ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 521
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Привет и от мен момичета  Hug .

Баничка* звучи банално, но слушай организма си. Щом в момента имаш нужда от тази подкрепа, пийвай по нещо и не спирай насила. С времето според мен организма ти ще се адаптира към дългия фаст и от само себе си ще отпадне необходимостта от подкрепящи напитки.

Вивиан, аз мисля, че не трябва да спираш кокосовото масло в кафето, а да увеличиш количеството му /заради проблема с Вц-то/. Другия вариант е в самото начало на прозореца на гладно да хапнеш поне супена лъжица масло. Сигурно ти омръзна да го чуваш, но ти имаш малко килца за сваляне и наистина си трябва повече време. Защо не опиташ да вдигнеш повече  % на мазнините за сметка и на протеините /не само за сметка на въглехидратите, както обикновено/. И повече релакс  Hug .

Аз временно не съм интервална, но скоро се завръщам. Благодарение на интервалното раздвижих килцата надолу и мисля, че поне за лятото е супер режим.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 01:16 от z.2012

# 76
  • София
Z Hug
Защо не вдигна мазнините ли - страх ме е  Embarassed Представяш ли си колко е набито в главите ни, че от тях се дебелее, че аз в момента, въпреки че знам, че точно това трябва да направя, ме е страх да не кача ... Даже питах и в темата за това. Ще трябва да се пробвам, да преодолея страха си по тоя повод.

Баничка, и аз мисля като Z, че човек трябва да слуша тялото си, но то от слушане сме го докарали до тука.  но пък от друга страна има логика в това, да се поддържат ниски нивата на инсулина за този 36-часов фаст. Именно за да може да се постигне кетоза, (според мен това е и целта). Знаеш ли, ако си отворена да опиташ - вместо сокове, мляко и айрян, все неща, които вдигат инсулина, пии чай и кафе с масло, но повече масло. Действа ужасно засищащо, наистина, няма да се сегиш за храна часове наред, а и не вдигат инсулина и няма да попречи на постигането на кетоза, поне за няколко часа.

Аз забелязвам, че имам един период между 13 и 15 ч, в който съм много гладна. Точно тогава пия кафе с масло. Но опитах и да го пропусна - глада дотолкова ми мина, че можех и да не вечерям снощи. Друг е въпроса, че вечерята ми беше умопомрачително малко, не знам какво ми стана - около 40-50 гр свинско сърце (как звучи само  Joy).
Та исках да кажа, че ако успеете да преодолеете пристъпите на глад, те преминават и после може да си карате без да хапвате нищо много време.

Целувки на всички  Hug

# 77
Ден 17. Ще отворя към 18+ някъде. Днес ще са свински пържоли,салати,яйца.

Баничка,то ти 36 часови ,два-три пъти седмично,еха...Ами,кога ядеш   chef
Шегувам се  bouquet.
Не мисля,че тези течности,които описваш биха се отразили на фаста. Все пак,за мен ти си герой-този дълъг период от постене мен ме плаши.

z.2012,къде се позагуби Simple Smile
 Да,това е един наистина "летен " режим. В жегите човек несъзнателно избягва честото хранене /е,при нас тук, си има и доза съзнателност Laughing/
А как раздвижи килцата ти ? Пиши по-честичко. Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 09:58 от Ioanna82

# 78
  • Испания и Стара Загора
Добър ден и от мен,

Днес отворих прозореца един час по-рано,защото бях много гладна.Менюто за обяд(11ч) е две варени яйца ,сирене ,домат и филия хляб. Към 14ч ябълка и в 16ч. пилешка пържола и домат. Резултата ми за два дни е -1кг.  Peace

А тези,които се  хранят според ВМ-НВД ,нямате ли проблеми с холестерол или триглицериди?Аз никога не съм приемала мазни храни,пържено  не ям , и имам високи нива на триглицериди. newsm78

# 79
  • София
Анита, точно този начин на хранене се препоръчва за висок холестерол и триглицериди.
Много инфо има в нета, стига човек да иска да чете.

Скрит текст:
Ето няколко линка, особено в блока на Шоколата има много информация по този въпрос. Ако четеш английски - това вече ще ти помогне да се информираш наистина от много, много изследвания. На БГ няма толкова информация.
http://www.viziona.com/fitnes-hranene/%D0%B2%D0%BC-%D0%BD%D0%B2% … 1%80%D0%B0%D0%BD/
http://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-for-beginners_BG.pdf
http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/
http://cioccolatascorner.blogspot.com/

Можеш да прочетеш и текущата тема за ВМ, там много жени имат или са имали и споделят намаляване на лошия холестерол и триглицериди, благодарение на ВМ-НВХ. Но подчетавам, че храненето е само и единствено с хубави животински (предимно) и хубави растителни (по-малко) мазнини. Това са жени, които години се хранят така. Ние тук сме новички и още не сме усетили всички ползи за здравето.

Има много информация и в темата "Отслабване без глад"

# 80
 PeaceДобри препратки ,Вивиан. Трябва си четене и осмисляне.
По-горе пишеш,че те е страх още от мазнините. И аз имам тази тенденция,все още,макар,че значително е намаляла. Blush Съветите ти към Баничка са супер,за кафето с масло,което ме навежда на мисълта,че много добре асимилираш режима. Sunglasses

Иначе,наистина инфото на Бг е по-оскъдно,дори объркващо/
Скрит текст:
в блога на Шоки са събрани най-полезните четива/

Впрочем,аз не съм си правила изследвания нито за холестерол,нито за триглицериди.. Confused Ще поправя това,като намеря време.

Анита,това ли е цялото папане за днес? И при себе си забелязвам намаляване на количествата храна,заради интервалното. Но на есен - с  нова песен Mr. Green

# 81
  • София
Йоанче, да слънце, и аз забелязвам, че съм намалила ужасно много яденето с помоща на интервалното, браво на него!  Heart Eyes
Снощи буквално не можах да се позная, сложих си половин сърце (премерих си го - 150 гр беше) а изядох едва по-малко от половината от него  Rolling Eyes Не, че не можех да го изям цялото, но не изпитвах абсолютно никакъв глад и дори това, което хапнах беше ей така, за адета дето се казва. Щото трябва да ям ... И реших, че няма да ям като не ми се яде  Mr. Green

От днес увеличавам мазното, край! Мечка страх, мен не страх  Sunglasses
Вече праснах едно кафе с 2 пълни с връх лъжички кокосово масло  Grinning

Йоанче  Hug

# 82
Вивиан Hug
Скрит текст:
Относно мазнините,евала,че ги вдигаш. Та съм сигурна,че до другата седмица ще имаш значително раздвижване . И да драпаш на кроса Laughing
 Все си мисля,че на мен протеини-мазнини са ми сякаш наравно,дори първите,като че ли,повечко,пък да видим.Не ща да съм Дюканова.
Принципно,нали в жълтъците /всеки ден ям ,поне по 3-4/ ,си има мазнини,та силно се надявам,че съм си НВ-ВМ.Отделно си е маслото,разбира се.

Този пост май бе за другата тема, Blushзатова го скрих

Исках да публикувам една статия от блога на Инес,но излиза спам-Всичко, което трябва да знаете за цикличното хранене ( Intermittent Fasting). В гугъл излиза.Заслужава си да се прочете
"Има различни варианти да практикувате цикличното хранене"

Ние тук,влизаме в графа "напреднали" . Хип-хип-ура newsm44

И още нещо-Милко мери мазнините на Галка от кафе /но не с масло Laughing/
http://lichentrenior.com/milko-georgiev-meri-maznini-na-gala-s-kaliper/

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 14:48 от Ioanna82

# 83
  • София
Мм, много интересна и супер позитивна статия на Инес!
Благодаря ти мила, че я сподели с нас  Hug

Отивам да гледам Милко как мери Гала  Laughing
Аз съм му фенка, щото е много брутален, не цепи басма на никого и за нищо.
Един ден изгледах всичките тези видеа във спайдъра и ми беше много гот, много се смях с него.
Особено на един въпрос, който мисля Кали, в "Споделено с Кали" му зададе, а именно - е хич ли не трябва да приемаме въглехидрати, нито дори мъничко тортичка или оризче? А Милко й казва: "... Е, сега!? Ако се спънете и паднете, и в устата ви влезе малко ориз, какво да се прави, в такъв случай може да хапнете малко ..."  Joy Joy Joy
Направо ме е побъркал от смях тоя човек  hahaha

Йонче, забравих:

Скрит текст:
Ако се съмняваш, че мазнинките са ти малко или са наравно с протеина - мисля, че нищо не пречи да ги увеличиш. Въпреки, че спайдърите и Милко казват, че консумацията на пълномаслено овче сирене, яйца и свинско с 30% сланинка е достатъчно, за да се постигне съотношението, което ни трябва, аз съм на мнение, че нищо не пречи човек да се застрахова. Моят опит сочи, че като хапвам само така, без да добавям масло, получавам запек, което пък ми показва, че мазнините са ми недостатъчно.
Ако ти е вкусно маслото да си го хапващ така - супер! Ако не, можеш да набавяш мазнините с кафето, като мен, щото аз така масло не мога да ям. Чисто де. Само ако си го разбъркам с други благинки, като какао и кокос  Heart Eyes
Абе увеличавай ги без да се чудиш  Hug

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 15:07 от Вивиан

# 84
Сподели после какви са и мазнините на Гала,че аз нямам звук сега  BlushHug

Милко е жесток,признавам! Иначе ,преди години ,мислих,че не е с всичкия си,но вече съм му луда фенка също8)
В този ред на мисли,за тези,които имат достъп до Фейс:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=167763339925556&set= … ype=3&theater

И един коментар под снимката:"Ти! Ядеш ли сланина?" hahaha

АХахахах,това с Кали  Joyе просто трепач.

Вивиан,мерси за допълнението,супер си.
Да,така ми е вкусно /като малка също го обичах масълцето ,така да си го ям,но после в периода на диетите,бягах от него Confused,да му се не види/ .Така или иначе не броя калории,важно е да има мазнини,тва е.  Wink

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 15:24 от Ioanna82

# 85
  • София
Оказва се, че гала има м/у18 и  23 % мазнини, като нормата за жени била от 10 до 13 %.

Скрит текст:
Изгледах и Милко при Ути  Heart Eyes  Записах си страхотна рецепта за домашен пастет, която просто тези дни ще направя. И много се изкефих, че готвиха свински сърца, аз много ги харесвам (вече  Crazy). Голям пропуск е, че досега не съм ги купувала, много са вкусни.

# 86
И аз го харесвам Милко точно защото не се лигави. Според мен си пада малко ексхибиционист, но все пак вече доста години върви по този път и е доказал, че знае какво и защо го прави.

Йоанче  Hug ,

Скрит текст:
Тук съм, но преживявам тежък личен период и затова се наложи да прекъсна временно интервалното. Предпочетох целодневно ВМ-НВХ, пред риска да се нахвърля по стар навик на тортички и т.н. Вчера обаче се поддадох на емоциите и ядох неща, които не трябваше  и на всичкото отгоре не бяха вкусни. Това ме стресна и реших, че е по-добре да пиша в темата, защото така се чувствам по мотивирана и по-отговорна. Винаги съм била по-отговорна към другите, отколкото  към себе си.

Килцата ги задвижих точно с интервалното. Още първата седмица имах намаление. Обикновено правя две основни хранения в прозореца. От социална гледна точка най-удобен ми е прозорец 17-22 часа. В 17 часа правя "обяд" да го наречем и към края на прозореца"вечеря". Явно при целодневно хранене доста съм прекалявала, щом сега с две стабилни хранения свалям. Не забравяйте обаче, че аз имам доста кг за сваляне и затова нещата вървят по-лесно.
Днес и утре ще направя два интервални дни, след което ми предстои кратка почивка и там не знам как ще бъде. Не се настройвам да бъда стриктна за каквото и да било, но след това се завръщам със сигурност.

И момичета, много внимавайте с прекаленото намаляване на количествата храна. Знаете, че това в дългосрочен план не води до нищо добро.

# 87
Z Hug

Баничка, и аз мисля като Z, че човек трябва да слуша тялото си, но то от слушане сме го докарали до тука.  но пък от друга страна има логика в това, да се поддържат ниски нивата на инсулина за този 36-часов фаст. Именно за да може да се постигне кетоза, (според мен това е и целта). Знаеш ли, ако си отворена да опиташ - вместо сокове, мляко и айрян, все неща, които вдигат инсулина, пии чай и кафе с масло, но повече масло. Действа ужасно засищащо, наистина, няма да се сегиш за храна часове наред, а и не вдигат инсулина и няма да попречи на постигането на кетоза, поне за няколко часа.

За 36 часа глад трудно ще изпадне в кетоза. А и не е задължително да си в кетоза, за да отслабваш. Кафето също вдига инсулина, в съчетание с масло не знам ефекта.

Много сте ми симпатични, и Милко е пич, обаче не правете втора НВВМ тема Hug

# 88
 z.2012, Hug
Скрит текст:
съжалявам да чуя,че си имала трудности.Искрено ти желая ,да преминава този период възможно най-бързо и всичко да е наред.

Относно намаляването на храната,- PeaceВероятно,това ми е един минус на интервалното.В статията на Инес е споменато също.
Може да си направим лоша услуга,да забавим метаболизъм,да има йо-йо след време...
Скрит текст:
Именно ,затова,компенсирам с допълнителни мазнини/жълтъци,масло,сметана,/ ,като усетя,че яденето ми е под нормалното.
Русалуна,разбира се EmbarassedЗатова повече крия нещата,а и търся да споделям инфо за ЦХ Simple Smile

Като това ,например

http://www.bb-team.org/articles/4006_dietichna-sistema-chist-pri … ain#axzz1WxUaOK5I

Признавам,че преди малко научих за лептин,грелин,а и като цяло статията се отнася пряко към Интервалното,но с повече научни доводи,изрази...

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 16:36 от Ioanna82

# 89
  • София
Да, извинявам се наистина на всички момичета  Embarassed  bouquet

Права си Русалуна, това не тема за Вм.

Относно кетозата, нямах предвид, че трябва да си в кетоза, за да отслабваш. Просто при продължителен глад се изпада в кетоза, това исках да кажа.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт