва задължително да изляза от стаята и след 2мин. вече е заспала. Понякога сутрин ми се иска да я взема при мен да си я погушкам, но диването не дава. Иска да пълзи и да се изправя на стената  Mr. Green

Жени, дано да мине бързо  Hug

Чували ли сте за кисело мляко "Родопея", какво ще кажете за него? Препоръчаха ми го за бебе  newsm78 Сега съм на тази вълна, проучвам киселите млека  hahaha

От другия месец ще се записваме на кухня, трябвало педиатъра да даде бележка, в която да пише, че детето е с атопичен дерматит и десертите ще ни ги дават без прясно мляко и супите няма да са застроени.

# 584
Привет Simple Smile))

сууууупер дълъг ден!
Честит рожден ден на Бобърче!!! Да си жива и здрава и любимите ти хора да са винаги до теб и да те радват!

Честита годишнина Бют!! Харесаха ли тортата гостите? Simple Smile Сигурна съм че си справила отлично! Желая ви любов, скрит текст, любов, текст и много много любов! Simple Smile))

Биби Честит ти бъдещ четвъртокласник! Simple Smile Сигурна съм че се е справил с контролното и двойното н Simple Smile

Радвам се че разяснихме за сополите и суполите Simple Smile

Днес се разбих Simple Smile станахме в 6 с малчо и аз метнах упражненията, а той игрите - добре ни се получи, почти цялата тренировка издържа, но към края вече ме налази и се опитваше да саботира разтягането накрая Simple Smile Спазих си всички хранения, грамчета и мерилки на храните и не останах гладна, но честно казано липсва ми шоколадчето Simple Smile сега съм скапана и не мога повече да пиша, отивам да се хоризонтирам до малчо Simple Smile ние не спим в 1 легло, пречим си взаимно - аз не могада спя, а той рита ли рита Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт